FIA Esnek Kanatlar için Testleri Zorlaştırıyor

yazar:

kategori:

 

Aslında yönetim kurulu, bu sene için testleri daha zor hale getirdi ki ön tekerlek merkez hattının 790 mm önüne 1000 N kuvvet uygulamaya başladı ama tartışmaların önüne tam olarak geçemedi.

Japonya GP’de FIA, testlerin uygulanacağı değişik bir nokta denedi ve sonunca 2013’te bu testlerin farklı şekilde yapılması kararına varıldı.

Amerika’da konuşan F1 Yarış Sorumlusu Charlie Whiting, gelecek sene ön kanatta 4 ayrı testin yapılacağını açıkladı.

Whiting: “Bazı ön kanatların rijitliği (esnemezliği) veya bu konudaki yetersizliği çok fazla tartışma yarattı. Yeni testler için girişimde bulunduk ki bu testlerde sadece dikey esnemeler değil; ayrıca ön kanadın burulma sertliği de kontrol ediliyor. Ve gelecek sene ilave adımlar da atılacak.”

“Mesele, yükü uygulamada. Şu anda yükü, ön dingilin 790 mm önüne uyguluyoruz. Bunu 15 cm öne ve arkaya taşıyacağız. Bu yüzden (o alanda) 2 test yapılacak.”

Whiting ayrıca Red Bull’un burnu ile ilgili görüntülerin endişe yaratmadığını; aracın o kısımlarının her takımda daha hafif olduğunu belirtti.

Whiting: “Geçen yarışta Red Bull’da görülen aşırıydı; o bölümde kameralar var ve adam (teknisyen), burnu çıkarmak için o kameraları buruyordu”

“Diğer araçlarda da o bölümde kamera olsaydı ve burnu çıkarmak için aynı şeyi yapsaydı, çok benzer görüntüler görürdük diye düşünüyorum”

“O bölgede Red Bull’un, diğer hiçbir araçtan fazla esnemediği konusunda tatmin olduk. Sıradışı bir şey ama mantıklı bir açıklaması var”

FIA’nın diğer çalışmaları;

2013’te DRS Kullanımı Kısıtlanacak

FIA Sıralama Sonundaki Yakıt Kuralını da Değiştiriyor


Yorumlar

  1. İş işten geçtikten sonra ne işe yarar.Zaten ta 2009 da bu kanatları sokmayacaktınız spora..3.sene olmuş adamların esnetmesinin önüne geçemediniz bari bırakın esnetedursunlar.

  2. aynen aynen…Ama takım bir çözümünü bulabilir sanırım.bulamazsa biraz sorun olacak RBR için…

  3. Bu sefer kanat olayına ciddi dalıyorlar demek ki 🙂 İki farklı noktadan ağırlık testi işleri ciddi şekilde bozacaktır.

  4. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Kural kitabina neweyin resminin kalibini koyun bari

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir