Raikkonen Şampiyonluk Mücadelesine Etki Etmeyi Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Raikkonen: “Takım olarak yarışta elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Sonundan birisinden puan çalabiliriz; yarış bu. Birilerini rahatsız etmeye çalışmayacağız; sadece kendi yarışımızı çıkaracağız ve neler olacağına bakacağız. Kim nerede, puan çalışıyor muyuz diye bakmıyorum. Sadece kazanmaya çalışıyoruz. Olmazsa da mümkün olduğunca iyi puanlar almaya gayret ediyoruz”

 

Sezonun birçok yerinde galibiyet için adaylar arasında yer almasına rağmen Lotus, ancak sezonun sondan 3. yarışı olan Abu Dhabi’de Fin pilot ile damalı bayrağı en önde geçti.

Galibiyetin ardından Amerika’ya farklı hislerle gelip gelmediği sorulunca Raikkonen: “Pek sayılmaz”

“Elbette sonunda kazandığımız için takım mutlu; ben de mutluyum. Ama burası yeni bir yer ve yeni bir yarış. Elimizden gelenin en iyisini (yine) yapmalıyız. Birden bire kazanmaya başlamayı veya ön tarafta olmayı beklemiyorum. Son yarışlardaki gibi ilk 5 içinde olacağız gibi; sonrasında neler olacağını göreceğiz”

 


Yorumlar

  1. Konu dışı:1994-2012 arası şampiyonlar.

  2. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Kişisel fikrim Alonso'nun Vettel'den çok daha üstün olduğu şeklinde ama

    Biz nötr kalalım ..

    kendi açımdan baktığımda ;

    Alonso daha çok emek verdi daha çok zorlandı bu kesin . Fakat RedBull'un yaptığı çalışmaları , Sezon ortasında Vettel'e verilen saçma cezaları , son AbuDhabi yükselişini de düşününce , "Vettel hiç hak etmiyo diyemiyorum.."

    Hadi hayırlısı . Biz işimize bakalım . Bu hafta sonu da 1RAI görmek fena olmaz ama bir tanesinin canını yakabiliriz gibime geliyor . buna Brezilya'da dahil.

  3. ilk dörtte oluruz diyorum. nasip tabi :))

  4. Araç oldukça rekabetçi ve birçok takımdan daha gelişime açık bir yapıda şuan. Takımların büyük çoğunluğu aracı Coanda egzoz etrafında iyice geliştirirken Lotus bu sistemi daha yeni yeni oturtuyor ve her tur geçen her Km. önümüzdeki sezon için oldukça güzel veriler demek. Ayrıca Romain de biraz puan olarak destek olursa takımlar şampiyonası için de hala küçükte olsa umut var dha yukarıda yer alabilmek için. Bu sezon Romain oldukça puan kaybettirdi. Yoksa Lotus için çok daha fazlası olmuş olabilirdi. Umalım tüm hayaller gerçekleşsin bizim için önümüzdeki sezon. Kimi'yi en üstte görmek güzeldi ve devamını istiyoruz artık 🙂

  5. Haklı olabilirsin. Sanki sene başında Lotus'un lastik koruma avantajı artık Ferrari'ye geçmiş gibi ilginç 2 yarış bizi bekliyor aslında 🙂

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bu hafta sonu podyum görmemiz çok zor. Kağıt üzerinde pistin yapısı Lotus ve Red Bull'a uyuyo gibi görünsede Abu Dhabi'de Alonso, 2 ve 3. sektörlerde yani pistin virajlı bölümlerinde Lotus'tan çok daha hızlıydı. Ayrıca Raikkonen'in, lastikleri daha yeniydi.
    Bu pisttede start düzlüğünün ardından virajlı bölümler var ve hemen ardından Ferrari'nin en iyi olduğu alan yani bir düzlük mevcut.
    Ferrari taraftarları bu hafta sonu fazla yakınmasın, ''kendimce'' yaptığım analizlere göre takım bu hafta sonu burada çıtayı belirleyen (yani en hızlı araç) konumunda olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir