Alonso, Her Zamandan Daha Rahat

yazar:

kategori:

Alonso “Çok daha rahat ve odaklanmış durumdayım. 2006’da son yarış Brezilya’da Michael ile mücadele ediyordum. Oldukça stresli ve yoğun bir hafta sonuydu ve rahat uyuyup odaklanmak kolay değildi çünkü çok duygusal bir hafta sonuydu.”

“Bir sene sonra aynı şekilde stresliydi ve hiç kolay değildi. 2010’da son yarış Abu Dhabi’ye mücadelenin içerisinde girdik. Orada çok daha rahattım ve her şeyden daha emindik. O yarışta kazanmasak bile hisler açısından çok daha hazırdık.”

“Son 2 yarış için kendimi tamamiyle normal hissediyorum bu yüzden iyi bir deneyim oldu. 4. kez şampiyonluk mücadelesi son yarışa kalıyor ve farklı hissetmeyip işinize odaklanıyorsunuz.” dedi.

Alonso, temmuz ayındaki Almanya yarışından beri kazanamamasına rağmen yaklaşımında değişiklik olmayacağını söyledi.

Alonso “Hazırlıklar ve yaklaşım açısından pek bir şey değişmeyecek. Takım içerisindeki herkes maksimum odaklanma ve çaba gösteriyor.”

“Her yarışa yeni parçalar getiriyoruz ve umarım onları bugün test eder ve iyi hislere sahip oluruz. Her hafta sonu tam olarak aynısı oluyor.” dedi.

Alonso, bilinmeyen bir pistin kendilerine avantaj sağlayacağını düşünmediğini çünkü araçlarının henüz en iyisi olmadığını söyledi.

Alonso “Avantaj değil. İlk antrenmanlarda hızlı bir şekilde adapte oluruz ve bu yarış için simülasyon yaparız. Her yarışta öyle oluyor.”

“Çok eminim. Takımıma ve kendime güveniyorum. Şu anda en hızlı pakete sahip olmadığımızı biliyoruz ve sıralamalarda sene boyunca ortalama 6 ve 7. sıraları kazandık. Bu yüzden sıralamalarda 6 ya da 7. olursak insanlar şampiyonluğa güle güle diyebilirler ancak bu bizim normal pozisyonumuz.”

“En güçlü yanımız değil ancak biz pazar günü diğerlerinden daha fazla puan kazanmayı tercih ediyoruz ve sıradaki 2 yarışta bunu yapacağımızdan eminim.” dedi.


Yorumlar

“Alonso, Her Zamandan Daha Rahat” için 10 yanıt

  1. oradaki en rahat adam yine vettel . bu resimde sanki alman değilde akdenizli gibi neşeli

  2. tecrübe burada devreye giriyor işte… adamın her açıklamasına kulp bulmaya gerek yok, şuanda kaybedeceği bir şey olan Alonso değil, altındaki paketle şampiyonluğu kaybedecek olan kişi Vettel, Alonso değil… 2006 yılında kaybedecek şeyleri olan Alonsoydu, kendini ispatlaması gereken Alonsoydu. Bu sene öyle bir durum söz konusu değil, kanıtlayacağı bir şey olmadığı gibi, altındaki araçla buralara kadar gelmesi bile zaten başlı başına bir başarı, ben bu sene kaybedersek üzüleceğim belki, ama bir 2010, 2007 kadar değil, bence oldukça başarılı bir sezondu şu ana kadar…

  3. Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakmak lazım.

  4. 2006 Brezilya stresliymiş, bu mu stressizmiş? Çok komik! O gün sadece puan alman yetiyordu, bugünse, sen elinden gelenin en iyisini yapacaksın, rakibin yarış dışı kalması için dua edeceksin. Bu mu stressizlik?

  5. resimdeki ifadeler 😀

    alonso: hiç ilgilenmiyorum hıh.

    vettel: yazık la kimin çocuğuysa

    kimi: şu röportaj bitse de s.çmaya gitsem

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Resim çok güzel 🙂

    Bizimki gene uzakta ben işimi yapar giderim modunda 🙂

  7. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Fernando Kimi Çekiyorsun acaba :)))

  8. Muammer UYAR avatarı

    Alonso dediği gibi rahat olmalı.. Kaybedeceği bi şey yok artık.. Şampiyonluk mucizeye bağlı.. 2 nci lik de garanti durumda….

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Resim çok manidar olmuş :))

  10. Team Sauber C31 (Duhan Peker) avatarı
    Team Sauber C31 (Duhan Peker)

    Haber fotoğrafina baktım da kim bilir orada Vettel 'in kafasından neler geçiyor acaba. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir