Austin'de İstanbul Park İzi

yazar:

kategori:

Austin’deki pistin ilk göze çarpan bölümü, ilk viraja doğru çıkılan rampa; ardından da Silverstone’daki Becketts benzeri bölüm geliyor.

Mark Webber: “3. ve 4. virajlar; sonrası ise pilotların bayıldığı Suzuka gibi.”

Renault’dan Remi Taffin: “(Austin) önceden ziyaret ettiğimiz en zorlayıcı virajların bazılarına sahip; Suzuka S’leri ve İstanbul’un 8. virajı”

Jenson Button: “İç kısımda biraz Hockenheim görüyorum”

DPA haber ajansına konuşan Tilke, şimdiye kadar hazırlağıkları arasında pilotları en çok zorlayan pistlerden birisi olduğunu söyledi.

Tilke: “Özel bir şeyler yapmak istedik. Bu yüzden her tepenin avantajını kullandık. Hızlı virajların olduğu sürekli inişler çıkışlar var”

Pisti inceleyen Alex Wurz ise, COTA’nın Ferrari’den çok Red Bull’a göre olduğunu düşünüyor.

Ama Marca’ya konuşan Jules Bianchi, F2012’nin de rekabetçi olacağına inanıyor.

 


Yorumlar

  1. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    İstanbul'un sirf 8.nci virajı takvimdeki 5-6 sıkıcı pistten daha cok zevk verir.

  2. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Bazı pistlerden alıntı olması bence gayet güzel.Pistimizdende alıntı yapılmış Buda İstanbul park'ın ne kadar kaliteli pist oldugunu gösteriyor ama değerini bilen kim ?

  3. Aynısını bende yaşadım,kendime dedim provokatörler yetmiyordu bir de delimiz oldu 🙂 Çok güzel bir yorummuş meğerse eline sağlık

  4. Aynısını bende yaşadım,kendim dedim provakatörler yetmiyordu bir de delimiz oldu 🙂 Ama çok güzel bir yorummuş meğerse eline sağlık

  5. Ferrari%100 avatarı

    No comment
    Yorum yok

  6. Bu Tilke'den başka adam yok mu pist yapacak.

  7. Haberden sonra ilk senin yorumun vardı okudum , bi anlam veremedim ,harbiden deli galiba dedim devam ettim ve alttki yorumu okurken gülme krizine girdim. Şimdi sakinim ve +1 veriyorum yorumuna. 🙂

  8. Ortalığa yazdım ki hedefin tam olarak kim olduğu belli olmasın, maraz çıkmasın 😉

  9. Tamam.. Ben paçalarımı gördüm; 34, zaten biliyordum; şimdi kollarımı sıvayabilirim ve amutta dereyi geçmeye çalışacağım ama dere nerde?
    Beni yanlış anlama; harbiden deliyim, doğru tanı yani 🙂

  10. FeRNando King! avatarı
    FeRNando King!

    "Pisti inceleyen Alex Wurz ise, COTA'nın Ferrari'den çok Red Bull'a göre olduğunu düşünüyor."

    Bu Haber doğru çıkarsa Ferrari'nin şamp umutları suya düşecek gibi, ama ben hep şunu hatırlarım yeni bir pistte her zaman sorun çıkar, bu sorunları Red bull da yaşayabilir,başka takımlarda o yüzden paçayı görmeden kolları sıvamamak lazım bu pist red bull uyar lafı pek gerçekçi gelmedi bana,hızlı virajlar ancak her hızlı virajlarda red bull üstün olacak diye bir şey söz konusu olamaz,eğerki olursa bunu sıralamalarda zaten göricez.. Ferraride Redbullun hemen arkasında olması lazım yoksa şamp çok zor gibi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir