Red Bull, Takımlar Şampiyonluğunu İlan Etmeye Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Pilotları Sebastian Vettel gibi 2010 ve 2011’de mutlu sonra ulaşan Avusturyalı takım, iki yarış Ferrari’nin 82 puan önünde.

Yani şu durumda Amerika GP bitiminde Red Bull, en yakın rakibinin 43 puan önünde olması halinde sezon finali Brezilya’ya, unvanını kotuma garantisi ile gidecek.

Milton Keynes kökenli takımın Austin’de sıfır çekmesi bile şampiyonluğunu engellemeyebilir; çünkü arkadan gelen Ferrari’nin en az 40 puan alması gerek.

Şu aralar sadece Pilotlar Şampiyonası’ndaki mücadele manşetlerde ama Takımlar Şampiyonası’nın galibi, Speed Week’e göre yaklaşık olarak 100 Milyon $ değerinde.

Takımı 9 defa şampiyon olmuş Frank Williams: “En fazla puanı toplayan takım, en iyi yapmıştır.”

“Pilotlar gelir geçer; takımlar bakidir.”


Yorumlar

  1. F_Alonso Diaz işte red bullun artısı bu iki pilotla yarışıyoz ve takımlarda çok iyiyiz massa alonsoya göre çok yavaş az puan alıyor siz pilotlarda belki şampiyon olursunuz ama takımlarda işiniz zor

  2. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Tebrik edecez ne yapalım. Seneye inşallah. Yanlız bizim diğer eleman puan almadan tek pilotlan zor yani. Muhtemelen seneyede olursunuz.

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Öncelikle ben senin ne sıra ne de asker arkadaşınım, laubaliliğin lüzümü yok.

    Evet Massa ile çok alakalı, massa sezonun yarısından fazlasını hiç puan almadan bomboş geçirmeseydi, aradki fark çok çok daha az veya kafa kafaya olabilirdi. RBR de ki bu puanlar Vettel+Webber n aldığı puanların bir sonucu. Ferrari de ise nerdeyse sadece Alonso'nun aldığı puanların.

    Önce okuduğunuzu anlayında bir fikriniz olsun, sonra yorum yaparsınız.

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bukadar gülemezdim bir yoruma herzamanki klasikleşmiş yorumlarınız.Vettelin şampiyonluğunu şansa bağladıktan sonra şimdide takımlar şampiyonluğunu Massaya bağladınızya allah sizin yüzünüzü güldürmez daha kardeş yeminlen komedisiniz haha 🙂

  5. Red Bull, Takımlar Şampiyonluğunu İlan Etmeye Hazırlanıyor

    Fanları ise mutluluktan havaya uçmaya

  6. 4 de yeter, Ferrari son 2 yarışı kazansa da Red Bull'un önüne geçemiyor yarış kazanma sayıları düşünüldüğünde.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İşte burda 1 sene boyunca MASSA nın ne işe yaradığını sorgulamak gerekir. 18 yarış geçmiş, en az 2 tanesinde podyum yapsaydı şimdi böyle bir durum söz konusu değildi.

    Bazıları Ferrari'nin Massa'yı yavaşlattığını iddia ediyor. Onları biraz aklı selime davet ediyorum. Ferrari illaki Alonso'nun şampiyon olmasını istese Massa ondan hızlı bile olsa son turda yer değiştirtirler. En azından adam 2. yada 3. bilemedin 5. olur. Adam sezonun 10 yarışında ilk 10 içine bile giremedi be kardeşim. Hangi takım böyle bir şey yapabilir diğer pilotu için. İsteyerek yapsa yapamaz yani.

    Yani burdan Ferrari Alonso için takımlar şampiyonluğundan vazgeçiyor gibi bir sonuç çıkııyor. Sonra buna kendilerini inandırıyorlar. Sonrada gelip burda konuşup duruyorlar.

    Bu şampiyonluk RBR nin başarısı olduğu kadar, Massanın da takıma hiç bir yararının olmamasıylan alakalı tamamen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir