Massa'nın Vites Kutusu Hakkında Ferrari Açıklaması

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilotun vites kutusunun mührünün kırılması ile aldığı 5 sıra grid cezası ardından Ferrari bir açıklama yaptı.

Bildiri: “Felipe’nin aracındaki vites kutusu değişikliği ile ilgili cezayı kabul ettik ki bu şekilde (Massa) 5 sıra grid cezası alacak.”

“Bunun nedeni, hâlâ Pilotlar Şampiyonası’nı kazanma şansı olan Fernando Alonso’nun kalkış sırasını yükseltme amacı ile stratejiktir.”

“Dün gördük ki pistin kirli tarafından kalkmak dezavantajlı. İlk turun sonunda kendimizi liderlerin çok gerisinde bulma yönünde büyük bir risk vardı. Bu karar, iki pilotun da onayı ile alınmıştır. Takımımızın menfaatlerinin her zaman pilotların bireysel çıkarlarından önce geldiği felsefemizi sürdürüyoruz. Bu her zaman bizim çok açık politikamız olmuştur.”

“Felipe bu kararın arkasındaki nedenler tam anlamıyla idrak etti. Bu şekilde takıma olan bağlılığını bir kere daha kanıtladı. Kamuoyu önünde bu hareketini şükranla karşıladığımızı ifade etmek isteriz.”


Yorumlar

  1. Motorsporları, dünyanın hiç bir yerin de, hiç bir seri de etiklik üzerine kurulu değildir. Parasal kısmı geçtim tamamen nefsani birimler üzerine kurulu bir ortam.
    Ben 10 yıllık dostlarımınla bile direksiyon başına geçtiğimde (simülasyonlar) etik olamıyorum. Nerede pozisyon bulsam zorlarım arkadaş, kuralları da zorlarım, sabrı da zorlarım.
    O kadar yarış lisanslı adam tanıdım birinde de etik olma adeti görmedim diyebilirim hani.
    Velhasıl kelam kendi yapamadığım, olmadığını düşündüğüm şeyler de milyon dolarların harcandığı ve kazanıldığı bir ortamda başkalarından mı bekleyeceğim.:)

    Ne güzel itiraf etmişler işte Aferin. Değer kaybına karşı değer kazanma….

  2. Duyduğumda çok akıllıca olduğunu söyledim. hangi takım olsa yapar bunu. bence gayet etik. Weber in ön kanadının alınıp Vettele takılmasında çok daha düzgün bir davranış ki o zaman weberin tavrını gördük.

  3. yüksek hızda gözlerinimi gördün tvden.ammada ileri görüşlüymüşsün.

  4. Mıdı Gılli sen bizi sempatizanı olduğun pilot ile karıştırdın sanırım,"zira" kendisi sollanınca bile ağlıyor 🙂

  5. Hic olmazsa itiraf etmisler ama bu itiraf onlari kurtarmaz, takim emirleri serbest olsada bu pist uzerinde olmalidir, masa basinda degil..

  6. Aman aman rbr yapsa ne olurdu acep buralarda.Ama Vettel bileğinin gücü ile geçiyor alonso gibi katakulli ile değil.

    Felipe çok gergindi kızgındı yarış öncesi vücut halinden açıkça belliydi ama napıcan işte zalimin zulmü var o takımda.Onlar için her şey mübah.İnşALLAh son yarış yine ağlayacaklar hep birlikte.

  7. Akıllıca ama etik değil.yarışta işe yaradımı yaradı.

  8. Ne güzel dürüstçe açıklamışlar. duruma göre fazlasıyla mantıklı bir karar. dedikleri gibi kirli taraf çok kötüyse, massa 11. sıradan bile iyi kalkıp iyi bir yere oturabilir.

    etik mi? asla.

  9. Ferrari%100 avatarı

    Akıllıca

  10. Empati yapmak çok işe yarar. Siz kendinizi Ferrari'nin yerine koyun; bakalım böyle bir şey yapmıyor musunuz? Etiği ayrı bir yere koyarsak, bu bir takım oyunu ve kimse bir şey diyemez bana göre.

  11. Ferrari%100 avatarı

    Akıllıca

  12. Zavallısınız.Daha öncede takım emri v.s bir çok şey yaptınız diğer takımlardanda yapanlar oldu ama böylesi ilk defa oluyor daha yarısa baslamadan bir pilotun onuru ancak bu kadar kırılabilirdi.

  13. İyi bari hiç değilse gözümüzün içine baka baka yalan söylememişler, 2010'da yaptıklarının aksine.

  14. Alonsomania  avatarı

    bi de böyle mal mal açıklamalar yapmasalar iyi olabilir 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir