Raikkonen Yarışta Yükseleceğini Düşünüyor

yazar:

kategori:

 

Günün 5. hızlı olarak tamamlamasına rağmen Fin pilot, takım arkadaşı Romain Grosjean’ın vites kutusu değişimi nedeniyle aldığı ceza sonrası 4. cebe yükseldi.

Lotus pilotu, E20’nin hafta sonu süresince gelişiminden memnun kaldığını, yarın galibiyet mücadelesi verebileceğini belirtti.

Raikkonen: “Muhtemelen beklediğimden daha iyi oldu. Antrenmanlar sırasındaki bütün zorlukların ardından sonunda hava biraz ısındı ve lastiklerin çalışmaya başlaması bize yardımcı oldu”

“Genelde yarış içinde daha güçlü olduk. Bu yüzden umarım yarın daha sıcak bir hava olur. Bunun bizim için daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü hava, bizim için daha iyiye gidiyor gibi. Umarım yarın aracımız da gelişir ve (Red Bull ve McLaren ile) mücadele edebiliriz.”

Fin pilot, gridin sol tarafından kalkmanın kendisi için dezavantaj olabileceğini kabul etti.

Raikkonen: “Pistin çok kaygan olduğunu ve yarış çizgisinin aşağı yukarı sağ tarafta bulunduğunu göz önüne alırsak, sol tarafın çok kaygan olacağını beklersiniz. Ama bilemiyorum. Bakalım neler olacak”

Lotus’un yeniden güçlü görünmeye başlaması ile sezonun zamansız bittiğini düşünüp düşünmediği sorusuna Raikkonen: “Elbette yaz tatili sonrasında biraz zor bir dönem geçirdik. Muhtemelen diğerlerine göre biraz kayıp yaşadık; yeteri kadar gelişemedik. Yeni egzoza geçtikten sonra durumumuz gelişti ve aracı ufak-ufak geliştirmeye başladık. Yarış hafta sonunda bir şeyler daha fazla bir araya geldi; bunun da yardımını gördük”

“Elbette sezona şimdi başlasaydık, işleri doğru yapmak ilk yarışlara kıyasla biraz daha kolay olurdu. Çünkü bir şeyler hakkında hâlâ yeni bilgiler ediniyoruz. Pek fazla test günümüz de olmuyor. Gelecek seneki başlangıcın daha kolay olacağını bekliyorum. Ama yine de sezona başlamak için iyi bir araca ihtiyacınız var. Buna sahipseniz, sağlam bir başlangıç yapıp sonrasına bakabilirsiniz”

 


Yorumlar

  1. Evet pistin kirli tarafından kalkacak. Hatta pistin kirli tarafından kalkacak pilotların 3 sıra kaybedecekleri söylentileri var. Yalnız ben pistin kirli tarafının en az temiz tarafı kadar temizleneceğini düşünüyorum. Yoksa acayip facialar görürüz. Buna pek izin verebileceklerini düşünmüyorum.

    Herkese iyi seyirler.

  2. buzun üstünde kalkacak, weberi geçmesi çok çok zor. bence sıra kaybetcek kalkışta.

  3. beni de 🙂

    İsterse Mclarenci Hamdi Toprak olsun 😀

  4. Alternatör olayı tırsıtıyor benii.Ağız tadıyla bir yarışı bitirebilseydik..

  5. Al ben den de o kadar!!! ama yine alonso olmasın adama gıcığım…:)

  6. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Kimi dünya şampiyonu olamadıktan sonra kimin dünya şampiyonu olacağı beni ilgilendirmez.

    benide.

  7. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Bugüne kadar Antrenman ve sıralama turlarından sonra ne dediyse yaptı. Memnun değilim dediyse geriledi , iyi durumdayız dediyse yükseldi.

    BuzAdam sinyali çaktı , Vettel'le Hamilton uçucak ama olur ya Bir galibiyet daha hiç fena olmaz

  8. Umalım da Weber her zamanki müthiş startlarından birini alsın. Gerçi o adamı da anlamıyorum ben nasıl oluyor da o kadar kötü start alıyor ama adam her startta yer kaybetmeyi özel bir takıntı haline getirmiş durumda bence.
    Yarın hava şartları yeterince sıcak olursa aracımızın lastik sorunu da ortadan kalkar ve harika bir yarış izleyebiliriz aslında kendi adımıza umuyorum ve diliyorum ki hava sıcak olur ve Kimi 2005'te ilk Türkiye Gp'sinde başardığını burada da başarır. Hafta boyunca o kadar da çok rekabetçi olmamamıza rağmen eğer Kimi umutluysa birşeyler başarabiliriz demektir 🙂

  9. Erman Şenyürek avatarı
    Erman Şenyürek

    Alonso yetenek anlamında en iyi pilotlardan biridir ama karakter olarak kendisinden çokta haz etmem. Vettel imrenerek izlediğim F1 tarihi rekorları kırabilecek adından senelerce söz ettirebilecek kabiliyete sahip bir pilottur. Geçen yarış gücünü herkese göstermiştir.

    Kimi ise desteklediğim tek pilottur.

    Sadece dünya şampiyonluğunun son yarışa kalacağını düşünüyorum.

    Kimi dünya şampiyonu olamadıktan sonra kimin dünya şampiyonu olacağı beni ilgilendirmez.

  10. seninki alonso temennisi. bende derimki alonso risk altında her an kazaya karışabilir ve yarış vede sezonu bitebilir olabilirmi mümkün olasılık

  11. Erman Şenyürek avatarı
    Erman Şenyürek

    Kimi'nin kalkışta Webber'i geçmesini umuyorum. Webber'i geçtikten sonra ilk turlarda farkı açabilirse DRS dende kurtulur ve iyi bir tempo tuttursa yarışı ilk 3 te tamamlar. Nedense Vettel in yarışı tamamlayamayacağını, bu yarışta Hamilton un 1. olacağını ve Alonson'unda yarışı 4. sırada tamamlayacağı düşünüyorum. Favorim Kimi!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir