HRT, Takımı için 50 Milyon $ İstiyor

yazar:

kategori:

 

Thesan, takımın artık yeni finansman destekçisi ile yola devam etmesinin zamanının geldiğini açıklamıştı.

Basındaki haberlerde HRT’nin 32 çalışanını işten çıkarma sürecinde olduğu ve kapanma tehlikesi yaşamamak için Aralık ayının ilk günlerine kadar bir alıcı bulması gerektiği yer alıyor.

AS, takımdaki durumun çok kötü olduğunu; pilotların, güvenli olmayan araçlara bindirilmesi konusunda mühendislerin endişe ettiklerini öne sürdü.

Karthikeyan ve de la Rosa, Hindistan ile Abu Dhabi’de teknik arızaların ardından yarış dışı kalmıştı.

De la Rosa, fren sorunu nedeniyle kaza yapmış; Karthikeyan ise direksiyonunun kırılması nedeniyle Rosberg ile temas yaşamıştı.

Yine AS’a göre HRT, 2012 şampiyonasından çekilmeyi de göz önünde bulundurmuş ama Concorde Anlaşması’na bağlılık nedeniyle şimdilik şartları zorluyormuş.

Haberde, HRT’nin Çinli yedek pilotu Ma Qing Hua’dan medet umduğu belirtildi.

Söylenene göre Saul Ruiz de Marcos, Çin Motor sporları Federasyonu’na bir yazı yazmış ve Hua’nın 2013’te koltuğa geçebilmesi için 30 Milyon € getirmesi gerektiğini söylemiş.

 

 


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hahahahaha Çok Güldüm Vallahi :))

  2. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Ferrari veya McLaren yavru takım kurmak isteseler $50M'den ucuza kapatırlar bu işi merak etmeyin. Ama adamların amacı sonuncu gelecek iki aracın sahibi olmak olsa olurdu tabi bu satış, ne yazık ki sizin kadar akıllı değil işte adamlar. Dünü ve yarını olmayan Red Bull ile yüz yılın Ferrari markasını kıyaslamayın arkadaşlar.

  3. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Sülüman GP!!! Aero çalışmalarını da Hazerfan Ahmet Çelebi rüzgar tüneli tesislerinde yaparsınız, motoru da dert etmeye gerek yok, Tofaş'ta çalışan bir arkadaş bize ayarlıycak o işi, lastikler desen zaten İzmit'te bize içeriden bilgi verirler, bir de lastikleri anlamakla kim uğraşacak. Pit ekibi zaten kolay, Lastikçi Veli abi var Maslak oto sanayiden, o çırakları toplar gelir, zaten haftasonları dükkanı açmıyor. E tamam olmuş bu iş, hadi hayırlısı bakalım

  4. türkiyenin ilk f1 takımının ismini ne koysam onu düşünüyorum
    hrt le her konuda anlaştık

  5. Desene 30 a kapatamayacağız.:)

  6. Aynı şasiyi kullanamıyorlar kurallar gereği. Kendileri üretmek zorundalar. Bu bazı parçaların uyumluluğunu engeller. Ama süspansiyon, motor, şanzıman gibi şeyleri deneyebilirler.

  7. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    kendi araçlarında farklı junior takımında farklı parçalar denenebilir iyi fikir buda.

  8. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    aynen öle madem kimse torro rosso zımbırtısına ses çıkartmıyor alın sizde bence.

    Takım adı olarak Bir İtalyan İsmi Koyulabilir Minardi Neden Olmasın Minardi-Ferrari ismi kulağa hoş geliyor 🙂

  9. Bunu kesinlikle yapmalılar bence. Birçok alanda daha faydalı olabilir. Pilot yetiştirip daha yakından takip edebilirler. Ayrıca birşey sormak istiyorum. Bu şekilde bir Junior takım kurarak araçta test edemedikleri bazı şeyleri test edebilirler mi?

  10. Anlamıyorum, Ferrari veya Mclaren neyi bekliyorlar. Kendilerine bir Junior takım kurabilirler.

    Hadi Mclaren'in sesi çıkmıyor da Ferrari bağırıp duruyor 3. araç diye, al HRT'yi geliştir 4 aracın olsun. Bak geçen yarışta toro rossolar nasıl güzelce yol verdiler Vettel'e, sen de yap 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir