Vettel: "Şampiyonluğu İlan Etmek İnanılmaz Olur"

yazar:

kategori:

Şampiyonada en yakın rakibi Fernando Alonso’nun 10 puan önünde bulunan Alman pilotun Austin’de mutlu sona ulaşma ihtimali var.

100. yarışına çıkacak olan Vettel: “İnanılmaz olur. Çok uzun bir yıl oldu; zor bir sezon. Herkes için inişler ve çıkışlar oldu. Fazlasıyla zorlayıcıydı. Birçok yönden önceki senelerden çok farklıydı.”

“Çok şey öğrenip bu sene daha az hata yaptığımızı düşünüyorum. Çok rekabetçi bir aracımız var; sezon başından beri böyleydi. Belki bazen kazanmamıza yetecek kadar değildi ama yine de fazla puan alıp bizi çok güçlü konuma getirecek ve şampiyonluk mücadelesi vermemizi sağlayacak kadar iyiydi”

“Sadece iki yarış kaldı. Yani bu hafta sonu ne olursa olsun Cuma ve Cumartesi’den azamiyi elde etmeliyiz. Çünkü puanlar Pazar günü alınıyor; öncesinde değil. Ama çok şey ifade edecektir. Şu anda doğru kelimeleri bulmakta zorlanıyorum”

Red Bull pilotu ayrıca, yeni bir piste geldikleri için endişe etmediğini, buna alışık olduklarını ifade etti.

Vettel: “Her zaman mümkün olduğunca iyi hazırlanmaya çalışıyorsunuz. Tamamen yeni olan bir piste ilk defa gelmiyoruz. Önceki senelerde de böyle pistlerde yarıştık. Elimizden geleni yapıyoruz. En önemlisi, yarınki (Cuma) ritim, iyi bir başlangıç yapmak ve sonrasına bakmak”

 


Yorumlar

  1. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Olsun, zaten haberlerin altındaki yorumlara bakınca hepsinde aynı muhabbet, haberin ne olduğunun önemi kalmıyor, hep Alonso en iyisi, Vettel en iyisi kavgası var

  2. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    oops ! Bu haberi yanlış başlığa yazdım . Özür Dilerim

  3. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Kişisel fikrim Alonso'nun Vettel'den çok daha üstün olduğu şeklinde ama

    Biz nötr kalalım ..

    kendi açımdan baktığımda ;

    Alonso daha çok emek verdi daha çok zorlandı bu kesin . Fakat RedBull'un yaptığı çalışmaları , Sezon ortasında Vettel'e verilen saçma cezaları , son AbuDhabi yükselişini de düşününce , "Vettel hiç hak etmiyo diyemiyorum.."

    Hadi hayırlısı . Biz işimize bakalım . Bu hafta sonu da 1RAI görmek fena olmaz ama bir tanesinin canını yakabiliriz gibime geliyor . buna Brezilya'da dahil.

  4. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    İmkansız Değil…

    Yarış Sonucunda ;

    1.Vettel
    2………
    3……..
    4.Alonso olursa

    veya

    1………
    2.Seb
    3………
    4………
    5……..
    6………
    7.Alonso olursa

    Vettel şampiyonluğunu ilan eder çünkü puan eşitliğinde daha fazla birinciliği olan şampiyon olur..

    Aynı ihtimallere alonso'nun yarış dışı kalma ihtimalini de eklediğimiz zaman Vettel'e 3.lük bile yetiyor..

    Yardımcı olmak istedim Yanlışım varsa düzeltin…

    Geleyim kişisel fikrime : bu araçlar aynı seviyede olsaydı eminim Alonso Vettel'e karşı şampiyonluğunu ilan etmişti. ama RedBull yenilmez konumda ..

    İyi olan kazansın .

  5. takımlar da RBR paket olarak en iyisiydi, araç olarak Ferrari'den çok üstündüler, takımlar şampiyonasını hakediyorlar, pilotlarda ise Alonso'nun hakkettiğini görüyorum, en adaletli olanı sanırım bu olacak.

    Kesinlikle.

    Porsche'nin F1'e girmeme sebebinin takımlardan çok pilotlar şampiyonasının göz önünde olması olduğunu okumuştum bir yerde. Otomobil üreticileri için fazlasıyla itici bir durum.

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Takım olarak farklı kıstaslar arayabilirsin tabii ki, ben çalışma biçimlerine ve takım işi uyumuna bakarak değerlendirmeyi tercih ettiğim için bu şekilde görüyorum.

    Aslında tam olarak kastettiğin Ferrari'nin seçtiği politikanın sorunları, ben de takımlar şampiyonasının çok önemsenmemesini anlayamıyorum daha doğrusu aslında anlıyorum; her zaman göze batan pilotlar şampiyonasıdır, bu yıl Alonso şampiyon olsa kimse dönüp RBR şampiyon oldu demeyecek, Ferrari şampiyon olmuş gibi bir hava oluşacak. Bu aslında sporun ve taraftarların da doğurduğu bir sonuç. Ama bu yüzden takımlar şampiyonasını yoksaymayı ben de anlamıyorum. Ha belki şunu diyebiliriz, Mercedes, Renault gibi şirketler takımlar şampiyonluğu sonrası bunları reklamlarında kullanıyorlar, bir değeri var, Ferrari'nin buna ihtiyacı yok. Yine de çok mantıklı gelmiyor bana. Bildiğim kadarıyla ciddi bir maddi gelir de getirmiyor aslında.

    Bütün bunlar ışığında bir de şunu düşünüyorum, Alonso son yarışa kadar şampiyonluğu kovaladı, takım zaten bu şampiyonluk için çok çalıştı, bir de takımlar şampiyonluğunu düşünecek halleri mi var. Belki daha rahat bir pozisyonda olsalardı bunu düşünebilirlermiydi, sanmıyorum. Önceki yıllarda Massa'nın bir getiri sağlamadığı görüldüğünde zaten başka bir pilota karar verilebilirdi. Mesela RBR'de Vettel birinci pilot, Ferrari ile aynı şekilde pilotlar şampiyonluğu kovalıyorlar ama Webber ile de takımlar şampiyonluğunu kovalıyorlar, Ferrari 2. pilot seçiminde daha iyi bir seçim yapmış olsaydı bunu anlardım ama demek ki takımlar şampiyonasını çok fazla önemsemiyorlar diyorum.

    Takımlar şampiyonası seçimini 2. pilota bağlıyorum çünkü her zaman öyledir, takımlar şampiyonasını 2. pilot getirir, birinci pilotun hedefi başkadır malum.

    Yine de dediğim gibi, benim için takımın değerlendirilmesinde politikalarından çok takımın çalışması önemli. Çalışan bir takım kendine en iyi getiriyi sağlayacak hedefe yönelir. Biz nedenini tam anlamıyoruz ama Ferrari'nin böyle bir seçimi varsa, bildikleri bir şey vardır, çıkarlarına en uygunu budur diye düşünüyorum.

    Zaten senin de dediğin gibi, takımlar da RBR paket olarak en iyisiydi, araç olarak Ferrari'den çok üstündüler, takımlar şampiyonasını hakediyorlar, pilotlarda ise Alonso'nun hakkettiğini görüyorum, en adaletli olanı sanırım bu olacak.

  7. Aracı geliştirme, strateji kullanımı ve pit stoplar gibi konulardan bahsetmiyorum takımdan bahsederken. O yönlerde gayet iyi iş çıkardılar. Mugello testlerinden çok iyi faydalandılar ki son RB sıçramasına kadar fazlasıyla rekabetçiydi araçları.

    Bahsettiğin gibi sezon başında araç çok kötü göründü ve malum ferrari/alonso taraftarları takım hakkında çok kötü konuşmaya başladılar. Çoğu da Domenicali'yi hedef alıyordu. Çoğu ferrari fanı Domenicali'yi 2007'de tanıdı, halbuki takımda çok uzun senelerdir üst düzey görevdeydi. Hatta 98 Belçika Şumi-DC kavgasında şumiyi aradan çekip alan da kendisiydi 🙂 Domenicali'yi hep destekledim, takım ilk defa gerçek manada stabil çalıştı.

    Ama benim gözümde hala tam bir takım değil. Bir Mclaren, bir Williams veya Sauber gibi yönetilmiyor şampiyonada. Takımlar şampiyonluğunu tanımayan bir takım hakkında ne söylenebilir ki 🙂

  8. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben de aksine bu yıl Ferrari'nin takım olarak çok iyi iş çıkardığını düşünüyorum, ama önemli bir nüans var, araç değil takım. Sezon başında araç çok kötü durumdaydı, ama önceki yıllardaki gibi pes etmedi takım, sonuna kadar mücadeleden vageçmediler. Stratejiler konusunda hata yapmadılar, pit stoplarda çok iyiydiler, Pat Fry'ın katılmasıyla takımda "wow" söylemlerinin yerinin daha ayağı yere basan açıklamalar aldı. (Wow sözünü geçen yıl sezon sonunda tatilde söylemişti Dominicali, yeni takım henüz oturmadan önce) Ben bu yıl yeni oluşturulan takımın başarılı olacağını düşünüyorum ve çalışmalarını da beğeniyorum. Alonso'nun da takımla beraber çalıştığını, büyük emek verdiğini biliyoruz ve bu bağlamda takım içinde çok sıkı bağlar var gibi gözüküyor. Benim için Ferrari de tek göze batan sorun Dominicali, aslında muhteşem bir yetenektir, Schumi döneminde Ferrari'ye inanılmaz katkılar sağlamıştır, bunu bir çok kişi bilmez. Örnekse; Marlboro firmasının araç üzerinde ismi olmasa bile takıma sponsorluk ücreti ödemesine sebep Dominicali'dir, muhteşem bir pazarlama ve ekonomi dehası adam. Fakat şu an bulunduğu konum onun uzmanlığı olduğu bir konu değil, takımı finansal anlamda çok iyi yönetebilir ancak teknik konularda sıkıntılar var. Bu sebepten zaten bu görevi bu yıl Fry almış gözüküyor. Dominicali biraz daha finansal çalışmalara kaydırılıp, onun yerine iyi bir takım yöneticisi getirilse bence Ferrari adına daha iyi olabilir

  9. Ben de bu sene Alonso'nun şampiyon olmasını istiyorum. Ama bir takım ruhu içermediği için Ferrari'nin şampiyon olmasını istemiyorum. Ferrari de şampiyonluk olarak pilotlar şampiyonasını benimsediğine göre, Alonso'nun şampiyon olması biraz paradoksda kalıyor benim için 🙂

  10. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Aman Vettelim Böyle hayaller kurarken Yarış Dışı Görmüyelim Senide 🙂

  11. 40 puan geriden gelip şampiyon olmak bu gerçekten inanılmaz olur

    singapur sıralamalarından sonra ümidimi tamemen kaybetmiştim

    banko alonso yada hamilton şampiyon olur diyordum

    şampiyon olursak çok büyük bi iş başarmış olacağız

  12. Evet haklısın.Her pistte 10 tane düzlük 10 tane de viraj olduğu için iki araç da eşit.

  13. turan yılmaz avatarı
    turan yılmaz

    rb8 virajlarda iyi olabilir ama ferrari de düzlüklerde iyidir. bence fark yok pilotlarda fark var pilotları vettel-messi alonso-ronaldo gibi bi kıyaslama yapabiliriz farkı daha iyi anlarsınız

  14. turan yılmaz avatarı
    turan yılmaz

    alonso kendini ön plana çıkartmak için hep araçta sorun var diyor önce kendinde bi problem yok mu

  15. İnanılmazdan ziyade olağan olur.Daha hızlı araç,10 puan fark.

  16. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Öncelikle tarafımı belirteyim; ben Alonso'nun, şampiyon olmasını isterim. Şampiyonlukla ilgili her konudada bu görüşümü belirtirim.
    Vettel, olursada(İnşallah olmaz) tebrik ederim. Yapıcak başka bir şey yok. Vettel, 2010 ve 2011'e oranla mukayese ettiğimiz zaman bu sezon çok farklı sürüyor, gerçek bir şampiyon edasıyla sürüyor aracını. Ancak hala bir Alonso, değil.
    Alonso, bana göre daha çok hak eden taraf, ancak F1'de hak ve hukukun adil olduğunu düşünmüyorum. Neyse… Konuyu fazla uzattım, sadede geleyim; F1'in seyir zevki bakımından şampiyonluk savaşı umarım Brezilya'ya taşınır. Daha heyecanlı bir son olur. Ve gülen taraf Alonso, olur inşallah. Hak yerini bulsun. Daha yavaş bir araçla, başarıyı daha çok hak eden adam, sezon sonunda gülen taraf sen olursun inşallah.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir