Resmi: Ferrari Massa'nın Vites Kutusunu Değiştiriyor, Alonso Bir Sıra Yükseliyor!

yazar:

kategori:

Bir süre önce çıkan haberlerde Ferrari’nin Massa’nın vites kutusunu değiştirmeyi değerlendirdiği belirtilmişti ve takım bir süre sonra resmi açıklamayı yaptı.

Austin’in yeni pist olması ve yağ sızıntısı nedeniyle özellikle gridde çift sayıdan başlayacak olan sürücülerin büyük sorun yaşaması ve 3 sıraya kadar yer kaybetmesi bekleniyor.

AÇıklamaya göre Ferrari, kapalı parkta bulunan aracın vites kutusunun mührünü açtı ve böylece Massa ceza aldı. Şu an için Massa’nın aracındaki vites kutusunun değiştirilip değiştirilmeyeceği konusunda bir açıklama gelmedi.

Ferrari sürücüleri Massa ve Alonso yarışa 6 ve 8. sıralardan başlayacaktı. Taktiksel olarak bu hamle ile Alonso 7. sıraya yükselerek temiz taraftan başlayacak. Massa ise 11. sıraya gerileyecek ve temiz taraftan başlayacak.


Yorumlar

“Resmi: Ferrari Massa'nın Vites Kutusunu Değiştiriyor, Alonso Bir Sıra Yükseliyor!” için 140 yanıt

  1. Dun bu plan aklima gelmisti ama takim emirleri heralde pist uzerinde serbesttir diye dusunup paranoya yapmanin manasi yok diye dusunmustum. Bugun siteye hic girmemistim, yaris baslarken Serhan Acar soyleyince harbiden afalladim, bunun adi REZILLIK, baska birsey degil..

  2. f1 bir takım sporu mu? evet. massanın geriden başlaması takımın lehine mi? evet. e daha ne? ayrıca kendi hafızana bak sen, bahsettiğin yarış 2001 avusturya, pilot da massa değil barrichello.

  3. FIA Retwork avatarı

    Az daha önünü açın minik eniştenin bakın yetişemiyor :))

    Hatta Ferrari diğer Ferrari motoru takanlarıda geriye atsın anca ilk 5 sonra bir iki gazlama ile Alonso yüzyılın sporcusu 😀

    Tabi yersen 🙂

    Sizin Alonsonuz değil araç geçmek yay bile geçemez duruma gelmiş aslında 1-2 ye koyalım adamıda Vettelin aracının arkasını görmek nasip olsun

  4. burak evmez avatarı

    vetteli tutan fanatikler gün geçtikçe siteyi karıştırmaya devam ediyor bunlar yokken sitede huzur vardı

  5. Bu kural açığı değil bildiğin acizlik.. kendi pilotunu ezerek böyle birşey yapması tam bir acizlik örneği.. Newey in yaptığı kendi bilgisiyle Ferrarinin yaptığı kendi ahlaksızlığıyla …olayı işinize geldiği gibi yorumlamayın.. bu ikisi çok farklı.

  6. rezilliğe bak! bu adamlar buraya üye!

  7. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bunlarla uğraşan insanlar var, ama neşeli insanlar, tanımak isteyeceğim muzip ve zeki insanlar :))

  8. Artık sözün bittiği yer…

    Ferrari F1 tarihini yazmaya devam ediyor hakikaten.!! Ancak bu kadar ahlaki standartlardan uzak olabilirdi yazdıkları, hem de dünyanın gözünün içine baka baka… "Kapıldım gidiyorum şampiyonluk hırsımın girdabına"… Massa Schumi'ye yol vermişti son düzlükte (tabii ki takım emriyle) birinciliğe giderken de, Schumi podyumda yuhalanmıştı, hafızalar bu kadar zayıf mı Ferrari' de… Hadi yarışı kazandın, Alonso bu ayıptan ömür boyu kurtulabilecek misin?? Yazıktır, hangi spor olursa olsun, sporun ruhuna aykırıdır, sporcunun da onuruna, tabi hala kalan bir onur varsa…

  9. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben nabza göre şerbet veririm ama bunun adı nabza göre şerbet değil ,düpedüz terbiyesizlik, ağzınızdan çıkanı azıcık kulağınız duysun. Yönetici arkadaşlar lütfen gereğini yapsın

  10. böylece alonso efendi auta yollandı tribünde oturucak . adam neredeyse yarışmadan yarışı kazanacak

  11. hahaha farketmemiştim saol 😀

  12. fenerbahce ve ferrari ıkısıde )fe )hecesiyle baslıyor..etik ne gezsin bunlarda..ezik bunlar!!hakkıyla kazanacak olsalar bile araya bırseyler karıstırıyorlar..az heyecan yasamak ıcın..

  13. takım emirleri serbest takım oyunlarıda öyle anlayabilirm ama alonso geldiğinden beri massa nın üzerinde oynanan oyunların foyası aleni ortaya çıktı neler yaptılar adama neler kimbilir ?

  14. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yanlış alarm, bu hesap fake hesapmış 🙂

  15. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    nabza göre şerbet

  16. Utanadan beğenen var bir de bu yorumu. En kısa sürede kaldırılır umarım bu rezillik.

  17. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    abi iyice boku çıktı bu ferrariciler iyice gerizekalı ben size söyliyim terbiyenizi takının biraz çirkinleştikçe çirkinleşiyor beyinsizler

  18. böylece alonso efendi auta yollandı tribünde oturucak . adam neredeyse yarışmadan yarışı kazanacak

  19. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Afedersiniz, ben yorumların hepsini okumadım ama birazına baktım, kararı eleştirenler var, savunanlar ve açıkçası bazı ithamlara da kırıldım. İşi bu kadar ileri götürmek ne derece doğru bilmiyorum.

    Şİmdi bir karara bakalım, Ferrari'nin araçlarından biri diğerine göre daha önde ve şampiyonluk yarışındaki pilotu geride kalmış. Diğer taraftan araçların her ikisi de kirli tarafta ve söylenenlere göre bu çok büyük bir dezavantaj. Bu durumda kurallarda belirtildiği gibi Ferrari bu işi kullanmış. Kullanmış diyorum çünkü öyle olduğu gayet bariz. Peki bu adil mi derseniz, adildir. Neden mi, çünkü takım açısından bakıldığında, onlara bu avantajı getirecek bir pozisyonu kazanacak bir pilotları var; Massa. Massa geride kalmış olsaydı böyle bir şey yapamazlardı, ama dün kazandıkları pozisyonu kullanarak bu kuralı kullanmışlar. Peki etik mi derseniz, etik olmadığını sanırım farketmişsinizdir, Massa'nın vites kutusu problemi olduğunu düşünen kimse yok gibi, Ferrari de böyle bir hava yaratmaya çalışmıyor zaten.

    Olayın büyütülecek bir olay olduğu görüşünde değilim, ama işi büyütenler için bazı eleştirilerim var, onların sorularına cevap vereyim;

    Etik olmayan bir olay var ve bazıları gurur, onur, terbiyesizlik gibi kelimeler kullanmışlar. Şimdi sorarım size; Bunca zaman hep bir söyleminiz oldu; Biz yapıyoruz, onlar yapamıyor, sonra ağlıyorlar. Şimdiye kadar gri bölge dediğimiz kural açıklarını çok güzel kullanan bir RBR gördük ve taraftarlarca desteklenen bir hareketti. Şu an Ferrari de bir kural açığı yakalamış ve kullanıyor. Yıllardır RBR'ni yaptığında savunduğu, Ferrari yada başka takımların yapmamasının kendi suçları olduğunu söyleyen RBR taraftarları şimdi neden pisleşti, niye haysiyetsizlik suçlamaları yükseldi, bunu yapma haklarını bir tek kendi takımlarında bulmaları çok "etik dışı" değil midir?

    Webber'în de şampiyonluk yarışında yer aldığı bir dönemde onun kanadının takımın diğer pilotunda kullanılmasının "etik dışı" olduğu göz ardı edilip, bunu başka bir takım yaptığında "ahlaksızlık, onursuzluk" adledebilecek yüze sahipler midir?

    Ve hepsinden öte, dün tartışma çıkarmamak adına yazmadığım ama şu an yeri geldiği için tutamadığım bir konu; Dün FIA sansasyonel bir hareketle Webber'e bir kınama cezası verirken ve üstelik bunun kurallarda açıkça sıralamalardan ihraç ve hatta bilinçli olması durumunda yarıştan ihraç cezası içeren bir suça verilen cezaya ne diyeceklerdir? Bakın bu iş basit, eğer bilinçli olarak yapılmadıysa, bir hata olduysa sıralamadan ihraç edilir, yok eğer bilinçli olarak yapıldıysa da hakemlerin yarıştan bile ihraç etme hakkı var. Bunu ben uydurmuyorum, dün akşam inceleme sırasında biraz twitterda zaman geçirdik bazı abilerimle, bu işin içinden saygı değer kişiler, o zamana kadar bunun böyle bir cezası olmasından da haberdar değildim ancak onlardan bunu gayet net açıkladılar sağolsunlar, üstelik FIA'nın gerekli konu ile ilgili maddesi üzerinden. FIA'nın koyduğu kurallar kitabından bahsediyoruz. Onlar RBR'nin lobi çalışmalarının FIA üzerinde etki ettiğini düşünüyorlar, ben buna ihtimal vermezdim ama onların bile bunu düşünmeye başlaması açıkçası beni korkutuyor artık, benim bile şüphelerim oluşmadı desem yalan olur.

    Eğer dün Webber'e grid cezası gelseydi neler olacaktı bir bakalım; Webber son sıraya atılacaktı, Alonso ve Massa birer sıra kazanarak temiz taraftan kalkacaktı, ilginç değil mi, bunu bugün Ferrrai yaptı, hem de Massa'nın grid pozisyonundan feragat ederek. Yani dün Webber'e gelecek muhtemel bir cezanın Ferrari için kazancı büyüktü ama malumunuz kınama cezası verildi.

    Şimdi bu gerçekler ışığında Ferrari aslında hakkı olan temiz tarafı almış oluyor ancak Massa'nın 5 sıra grid cezası ile birlikte.

    Bunca yazdığım şeyden sonra soruyorum size, etik nedir, nasıl yenir?

  20. Beter olursun İnşallah Alonso startta seni grosejan maldonada bir kıstırırlar inşAllah seneyede Massa şampiyonluk mücadelesi verir catalunya ve Valencia da Andre Stella sana şunu söyler:Fernando I am sorry,FELİPE IS FASTER THAN YOU ve senin yol vermeni bekleyen massada HEY GUYS THIS IS RIDICULUS DER

  21. "felipe bu duruma karşı çıktı, biz de ağzının üstüne vurduk susturduk" demelerini filan mı bekliyordun?

  22. startta schumı gectın gectın alonso yoksa cok zaman kaybedeceksın..schumı bırakma sunu.:)

  23. yapılan uygulamayı yanlış buluyorum yakışmada bence spor ahlakı diye bi şey var

    aynı şey red bull yapsa gene böyle öfkelenirdim

  24. RB 3 yıldır kurallardaki böyle kurnazlıkları kullanarak ortalığın anasını ağlattı vöeyyyyyyy hööööööööö edriyınnnnnnnnnnnnnn.. oluyordu.. Ferrari kullanınca midesi bulanıyor oldu.. Nefret ve kin'den kaynaklı mide bulantılarına tıpda çağre yok.. üzgünüm..

  25. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    İçiyorum ama beğenmedim.annene söyledim bi dahakine daha iyi süt verecek.

  26. bence onlar schumıden korkuyor schumının arkasına takılırsa zaman kaybeder dıye..oyuzden alonsoyu startta cıkıs anında schumı gececek sıralamaya getırdıler schumıyı gectı gectı..:))ama benım bıldıgım schumı elıne gecen bu fırsatı cok ıyı degerlendırır..:)alonso bunları dusunmekten yarısa konstre olamaz..kabusu schumı yanında olacak..vettel aman gozunu sevım duzgun kullan aracı..

  27. sen sütünü iç yat yavaş yavaş yarın okulun var yarışı izlersen uyanamazsın.

  28. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Ben karşı takımlardan da hamle bekliyorum 🙂

  29. türkçesi için translate.google.com.tr 'ye copy pate lütfen

  30. evet. bahtsızlık şumideymiş bak, takımın suçu yokmuş 🙂

    tesadüf.

  31. We’ve decided to accept the penalty normally associated with the gearbox change on Felipe’s car which means that he’ll get a 5 place grid penalty. The reason for this was for strategy considerations, with the objective of maximizing Alonso’s start potential given that he’s still in with a chance to win the Drivers’ championship. We saw yesterday that starting from the dirty side of the track would have been penalizing: there was a significant risk of finding ourselves too far behind the leaders at the end of the first lap. It was a decision agreed by both drivers. We’ve always maintained that the interests of the team come before that of the individual drivers and this has always been our very transparent policy. Felipe has fully comprehended the reasons behind this decision and so he’s once again proven his total dedication to the team – something for which we would publicly like to express our gratitude.

  32. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    ağlanacak halinle mi güleceksin 😀

  33. En koyu Ferrari taraftarlarından biriyimdir ama şu son 2 yıldır artık bu takımı tanıyamıyorum. Domenicali denen adam midemi bulandırıyor, Santander ve Alonso da artık midemi bulandırıyor. Massa' ya yapılan ayak oyunları artık eşeğin bitarafına su kaçırdı. Santander' de, Alonso' da ve üçkağıtçı Domenicali de defoup gitsin artık bu takımdan. Şampiyonluk böyle gelecekse hiç gelmesin.! Pist üstünde yarış içinde olan takım emirlerine ezelden beri karşı değilim ama bu artık başka bir boyut resmen. Böyle birşey ilk kez oluyor ve bu olsa olsa Alonso ve Dominic in başbaşa verip akıl ettikleri zihnisinir fikirleridir. Ben Massa nın yerinde olsam ilk virajı dönmeden çekerdim aracı kenara. Montezemolo bu tip hareketlerin dünyaçapında Ferrari imajına ne kadar zarar verdiğini görmeli artık, bu zibidileri tekmelemeli, kendine gelmeli. Koca Ferrari bir pilotun iki dudağı arasına kalacak kadar küçülemez, bu nasıl iş? Aracı kötüler, takımı kötüler…Enzo hayattayken bu tip şeylerin esamesi okunmazdı, imkansızdı böyle şeyler. Ferrari 90 lı yılların ik çeyreğinde en kötü dönemini yaşarken dahi Ferrari idi, gridin son sırasına da gitse tüm pilotlar o kırmızı araca oturmak için can atardı. Bu mu Ferrari' nin ordan geldiği nokta? Ben kabul etmek istemiyorum.!

  34. hesaplarken kafam karıştı zaten 🙂 ama senin dediğin olmaz, temiz tarafa geçmek maksat. zaten temiz tarafta olanın fazla avantajı yok.

  35. Grosjean ve Maldonado hâlâ arkasında. Olur mu? Olur.

  36. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    Hahahah süpermiş 😀

    Ama sonuç olarak birileri hâlâ bizden korkuyor.En hızlı araç onlarda ama .. Pardon en hızlı pilot da bizdeydi unutmuşum 🙂

  37. yahu Oversteer,
    hani biraz daha sıksanız neredeyse "ferrari bunu massa için yaptı" diyeceksiniz…

  38. Adamın dokunduğu her şey bozuluyor. Bence emekli olduktan sonra kurduğu paraşütle atlama planlarından vazgeçsin.

  39. o değilde alonso startta temasa karışırsa ne gülerim varya

  40. biraz mizah. maksat ortam yumuşasın 🙂

  41. şeyi de unutma, 6. sıradan başlasa +2 si vardı desek 8 olacaktı yani, değişen bir şey yok yine 8 😀

  42. Formula 1'in temiz ve adil bir spor olduğunu düşünen arkadaşları anlayamıyorum… 🙂

  43. Evet, o olayı ben de hatırlıyorum.

  44. adama geçit töreninde de rahat yok, paso DNF 😀

  45. hahaha bak bu iyiydi işte 😀

  46. varmı video vs.

  47. Bilmiyorsan… diye ağzını burnunu çiğnediğin adamın kim olduğunu bilseydin yer yarılsa da girsem diye yere bakardın ama sende bu kadar ar olduğuna da şüpheliyim karrrdeşşşş….

  48. evet sıralamayı ben karıştırmışım hatta schumacher önde imiş. ama jack olayı doğru. yanlış bilgi için özür dilerim.

  49. massa'ya kızmıyorum.

    bir adamı ekmeğiyle oynayarak tehdit etmek, "şerefsizlik"tir. bu şerefsizlik de ferrari takımına aittir.

    kızdığım şudur:
    takım arkadaşının kazasından, vites kutusundan, pist üstündeki yerinden ve de yarışa başlayacağı cepten bile medet umacak kadar alçalıp,
    sonra "haberim yoktu" deyip,
    sonra da aslanlar gibi pist üstünde mücadele eden rakiplerini aklınca adam yerine koymayıp,
    "en iyi pilot benim" havasında traş kesenleredir sinirim.

  50. konu dışı: pilotların eski arabalarla pisti gezicekleri sırada schuminin arabası bozulunca kimi schumiyi arabasına aldı :))

  51. hahahaa çözmüşün hakikaten

  52. 2007'de kaç kişi konuştu bunlar zaten oluyor diye, kimse de dinlemedi. hem de ferrari'nin bilgilerinin çalınması emri direk McLaren'dan gelmemişti, olayın başlangıcı iki mühendisin kendi aralarında işgüzarlığı idi.

    mesela aklımda kalanlardan; Mika Salo, 1999'da antrenmanlarda McLaren'ın telsizini dinliyorduk, antrenman sonunda bütün konuşulanlar yazılı şekilde önümüze geliyordu demişti.

    neyse geçmiş gitmiş şeyler uzatmaya gerek yok. bu olayda ortada kimin ne olduğu.

  53. http://en.wikipedia.org/wiki/2002_French_Grand_Prix

    Sıralama sonuçlarına bir daha bak istersen.

  54. Olayı çözdüm 🙂
    Q3 dereceleri :

    6)Michael Schumacher 1:36.794
    7)Felipe Massa 1:36.937
    9)Fernando Alonso 1:37.300

    !Alonso 'nun cebinde yarım saniyeyle dolaştığı yıllardır bilinen bir gerçek!

    1:37.300 -0:00.500 = 1:36.800

    yeni sıralama nasıl?
    6)Michael Schumacher 1:36.794
    7)Fernando Alonso 1:36.800
    Adam cebindeki yarım saniyeyi hep pistte kullanacak diye birşey yok , bu sefer sıralamalardan sonra çıkardı cebinden yarım saniyesini 😀

  55. Redbull en azından aracı geliştirme anlamında gri alanlarda dolaşıyor kafaları çalıştırıyor,sizinki gibi gri alanlarımız aynı değil…

  56. Şimdi matematiğe girelim. Şanzımanı değişen 5 sıra kaybediyor, kirli taraftan başlayan 3 sıra dezavantajlı oluyor habere göre.

    Massa 6. sıradan başlayacaktı. Vites kutusu değişince 5 sıra geriye düştü. 6+5=11. sıradan başlayacak. Temiz tarafa düştü. Kirli taraf faktörünü hesaplayınca 3 düşersek 8 mi oluyor yani 🙂

    Alonso 8. sıradan başlayacaktı. Massa aradan çıkınca 7. oldu. Temiz tarafa düştü.

    ohh misss 😀

  57. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hatırlıyorum seyretmiştim.

  58. dedim ya hocam yukarıda sana yazmayacaktım yanlış oldu diye 🙂

  59. o olayı bilmiyorum ben, ama şaşırmadım. Sadece Ferrari değil ki, bir çok takım böyle şeyler yapıyor, Mclaren'e herkes 2007'de giydirdi ama Formula 1'de casusluk en başından beri var… Adamların özel casus fotoğrafçıları bile var, sadece parçaları çekiyorlar 😀

  60. Ben farklı bir şey mi demişim dostum ? Bana niye yazıyorsun bu cevabı ? Git Alonso ile ilgili o yazıyı kim yazmışsa ona yaz bu yorumu.

  61. Alonso'da isterdi Red Bull gibi aracı olsunda böyle şeylere ihtiyacı olmasın, ama şuanda yaptıkları ellerindeki her şeyi kullanmaktan başka bir şey değil. Massa'ya acıyanlara ise gerçekten anlam veremiyorum, yapması gerekeni yapıyor, niye bu kadar kızıyorsunuz ki ?

  62. önce sana yanıt olarak yazmayı düşünmüştüm sonra vazgeçmiştim ama aynı yere yazmaya devam etmişim kusura bakma. sana yanıt değil, normal yorum olarak yazacaktım bunu.

  63. Burası Miss Turkey güzellik yarışması değil dostum.Yetenek Sizsiniz Türkiye de değil.Sporda,özellikle de Motor Sporlarında her zaman en etik davranış neyse onun uygulanmasını bekleyemezsin.Hele de ortada uzun zamandır gelmeyen bir şampiyonluk varsa.

    Ben de çok kızgınım Ferrari'ye.Acayip kötü bir yola başvurdular.Keşke yapmasalardı da dedim ayrıca.Ama sen her zamanki gibi Alonso ve Ferrari'ye durmadan laf atıyorsun.O senin çok sevdiğin Massa'nın 7 senedir yarıştığı takıma.Adam olmasını sağlayan takıma.

    Ayrıca sen Massa'nın haberi yok mu zannediyorsun ? O dahil değil miydi bu toplantıya ? Sanki arkasından iş çevirdiler.Bu utanca o dahil değil miydi ?

  64. Onuuurrr gel oğlum gel. Bize yer yok bu adamların yanında.

  65. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    Kendimi bildim bileli f 1 seyrederim.80 90 yasinda degilim ama liseyi yeni bitirmis biyiklari yeni yeni tereyen biride degilim ancak f1 de boyle bir sey ne duydum nede gordum.eskiden yasakken takim emirlerini tartisirdikta simdi keske tk emirleri yasak olsada onlari konussak dedittirdiler bize.yaziklar olsun harbiden.hadi emir yasakti caktirmadan yol verilirdide bir yere kadar anlasilirdi.ama bu harbiden cok cirkin ve sporun ruhuna yakismiyor.gercekten massanin vites kutusunda bir sorunu varsa ozur dilerim haklaridir.fakat boyle akil ve ayak oyunlari ile etik disi fair pay disi eylemler zaten hep roma entriklarindn cikar.

    bir kere kul hakki ya.massa smp olmayacak tamam ama bu kadard Ezilmezki bir insan.bu adam simdi cikip yarisacakmi.hangi sevkle.

    alonso dogru soyluyormus biliyormuunuz.
    EN IYI TAKIM FERRARI!!!???

  66. sevgili kardeşlerim,
    sizin ultra-süper pilot alonso çıkıp "haberim yoktu" diyerek salağa yatmaya çalışıyor,
    milleti de ***** yerine koymaya çalışıyor.

    vites kutusundan sonra da "haberim yoktu" demesinden korkuyorum, ondan sordum…

  67. Massayıda kobay giib kullanıyorlar..onceden schumı ııcn sımdıde alonso ıcın..garıbım ya ne yapsın herseye evet dıyor..ferrari cumhurıyetı hersey mubah..sampıyon olamıyacaklar ahanda buraya yazıyorum..:)))Vettel top sende..

  68. Ferrari ve Redbull avatarı
    Ferrari ve Redbull

    Red bull kuralların gri taraflarını kullanınca adamlar zeki.

    Ferrari kuralların gri tarafını kullanınca ahlaksız. Son derecede zeki bir hareket +7 gibi bir sıra kazanmıs oldular olası 6-8 startında alonso da massada cok gerilere duseceklerdı. boş yorum yapmayın

    kurallarda suc bulun..

  69. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    kimse kusura bakmasın ama bay newey kurallardaki açıkları bulup aracı geliştiriyor.
    Ferrarinin bu yaptığı kurallara aykırı değil.Takım emri de serbest.ama siz her seferinde massa yol verdi Ferrari=fia cart curt.
    KURAL İHLALİ YOKSA KİMSEYE AHLAK VERME DERSİ DÜŞMEZ.!

    Başkaları yapınca birşe yok Ferrari yapınca auuv!!

  70. alonso'yla ne alakası var. ferrari ben bildim bileli böyledir. yeni yetme F1 izleyenler bilmez tabi.

    şu an utandıysanız bırakın bu takımın taraftarlığını. çünkü gelecekte de utanacaksınız.

    ferrari'de işler böyle yürüyor. schumacher'in önünü açmak için barrichello'nun pole pozisyonunda duran aracını bilerek jack'tan indirmemiş bir takım. merak eden açsın baksın, 2002 fransa gp.

  71. E o zaman sadece şampiyonluğa oynayanlar yarışsın geri kalan 22 pilot yarışçı değilmi bi amacı bi işi var orda yarışmak mümkünsede kazanmak onursuzca bi hareket bu

  72. bu da Ferrari'nin son kozudur, bu da tutmazsa, her şey bitti 🙂 ki bu motorsporları, Alonso 7. sırada başlayacak diye her şey güzel olacak diye bir şey söz konusu değil, daha ilk viraja gelmeden yarış dışı bile kalabilir…

  73. Bulabildiğin en yakın örnek bile buradaki olayla tamamen alakasız. Böylelikle benim dediğimi doğrulamış oldun. Teşekkür ediyorum.

  74. yani,
    herkes herşeyin farkında değil mi?

    hayır, sonra "haberim yoktu" deyip salağa yatmaya çalışanlar oluyor.

    demek ki onur filan kırılmamış. yüzler kızarmamış.

    kimsede utanma duygusu filan oluşmamış.

  75. Haber içeriklerini okumadan sadece başlığa bakan bir arkadaş olduğu için bunları anlamasını bekleyemeyiz.8-10 beğeni de almış şimdi niye dediği lafı yesin değil mi ?

  76. Ferrari açıklamayı "Alonso'nun pozisyonunu maksimize etmek için bu taktiksel kararı aldık" diye yaptı…

  77. Bilmiyorsan o zaman böyle durumlar olur demeyeceksin.

  78. hasan ünler avatarı

    kimse kusura bakmasın bu taktik değil zavallılık alonso şampiyon olacak diye massanın madur edilmesi hiç sportmence değil

  79. tıpa tıp aynısı belki yok, varsa da ben bilmiyorum. ama daha 2 yıl önce Webber'in kanadı Vettel'e verilmedi mi ? bu yapılırken üstelik Webber şampiyonluk savaşındaydı 🙂

  80. Etik bi olay mı ? Bence değil . O zaman Webber de Alonso atak yaparsa çarpsın parçalasın nasıl olur ? BEnim fikrim böyle ucuz planlara başvurmamalı ferrari gibi büyük bir takım

  81. Alonso' da, Massa' da temiz taraf dan kalkacak buda avantaj şimdik..

  82. Herşeyi geçtim de,Ferrari vites kutusu arızalı diye değiştirdik hiç bir zaman demedi.Aksine bir kaç saat önce İtalyanlar bu durumu onlara sormuşlar,Ferrari'den de belki bu taktiği kullanırız diye açıklama gelmiş.

  83. Toro rosso mu? 🙂 Sen saubere bak önce malezyadaki saubere.Geriye atılan da bir insan varsın iddası olmasın moralinin içine edilmesine ne gerek var sürekli.2. pilot demeyin alonsonun yamağı diyin rahatlayın.Adamın kariyerinin hayatının içine ettiler.Sen de haklısın singapur 2008 deki yarışı galibiyetten sayan zihniyet bu na mı kızcak?

  84. Spor ruhuna ultra aykırı bir hareket.Ferrarici olarak utandım açıkçası.Keşke yapmasalardı.Ama bazı arkadaşları da hiç anlamıyorum.Ferrari'de takım emirleri Alonso ile başladı diyenler bile var.

  85. vay be.

    koskoca "komple pilot" alonsonun şampiyonluk umutları, gariban massa'nın vites kutusuna ve griddeki cebine kalmış demek ki. vayy vayy..

    ee, düşmez kalkmaz bir Allah..

    tebrikler büyük pilot, tebrikler anlı şanlı ferrari. birbirinize o kadar yakışıyorsunuz ki, iki tarafta da hiç eğreti durmuyor ar damarının çatlamış olması.

    "komple pilot olmak", "en iyi takıma sahip olmak" bu olsa gerek..

    sahi,
    alonso "benim bu tür dümenlere ihtiyacım yok" filan demiş midir acaba?

    hani onuru filan kırılmış mıdır,

    sapasağlam vites kutusunun arızalı diye yutturulmasının nedenini bilemeyecek kadar cahil midir yoksa?

    belki de "haberi yoktur"…

  86. kardeş kusura bakma benim düşüncem böyle. dediğini bilecek kadar f1 tarihi konusunda bilgim yok. sığ biz izleyiciyim ben.

  87. daha yarış başlamadı alonso sıra kazanmadı yada herhangi bişi olmadı..Allah büyüktür bence kimse ellerini ovuşturmasın, nasıl geçen yarış vettel son sıraya düştü belki start alsa kaza yapcaktı sıra kaybetcekti zaman kaybetcekti, bugün de belki bu kararın bedelini ferrari ödeyecektir daha dorusu alonso ödeyecektir, daha alınacak start, dönülecek ilk viraj kurtulması gereken maldonado grosjean ve schumacher var..kaç yıldır bi mekanik arıza yaşamayan ferrari madem bilerek arıza yaşadı, belki bu yarış onları vurur kimbilir..

  88. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Sorusunu sormuştum ama cevabını da ben vereyim

    Savaşta Her Yol Mübahtır..

  89. yapabilirler tabi ki 🙂

  90. Bu durumlar olur diyorsun ama doğru değil. Formula 1 tarihinde böyle bir kararın alındığı başka bir örnek göster o zaman.

    Bu olayın eşi-benzeri yok.

  91. Red Bull'un az önce dediğini yapması farz oldu şimdi 🙂

  92. bu kararı birlikte aldıkları açık zaten, strateji toplantısı bittiğini Alonso tweet attı, aynı dakikada içeriden kaynaklar haberi verdi… planlı programlı bir taktik

  93. Saygılar…

  94. yada olaya farklı bir açıyla yaklaşalım, Vettel ceza aldıktan sonra aracın tüm ayarlarını değiştirip, pitten başladı değil mi? Kural boşluğunu kullanarak, öteki düzlük hızıyla 24. sıradan başlamadı… Red Bull kural boşluğunu çok güzel kullandı. Şuanda o kural boşluğunu Ferrari kullanıyor, şampiyonada bir iddiası olmayan pilotlarını geriye atarak, her iki pilotunu da temiz tarafta konumlandırıyorlar… Ayrıca, şampiyonluğa oynayan pilotları 1 sıra daha önden başlıyor…

  95. Ferrari'yi rüya takım yapan ne tarihi ne de kırmızı aracın üzerindeki kırmızı boya. Ferrari'yi Ferrari yapan Schumacher, Brawn, Todt ve Byrne dörtlüsünden oluşan her pozisyonda F1'in en iyi elemenlarından olan efsanevi kadroydu. Monte İtalyanlaştıracam diye bunun içine etti.

    Şu an yarışan takım ile o zamanların takımı aynı takım değil kesinlikle.

  96. bu olayda abartılacak bir şey yok. şampiyonluk mücadelesinde bu durumlar olur. bu olaya laf atmadan önce herkes bir kendi takımına bakmalı. yarıştan önce uygulanan temiz bir strateji. kurallar bu tür bir olaya (gerçekten sorun olmadan vites kutusu değişimine ya da mühür açılmasına) müsade ediyorsa sorun yok.

    ha bunun yanında alonsonun bu olaydan haberi yoktur düşüncesi de garip. bal gibi de haberi var, vardı ve haberi olacak…

  97. Ne söylediğiniz biliyor musun?Schumi ne zaman bıraktı? Alonso ne zaman geldi?Raikkonen şampiyon olmadı mı?Massa son anda kaçırmadı mı?Alonso bir kez elinden kaçırdı.Bu defa şampiyon olabilme ihtimali hala var.

  98. o zaman F1 izlememen lazım, çünkü bunlar Formula 1'in ta kendisi… benim bir sıkıntım yok… Toro Rosso yol verirken ben gocunmuyorum şahsen 🙂

  99. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    ferrari başkanı yıl 2006 schumi adının ferrrarinin önüne geçtiğini bahane edip rüya takımı dağıtma kararı alır ::) zannederki schumi gider genç alonsoyla aynı saltanat devam eder ve gün bugün ferrarinin düştüğü hallere bakın . daha beter olaman dileklerimle… dünde bugünde ne ekiyosanız onu biçiyosunuz schumacherin ve rüya takımının mirasını yediniz bitirdiniz elde avuçta bişey kalmadı . dünde söyledim bugunde söylüyorum o günleri mumla arayacaksınız mumla ….tadı acı çevrilen entrikaların meyveleri yeniyor ve artık fiada yardım edemiyor.

  100. rezillikle sansasyonel ne zamandır aynı anlama geliyor.?

  101. Sesinide çıkarmaz…

  102. yanlız bir şey söyleyeyim mi?

    Ferrari tarihi ve Enzo Ferrari hakkında gerçekten bilgi sahibi misin ? Bu tarz olaylar, takım emirleri falan Alonso ile mi başladı 😀

    Gerçekten bu site kocaman bir şaka olmaya başladı 😀

  103. Hani zekici ama etik değil ayrı konu.Sadece Ferrari cilere şunu soracam daha doğrusu Alonso'culara aynı hareketi RBR yapsa ne derlerdi.Webber'in kanadını taktıklar ingilterede birton laf oldu(Webbere yapılan haksızlıktır kesinlikle) hani şimdi diyecekler RBR konuşmaya hakkı yok sizin araç zaten illegal bizde ne yapalım anca bu yollarla size yetişmeye çabalıyoruz vs vs..Bu kadar kafaları çalışıyorsa cinliklere birazda gri alanlarda dolaşında bari aracınızı hızlandırın..

  104. 2010 silverstone da rbr nin yaptığı da hoş değildi.ama rbr webberi massa gibi mi kullandı yahu.Adamlar hiç değilse serbest bıraktılar Webberi beceremedi şampiyon olmayı.

  105. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Hakkaten şampiyonluk için türlü türlü oyunlar oynanmaya başlandı bu artık işin delikanlılığını bozuyor.Ama Alonso'dan değil takımdan kaynaklanan bir şey olabilir.Alonso tek başına bu kadar şey yapamaz.

  106. Alonso 7. sıraya yükselerek temiz taraftan başlayacak. Massa ise 11. sıraya gerileyecek ve temiz taraftan başlayacak.

    Bir taşla iki kuş 🙂

  107. Formula 1, Formula 1 olalı böyle şey görmedi. Spor ruhunun içine ettiler.

  108. Şimdi birileri çıkıp alonsonun suçu ne demiyor mu ah be canlarım açın 2010 abu dhabinin tekrarını izleyin ve oradan en iyi pilotun takım arkadaşını nasıl yönettiğine bakın.Hakikaten komple pilot muş alonso şimdi aklıma geldi de o olay inanmaya başladım.ALLAH tan tek dileğim Vettel in başına mekanik bir arıza gelmemesi.

  109. Alonso ne yaparsa sansasyonel olur bence. Zorlamasına gerek yok. 🙂

  110. Sene boyunca Massa'ya her türlü harakeri yapanlar.Beceriksiz, yeteneksizsin, pilot değilsin diyen Alonsocular.Pilot yerine koymadığınız adam gün gelir sizi bu durumlara düşürür.Şimdi de konuşun adam değilsin pilot değilsin deyin.Sadece Massa'nın kötü zamanında konuşmayın lütfen :)))) Meydan sizin. Bana göre Alonso bu saatten sonra şampiyon olsa bile 5 para etmez.Yavaş araçla şampiyonluğu kovalıyormuş.TIRAŞ

  111. bi insanın hakkı sadece şampiyonluğa oynadığı zaman olmaz, pist üstünde geçtiğin adamlara takımın birini kayırması yüzünden geçiliosan hakkın yenmiştir…

  112. Vay be yiğit dedikleri(Baolnso)muhtaç olmuş kuru soğana bilmem söylesek mi söylemesek mi….!!!!!!

  113. Emre Şahinoğlu  avatarı
    Emre Şahinoğlu

    Temiz tarafın +3 sıra avantajı varsa Ferrari toplam +7 kazanıp -5 vermiş olur. Bence gayet mantıklı

  114. artık ellerinde ne varsa kullanıyorlar, çaresizlikten… Şu saatten sonra Alonso şampiyon olursa gerçekten sansasyonel olur…

  115. bu olmadı schumi ile webberede ceza vermeliler ayıp oldu bu iki pilota

  116. 😀

    Sauber sürücüleri neyse ki arkadalar. Yoksa onlar da gerilerdi 🙂

  117. Bu çok onur kırıcı hadi pistde yol verse alonso bir sıra kazanırdı ama böylesi hic yapılmadı bravo.

  118. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ironik

  119. Nihat ( çok yakında gerçeklerle karşınızdayım) avatarı
    Nihat ( çok yakında gerçeklerle karşınızdayım)

    Evet.Alonso ve Ferrari taraftarıydım.Ama son 5 6 yarıştır Alonso nun verdiği saçma sapan demeçler,Newey ye karşı yarışıyorum tarzı açıklamaları,yani Vettel i küçümseyen laflar,takım arkadaşına karar vermesi,Raikkonen den sonra Hamiltondanda korkarak takımda Massa yı bıraktırması.Ferrari nin bunlara prim vermesi..Massa çenesini kapalı tutsun diye anlaşma imzalandı.Adamın aracının ayarları yanlış yapıldı.Parçalar verilmedi,geç verildi.Santander istedi diye,dünyaya mal olmuş bir firma ayaklar altına alındı.

    Şunu açıkça söylüyorum.Fernando Alonso bu griddeki en iyi pilottur.Ama demeçleri,yaptğı açıklamalar,saygısızlıklar vb şeyler pilotajına gölge düşürmüştür.Sinsi politikaya başvuran,rakiplerini küçümseyen,takım arkadaşını ezen..

    En sonunda bunu yapacak kadarda küçüldü Ferrari ve Alonso.Massa nın vites kutusundan medet umdular.Yazık,acizlik.Resmen iğrendim bu takımdan bu akşam.Dün sıralamalarda yapamadıktan sonra dalga geçer gibi yarışı kazanacam diye verdiğin demeç..Raikkonen in üstüne kırmasan hakkınla kazanırdın şampiyonluğu şampiyon.Ama artık kazansanda o kadar değerli değil.

    Vettel i antipatik buluyorum ve sevmiyorum.Ama bu sene şampiyonluğu haketti.Sonuna kadar.Kimse ümitlenmesin.Alternatör yada motoruna birşey olmayacak.Valencia ve Malezya gibi ballı bir yarışta seni beklemiyor Alonso.Vettel fark atarak 100. yarışında şampiyonluğunu alacak.Sende artık başarısızlıklarına bir tane daha eklersin.

    An itibariyle Ferrari denen sadece rengi kalmış takımdan ayrılıyorum.Fernando gibi ego bağımlısı pilotu terk ediyorum.Bundan sonra ikiside umrumda değil.Bugün umarım Vettel şampiyonluğunu ilan eder.Yazıklar olsun.Enzo nun kemiklerini sızlattınız.Dino yu mezarında ağlattınız.Yazık…….

    Bundan sonra Hulkenberg ve Jaime yi takip edicem.Büyük pilotlardan biri şampiyon olacaksada Webber yada Button olsun seneye.Tebrikler hepinize.

    Bu takım ve pilot için kimi kırdıysam özür dilerim.Değmezmiş.Adım Nihat değil.Kim olduğumu yakında açıklayacağım.Saygılar.

  120. yav ne hakkı kardşim,sanki massa şampiyonluğa oynuyorda hakkı alınıyor,

  121. 3, 4 sıra kazanacaklarını sanmıyorum temiz taraftakilerin açıkcası.Geçmişte de aynı şeylerin söylendiği pistler oldu ama etkisi okadar büyük olmadı.İşimden ötürü fazla izleme şansımda olmadı geçmişteki tecrübelere dayanarak konşuyorum.Belli de olmaz dediğiniz de olabilir.

  122. evet evet iyi fikir polden başlasın . yani anlıyoruzki vettel hem takımlarla hemde formula1 yönetimi ile savaş halinde

  123. Temiz tarafla kirli taraf arasında çok büyük bir fark olduğu ve kirli taraftan kalkacakların 3 sıraya kadar yer kaybedebileceği konuşulurken bu olayla Alonso kağıt üstünde 4 sıra kazanmış oluyor ve bu abartılabilecek birşey.

  124. yani utanmasalar alonso,yu polden başlatacacaklar .

  125. Yaygara kopartacak birşey yok.Ha yarışta yol vermişsin ha sıralamada yol vermişsin………………Büyütülecek bir olay değil.Olması gereken oldu.Bu kural açığının da kapatılması lazım.

  126. Ferrari%100 avatarı

    Ferrari şu anda Massaya yapılacak en kötü hareketi yaptı inanılır gibi değil
    Alonso bari bu sezon şampiyon olsunda seneye Massanında şansı olsun şampiyonluk için

  127. görkeMassa avatarı

    AMİNNNNN KARDEŞİMM. vites kutusunda bişey yoktur alonsonun işidir.

  128. Ferrari%100 avatarı

    Ferrari şu anda Massaya yapılacak en kötü hareketi yaptı inanılır gibi değil
    Alonso bari bu sezon şampiyon olsunda seneye Massanında şansı olsun şampiyonluk için

  129. insallah alonso bu yarisi yener stratejiyi iyi yaparlarsa bu ferrari icin cok iyi bir hafta sonu olur ve rahat bi nefesle amerikadan ayrilirlar

  130. kulun bir hesabı varsa, Allah'ın da bir hesabı vardır muhakkak. kimsenin hakkı kimsede kalmaz.

  131. Webberle schumiye grid cezasi vermeyi nasil atladilar:-) 4.Start alabilirdi alonso:-)

  132. Massa nın motoru da değişsin pitten falan başlasın tur bindirelerde yavaşlasın vettelle çarpışsın.bu daha iyi değil mi.Rezillik te sınır tanımıyolar ne de olsa.Utanmalarına gerek yok.Sporu her şekilde baltalamaya devam ediyorlar.Enzo mezarında ters dönmüştür kesin.

  133. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    VE ALONSOYU ÖN SİRALARA CEKME ÇABASI BAŞARILİ OLUR.

  134. alonsonun önü boşalmaya devam ediyor .Allah büyüktür bekleyelim görelim.Sizi böyle boş acziyet verici şekilde görmek inanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir