Webber: "Austin'deki Hava Koşulları Red Bull'u Vurabilir"

yazar:

kategori:

Son yarışlarda normal, sıcak koşullarda yarışların yapılmasının ardından takımlar Austin’de sonbahar havasıyla karşılaştılar ve sıcaklıklar beklenenin altında görülüyor.

Red Bull aracının daha sıcak koşullarda daha iyi çalıştığı, tam tersine Ferrari’nin ise soğuk koşullarda daha iyi çalıştığı biliniyor.

Webber “Formumuz Abu Dhabi dışında çok güçlüydü. Abu Dhabi’de sıralamalar güçlüydü ve Suzuka’da sıralamalarda ilk çizgideydik. Kore ve Hindistan yarışları da çok güçlüydü.”

“O pozisyonlarda olursanız o zaman galibiyet mücadelesinin içerisinde yer alırsınız.”

“Ancak sıcaklıklar çok önemli. Pistin yapısı sıcaklıklar kadar önemli değil. Pistte çalışmayan yerleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz ancak sıcaklıklar açısından öyle olmuyor.”

“Her şeyin aynı anda çalışması gerekiyor. Pistin yapısı biziö için fena değil ancak sıcaklıklar ve lastikleri anlamak önemli olacak.” dedi.

Herkes Red Bull RB8’in şu an için en iyi araç olduğunu söylüyor ancak Webber öyle düşünmüyor.

Webber “İnsanlar en iyi araç olduğunu söylüyorlar ancak… hızlı olsa da daha çalışmamız gereken bir sürü alan var.” dedi.


Yorumlar

  1. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Bence sen vettelin şampiyon olmasından korkuyosun yağmur yağarsa alonso daha güçlü hava kötü olursa redbulu vurabilir adam utunmasa vettel şampiyon olmasın diye yağmıu duasına çıkacak eee tabi zor 3 yıl takım arkadaşının gerisinde kalmak ama umarım dediği gibi olurda alonso şampiyon olur temennimiz bu…

  2. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Red Bull aracının daha sıcak koşullarda daha iyi çalıştığı, tam tersine Ferrari'nin ise soğuk koşullarda daha iyi çalıştığı biliniyor.''

    Eskiden Ferrari'nin en büyük sorunu buydu. Bu sezon çözdüler. Tebrik etmek gerekir. Geçen sezon sert lastikle rakiplerine oranla 0.3-0.5 sn daha yavaş olan Ferrari bu sezon sert lastiklerde en iyi 2 takımdan birisi ve ıslak bir pisttede en iyi araç. Önümüzde ki 2 yarıştada inşallah yağmur yağarda Alonso, şampiyon olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir