De La Rosa: Yeni SC Kuralı Hala Gelişme Aşamasında

yazar:

kategori:

Grand Prix Pilotları Birliği başkanı Pedro De La Rosa, Fransa’da denenecek güvenlik aracı sırasındaki yeni elektronik sistemlerin daha hala gelişme aşamasında olduğunu, tamamlanması için yarış tecrübesi gerektiğini söyledi.

Barcelona’da pistin tehlikeli durumlardaki araçların hızlarını limitleyen ECU tabanlı yeni elektronik sistem Fransa Grand Prix’inde kullanılmadan önce ilk kez test edilmişti.

Özellikle Kanada Grand Prix’si başta olmak üzere bazı yarışlardan sonraki güvenlik aracı kuralına birçok pilot ve takım tarafından eleştriler yağmıştı.ECU sistemini kullanarak sarı bayrak sırasında araçların hızlarını sabitleyen bu sistemin amacı ani sarı bayrakta kaza riskini azaltmak ve pitte yapılan hatalara son vermek.Yeni kurala göre güvenlik aracı sırasında pit alanı tamamiyle kapalı olacak.

De La Rosa bu sistemin Charlie Whiting tarafından yeni iletildiğini ve takımlara "bir şekilde hazır hale getirmeleri gerektiğini" söyledi.

De La Rosa bu yazılımın halen gelişme aşamasında olduğunu da söyledi; "Magny-Cours’ta kullanılacak sistem daha tamamlanmış bile değil.Sadece deneyecekmişiz.Charlie’ye güvenlik aracı kuralında son durumu veya bir planları olup olmadığını sordum, o bana direk Fransa’da yeni bir yazılımı deneyeceğimizi söyledi."

"Biz Barcelona’da bu sistemi kullandık ama kesinlikle yeterli değildi.Sadece bir tur güvenlik aracı deneyimini yaşadık."

"Şu anki güvenlik aracı kuralından kimse memnun değil.Çünkü bir işimizi şansa bırakmak istemiyoruz.Şu anda Pit alanında ne olacağı belli değil ve tamamiyle şansla alakalı.Ayrıca güvenlik aracında herkesin pite girmesi ve karmaşa oluşması çok tehlikeli.Özellikle pit alanı Kanada gibi kısa ve dar olan pistlerde bu herkes için tehlikeli.

Ayrıca De La Rosa’dan alınan bilgilere göre yeni kuralda sarı bayrak sırasında bir kişinin benzini biter ve pite girmek zorunda kalırsa dur / kalk cezası alacak.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1 e böyle şeyler yakışmıyor piyangoya çevirmeye başladılar ve buda belirsizlikten başka birşey getirmiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir