Webber: "Şampiyonluk Mücadelesi İçin İstikrarlı Olmam Şart"

yazar:

kategori:

Red Bull sürücüsü 2012 sezonunun ilk bölümünde Monaco ve Silverstone’da kazanarak iyi başlangıç yaptı ancak sezonun 2. yarısında ön sıra mücadelesinden uzakta kaldı.

Webber “Cezalı 3 yarışımız oldu ve Budapeşte’de diferansiyel sorunu yaşayarak puanları kaybettik. Dayanıklılık açısından orta bölüm sıkıntılı geçti. Bir ara momentumu kaybettik. Spa ile Monza’da çok iyi yarışlar geçirmedik. Singapur’da strateji açısından sorun yaşadık.” 

“Bu sene sıralamalar benim için en büyük sorun oldu. İstikrar konusundaki sıkıntılar nedeniyle istediğim sıklıkta puanlar kazanamadım.”

“Bu sene böyle oldu ancak geçen seneye göre sıralama ve yarışta geliştiğimiz alanlar oldu.”

“Ancak bu sene gridin çok yakın olması nedeniyle strateji ya da dayanıklılık açısından olsun tek hata ile cezasını çekiyorsunuz.”

“Açık bir şekilde startlar konusunda daha istikrarlı olmamız lazım. Geçen hafta sonu bunun iyi bir örneğiydi. Bu sorunla çok kaybediyoruz.”

“Abu Dhabi’de bir anda Jenson Button’un yerine geçtim. O da çok kötü cumartesi geçirmişti. Takım olarak bu sorunu aşmalıyız. Sebastian da sezon başında kötü bir dönem geçirmiş ve kötü startlar almıştı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. "Açık bir şekilde startlar konusunda daha istikrarlı olmamız lazım. Geçen hafta sonu bunun iyi bir örneğiydi. Bu sorunla çok kaybediyoruz

    Startlar konusunda acilen çalışmalısın.Bir şekilde çözmen gerekiyor işi Webber.Grid çok yakın araçlar hemen hemen yarışta aynı hızda oluyorlar yada aradaki fark çok az oluyor(Ferrari-Mclaren-RBR-hatta ilk yarışlar Lotus) böylede olunca onları geçene kadar zaten yarış bitiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir