FIA Sıralama Sonundaki Yakıt Kuralını da Değiştiriyor

yazar:

kategori:

Şu anda pilotlar, “zorlayıcı sebep” olmadığı sürece araçlarını pite kadar kendi gücüyle getirmek zorunda.

Daha önce İspanya’da (Barselona) McLaren Pilotu Lewis Hamilton’ın başına geldiği gibi Abu Dhabi’de Renault’nun talimatı ile Red Bull, sıralamanın sonunda Sebastian Vettel’in aracında potansiyel motor arızasını önleme adına Alman pilota, aracını kenara çekmesini söylemişti. Ama sonunda araçta, FIA’nın Red Bull pilotunu sıralamadan ihraç etmişti.

2012’de yaşanan iki mesele, geçen hafta takımların FIA Teknik Çalışma Grubu’nda bu konuyu masaya yatırmalarına neden oldu ki 2013’te kural değişiklik olması bekleniyor.

FIA Yarış Sorumlusu Charlie Whiting: “(Kurallarda) O bölüm, bazı soru işaretleri yarattı diye düşünüyorum”

“Geçen hafta TÇG’de bunu tartıştık ve ‘zorlayıcı sebep’ ifadesini kaldırıp neye izin var, neye yok açıklık getirme yönünde fikir birliğine vardık”

“İçinde ‘zorlayıcı sebep’ ifadesi olmayan, sadece ‘aracı pistte durduruyorsanız, aracınızda yeteri kadar yakıt olmalı’ diyen bir kural olacak”

“FIA, eğer o turu tamamlasaydı ne kadar daha yakıt kullanacaktı şeklinde bir hesaplama yapacak ve toplamda 1,42 litreye veya her ne sayıysa ona ulaşması istenecek. Sanırım bu konuda mantıklı yol bu”


Yorumlar

  1. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Ne o Ferrari = FİA bittide Reddbulamı calısır oldu, amaa yok böyle bıse dersek çarpılırız summe haşa Redbul a laf söylenırmı cx.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir