Amerika'da Hamilton Kazandı, Red Bull Şampiyon Oldu!

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci sıradan başlayan ve gridin kirli tarafında kalan Hamilton, startta geçildiği Red Bull sürücüsü Mark Webber’i geçtikten sonra uzunca bir süre lider Sebastian Vettel’i takip etti.

Hamilton, uzun takipin ardından güzel ve agresif bir atakla Vettel’i geçerek liderliği ele geçirdikten sonra pozisyonunu koruyarak 5 sene sonra gerçekleştirilen Amerika yarışında galibiyet kazanmayı başardı. Hamilton Austin pistinde kazanan ilk sürücü oldu.

Şampiyona lideri Sebastian Vettel, iyi götürdüğü hafta sonunda kazanmayı başaramadı ve ikinci olarak pilotlar şampiyonasında puan farkını 3 puan daha açtı. Takım arkadaşı Mark Webber ise alternatör sorunu ile yarış dışı kaldı.

Ferrari sürücüsü Fernando Alonso, iyi kalkış yaptığı yarışta ilerleyen bölümlerde adeta yapayalnız bir yarış geçirdi ve 3. olarak podyumu tamamladı. Pit stopların ardından oldukça sorun yaşayan ve bir çok sürücüye geçilen Alonso, 3. olarak ana rakibi Vettel ile puan kaybını minimum seviyede tuttu ve şampiyonluk mücadelesini son yarışa taşıdı. Böylece Hamilton, Vettel ve Alonso 3’lüsü ilk defa podyumda birlikte yer aldılar.

Ferrari’nin vites kutusunu açması nedeniyle 5 sıra cezası alan ve yarışa 11. sıradan başlayan Felipe Massa yarışın en hızlı isimlerinden birisiydi. Massa, çok iyi yükseliş gösterdi ve yarışı takım arkadaşı Alonso’nun hemen arkasında 4. sırada tamamladı.

Yarışa gerilerden başlayan Mclaren sürücüsü Jenson Button, oldukça uzun bir ilk bölüm atmasının ardından çok iyi yükseliş gösterdi ve yarışı Massa’nın arkasında 5. sırada tamamladı.

Lotus sürücüleri Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean yarışı 6 ve 7. sırada tamamlarken onları Force India’dan Nico Hulkenberg takip etti.

Williams Amerika’da her iki sürücüsüyle birlikte puan kazanmayı başardı. Maldonado 9. olurken Brezilyalı Senna 10. olarak son puanı kazandı.

Sauber’in Meksikalı sürücüsü Sergio Perez, gerilerden başladığı yarışta pek bekleneni veremedi ve kendi evi sayılan Amerika’da 11. olarak puanı kaybeden ilk isim oldu.

Yarışa çok iyi başlangıç yapan Toro Rosso sürücüsü Daniel Ricciardo 12. olurken MErcedes’ten Nico Rosberg 13., Michael Schumacher 16. oldu ve Mercedes Amerika’dan da puansız ayrıldı.

Sezonun sondan bir önceki yarışı olan Amerika’nın geride kalmasıyla birlikte Red Bull, 2012 Takımlar Şampiyonu olurken pilotlar şampiyonası son yarış Brezilya’ya kaldı.

 

 

Poz  Pilot       Takım                      Süre
 1.  Hamilton      McLaren-Mercedes           1h35:55.269
 2.  Vettel        Red Bull-Renault           +     0.600
 3.  Alonso        Ferrari                    +    39.200
 4.  Massa         Ferrari                    +    46.000
 5.  Button        McLaren-Mercedes           +    56.400
 6.  Raikkonen     Lotus-Renault              +  1:04.400
 7.  Grosjean      Lotus-Renault              +  1:10.300
 8.  Hulkenberg    Force India-Mercedes       +  1:13.700
 9.  Maldonado     Williams-Renault           +  1:14.500
10.  Senna         Williams-Renault           +  1:15.100
11.  Perez         Sauber-Ferrari             +  1:24.300
12.  Ricciardo     Toro Rosso-Ferrari         +  1:24.800
13.  Rosberg       Mercedes                   +  1:25.500
14.  Kobayashi     Sauber-Ferrari             +     1 lap
15.  Di Resta      Force India-Mercedes       +     1 lap
16.  Schumacher    Mercedes                   +     1 lap
17.  Petrov        Caterham-Renault           +     1 lap
18.  Kovalainen    Caterham-Renault           +     1 lap
19.  Glock         Marussia-Cosworth          +     1 lap
20.  Pic           Marussia-Cosworth          +    2 laps
21.  De la Rosa    HRT-Cosworth               +    2 laps
22.  Karthikeyan   HRT-Cosworth               +    2 laps

Hızlı tur: Vettel, 1:39.347

Yarış dışı:

Webber        Red Bull-Renault             17
Vergne        Toro Rosso-Ferrari           15


Puan Durumu:                

Pilotlar:                    Takımlar:             
 1.  Vettel       273        1.  Red Bull-Renault          440
 2.  Alonso       260        2.  Ferrari                   367
 3.  Raikkonen    206        3.  McLaren-Mercedes          353
 4.  Hamilton     190        4.  Lotus-Renault             302
 5.  Webber       167        5.  Mercedes                  136
 6.  Button       163        6.  Sauber-Ferrari            124
 7.  Massa        107        7.  Force India-Mercedes       99
 8.  Grosjean      96        8.  Williams-Renault           76
 9.  Rosberg       93        9.  Toro Rosso-Ferrari         22
10.  Perez         66       
11.  Kobayashi     58       
12.  Hulkenberg    53       
13.  Di Resta      46       
14.  Maldonado     45       
15.  Schumacher    43       
16.  Senna         31       
17.  Vergne        12       
18.  Ricciardo     10       

 


Yorumlar

“Amerika'da Hamilton Kazandı, Red Bull Şampiyon Oldu!” için 283 yanıt

  1. YARIŞI TEKRAR İZLE İSTERSEN
    Ham pite girdiğinde vettel biraz daha fark açtı.
    AYRICA İSMİN İNGİLİZCE AMA TÜRKÇEYİ TAM BİLMİYORSUN GALİBA
    "DEYİNME" denmez "değinme" denir ve yazılır.

    sandığın kişi değilim
    avucunu yalarsın

  2. rambo değil bunları yazan,
    başka bir kullanıcı,

  3. rambo, genç hayırdır şimdi de bu hesapla mı geldin? nasıl yakalandın bak; her cümleden sonra bir alta inme, yalan yanlış bilgiler içeren bir redbullcu savunması(3sn), pilota ''efendi'' diyerek hitap şekli. bunlar rambo denen şahsın özellikleri.

    aferin valla, şalu…. yazmamışsın. ben senden onu da beklerdim. en son cümledeki saçmalığa deyinmeyeceğim bile. böylelikle aynı 3sn savunması yapan hanedan adlı üyenin de rambo olduğunu kesin olarak öğrenmiş olduk.

  4. VETTEL F1'İN EN BÜYÜĞÜ OLACAK göreceksiniz…

    vetteli tur bindirmeler yaktı.
    tur bindirmeye başlamadan önce 3 sn fark vardı.
    1. sektör boyunca hiç bir araba yol vermedi.
    vettele iki araba yol vermedi hamilton o arabaları düzlükte geçti.
    yani öyle yaklaştın hamilton efendi yiğidi öldür hakkını yeme

    VETTELİ BU YÜZDEN ÇOK SEVİYORUM. kimseye haksızlık etmez

    Hamilton'un kendini geriye düşürmek için her şeyi yapmış bir adamı tutması ÇOK KOMİK
    (2007 de hatırlayın ALONSO numaradan beklemesini pitte pol almasın hamilton diye"

    AYRICA ANLAMADIĞIM BİR KONU 6 YILDIR MCLAREN SÜRÜP SADECE 1 DEFA ŞAMPİYON OLAN BİRİSİ 2 defa şampiyon olan birine laf söylememeli.

  5. ne kadar boş bir laf''bunlar benim görüşüm''.ne kadar gereksiz.kardeşim her yazılan herkesin görüşü ve eleştirilir.

  6. ben redbulun yerinde olsam mercedes motoruna geçerim . yillardır en hızlı motorları üretiyorlar bir zamanlar bmw ile beraber

  7. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Evet haklı olabilirsin ama kuru hız kuru gürültüyle eş değer bu sporda.Aracınızı takvimin geneline göre tasarlayıp % 70 % 80 oranında tasarımınıza uygun şekilde pozisyon alıp yarışa başlarsanız kaybetme olasılığınızda artar.

  8. beyin naklinden sonra şu dediğini tekrar okuyacak ve kahkahalar atacaksın 🙂 araç tırmanmaya izin vermiyormuş ferrari ve mclaren redbulldan hızlıymış ahahaha 😀

  9. arkadaş yarışı izlemiyor musun? Q2'de button'un gaz pedalında sorun oldu adam garaja çekti haberin yok mu bundan? bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna denir işte.

  10. şurdaki ferrari ve mclaren taraftarlarının haline ancak gülünür . ben her zaman söylüyorum araçların içinde en hızlısı mclarendir ondan sonra ferrari gelir . hiç boşuna maval okumayın . redbul arkadan başladığı hiçbir yarışı kazanamaz aracın yapısı buna musait değil

  11. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    hamiltonun hızını takdir etmemiz lazım fakat 2007 den önceki senelerde f1 i izleyenler bilir raikkonen de yine aynı araçtayken büyük hız farkları atardı aracın dengesizlikleri sampiyonlugunu engelledi ama bu yıl 3. olsada bana göre en büyük basarıyı raikkonen yapmıştır 2 yıl yarısmadan button webber gibi hem kendinden hızlı aracı olan hemde ara vermeden devam eden pilotları geçti sampiyonada mesela raikkoneni herkes isteyince en hızlı turu elde etmesiyle tanır ve her yarıstada isterse atabiliyordu ama dün onu denemesine ragmen arac en hızlılardan daha yavaş oldugu icin atamadı

  12. Sence Button o kadar hızlı bir pilot mu? Aracın hızından kaynaklanıyor olmasın. Sıralamada ilk 10'a bile kalamayan pilot nasıl oluyor da 5.oluyor düşün biraz. Mclaren yarış temposunda Redbull'dan hızlıydı ister kabul edin ister reddedin.

  13. tam cümlesi şuymuş.twitter da f1pitradio paylaştı. ''unbelievable… with the stupid overtakes. its karthikeyan's fault'' adam 5-6 turdur drs ye 0.8 le girip kaçıyodu. son tur karthi yüzünden 0.4 le girdi ve olan oldu. bunu anlamak çok mu zor?

  14. Seni bile alonsocu yaptılar ya hayret:)Yani bu kadar net yazmazdın!!

  15. evet sıralamalarda ve antremanlarda daha hızlıydı.sıralamalarda hızlı olunca yarıştada aynı olmasını bekleme.Schumacherde 5 cepi aldı sıralamalarda gel gelelimki yarışa 16. bitirdi tek turda atılan zaman yeteneğe,tecrübeye bağlı olan bişey.Hamilton neden sıralamalarda farklı cizgiler kullanıp aracı zorlamadıda polü alamadı? ayrıca yarışta vettelin zamanını birazda karthikeyan aldığıda besbelli 1 saniye rahat indi zaten tur bindirmelerde bu olay olmasaydı Vettel belkide lider bitircekti kim bilir.

    Sen Lewis hamiltonun vettelden daha yetenekli pilot oldugunuda nereden cıkardın.Vettelden yetenekli olsaydı şuanda şampiyonluğa oynuyordu nede olsa mclarenin aracı redbulldan cokta aşağı bi araç değil 🙂

  16. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Bir ara telsizden Button'a "sen ve Raikonen'den den baska bu hızı yapabilen yok" demişlerdi.Ben ise çoktan Raikonen'in podyumda olacağını hesaplamış,Alonso ile arasındaki 13 saniye farkı eritmesini izliyordum.Gözden kaçan Massa arkalarda ve hız açısından 3.sırada da olsa da tehlikeli değildi.Ancak sonuç ortada işte.Ferrari'nin sonradan hızlanması,pit hataları ve Lotus-Renault için start sıralamasındaki gibi sayılabilecek bir yerlerde biten klasik bir Gp daha.İlk yarısı heyecanlı idi en azından.Sonrası için ise kazananı tebrik etmek sadece.TEBRIKLER REDBUL.

  17. tam olarak kimi suçladığını anlayamadım, ama hamiltonun bu konuda suçu yok. kazanacağı 4 yarış mclaren yüzünden heba oldu. diğer tüm hataları saymıyorum hamilton 4 yarış = 100 puan kaybetti demiştim pazar günü aynı şeyi serhan acar söyledi, 125 puan kaybetti hamilton bu sene dedi. onun kadar şanssızı yoktu bu sezon.

    buttona gelince 12. başladı 5. bitirdi uçma falan göremedim ben buttonda. mclaren bu yarışta en hızlı 2. takımdı ve button da 12. başlayıp lotusları, kötü bir yarış geçiren schumiyi, hulkenbergi ve de williamsları geçti. hepsi de mclarenden yavaş takımlar. buttonda uçma falan yoktu bu yarışta. önündeki 7 yavaş araçlı pilotu geçti sadece.

  18. dün buttonda uçuyordu. mclarenin hızının en açık kanıtı.bu kadar iyi bir araçla şampiyonada bulundukları yere bak birde.ron dennis bu takımı çok daha iyi yönetebilirdi.

  19. gerçeği ''the most interesting man in the world'' ancak bu kadar düzeltebildim, paint terkim 🙂

  20. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    foto güzelde kafa siyah el beyaz 😀 😀

  21. sen tam bir provakatörsün Turanlı,her yorumunda içinden irin akıyor

  22. prost,düzlükte drs ile 40km hızlıydı mclaren.bence kartkyn olmasa gene geçemezdi ama geçti diyelim,bu abartılacak bişey değil.herkes herkesi drs ile 10 larca kez geçti bu sene.bu nasıl bir mantık,daha çok ekmek yemesi lazımmış..f1 i 1 aydırmı izliyorsun

  23. kafan güzel mi senin kardeş güle güle kullan

  24. ben redbulcu değilim,evet meşrubat takımı ama şerefli takım,onlarca yıllık takımlara duyurulur

  25. alonzocular seviyenin içine etmiş

  26. Vettel şampiyon olunca Grosjean yada Raikonen mi haketmiş olacak?Vettel şampiyon olursa bunun açık göstergesi RBR dir ama ALonso şampiyon olursa 3. hızlı araçla bunu başarmış pilot olarak hepinizin hafızasına kazınacak.

  27. Ben Alonso'yu övmüş ya da yere göğe sığdıramamışım gibi konuşma Rambocan. Tam tersine Alonso'ya saygı dahi duymadığımı belirttim. Ayrıca Monza 2011'de Hamilton da telsizden ağladı 26 tur boyunca. İşte bunu da diyebilecek kadar tarafsız gözle bakabiliyorum olaylara. Sen de dene bir derim.

    Ayrıca:

    "Bu yazdııklarım tamaman benim düşüncelerimdir. Herkesin görüşü farklı olabilir. Yorumumun altına saçma sapan ortalığı velveleye veren anaokulu terk yorum atacaklar lütfen uzak dursun… "

  28. Senaryo değil bir vasayım.Olur ya da olmaz.Dün Hamilton gerçek bir şampiyon nasıl sürer Vettel'e onu öğretti.Telsizden ağlamaklı konuşması benimde içimi acıttı ama yapacak birşey yok.Kabiliyet meselesi.2 kez şampiyon olması tamamiyle araçla ilgili bir mesele.

  29. karthikeyanın şahsına demiyo onu stupid overtakes diyo anlamadan sallama istersen. adama karşı nasıl bi kin duyuyosanız herşeyi aleyhinde kullanmaya çalışıyosunuz. pes

  30. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Malezya'da hıyar,burda aptal,son yarışta ne diyecek bakalım Karthikeyan'a

  31. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Vettel her zamanki çocuk haliyle ağladı,herkeste gördü bunu

  32. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Hamilton araç performansının üstüne çıkarak harika bir zafer kazandı.Eğer mekanik sorunlar yaşamasa 3lü bir şampiyonluk mücadelesi izleyebilirdik.Vettel elinden geleni yaptı ama yeterli değildi.Alonso yavaştı,birazda Hulkenberg ve Schumacher'in yavaşlıkları sayesinde 4. sırada tek kaldı.Webber kalıncada zaten otomatikman 3.lüğe çıktı.

    Massa'ya gelince eğer startta fazla yer kaybetmeseydi 6.sıradan başladığını varsayarsak podyumda olabilirdi.Gerçekten güzel bir performans gösterdi.Button'da fena değildi.Lotus pek parlak değildi.Force Indıa'da öyle fakat yinede Hulkenberg,Williams pilotlarına direndi.

    Sauber sezon ortasındaki hızında olsa şu an çoktan 5.liği alırdı ama onlarda bir durgunluk dönemine girdiler.Mercedes'e yorum yok,son 3 takımı geçmeyi başardılar sadece,rezillik yetmezmiş gibi hala gelecek seneye odaklanıyoruz diyorlar.Araba tur başı 1 sn yavaş,gelecek seneye odaklansan nolacak,elinde ne var ki geliştireceksin.Yeni bir yapılanma şart.

    Gelecek yarış Brezilya'da muhtemelen Vettel şampiyonluğunu ilan edecek.Araç hızlı,Alonso'nun Ferrari'sinin Red Bull'u geçecek hali yok malesef.Ama yinede o takayla buraya kadar getirmesi bile bir başarı bence.

  33. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Daha yavaş araçla şampiyon olmanın nesi geçerli değil anlatsana ?

  34. Hee! Raikonen de bu isyanını duydu.Birazdan karşılık verir.

  35. Öyle olsa geçtikten sonra farkı derhal açardı. Ama yarış bitti, yine de ensesindeki Vettel'den kurtulamadı.

  36. Murat ağlama işlerini alonsodan soracaksın evladım İstiyorsan telsiz açıp ağladığı yarışları teker teker yazayım buraya 🙂 yerse 🙂

  37. evet, alonso 200% haketmiş olacak.

  38. Çok yapmacık konuşuyorsun, tıpkı Vettel'in yapmacık olduğu gibi..

  39. ''genelde yarışı bitiremem, ama bitirebilirsem kazanırım :)'' süper fotoşop skillerimi de gösterme imkanı buldum 😀 en hızlı aracı tokatlayarak geçti bugün. şimdi ise redbullcular hamilton'un hızını mclaren'in hızı olarak göstermeye çalışmakta. malesef, redbull'un en hızlı araç olduğu yarışta hamilton kazandı. kabullenebilirsiniz 🙂 ve bu sezon en çok istediğim şey de:

    ŞAMPİYON FERNANDO ALONSO!

  40. Hamilton dün harikaydı, aracın üstüne çıktı ve yarışı kazandı… Bu adamın kendi elinde olmayan nedenlerle bu kadar puan kaybetmesi ve yarıştan düşmesi çok üzücü; dibine kadar hak ediyor en tepede olmayı…
    Vetteli çok beğendim, o kadar baskı altında hiç hata yapmadı canavar gibi sürdü… 1. sektörde tur bindirme olayı olmasa muhtemelen yarışı kazanacaktı… Yapılan eleştrileri anlamıyorum gerçekten, bu genç adamın kanıtlayacağı birşeyi yok, 2 kez dünya şampiyonu ve gerçekten hatasız ve hızlı olduğunu düşünüyorum… Yaşı ilerledikçe olgunluğu da elbet artacaktır…
    Alonso ne yapsın bu Ferrari'yle, scuderia ileri gideceğine geri gidiyor fark daha da açıldı.. Brezilya yağmurlu yarış, RBR alternatörü felan ama sorun şu Alonso değil ama Ferrari şampiyonluğu hak etmiyor, RBR ediyor… Alonso'nun şampiyonluğundan Ferrarinin pay çıkaracak olması da açıkçası hiç içime sinmiyor…

  41. Vettel şampiyonluğu kazanırsa tabiki %100 hak etmiş olacak, ama aynı şey Alonso içinde geçerli değil

  42. hamiltonu tebrik ediyorum kartikeyan vettele zaman kaybettirmese biraz zor geçerdi ama

    red bull 3. şampiyonluğunu ilan etti bu çok büyük bi başarı

    bi de aşağıdaki yorumların hepsini üşenmeden tek tek okudum resmen site ergen alonsocu dolmuş

    ne menem yorumlar öyle iyice coşmuşlar

    bi de pilotaja felan girmişler en iyi pilot sapına kadar Sebastian Vettel dir

    bu senede en çok vetttel hak etti çıkıp aslanlar gibi mücadele etti başkaları gibi hak yemedi

  43. marc marquez avatarı

    adam son 2 yılın şampiyonu hem de üst üste 2 yıl şampiyon olan en genç pilot ünvanıyla ve yüzde 90 bu yılın da şampiyonu sen gelmiş çok ekmek yemesi lazım diyorsun. abu dhabi de button a yaptığı geçişi gör ondan sonra kararını ver.

  44. marc marquez avatarı

    vettel alonso ya 40 saniye taktı fakat puanlamada bu ona sadece 3 puan avantaj sağladı 🙂

  45. meşrubat takımını kutlayalım önce adamlar şampiyon oldu.
    hamiltona da tebrikler parmak çocuğa pilot nasıl sürer i gösterdi.
    Alonso ise özellikle startda çok iyiydi.

    devamı gelecek diyen pilot ise hayal kırıklığı idi..

    demekki tişört bastırmakla olmuyormuş

    telsizlere kulak ver karaoke partilerine değil.

  46. Dostum dediğimi anlasaydın bu yorumu yapmazdın.

    Daha önce de belirttim. Hamilton mekanik problemlerden ötürü 125 puan kaybetmiş. Serhan Acar yarış sırasında bu yorumu yaptı. Hamilton'un şimdiki mevcut puanına 125 eklersen 315 yapar. Yani normal şartlarda Hamilton şampiyon olacaktı ama kısmet değilmiş.

    Yoksa şampiyonluğun kişilere göre olmayacağını bilmeyecek kadar ***** değilim.

  47. Emre Şahinoğlu avatarı
    Emre Şahinoğlu

    yılın kapağını yapmış arkadaş 😀

  48. ahaha çok güldüm çok.Senaryoyu bile yazmış adam alternatör.Vettel'i geçemeyeceğini bildiğinden adamı yarış dışı bıraktın kafadan sende haklısın 😀 DRS noktasında o uzun düzlükte nasıl direnecekti adam nasıl bi savunma bekliodun bi anlatta biraz daha güleyim

  49. Böyle nefret dolu, objektiflikten uzak yorumlar gördükçe mutlu oluyorum, Bu tür yorumlar Vettel'in iyi işler yaptığının kanıtı..

  50. Alonso, Hamiton'a teşekkür etsin.Sayesinde brezilyada alacağı 3. lük onu şampiyon yapacak.Çünkü Vettel'in alternatörü uzun Brezilya GP'sine dayanamayacak.Eğer Vettel alsaydı Alonso'ya sadece ve sadece galibiyet yetecekti ki bu da F1'in cilvesi..

    Çok değil 2 gün önce Vettel ikili mücadelelerde zayıf beğenmiyorum demiştim.Eğer bugün Hamilton'a direnebilseydi taktirimi alacaktı ama Vettel bugün gösterdiki halen istenilen seviyede değil.Çok fırın ekmek yemesi lazım.Açıkcası Alonso politik olaylarıyla göze batıyor.Vettel, Alonso ya da Hamilton seviyesinde bir pilot değil.Alttaki arkadaşında dediği gibi tamamiyle istatiksel bir başarısı var.Akıllarda kalacak bir galibiyeti yok.Beğenmediğimiz Button'un bile bu şekilde hatırlanan birkaç galibiyeti var 🙂

    Birde Vettel'in şöyle bir dezavantajı var.Red Bull sıralamalarda çok üstün bir takım.Sürekli önden başladığı için RedBull'un yarış temposu yavaş olduğu yarışlar da belli bir yere kadar direnip rakibine geçiliyor.Buda onu kötü bir pilot gibi gösteriyor.Kötü bir pilot değil ama çok çok yetenekli bir pilotta değil..

    Herkesin geçmişe bakıp diyeceği keşkeler olmuştur.Bu yarış Vettel için bunlardan birisi olmaya aday.Tıpkı Hamilton'un gelecekte keşke McLaren'den ayrılmasaydım diyeceği gibi………

  51. Her şeyden önce biraz uzunca bir yazı olabilir kimi yeri objektif kimi yeri subjektif olacak şekilde.

    İkincil olarak yorumların çoğunda McLaren, Redbull'dan hızlıydı diye saçmalayanların sayısını 30'dan sonrasında saymadım. Şunu iyice belleğinize kazıyın ki bugün hızlı olan Redbull'du; McLaren değil… Bugün hızlı olan Hamilton'du; McLaren değil. Bugün hızlı olan Redbull da değildi; yine Hamilton'du.

    Yorumum genel anlamda buna odaklanacak zaten. Lakin yorumuma başlamadan önce şunu söyleme gereği duyuyorum:
    "Biliyorsan, konuş; alim sansınlar. Bilmiyorsan, sus; adam sansınlar."
    Redbullcular ve Vettelciler bugün sadece sussun; tek kelime dahi etmesin. Taa ki Brezilya'da %99.99 garanti olan pilotlar (Vettel) şampiyonluklarını ilan edene kadar.
    Yeri gelmişken: Redbull Racing Renault'a bunca senelik köklü takımlara 3üncü kez kök söktürüp takımlar şampiyonasını aldıkları için tebrikler.

    Redbull'un araç hızına 9 birim diyelim. Vettel, kötü bir pilot değil. Araca 1 birim hız da pilotajıyla kattı bugün ve RB8'in hızı 10 birim oldu. Lakin öte tarafta McLaren'in 8 birim hızı vardı ve Hamilton, o araca tam 2 birim hız katarak 10 birim yaptı ve daha da zorlayarak 10.1 gibi bir birim yapaarak Vettel'i geçti. İşte gerçek pilot budur. Öyle 1'den başla 1'den git 1inci ol parolasıyla tarihi pilot olunmaz. Ancak istatistiki pilot olunur. Vettel'e benim gibi eski F1 izleyicilerinin saygı duymamasının tek sebebi bugün Hamilton'un yaptığını Vettel'in bugüne dek yapamamamış ve bundan sonra da muhtemelen yapamayacak olmasıdır. Vettel, araç neyse o belki çok az bir şey üstü ama o kadar. Diğer tarafta araç, Hamilton neyse o… Seneye Mercedes'te de bunu az çok gözlemleyeceğizdir.
    Şimdi Abu Dhabi 2012 diyenler olacaktır. Orda Vettel'in aracı yarışa göre ayarlandı. En hızlı araca sahipti. Stratejiler harikaydı. Güvenlik araçları doğru zamanda girdi. önündeki pek çok rakibi yarış dışı kaldı. Gitti DRS tabelasına çarptı, hata yaptı. vs vs vs say say bitmez. Haa kötü müydü? Hayır bence orda kariyerinin en iyi yarışını çıkarttı. lakin olay sadece en arkadan gelip podyuma çıkmak değil. Bugün Hamilton'un yaptığı gibi gerekirse 2'den 3'ten 4'ten başlayıp önündeki tüm rakib(ler)ini senden hızlı olan araçlarına rağmen söke söke geçerek 1inci olmaktır olay. Üstelik Vettel'i geçtikten sonra kalan yaklaşık 10 turda isteseydi 10 saniye fark atabilirdi. Bunun yerine sırf gıcıklık olsun diye 10 tur boyunca egzos dumanlarını yutturdu Vettel'e.
    Bu arada Vettel, geçildiğinde telsizden konuşurken sesi bildiğin ağlamaklıydı yaf. Kesin ağlamıştır. Diğer taraftan yarış bittiğinde Hamilton'u araç içinde Bitiş çizgisinde alkışlaması da onun daha da büyüdüğünü ve geçilme ağlamasının bittiğini gösteriyordu.

    Her neyse.
    Çocukluğumdan itbaren TV ler konusunda şanslıydım ve çevremde benim gibi şanslı olan herkes Alain Prost'u tutarken ben Ayrton Senna'yı tutardım ki McLarenciliğim de o zamanlardan kalmadır. McLaren bunu o zamandan beridir yapıyor. Williams'ın teknolojik gelişimlerine cevap veremedikleri için Senna'yı kaybettiler. Sonrasında dayanıksızlıklar yüzünden Mika Hakkinen'i kaybettiler. Aynı şekilde Kimi Raikkonen'i de kaybettiler. Ve şimdi de Lewis Hamilton'u kaybettiler. Button'ı zaten biliyoruz. Perez ise tam bir muamma. Lakin ikisini bir araya koyup karbon kağıdıyla ikişer kez çoğaltsak bile 1 Hamilton etmezler. İlk defa McLaren'i saf hıza sahip 1 pilotu olmadan izleyeceğim izleyici hayatım boyunca.
    Hamilton'un muhtemel 2014 motorları düşüncesiyle geçtiği Mercedes hatası kadar Hamilton'u kaybetmenin hatası var McLaren'de. Ve Hamilton'un şampiyonaya direkt etki etmemek namına Brezilya'da kazanma ihtimali üzerinde durmadığım için 2014 öncesi muhtemel son galibiyetini aldığını düşünüyorum.

    Michael Schumacher'i rezil-i rüsvan eden bu Dünya Markası Dev(!) şirket nasıl oldu da o lastikleri yedi bitirdi; 5incilikten 15inciliğe (16ncı) attı halen anlayabilmiş değilim.

    Bir diğer konuysa Ferrari ve Alonso. Önce Ferrari:
    Massa'nın vites kutusunu değiştirip stratejik hamle yapmaları etik olmasa da doğruydu ve bunu açık bir dille dürüstçe belirttikleri için Ferrari'yi tebrik etmek lazım. Yine de böyle katakulli işleri için tebrik edeceğimize adam gibi bir araç yapsalar da onu tebrik etsek daha güzel olur ezeli rakibimiz için.

    Şimdi de Fernando Alonso:
    2005'te dayanıksız McLaren aracına karşı güzel bir şampiyonluk aldı. 2006'da kütle amörtisör yasaklanana kadar olan puanlarla ve Japonya'da patlayan ferrari motoru sayesinde yine güzel bir şampiyonluk aldı. O zamanlarr Schumacher aynen şöyle demişti: "Brezilya yarışı için: Sizin kazanmak; rakibinizinse yarış dışı kalması koşuluyla şampiyon olacağınız bir yarışa çıkamazsınız."
    İşte bu sarf edilen sözler şimdi aynen Alonso için geçerli. tarih tersine de olsa tekerrür etti bir şekilde. Şu politik işleri olmasa büyük saygımı kazanacak; ondaki o yeteneği gören birisi olarak Alonso'yu gerçekten sevebilebilirdim.

    Uzun lafın kısası bugün başarılı olan herkese tebrikler. Bu yazdııklarım tamaman benim düşüncelerimdir. Herkesin görüşü farklı olabilir. Yorumumun altına saçma sapan ortalığı velveleye veren anaokulu terk yorum atacaklar lütfen uzak dursun…

  52. Cok güzel bir yaristi ..ham,vet,alo,mas,rai button a tebrikler
    Lastikler hard&med yerine süper soft & soft olsa bu yaris tadindan yenmezdi 🙂
    Seneye büyük ihtimal ss&soft veya soft&med lastikler gelicek yani daha cok pit stop
    daha fazla gecis..daha cok keyifli yaris olacak

  53. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Özellikle bekledim hala yorum yaptırmamaya çalışıyor yönetim iki üç tane redbull taraftarının dışında yapılan adam akıllı yorumları onaylamıyor ve gerilim ortamı oluşturma adına herşeyi yapıyorsunuz bukadar hit peşinde koşmayın siteden soğutmayın insanı şurda üç beş kişi var kaale alınacak adamlar ana avrat küfür ediyor saatlerce yorumlar orda duruyor bukadar da değil yaherkesin yorumlarını onaylı ayapın yada belirli taraftar gruplarına ön yargılı olmayın burda avatarımızda redbull logosu var diye yorumlarımızı yayınlamıyorsunuz çok ayıp ediyorsunuz.

  54. şimdi redbullcuların etekleri tutuşuyor mclaren'i daha hızlı araç olarak göstermek için 🙂 o yüzden vettel sıralamalarda, ve tüm antremanlarda birinci bitirdi değil mi? 3 antreman, Q1, Q2 Q3'te yarış ayarlarıyla atılan turu da vettel önde bitirdi hamiltona rağmen. yarış içinde açıktı hamilton daha farklı çizgiler kullanıyordu ve daha çok zorluyordu aracı. zaten genel olarak da daha yetenekli pilot. hamilton'un vettelden hızlı olduğu ve o yüzden geçtiği o kadar açıktı ki bu yarış. başka örneğe bile gerek yok. redbull'un açıkça en hızlı araç olduğu bir haftasonunda, hamilton'un vettelden hızlı olmasını mclaren redbulldan hızlı diye çevirmeye çalışmak çok sinsice bir yöntem 🙂

  55. Kimin kaç motor,vites kutusu hakkı kaldığını bilen paylaşırsa sevinirim,en azından ilk 5 in.Teşekkürler

  56. Bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz ama bazıları anlamıyor nedense.Hamilton harika sürdü saldırdı sürekli Mclaren bu yarışta daha hızlıydı bu pistten olabilir,lastiklerden olabilir yada hızlanmışlardır ve Vettel'de iyi dayandı.Büyük ihtimal yine geçilecekti ama bugün onuda beğendim hatasızdı.

  57. Arkadaşlar veya site yönetimi:Kimin,kaç motor,vites kutusu hakkı kaldı bilen varsa paylaşırsa sevinirim.En azından ilk 5 pilotun.Teşekkürler

  58. Bu sezon çok yıprandık,kalpler kırıldı,bi de üstüne üstlük şampiyonluk umudu brezilyaya kaldı.yok yere heyecan yapacaz ama sonuçta gülen taraf vettel olacak.Bir an önce bitse de her haftaki şu forumun durumunu görüp canım sıkılmasa.Bakmayayım okumayayım artık diyorum ama içimdeki formula 1 aşkı galip geliyor ne yapayım..
    Sezon bittiğinde hepimizin birbiriyle helalleşmesi lazım

    Onun dışında lewis ..diyecek bir şey bulamıyorum gerçekten.Sadece böyle bir pilotun taraftarı olanları kıskanırım,bilirsiniz insanın kalbi bir kere birisi için alevlenirse onu bırakamaz.Bu kara oğlanın taraftarı olmayıp sempati duyanları olabiliriz,çünkü dediğim gibi taraftarlık anlık olan bir şey..Helal olsun

    Yorulduk,artık bir son bulsun,en çok hakeden kazansın

  59. yakında ana avrat sövenler olur. K.bakmayın ama. hele onumuzdekı hafta düşünemıyorum… kıskırtıcı kısıler engellenmelı.

  60. Bence ummayanları sorsaydın daha az cevap alırdın 🙂 Ferrari severler doğal olarak Alonso'nun şampiyon olmasını isterler.E bunun da tek yolu Vettel'in bir hata yapması ve ya bir arıza yaşaması.

  61. Sayın arkadaşlar veya site yönetimi: Şampiyonada hangi pilotun kaçıncı motoru,vites kutusu,kim hakkını doldurdu bilgilerine sahip olan varsa,palaşırsa sevinirim.En azından ilk 5 in.Teşekkürler.

  62. Bugün Mclaren daha hızlıydı zaten ve Karthikeyanın tur bindirmelerde vetteli yavaşlatmasıylada olan oldu zaten.Haftaya Brezilyada 3.Şampiyonluğunu kazanacak inşallah sebastian.

  63. dayanıklılık değilde, kişisel bir hata beklemedim değil, umut ettim diyelim 🙂 hani geçilirken agresif olup yarışına zarar verecek türden. Az daha yapıyordu, Hamilton son anda sağa kırdı 😀 Sonuçta o da çok çabalıyor, şampiyonluğu hak etmiyor demek yanlış olur. Ama araç avantajı kesinlikle onda. Teknik bir sorun beni sevindirirdi tabi, ama Vettel için üzülürdüm, buradaki bir kısım Vettel "taraftarı" için üzülmezdim ama. (valla sordun direk duygularımı döktüm)

    Yarıştan önce Martin Brundle'ın Alonso ile söyleşisini verdiler, Brundle "Newey'e karşı yarışıyoruz" sözünü sordu Alonso'ya; Alonso'nun cevabı şöyleydi, Vettel ve Webber çok iyi pilotlar, sezonun ilk kısmında çok iyi sürüyorlardı ama 5.-7. oluyorlardı, fakat sezonun ikinci yarısında yine çok iyi sürüyorlar fakat bu sefer 1. ve 2. oluyorlar, farkı yaratan Newey, o yüzden bu şekilde bir açıklama yaptım dedi. Hani yeri değildi belki ama, aklıma geldi yazdım kusura bakmayasın 🙂

  64. Uzun bi aradan sonra Mclarenci olmanın verdiği gururlar yazıyorum. Bugün takım olarak inanılmazdık…Plotlarından tut strateji dahil herşey uzun bi süre sonra ilk kez rayında gitti (( Son turlardaki buttonun Kers sorununu saymazsak))

    Sanırım ömrümde ilk kez Alonso için Hamilton şu Vetteli geçsin dedim. 12-13 yıldır F1 izliyorum ilk kez bir Ferrari'yi desteklediğimi hissettim kısa bir sürede olsa.

    Vettelin brezilyada belki şampiyon olabilir ama hala egolarından kurtulamamış malesef… İstatistik plotu olarak tarihe adını yazdırmak için elinden geleni yapıyor. Örnek:Son tur attığı en hızlı tur… Son olarakda yine yorum yaparken bahaneler üretip durmuş yok Kartikeyana takıldım filan diye gerek yok böyle şeylere galip olan plota saygısızlık oluyor.

    Alonso ya gelince bugün gerçekten şanslıydı umarım şansı Brezilyadada devam eder ancak zor gözüküyor.

    Button bugün uzun süre sonra kendinden bekleneni verdi.Ama başka bir şey fark ettim ki malesef Button ilk 5 dışında oldugu sürece dünyanın en iyi plotuymuş gibi geliyor herkesi geçiyor fln ama sonra ilk 5 e yaklaşmaya başladımı bi anda sönüveriyor anlamış degilim.

    Saygılar

  65. Eh gençler dua vakti geldi çattı. Hadi bakalım son yarış, artık adak mı adarsınız, çaput mu bağlarsınız , ne yaparsanız o size kalmış. Tabii biz rahatız inananların kazanacağına dair ümidimiz tam. Şimdi onlar düşünsün.

  66. yorumlar çok fena 🙁

  67. Çok güzel yarış oldu. Lewis büyük iş yaptı. Lewis-Vettel mücadelesindeki yüksek tempo "acaba yakıtları yetecek mi" sorusunu aklıma getirdi. Lewis geçtikten sonra baktım 14-15 tur var. Vettel artık peşine takılmaz dedim. Dedim ama Vettel beni dinlemedi 🙂 1 saniyenin altında çizgiyi geçtiler. Gerçekten ikili bugün ayrı bir dünyadaydılar. 3.'ye 40 saniye fark yaptılar.

    Hangi McLaren sürücüsünün yarış kazandığı benim için önemli değildir. Herhangi birinin damalı bayrağı en önde görmesi bana yeter. Ama haftaya özellikle Lewis'in galibiyet alması hoş olacaktır.

    Red Bull'a helal olsun. Tarihin en büyük iki takımı hatta Williams'la birlikte 3 takımı grid'deyken 3 sezondur üstüste ipi önde göğüslüyorlar. Bu takıma "meşrubatçı" denilmesine başından beri karşıyım. Bir kaç kere de bunu yazanlara karşı çıktım. Baktım aynı tas aynı hamam, sustum. Adamlar müthiş bir mühendislik kadrosu oluşturmuşlar. Her alanda "takip edilen" konumundalar.

    Webber'in alternatör sorunu ile kalması Brezilya'da Vettel ve Red Bull'u tedirgin edecektir.

    Bir de delikanlı gibi söyleyin, Alonso taraftarı olup da Vettil'in sorun yaşaması için dua eden veya biraz yumuşatalım, Vettel'in sorun yaşamasını umanlar kimler 🙂

    Pist hakkında beklentilerim düşüktü. Yarış esnasında yanıldığımı büyük bir keyifle fark ettim 🙂

    Aranan şampiyon Brezilya'ya kaçmış. Orada kesin bulunur 🙂

    Ha unutmadan. Alonso takımda olduğu sürece bu Massa'nın Ferrari koltuğu garantidir.

  68. Blokajı hemen hemen herkes yaptı normal birşey.Hamilton da yaptı ona bakarsan ama gözle görülür bir hata vs yok.Ayrıca Bugün Mclaren Redbull dan hızlıydı bunuda objektif bakan herkes görür.Biz tebrik ediyoruz tamam sizde edin evet hızlıydık deyin çok mu zor?

  69. brezilya da ferrari aracına hem de yağmurda şans vermiyorsan çok yanlış gelmişsin dostum..

  70. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    kendi yazdıklarına bak önce etrafa sahte akıl dağıtacağına.herkes çığrından çıkabilir bu onlara sağa sola sövüp küfretme serbestliği vermez önce sağa sola İFTİRA atacağına kendi evinin önündeki pislikleri temizle sonra başkalarına yardım edersin .

  71. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Finish'i geçtikten sonra Hamilton çok keyifli idi.
    Araçtan inince ufak sıçramalar yapması,
    ekip ile çok sıcak kucaklaşması,
    Martin ile yoğun sarmaş dolaşı,

    bunlar bana mutluluk verdi.

    H.a.M'ı buradan mutlu bir şekilde uğurlamalıyız.
    Yani son yarışın Lewis tarafından kazanılmasını sağlamalıyız.

    Forever McLaren.

  72. anlama kıtlığın varda ondan.

  73. Lastikler yaramadı sanırım bu sefer. Bakalım Brezilya'da neler olacak 🙂

  74. Bugün Mclaren daha hızlıydı.

  75. emin ol senden fazla gitmişliğim var.ayrıca ibadet sadece camide olmaz.kaptedir o ne zaman anarsan dua edersen o ibadettir.ama onu hiç tanımamak ateistliktir.sonrada senin gibi maskotlarıda çıkıp inancımı ölçmeye kalkar.

  76. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    massa ricardoya geçilmeseydi yarışı kazanırdı.Vettel ve hamiltondan çok daha hızlıydı.Ferrari massayı pitte fazla tutunca zafer de gitmiş oldu.Bu ferrariyi anlamak zor.

  77. ben alın teri ile kazanandan yanayım.ama sen alın terinin ne olduğunu bilmiyorsan ekmeğine bak.

  78. istediğin kadar çileden çık bu sana küfretme serbestliği vermez . şu yazdığınla sende kendi seviyeni ele verdin demekki o potansiyel sendede var çileden çıktınmı küfret . ayrıca etrafa İFTİRA atacağına edebinle otur .

  79. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    işin gücün alonso olmuş.çok komik duruma düşüyorsun.Sen hiç camiye gittin mi.kaç sure ezberin var.

  80. Şampiyonluğun son yarışa kalması benim için harika! Evet, Alonso fanı değilim ama mücadele olması benim için iyi.

    Şunu okuduktan sonra;

    Keşke alonsonun motoru patlasaydı daha iyi bir gün olurdu

    Şunu diyebilen birine derdimi anlatmaya çalışıyormuşum. Özür dilerim!

  81. Vettel'de sempatim yok, bilirsiniz. Singapur yarışından beri olanları görmek yeterli. Tonla fanın arasından biri çıkıp alenen yazmadı diye de kılavuz arayacak değilim.

    Kazananı tebrik etmek ayrı, kendi pilotunun şampiyonadaki rakibini geçtiği için tebrik etmek ayrı. Bundan bahsediyorum.

  82. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    senden öğrendim.işin gücün alonso.çok gülünç oluyorsun.

  83. Gece gece ne içtin hacı.

  84. sırf tvden tepki toplamamak için massayı son turlarda yaklaştırmadılar alonsoya.11.ci sıradan kalkarak ve arkalarda trafiğe takılarak alo nun 5 saniye gerisinde bitirdi yarışı.team order olmasa 3.cü olurmuydu acaba.yada 1.ci

  85. burak evmez avatarı

    ahlak bekçisine bak sen lanlı konuşmalar falan önce adam olmayı öğrenin

  86. Kurallar değişmediğine göre muhtemelen bu seneki at arabası ayarında bir araç üretirler ee artık bizler yolun sonuna geldik bundan sonrasını Hamilton düşünsün :))

  87. ben ve benim gibi bir çok kullanıcıda başkalarının yazdıklarını okuduğunda cileden çıkıyo , çıkıyodurda önemli olan çığrından çıktıgında edebini korumaktır.etrafına İFTİRA atacağına edebinle oturmayı öğren !

  88. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    vettel kazandığı zamanda tebrikler edildi.tebriklerin azalmasının sebebi vettelin yeni taraftarlarının yaptığı itici yorumlardır.
    Sizin için iyi bir gün.Keşke alonsonun motoru patlasaydı daha iyi bir gün olurdu.

  89. Haklısın günay belli ki genelleme yapmak için güzel bir gün.Senin Ferraricilere yaptığın gibi.Sanki Vettel kazanınca kimse tebrik etmiyormuş gibi…

  90. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    küfürü savunmuyorum.Küfre neden olan şeyleri sen daha iyi bilirsin. Zamanında az yapmadın.Milleti çileden çıkarmadın.Şimdi gelmiş dürüstlük taslıyorsun.Peh komik.

  91. Neresi kötü arkadaşım. Her tur atak gördük. Liderlik mücadelesi gördük. S virajlar hızlı virajlar, yavaş virajlar, uzun düzlükler kısaca herşeyi barındıran harika bir pist. Neresini beğenmedin onu söyle bari. Kore, Hindistan, Çin, Barcelona, Bahreyn bu pistten çok daha kötü bir pistler bence. Ben çok beğendim Austin'i.

  92. Ne demek istediğimi çok iyi anladın. Kazanan tebrik edilir tabi. Vettel kazansa tebrik edeyecek miydiniz? Genelleme yapmak için güzel bir gün 🙂

  93. yaratmak allaha mahsustur.alonsonun ateist olduğunu bildiğimiz için taraftarı olan sende öylesin galiba.

  94. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    Alonso taraftarlarının hepsi Hamilton'ı kutluyor, hiç ilginç değil!

    Kazanan genelde kutlanır bu sitede.Heleki en hzılı aracı tokatlayıp kazandıysa daha bir tebrik edilir.
    Sence haketmedi mi tebriği.Mclarendeki son günlerinde ve sorunlarla boğuşurken gelen bu zafer tebrik edilir.İster alonsocu olsun ister olmasın herkesin tebrik etmesi lazım.Ben daha etmemiştim.Kendi demecini bekliyordum.Sen bir iki yoruma bakarak genelleme yapmışsın.

  95. bu kadarda komplo olmaz be tam bir alonso holiganısın.işin gücün schumi. çok gülünç duruma düşüyorsun.

  96. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    ne yapmısım anlamadım ben burda birine kufrettiğimi hatırlamıyorum. ortalığı pisleten biri varsa oda şu yazdığınla sensin ! utanmadan birde yazılanlarımı savunuyosun ne zamandan beri küfür savunulur oldu ?

  97. araca benzin koyulduğunda depoda ağzına kadar olan benzin bir sağa bir sola fırtınadaki gemi gibi salladığı için araçta denge diye bir şey yok tutunma sıfır.dediğin gibi 56 tur schumiyi izledim hep kontra veriyordu araç.bu kadarda geriye düşeceğini ummamıştım.caterham ve marussia yı zor yakaladı.kaç tur arkasına yaklaşamadı nerdeyse.

  98. bu sezonki macaristan yarışında raikkonen 2ci oldu biiyorsun dimi hatta galibiyeti kaçırdı,o yarışın forumunu bul ve benım yorumumu oku takvimdeki en berbat pist diyorum ben kısacası favori pilotum geri kaldı diye değil

  99. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    italyanların 2007 brezilyada yaptığı pislik değil mi?.Tabi işinize gelince italyanlar en akıllı ,işinize gelmeyince pislik oluyorlar.

  100. özür dilemene ne gerek var kardeş. dilin sürçmüş o kadar. ben de okurken ikinci interlagosu görene kadar indianapolis diye okudum 🙂

  101. düdüğe bak önce yazını düzelt, emin ol sonra saygı duyan çok çıkar sana. türkçen iyi değil belli ki.

  102. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Kendi yaptıklarını unutma barnio.senden öğrenmişlerdir ortalığı kirletmeyi.

  103. Seneye aynı araç olmazsa sorun yok ama mgp 3 yıldır olduğu gibi seneyede böyle berbat bir araç çıkarırsa hamilton için üzülürüm böyle bir araçta kör sağır olur insan yeteneği ni gösterebileceğin bir platform yoksa yetenek hiç bir sey ifade etmez.

  104. Fazlasıyla zevkli bir yarıştı. Amariganyalılar sevmiştir. Mario da biz kalmak için buradayız dedi baştan. Fazlasıyla geçiş oldu, DRS alanı dışı geçişler de iyiydi. Kaza olmaması çok iyi oldu.

    Hamilton ve Vettel'e özellikle tebrikler. Yarışın sonuna kadar keyif verdiler, çok daha hızlıydılar. Alonso'nun şanzıman taktiği işledi, startta 4. sıraya fırlaması kurtardı, başka da bir şey yapamadı zaten. Webber kenara çekmese podyuma çıkamazdı bence. Massa da iyiydi.

    Button 5. oldu. Eğer Perez Button'dan iyi çıkmazsa seneye Button'ı böyle bir görünce bilin ki Mclaren'in kazanabilecek bir aracı var ve Button yeterli değil.

    Şampiyonluğun son yarışa kalması benim için harika! Evet, Alonso fanı değilim ama mücadele olması benim için iyi. Alonso taraftarlarının hepsi Hamilton'ı kutluyor, hiç ilginç değil!

  105. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    alakası yok hamilton her halükarda onu geçecekti.

  106. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    cok ozur diliyorum cok haklisiniz

  107. söylemeyecektim hadi söyliyim bu varya bu yarak kafası yarak.. adamlara bak lan diyor bebe diyor sonra haddini bil.. senin gibi yarak kafalıya cevap vermek hata oldu zaten..

  108. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    pes ya su yorumu okuyunca resmen bu sitede olduğuma utandım !!! moderatorler empatiden bahsediyor ama burayı kullanan kullanıcılara zerre kadar saygı duymuyolar neyi bekliyolar anlamıyorum alenen ailelerine sövmelerinimi !!! tek kelimeyle REZALET

  109. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    süremedi o kadar.Aklı at çifliğinde.Bir de veteli şampiyon yapmakta.

    Pitstoptan hamiltonun önünde çıkmayı başaramadı .eğer bir çıkabilseydi plan bir tutsaydı hamiltonu epey engellerdi.

  110. alakası yok öyle bir sey olmadı ikiside limitlerde sürdüler.hamilton drs den de istifade temiz bir geçiş yaptı hepsi bu.

  111. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Alonso olmasa keko mıdıgıli de olmazdı.Bunlar alonsonun yarattığı karekterler.

  112. alonsoyu karekteri dolayından hep eleştiriyorum.niye tek pilot olarak yarışıyor alonso herkes esit seviyede yarışmalı.raikkonende tek pilotmus gibi davranılsa,grosjeanı hiçe saysalar istemem öyle sampiyonluğu.yoksa alonsonun yeteneklerine tek bir söz sözlemedim söylememde

  113. Düşmanıyız Lan Var Mı ??

  114. sol taraftan kalkanların süründüğü filan yoktu esasen. diğer pistlerde ne kadar fark varsa, bugün de o kadar fark vardı aşağı yukarı. kirli taraftan kalkanlar 1 ya da 2 sıra kaybettiler. felipe gibi start alan bir pilot, 6. başladığı yarışta 5 sıra mı geriye düşecekti?

    massa kendi performansıyla vites kutusu dümeninin zararını ortadan kaldırdı, üstüne bir de harika bir yarış çıkardı.

    alonso vites kutusu dümeniyle start avantajını kullandı, zaten başka da bir şey yapmadı.

    olan bu.
    görev tamamlandı.
    mission completed.

  115. bir çok blokajı ve kaçırdığı apexler var dikkatli izleyen görür hatta idmandaki adamlar bile gördüler.s virajların sonunda son iki virda düzlükten sonraki virajlarda daha temiz bir sürüşle 1. olabilirdi altında en iyi viraj performanslı araba var çünkü

  116. W03 denen el arabası yine yanıltmadı beni, temiz tarafta olmasına rağmen yığıldı kaldı startta,Neredeyse tüm yarışı Schumi'nin onboardından izledim bariz kalas gibi araç,sürekli kontralarla gidiyordu limitte gitmek imkansız bu eşşek ölüsüyle.Hayır sıralamalarda makul zamanlar yapan araç yarışta nasıl bu kadar geriliyor anlamadım. Tur zamanları zaten evlere şenlikti Caterham ve Marussia'larla başa baş gidiyordu bir ara.Yeni lastik takılmasına rağmen hiçbir değişiklik olmadı bu seferki bahaneleri ne çok merak ediyorum doğrusu.

  117. SEN MERAK ETME ASLAN ÖNÜMÜZDEKİ YARIŞTA VETTEL ALONSONUN ELİNDEN 2.DEFA SÖKEEEEE SÖKEEEEEEE ALCAKKKK ŞAMPIYONLUĞUU..

  118. Vettel şampiyonluğu kazanırsa tabiki %100 hak etmiş olacak, ama aynı şey Alonso içinde geçerli. Son yarışa kaldığı için mutluyum.

    Alonso yarıştan sonraki açıklamasını şuanda izledim. Massa'ya da takıma da teşekkür etti, kararın takımın kararı olduğunu ama tabiki kendisine fayda sağladığını da söyledi. Ayrıca Massa bu hafta çok hızlıydı, sıralamalarda benden hızlıydı, yarışta da benzer hızdaydık dedi.

    yorumumun altına saldırı yapın diye değil, bilginiz olsun diye yazıyorum.

  119. Vettel mücadele etmiyor mu?. 40 puan fark kapatıp gelen kim? Tamam aracı hızlı ama o da hakkını veriyor. Alonso'da Vettel'de haketti şampiyonluğu.

  120. bende senin mrk ediyom kardeşim….

  121. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Nesi batiyor bu alonsonun sana anlamis degilim her haberde her sayfada vettelden cok alonso dilinde rakibimiz deil, kotu pilot, karaktersiz, yavas diyosun ama adala alonso taraftarlarindan cok ilgileniyorsun, bu yaptiklarin sadce seni kucuk dusuruyor asiri derecede hazimsizsin senin f1 anlayisin alonso uzerine kurulu.) Alonsonun sampiyon okdugunda senin surat halini cok merak ediyor ilacagim.

  122. hehe tutturmuşlar yarım saniye ne yarım saniyesinden bahsediyon sen mclaren rbr den hızlı ?

  123. Sence Vettel 40 tur boyunca herhangi bir hata yada sürüş eksikliği gösterdimi?Hamilton daha hızlıydı ve kaçınılmaz sonuç geldi hepsi bu.Sadece bunu demek yeter

  124. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Hazımsızlık balamiş.Ferrari düzgün takim olsaydida oda Red Bull'a esit araç yapsaydi. 😀
    La resmen Şaha kalkan Ferrari ati sürüklenmede zorlanan Ayt haline geldi dostum..
    S
    z hala yarım saniye hizli arabadan şikayet ediyon..
    Gecer hazımsizligin merajk etme 🙂
    Gulme krizine soktun gece. 😀

  125. ya zaten vettel her tur bindirirken 0.4 saniye kapattı Ham .s.s

  126. Türkçe sağlam sen m.etme 🙂

  127. AYnısını bende düşünüyorum.Şu 1 haftada 2011 alternatörleri üretilemezmi acaba?

  128. Yarışla ilgili fikirlerimi söyledim , üstüne alınmana gerek yoktu Fernando

  129. burak evmez avatarı

    maalesef puan durumu bunu göstermiyor

  130. Schumi'nin aracına bu kez ne oldu merak ediyorum.

  131. O ha diyorum be arkadaşım.İtalyan diyorsun ya… şu meşhur Pirelli de İtalyan markası ve öndeki üçlüden en fazla Ferrari ye ters lastiği seçmişdir.İşi bu kadar basite indirgemeyin. ALonso nun yarışdışı kaldığı şuiki yarışdan ouanlarını tam almış olsaydı RBR ci kardeşlerimin konuşmaya mecali kalmayacakdı.ARacı hızlı hale getirmek adına yaptığınız tasarımlardan dolayı yaşadığınız sorunla birilerinin size çarparak yarışdışı kalmanoz aynı şeyler değildir.

  132. Beni korkutan tek şey şu dayanıklılık meselesi dillendi dillendi gitti Webberi buldu.Yazık da oldu.yoksa alonso rakibimiz falan deil

  133. Arkadaşlar yapılan etik değil ama gördünüz sol taraftan kalkanları resmen süründüler.Yani bu aslında hem ALO ya hemde Massa'ya yaradı.Massa ALO dan daha hızlıydı orası ayrı konu.

  134. aracın kötüyse hiç bir sey yapamazsın yapsaydı schumacher yapardı gerci o da yetenek isteyen pist koşullarında yağmur gibi kendini gösterdi ama bir yere kadar mesala rai hangi yarısdı araç lastikleri yedi gecilmediği pilot kalmadı heleki mercedes gp den söz ediyorsak görüyoruz kaç la dönüyorlar araç da bir seyler olacak ki pilot meziyetlerini ortaya koyabilsin kötü bir araçla ne savunma yapabilirsin ne atak direnme şansın kalmaz tıpkı drs denen illete kimsenin direnemediği gibi.

  135. burak evmez avatarı

    bakarsın diğer yarışta saygısızlık yaptığı bir isim gelir çarpar birdaha düzgün konuşmayı öğrenir gerçi bunun olması bütün red bull ve vettelcileri harekete geçirir komplo teorisi üretmeye başlarlar

  136. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Marussia ile aynı turları attılar gelecek yarış için umutluyuz bizde

  137. Sende italyan olmalısın!!

  138. Karthikeyan'ın Vettel'e kaybettirdiği zamandan dolayı Hamilton'a geçildi. Adam "hıyar" lafının intikamını aldı.

  139. Ben RBR ciyim. Vettel yada Webber ci değilim.Yorum yazanlara bak takım tutanlar pilot tutanlardan daha objektif yazabilirler(tabi istisnalarda var).benim için Webber yada Vettel kazanmış sorun değil yeterki biri kazansın.Ha bu şampiyonada vettel önde onun kazanmasını istiyorum yarışlarda doğal olarak.

  140. Gayet güzel bir yaristi McLareni ve Hamiltonu tebrik ederim. Kim ne derse desin Benim icin Gridin en hizli pilotu Hamiltondur Talihsizlikler ve takimin sakarliklari yüzünden gene sampiyonluk avuclarinin arasindan kayip gitti. Webberin sorunu gene halk dilinde bildigimiz sizlerin alternatör dedigi Elektrik dinamosu arizasiyla yolda kaldi. Ha birde Vettel Hamiltonu sikayet etmedi Birinci sektörde Hrt lere tur bindirirken kaybettigi zamana zirladi biraz. Orada ister istemez Hamiltonun iyice yaklasmasina engel olamadi buna sinirlendi ve söylendi

  141. burak evmez avatarı

    alonso al son yarışta şampiyonluğu şu bütün ağlayan çocuklarda sussunlar bir daha gelmesinler şu siteye insanda az utanma olur

  142. burak evmez avatarı

    bu kadar emin konuşmayın bence hiç akıllanmayacaksınız siz galiba sezon bitmeden konuşuyorsunuz brezilya yarışı bitsin istediğini söyle

  143. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Saygili ol adabini bozma!
    Bu ne biçim konusma öyle!

    TERBİYESİZ!

  144. Hamilton'un bugün söke söke aldığı liderlik gibi mi ? Yoksa yarım saniye hızlı araçla söke söke herkese atacağı 30 saniye fark gibi mi ?

  145. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Önce Türkçe'ni düzelt sonra gel yorum yaz kardeşim.Bu karakterleri okumaya çalışmak insanın sinirini bozuyor.

  146. burak evmez avatarı

    döneklik bu olsa gerek daha 2-3 yarış önce alonsoyu destekliyordu arkadaş bari tarafsız ol kimseyi destekleme takım emri dersen hiç konuşma ben red bullu iyi bilirim webbere vettelden 1 sn yavaş araç vermişler ferrari hiç değilse böyle birşey yapmıyor

  147. Sıralamayla yarış temposu bir mi ? Alonso neden her sıralamadan sonra yarış tempomuza güveniyoruz diye bas bas bağırıyor aynı olsa adam zaten hiç konuşmaz 🙂 gününde olsa 30 sn olurdu o da komik şampiyonluğa oynayan bir pilotun hele de puan olarak arkadaysan daha fazla saldırman gerekir…Bak vettele adam 7 puan için ne kadar direndi etiyle tırnağıyla uğraştı alonsoda takım emri falanla filanla poduyma çıktı işte 40 sn farkla…

  148. Sıralamayla yarış temposu bir mi ? Alonso neden her sıralamadan sonra yarış tempomuza güveniyoruz diye bas bas bağırıyor aynı olsa adam zaten hiç konuşmaz 🙂 gününde olsa 30 sn olurdu o da komik şampiyonluğa oynayan bir pilotun hele de puan olarak arkadaysan daha fazla saldırman gerekir…Bak vettele adam 7 puan için ne kadar direndi etiyle tırnağıyla uğraştı alonsoda takım emri falanla filanla poduyma çıktı işte 40 sn farkla…

  149. öncelikle ben şunu anlamıyorum niye s virajların sonuna düzlük koyulur? s virajlar araba takibinin en kötü olduğu virajlar 1 sn hızlı pilot bile uzaklaşıyor öndekinden illa koyacaksan düzlüğün sonrasına koy. dünyada bir tek bu adam mı var pist tasarımcısı? neyse yarış hamilton vetteli geçene kadar zevkliydi sonra olağan bir hal aldı alonso bugün çok vasattı ki sıralamalarda koreden beri vasat yarışın 3 kahramanı hamilton massa ve button bence hamilton müthiş bir yetenek ve bu yeteneği akılla birleştirmesiyle mercedeste bile iyi işler yapabilir massa 11 den 4 e hemde ferrarinin 5 turda lastikleri ısıtabilmesine rağmen ona da tebrikler buutton da bugün en cesur yarışlarından birini geçirdi sanırım bana japonyadaki kobayashiyi anımsattı (: vettel baskı altında iyi süremediğini düşünüyordum ve yanılmadım. ben abu dhabideki performansını da çok iyi bulmamıştım(iyiydi kötü değildi fakat sonuç kadar iyi değildi) rai de fazlasıyla ataktı fakat sert lastikler başını yaktı. alonsonun şampiyonluğunu istiyorum ve alonso taraftarı olmasamda sempati duyuyorum fakat bu sezon hakeden kim mi? kesinlikle hamilton. alonsonun şampiyonluğuda iki şeye bağlı yağmur ve red bull alternatörü

  150. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    Hahahaha haykırdım ya.. 😀

  151. Vettelin sabote edilmesinden korkuyorum valla.italyan bunlar her türlü pislik beklenir

  152. burak evmez avatarı

    dediğim gibi içimizdeki irlandalılardan

  153. Alternatör alternatör alternatör.Bekleyecekleri tek ve olası bir sorun.

  154. Dogru konus lan edepsiz herif

  155. Team Sauber  C31          (Sergio Perez-Vettel) avatarı
    Team Sauber C31 (Sergio Perez-Vettel)

    SÖKE SOKE ŞAMPİYON OLACAK VETTEL HERKES ÖNCE BUNU BİLSİN!

  156. Onlar anca dua etsinler ya. yanlız bizim araçta bi sorunmu vardı acaba çözemedim ama dehşet hızlıydı mclaren .s

  157. tabi ya, vettel 2 saniye yavaş araçla o farkı atıyor ya.

    Artık kabul edin şunu hakkaten çok çirkefleşiyorsunuz şu spora futbol gibi bakmaktan vazgeçin.

    F1 böyleydir, en hızlı araca sahipsen şampiyonsun değilsen ve şampiyonluk kovalıyorsan o şampiyonluğu gerçekten hakeden sensindir.

  158. Mercedeste güncellemeler işe yaramış gibi görünüyor.Caterham'ı geride bırakmışlar.Tebrikler Ross Brawn

  159. Hangi kafadayız bilmiyorum ama asla senin kafanda olamayız.. Yavaş araçla 40 saniye yemenin neresi Rezil olmaktır ? Bu kafa… bu başka bir şeyin kafası olmalı…

  160. massa'ya tebrikler. startta sadece 1 sıra yükselip 10. sırada olmasına rağmen yarış boyunca bir çok geçiş yaparak 4. sırayı aldı. vites kutusu dümeni podyumu yedi, yiyenlerin boğazında kalsın, massa'nın da canı sağ olsun.

    hamilton'a tebrikler. startta 1 sıra kaybetmesine rağmen hem webber'i erkenden avladı, hem de vettel'den kopmayıp sonunda güzel bir geçişle galibiyet aldı.

    button'a tebrikler. sert lastikle başlama stratejisini çok iyi kullandı, geçişlerle bunu avantaja çevirdi ve 5. sırayı aldı.

    bu kadar.

  161. burak evmez avatarı

    bunların bilgileri bu kadar vettel mi tur başına alonsoya 1 sn attı yoksa red bull mu ferrariye?

  162. Allah ına kurban.Bunlar böyle işte işleri güöleri başkaları üzerinden hesap kitap yapmak.Bugün massa yarın alternatör.Bu kadar aciz bir pilot ve taraftarları şampiyonluk falan haketmiyor.

  163. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    Hic bir. yorumu okumadan yazicam bu sefer.
    hamilton ve massaya en buyuk tebriklerimi sunarak baslamak istiyorum.
    guzel ama birazda hayiflanarak izledigim zevkli bir yaris oldu.hamiltonun yarisi kazanacagini basindan beri tahmin ettigim bir yaris olmakla birlikte oncesindeki etik disi vites kutusu degisikligi ile baslayan yatista massanin kasesini bastigi bir yaris oldu.
    bu massayi harcadilarya helal olsun.

    Massa onune geleni dizdi ipe.tebrikler.vites sorunu!olmasa nerde bitirirdi sari cizmeli bile bilir artik nerde bitirecegini.

    gro tirt bir pilot.kimi nin bile onune gecmisken nerde ne yapti gorduk.

    kimi hatasiz surdu.onun icin yarisin donum noktasi pitten sonra. soguk lastiklerle ricardo ya gecilmesi oldu.tamda alonsonun arkasindaydi ama o v

  164. Sen ve 1-2 arkadaş daha büyük ihtimal körler,ya da salağa yatıyorlar.Kimi pit-stopta sorun yaşadı da Alonso yaşamadı mı ? Alonso'nun pitstopu 6.6,Raikkonen 6.4.Vettel-Hamilton teması için dua etmiş.Bak bak laflara bak.Dikkat edin beyler Fernando'nun beynindeki nöronlardan biri konuşuyor.

  165. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Objektif yorum yapan bir Red Bull'cu,böyle birşey görülmemişti 😀 Keşke hep böyle olsanız

  166. Melih Çakmaklı avatarı
    Melih Çakmaklı

    Objektif yorum yapan bir Red Bull'cu,böyle birşey görülmemişti 😀 Keşke hep böyle olsanız

  167. interlagos brezilya pisti, haftaya yapılacak yarış. bahsettiğin indianapolis.

  168. Alonso en iyi gününde değildi bunu iddia etmiyorum zaten. Gününde olsa 30 saniye olurdu hadi pit hatasıda olmasa 26-27.. yine 0,5 saniye yavaştı yarış temposunda ferrari. Madem ferarri ve massa hızlı sıralamalardaki 1.4-1.5 saniye fark neyin nesi? Webber kalmasa button önde başlasa şampiyona bitmişti zaten.

  169. Tur başına neredeyse 1 sn fark koydu vettel alonsoya ortalama olarak neyin peşindeler ben de anlamadım.son yarış sorun bekliyorlar galiba toplu duaya falan çıkacaklarmış 😀

  170. Varsın vettel şampiyon olsun, ama ferrari olarak her daim şampiyonluk yarışının içerisinde olduğumuz için gurur duyuyorum. Şampiyon olsakta olmasakta takım elinden geleni yapıyor.

    F1 yarışlarında sempati duyacağım pilotlar, kaçarak şampiyon olanlar değilde, kovalayarak şampiyon olanlardır. Ben onlara gerçek pilot gözüyle bakarım hele ki 0.1 saniyenin bile önemli olduğu bu sporda.

  171. yeni alternatör sadece webberin aracında varmış da ondan. vettel eski alternatörlerle devam ediyormuş.

  172. Şimdi Alonsocular Hamiltonu tutcanıza yarışta kendi pilotunuzu tutun adam rezil oldu artık 40 saniye yedi sene başından beri kazandıqı yarış ortada bakın ben alonso hak etmio demiyom Ama siz ısrarla vettel haketmio vettel pilot deqil o bebek aqlak bilmem ne nasıl bi kafadasınız siz anlamadım ???

  173. Tebrikler Lewis…Tebrikler McLaren….
    -Lewis tam bir şampiyon gibi sürdü. Çok hızlı ve çok istekliydi ve istediğini aldı. O kadar süre kirli havada yarışmak kolay iş değil.
    -RedBull 'un şampiyonluğunu tebrik ederim , biz biri için can atarken adamlar üçledi.
    -Button 'da iyiydi bugün Massa 'yı da geçer diye beklerken sanırım KERS sorunu yaşadı.
    -Vettel bugün şampiyonluğu neden hakettiğini gösterdi bugün. Arkasında çok hızlı ve deli gibi saldıran ve temas yaşamaktan çekinmediği bilinen bir Lewis 'e sonuna kadar direndi , etiyle tırnağıyla tutunmaya çalıştı şampiyonluk yarışındaki altın değerindeki puanlara ama olmadı geçildi pes etmedi damalı bayrağa kadar o puanları koşturmaya devam etti.

    Alonso ne yaptı? Massa sayesinde kazandığı 2-3 pozisyona Webber 'in yarış dışısı ve Kimi 'nin sorunlu pit stopunu ekledi, 35 turluk lastiği olan Button 'ı bile zorlayamadı. 40 sn geride Massa 'yı kendine tampon yapıp Lewis-Vettel teması için oturdu dua etti. Böyle mi büyük pilot olunur? Böyle mi şampiyon olunur? Bu mu F1 ruhu?

    Sırf son iki yarıştaki performansı ve isteği ile bile Vettel Alonso 'dan daha fazla hakediyor şampiyonluğu.

  174. Alonso'daki şans Hamilton'da olsa, üstüne bir de Mclaren çirkeflik yapıp takım emri uygulasa 100 defa şampiyon olmuştu bundan emin olabilirsin.

  175. öndeki 11 pilot orta sertlikteki hamurla yani bu haftanın yumuşak olanıyla başladı sonra sert lastiğe geçtiler ve lotusların sert lastikleri kullanması çok kötüydü

  176. burak evmez avatarı

    gözünü alonso düşmanlığı bürümüş arkadaşlardan biridir bu ugc pek cevap vermeyin siz tartışma çıkmasın

  177. ScarbsF1'in dediğine göre alternatör F1 aracında en az arıza çıkaran şeylerdenmiş. Red Bull aracında alternatörlerin bozulmasına yol açan bir tasarım hatası olduğunu düşünüyorum. Belki de performans için alternatörün soğutmasından çalıyorlar.

  178. ooo şampiyon kişilere göre olaydı kimi 3 kere schumacher 8 kere hamilton 2 kere şampiyon olurdu vay babam vayy 🙂 tamam sen devam et hayal dünyanda biz seni brezilyadan sonra uyandırırız…

  179. Vettel alonsodan daha çok hakketti okadar mekanik soruna rağmen.alonso ferraride tek pilot olarak yarışıyor massa diye biri yokki ferraride mekaniker neyse massada aynı değerde.bu açıdan zaten bi haksızlık var oyuzden ben vettelin tarafındayım bu konuda ins allahın izniylede o sampiyon olacak.

  180. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    brezilyada alonso kazansa vettel en kötü 4ncü dahi olsa vettel şampiyon olacak vettelin aracını zorlayacağını sanmıyorum zaten zorlayacak bir durumda olmayacaktır . yağmurda yağsa karda yağsa birileri gelip vettele bilerek çarpmadıktan sonra vettel yarış dışı kalsada alonsonun podyuma girmesi gerekiyorki brezilyada ferrari aracına hiç şans vermiyorum bu konuda … gerisi zaten komple ütopya

  181. neweyle kafayı bozmuşsun sen bi git alalh askına .s.s

  182. Evet..Arkadaşlar ağladı filan dedi diye söyliyim dedim durup dururken adama sallamasınlar diye,bende radyosunu kaçırdım ama twitter sağolsun 😀

  183. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    vettel kazanamayınca ne guzle oluyo su forumun hali:)

  184. %99 doğru.. Çünkü 0.8 saniye civarı farkla giriyorlardı DRS alanına genelde HRT'ler öne çıkınca 0.4'e indi düzlük öncesi fark ve geçildi.. Hamilton'u şikayet etmesi için sebep yok

  185. yumusak işte onlar beyaz olanlar

  186. Massa'ya da helal olsun, çok iyi tırmandı. Durumu biraz yadırgasakta aslında kendisi için de iyi oldu. Hem tek sıradan kalktı, hem vites kutusunu yenilemiş oldu.

    halamı pisliğin üstünün örtmeye çalışıyorsunuz.kendini geriye attıranda haysiyet yok ama öne çıkıp hak yiyendede şeref yok.

  187. burak evmez avatarı

    evet çok hızlıydı ferrari tam 40 ve 46 sn yediler bunun açıklaması olamaz artık massa önden başlasa ne olacaktı bu sefer massayı önce pite alacaklardı o lastikleri ısıtamayacaktı alonso massanın arkasına gelecekti ne farkı var

  188. o 278 değil 298 dir muhtemelen. Bir de Massa'nın vites kutusu değişmedi diye biliyorum

  189. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    kisa ve oz ..

    tesekkurler alonso . ne yaptin ne ettin sampiyonlugu son yarisa biraktin..

    rbr'ye karsi bu bile basari

    BENIM SAMPIYONUM ALONSO'DUR BEYLER . MUCADELESI TAKDIRE SÂYAN ..

  190. Kartikeyan Vetteli tam drs alanından önce 5 viraj boyunca yavaşlattı,ivmeyi yakalayamadı vettel yoksa hamilton geçemezdi.bir şekilde intikamını aldı kartikeyan ama herkes kıskançlığından vettele karşı.

    webberinde bilerek sorun çıkarttığını düşünüyorum,hiç yardımcı olmadı vettele hiçbir sene.kerse ye fazla yüklenip bozuyor yada zamanında vites değiştirmeyerek aracın bozulmasını sağlıyor aracın,ne zaman alonsonun önünde olsa.
    bugün massaya yapılan çok büyük haksızlıktı muhtemel 2.ciliği gitti.belkide yarışı bile alabilirdi.Alonso herzamanki gibi şansıyla 3.cü gene.
    Bu arada Alonsonun çok puan toplaması yarış ruhu olmamasından.rai-ham-vettel bile son turda en riskli durumda hiçbirşey kazanamayacakken bile en hızlı turları atıyorlar alonso ise sadece gerekliyse basıyor gaza.

  191. Kimin cevap vermeye değmeyeceği asıl şimdi belli oldu.. ne kadar uğraşsakta siteyi senin kalitene düşüremiyoruz. olmuyor.. bi newey değiliz sonuçta..

  192. 2 hafta once vettel sonuncu baslayıp 2. bitirdi. burda yırtınan ınsanlarıda gormedım. demekkı vettel fanları ıcın 7. baslayıp 3. bıtırmek hıc onemlı degıl….

  193. Vettel telsizden Hamiltonla ilgili şikayet etmemiş sanırım,hrt'lerle ilgili şikayette bulunmuş,twitterda öyle yazıyor.

  194. Ya ferrari çok mu yavaşdı bu yarış bak massaya adam ok gibi uçtu alonso sürünüyordu resmen 40 sn fark mı olur ? ilk önce çuvaldızı kendine batır sonra araca laf atın bari..sene başından beri tutturmuşunuz araç yavaş araç yavaş diye sanki alonso çok hızlıydı bu yarış…ben eminin alonsonun yerine aynı konumda massayı koysak 40 sn fark olmazdı kabul edin işte alonso iyi değildi bugün ne araca bağlıyorsunuz ?

  195. sertlerde değil yumusaklarda çok yavas kaldılar.sert lastiklerde çok hızlıydı kimi 12 saniyeden 5 saniyeye kadar düsürmüstü farkı alonsoyla

  196. Eğer anlıyorsan, vettel'in aracının müthiş performansını inkar etmemen gerek. Görende HRT ile başlayıp şampiyon oldu sanacak. Bu redbull'cular hep böyle nedense, acırım şu webber'e acırım hiç o takıma oturtamadım o adamı.

  197. Ne alternatörmüş arkadaş anlamadım gitti araca uymadı 2012 alternatörleri.ciddi anlamda başağrısı yaptı bize bu sene çok çektik alternatör arızasından.

  198. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Nedenini bilmiyorum ama intrlagosun tadini alamadim cok sevdigim bir pistti interlagos ozellikle su oval alan cok hosuma gidiyordu

  199. Alonso'nun genelde önü boştu sadece yarışın son 10-12 turu tempoyu yakaladı araç hafifledikçe.. onun dışında ilk 40 tur sürekli 0.3-1.0 saniye aralığında fark açıldı hamilton ve vettel ile..

  200. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Valla evet güzel yarış oldu da onu bunu bilmem.

    O şapkalar müthişti arkadaş!

  201. Button'ın pit zamanıyla aynı süre. 2.4 sn. Rekoru tekrarladık. 🙂 2.3 sn olursa yeni bir rekor olacak. 🙂

  202. newey racingmiş 300 kişi alt ediyomuş olm burda bebe bebe yorumlar yapmayın Lan sitenin kalitesini düşürüyonuz yazıklar olsun be

  203. burak evmez avatarı

    çok iyi anlıyorsun heralde şimdi dersin vettel alonsodan iyi pilot diye bende gülmekten yarılırım

  204. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Alonsoyu bırakıp resmen Lewis i seyrettim :), +3 paun fark +10 puan farktan iyidir. Ben birezilyada da mclaren'nin üstün olacğını düşünüyorum. Bu ferrari aracıylan şampiyon falan olunmaz. RBR bile DRS olmadan düzlükte 296 derken, Ferrari 278 lerde dolanıyordu.

    Massa'ya da helal olsun, çok iyi tırmandı. Durumu biraz yadırgasakta aslında kendisi için de iyi oldu. Hem tek sıradan kalktı, hem vites kutusunu yenilemiş oldu.

    Alonso sadece startta iyi kalktı, onun dışında çok vasat göründü gözüme. Bu hafta onun için kesinlikle ters giden bişeyler vardı.

    Birezilyada herşey olabilir, yağmur yağabilir, güneş açabilir, birileri yarışı tamamlayamabilir. Umarım bu biz olmayız. Pek ihtimal vermiyorum da Alo 1, Vettel 4(emin değilim 5 te olabilir) olsa sanırım Alo şamp oluyor. Vet önde olursa zaten her türlü şamp olmuş olacak.

    Lewis geçtikten sonra neyin şikayetini yapıyordu Vet onuda anlayamadım, inanılmaz diye bağrıp duruyordu.

    Bu şampiyona henüz bitmedi…

  205. Hamilton,Hamilton,Hamilton…Bu adamı seneye arkalarda görmek istemiyorum.Can Bundy'i ve yorumlarını sevmiyorum ama son dediğinde %100 haklı.Keşke bir şaka olsa bu Mercedes anlaşması…

    Vettel mi ? Gördük işte Vettel'i.Bakın ne kadar hızlıymış.Bir de Hamilton onu solladıktan sonra ağlaması yok mu telsizden,bitirdi beni.Öyle böyle yine şampiyon oldu tebrik etmekten başka yol yok.

    Alonso…Pitstop yaptıktan sonra Button'a geçildi ya,hah işte o zamandan beri bugünkü performansına tek kelimelik özet aradım ve son turda buldum."Silik".Start hariç tabi ki.

    Massa'nın performansına ilahi adalet diyorum başka da bir şey demiyorum.Kore'deki gibi yine Alonso'dan hızlıydı.Eğer 5 başlasaydı Alonso yerine o podyumda olacaktı.Kocaman tebrikler.

    Button da çok iyiydi.Sert lastikleri harika korudu 36 tur.Geçiş hamleleri de gayet yerindeydi.

    Lotuslar bugün nedense yavaş kaldılar.Sıralamalara bakınca bir podyum bekliyordum açıkçası ama özellikle sertlerde çok sıkıntı olduğu gözüktü.

    Diğerlerini geçip Schumacher'e lafı getiriyorum.Peygamber sabrı var bu adamda.Herkes yanından geldi geçti.Bir takımın sıralama ve yarış performansı nasıl bu kadar farklı olur anlamıyorum gerçekten.

    Pirelli'yi de buradan "tebrik" ediyorum.Neymiş,bilinmeyen bir pist olduğu için en sertleri getirmişler.Pit stop yaptıktan sonra 5 turdan aşağı lastikleri ısıtan pilot yoktu.Saçmalıklara devam…

    Hiç hafta arası vermeden Brezilya'ya gidiyoruz.Benim için,çoğu F1 fanı için efsane bir pist…Aynı Spa gibi her an yağmur yağabiliyor.Yağmasa bile çok iyi virajları var ve neredeyse hep çok heyecanlı yarışlar izliyoruz Interlagos'ta.Bugün Hamilton'un Vettel'den 7 puan çalması büyük ihtimal bir detay olarak kalacak.Tabi ki bilemeyiz ama,Vettel 3.şampiyonluğu %98 alacaktır.Kalan %2 mi ? O da motor sporu detayı.Umarım son yarıştan en az bugünkü kadar zevk alırız.

  206. heralde bi hata bu kadar etkiler bi yarışı adam podyuma cıkacakken 6 oldu gülüyorum.

  207. burak evmez avatarı

    2.4 sn olarak gördüm eğer doğruysa

  208. Yarışı izlediğine emin misin? her sıra için mücadele vardı. Raikkonen geride kaldı diye kötü pist mi oldu. Kurutul artık şu düşünceden. Favori pilotun geride kaldı mı pist illa kötü olacak. Mesela McLaren'in çok kez kazandığı ama berbat bulduğum bir pist var. Hungaroring. İzlerken uyukladığım bir yarıştı. Hamilton kazandı diye süper olmadı benim için.

  209. burak evmez avatarı

    bugün risk alanlar kazandı kim pite geç girdiyse yarışta hızlı tur zamanlarını attı hamilton ve vettel hariç onların araçları hız bakımından iyiydi lastik pek etkilemiyor

  210. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    YORUMLARIMI YAYINLAYIN LAN !!!!!!!!!!111111

  211. hakaret etmeden düşüncelerini yazmayı becerebilirsen bu konu hakkında tartışabiliriz.

  212. Ferrari%100 avatarı

    Massanın Alonsoyu geçme potansiyeli vardı bence bugün
    Alonso kaçıncı başlarsa başlasın podyumda oluyor
    Webber bu yarış (alternatör) sorunu yaşadı interlagosta inşallah Vetteldedir sıra
    interlagosta yağmurlu olursa tadından yenmez

  213. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İngilizce anlamayanlar gerçekten yorum yapmasın.Vettel birincide olsaydı şampiyon olamayacaktı zaten her türlü Brezilya'da belli olacaktı şampiyonluk.Üçüncü kez şampiyon olduk gerçekten muhteşem bir iş çıkardık.Hamiltonu tebrik ediyorum yapabileceğinin en iyisini yaptı zaten pist üzerinde sadece Vettel ve Hamilton izlenebilirdi genel olarak çok sıkıcı bir yarıştı.Hızlı araç muhabbetleride yarışı gözüyle izleyenler için bitmiş olması gerek Mclaren sezon boyunca hızlıydı araçlar arasında çok az bir fark var.Eğerki Vettel trafikte HRT ye takılmasaydı Hamilton DRS e yaklaşamayacaktı araçlar arası var buna izin verecek durumda değildi yarış içi durum Hamiltona son galibiyetini getirdi diye düşünüyorum MSC nin nerde başlayıp nerde bitirdiğini görmüştür umarım
    Hamilton. alonso konusuna zaten değinme gereği duymuyorum Massa okadar geriden başladı yinede dibinde bitirdi gerçekten bu adam sündürülmüş bu takımda.Muhteşem bir Brezilya yarışı olması dileğiyle.

  214. Brezilya yağmurlu geçerse iş zora girer bu arada.ferrari yağmurda en iyi araç.

  215. anlat o zaman dinleyelim ?

  216. RTL nin reklamları batsın.Kiminin atagını pit stoptaki hatayı daha bi kaç olayıda göremedik

  217. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Vettel'i ve fanlarını tebrik ediyorum 3.şampiyonluktan dolayı

  218. Ne güzel söylemişsin tempo ortada.. 0.7 saniye araçlar vettel 7. başlayıp 3. olsun bi yerlerinizi yırtarsınız..

  219. Ben anlıyorum sen rahat ol aslan !

  220. burak evmez avatarı

    evet gördük red bull ve ferrari araç farkını bence yorma kendini bugün hiçbirşeyi ispat etmeye çalışamazsın gerçekler ortada senin pilotun en hızlı araca rağmen hamiltona geçilmekten kurtulamadı

  221. bence bu yarışta yeni alternatör sadece webberin aracında vardı. üzerinde denemiş olabilirler.

  222. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    susmayı denesen?

  223. söyle hadi söyle ne ? söylediklerimde yalan yanlış ne var söyle tartışalım..

  224. Bu arada rekor pit stop geldi yine galiba. Lewis in piti.

  225. E zaten bu sezon sürekli değişeken yarışlar izledik sadece redbull sürekli yükselişte olan bir istirara sahipti. Ferrari'nin kapasitesi bu yapılabilecek en son şeyde buydu.

    Gerçi alonso bu yarışta tam gününde değildi diye de düşünüyorum, baskı altında ve performansının zirvesine çıkamıyor. Massa 11. başladı 4. bitirdi alonsoyuda geçerdi yüksek ihtimal fakat hamilton u ve vetteli geçmesi imkansız ötesiydi. O yüzden ferrari en hızlı 3. araç durumunda.

    Ayrıca raikkonen pit stop'unda sanırım bi hata yapıldı ve orda bi kaç sanşiye kaybetti, eğer onları kaybetmemiş olsaydı alonsonun dibinde massa nında önünde çıkacaktı. Zorlayabilirdi ama oda bu hafta rezaletti.

  226. Kimi taraftarı olarak pek sevinemedik o pit-stopta arka sağı takamayan arkadaşa buradan selamlar kimi için yarışın kaderini belirledi resmen hem alonsoyu geçecektik hemde ricciardionun arkasında 6 tur beklemeyecektik yazık oldu giden puanlara…Üreticiler şampiyonluğu için ise redbullu tebrik etmek lazım çok büyük bir iş 3 senedir ferrari ve mclaren gibi efsane takımlara karşı inanılmaz bir performans gösteriyorlar…Kim sanırım vettel alonso farkının 38 sn olduğuna dikkat etmemiş inanılmaz bir fark bu alonso hiç iyi süremedi bugün, massa alonsonun yerinde başlasaydı yarışı bile kazanabilirdi…Artık son yarışa kaldı dananın kuyruğu kopacak haftaya…Son olarak o hamiltonla rainin kalktığı yer neydi öyle asfalt değil buzdu sanki

  227. burak evmez avatarı

    massa sadece yumuşaklarda iyiydi alonsodan sertlere geçince alonso farkını koydu ortaya zaten ferrari yumuşak lastikleri bi düzeltemedi gitti birde sertlerin geç ısıtılması düşünülürse massa alonsodan hızlı demek yarışı iyi izlememek demektir

  228. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sen öyle anlarsın, dön bak sezona bakalım, mekanik sorunlar redbull da kaça kaç 2 pilot arasında, sayı saymayı biliyorsundur heralde…

  229. alonsocular sanki pilotları kazanmış gibi seviniyolar.onlar da haklı işte napsınlar umut dünyası.hayatları boyunca tek umutları öndeki sorun yaşasın.yoksa tempo ortada gördük işte

  230. tüm yarışı 2 ekran artı live timingden takip ettim ekranın birinde schuminin onboard full izledim ve kahroldum.bir araç bu kadarmı takoz olur vet ve hamdan tur başına 3-4 saniye yiyerek bitirdi yarışı.neden önden başladığı halde 2 pit yaptı anlamadım.zaten 2 kişi 2 pit yaptı diğeride diresta idi oda schuminin hemen önünde bitirdi.bizde diyorduk podyum filan pehh peeeehhhh. 11 sıra kaybetmek kabul edilemez bir hata.tabiki schuminin turları istikrarlı bir şekilde 1.44 lerde hep döndü.

    interlagosta yağmur olmaz inşallah.eğer olacaksa 2 pilotta eşit sürebilsin hem alonso hem vettel.takdiri ilahi diyelim.

  231. Aynen kardesm katlym sana. Alonsoya laf atmıyım diyomda abi vettelden 30dan fazla sn fark yiyo bu nsl hak ediyor sampıyonluqu biri bana anlatsın ??

  232. Ya Hamilton canavar gibiydin bu akşam saldırdn saldırdın,safkan yarışçısın sen ya.Şu f1 de bir seni birde Kimi yi tanırım saf hız olarak.Bu sene gerçekten aptalca hatalar yüzünden şampiyonadan koptun ama sürüşün 10 numaraydı tebrikler Lewis tebrikler Mclaren gerçekten araç çok hızlıydı bugün virajlarda yağ gibi kaydı araba..
    Okadar direndik ama olmadı yapacak birşey yok bu alternatör canımı sıkmaya başladı öteki hafta Vettel'in aracında olmayacağının garantisi yok.Yinede tebrikler takıma ama Hanilton geçerken orda Vettel birşey söyledi anlamadım eğer geçişe laf ettiyse çocukca olmuş çok temizdi..

    Ferrari'nin taktiği işe yaradı her ne kadar biz F1 severlerin gözünde çok itici gelsede Alonso'yu 3.lüğe taşıdılar ama sanki Massa ya izin verseler Alonso 'dan daha hızlıydı gibi yada bana öyle geldi..

    Kimi Kimi sana diyecek birşeyim yok fena yarışmadaın ama Lotus ta hala güç kaybı devam ediyor bunun en kısa zamanda çaresine bakmalılar.

    Bu arada Mercedes şu efsaneyi rezil-rüsva ettin ya yarışta helal olsun sana ne diyeyim.Adamı geçmeyen kalmadı

  233. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    ALONSO'NUN PİT SORUNUNA NE DİYECEKSİN? LASTİK ISITMA PROBLEMİNE NE DİYECEKSİN?
    RASTGELE ATIP TUTMA

  234. alonsocu garibanlar alternatör ve yağmur duasına çıksınlar.yoksa fark ortada.aynı lastikler gidecek brezilyaya 😀

  235. Webber alternatör sorunu yaşamış olabilir mi acaba?

  236. Ferrari'de pit stopta hata yaptı.Onlar da sezon başından beri hata yapmamıştı.

  237. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    adamsın sen kara çocuk yağmurlu bir interlagos a gidiyoruz inşallah alonso şampiyon olucak orada

  238. YeeeeeHaaaaaaa!

  239. burak evmez avatarı

    webberin aracında sorun olmasının sebebi artık iyice vettele odaklanmışlar webberi adam yerine koymuyorlar zaten ne zaman koydular ki

  240. İyi en azından Brezilya'yı izlemek için bir nedenimiz var. 3. kere ardı ardına şampiyon olan Red Bull'a tebrikler.

  241. burak evmez avatarı

    peki üstteki arkadaş anlamıyorda sen ve senin gibi fanatik vettelci ve red bull cular mı anlıyor

  242. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    BİZDE ŞANS YOK AGA.ŞU WEBBER'E OLAN VELLET'E OLSA ŞAMPİYONLUGUMUZU KUTLUYO OLACAKTIK.AMA OLSUN BREZİLYA'DA REDBULL'U HEZİMETE UGRATACAGIZ !!!!!

  243. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    dimi vettelin aracında sorun olsun alonsoda balıyla şampiyon olsun demek istiyosun :))

  244. Çok süper bir laf "yav he he" helal kardeşim ağız payı verilmek demek budur 🙂

  245. Ne yarıştı ama. Start ardından orta sıralardaki ataklar ve liderlik mücadelesi çok keyifliydi. Sezonunun en heyecanlı yarışlarından birisini izledik şüphesiz. Hamilton gerçekten mükemmel bir pilot. Galibiyetin kokusunu aldı mı onu geçebilecek bir pilot yok yeryüzünde. Bugün sonuna kadar zorladı ve galibiyete lideri geçerek uzandı. Vettel muhtemelen Hamilton'ın ve McLaren'in bu kadar hızlı olacağını düşünememiştir. Button gerilerden başladı ama oda güzel ataklarla 5.oldu. Agresif sürüşünü devam ettirmesini diliyorum. Alonso 3 olsa da zaman olarak çok gerilerde kaldı ama yapabileceği birşey yoktu. Araç hem yavaş hemde pitte sorun yaşadı. Alternatör sorun çıkarmazsa Vettel şampiyon diyebiliriz. Ferrari Red Bull'a rakip olamaz.

  246. sadece raikkonen mi ? kirli taraftan kalkan coğu pilot kalkamadı.hafta başından beri kirli tarafın yağmurlu zeminden farkı olmadığını söylemisti massa.bu kadar fark olamaz kirli ve temiz arasında

  247. tebrikler hamilton, mükkemel sürdün, vettelin yarışın sonunda lewisi alkışlaması çok manidardı…jenson sıralamada sorun yaşamasaydı 3 olurdu. alonso yine takım ve massanın yardımıyla yine üçüncülüğü götürdü. bugün lewise nekadar teşekkür etse azdır . massada çok iyi sürdü birde adamı durmadan takım kösteklemezse çok daha iyi yerlere gelebilir. sonuç olarak usa yarışları herzaman heyecanlı geçmiştir. buda çok keyifliydi…

  248. Sen varya eğer F1 den anlıyosan ………. ben cvp vermeye değmessin

  249. ismail uçar avatarı

    sana ferranin en hızlı 3. araç söyleminde hiç katılmıyorum, bu yarış çok farklı oldu ama her yarış neredeyse takımlar eşit hızlara sahipti, ferrari sadece sıralamada kötüydü, bugun ise her ikisinde kötüydü. ayrıca alonsoyu zorlıcak da ne takım var ne de o kalitede pilot vettel ve hamilton zaten önde vweber yarış dışı

  250. Massa yine harika yarıştı. Ferrari tarafından verilen 5 sıra cezasına rağmen yarışı Alonso'nun hemen arkasında (6.7 saniye) bitirdi. Alonso'dan çok daha hızlıydı yine.

  251. Tebrikler Hamilton Takımlar şampıyonlugumuz kutlu olsun inş haftayada vettelin şampıyonluğunu kutlarız…

  252. burak evmez avatarı

    bir ağlayan taraftar daha

  253. sert lastigi kullanamadılar malesef.kimi son 3-4 turda iyi turlar attı

  254. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Tebrikler HAM ve MAS a,çok iyiydiler, ilginç olan neden hep WEB in aracında problem oluyor ???? Şansın bu kadarı

  255. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Hamilton'da olmasa yarışı kapatıcaktım izlemicektim Öndeki 2'li arka gruba nerdeyse tur bindiricekti komple bi 10 tur olsaydı

    Mercedes'in Yeni Gösterisini İzliyen Varmı ? 🙂

  256. Her yarış Alonso'nun önündeki en az bir pilot arıza yaşıyor. Bu yarışta da gelenek bozulmadı.

  257. burak evmez avatarı

    acınacak haldesiniz tabi bu yarışta şans alonsonun puan aldığı her yarış şanstır

  258. Puan farkı 25 olmadığı sürece sıkıntı etmiyorum şahsen, herşey bir motorun patlamasına bakar, brezilyada finiş görene kadar vettel şampiyon değildir.

  259. Hamilton RB'yi iyi tokatladı. Müthiş baskı kurdu.. Jenson'da çok hızlıydı sert hamurda , yarışa ilk 5 de başlasa duble yapardı mclaren..

    Alonso daha ne yapsın 0.7 saniye yavaş araçla bu kadar.. Haftaya şampiyon olacağımıza dair en ufak umudumda yok RB 1-2 pole alıp götürür orda son yıllarda olduğu gibi.. Keşke araçlar birbirine yakın olsada brezilyada güzel bir yarış izlesek.. ama sanmıyorum şimdiden yazıyorum brezilyada fark +30 saniye olacak..

    Newey Racing'inde tebrik ederim.. 3 yıldır tek başına 300 kiyişi alt ediyor adam..

  260. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    niye saçma raikkonen sıra kaybetti diye mi?

  261. DreamOfWinD  avatarı

    Hamilton haketti tebrik ederim bakalım haftaya neler olacak büyük sorunun cevabı belli olacak. Bir tebrikte Massaya hafta sonu boyunca Alonsodan hızlıydı pisti daha çabuk öğrenmiş belli ki. 🙂

  262. alonso kadar sanslısı varmı? weber arıza, button gerılere dustu, raıkkonen pıt sorunu yuzunden alonsonun gerısıne dustu,massa zaten takım emrıyle gerı atıldı?
    vettel ıse hamıltonla gergın mucadeleyı hata yapmadan atlattı. vettel bence bu streslı mucadeleyı cok ıyı ıdare ettı.

  263. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    hamiltona tebrıkler bugun kazanmayı hakeden isimdi onlarca tur vetteli kovaladı hata yapmadan. geçişte de aceleci olmadı en uygun fırsatta yaptı atagını ancak nedense bizim aglak bebek yine zırladı sıradan bır gecıs karsısında. alonsoyu da tebrık etmek lazım en azından orta grupta en ıyı start alan isimdi kazaya belaya bulasmadan yine podyuma çıkmasını bildi. şampiyona son yarışa kaldı ben orada vettelin önünde bitirebileceğimizi düşünüyorum ama şampiyonluk için yeter mi emin değilim

  264. Ahh ahh. Serhan Acar yarış sırasında aynen şu sözleri sarfetti.

    "Lewis Hamilton bu sezon mekanik problemlerden dolayı 125 puan kaybetti"

    İçim sızladı gerçekten. Sezonun en istikrarlı pilotuydu ama şu anda hak etmediği yerde. Yazık oldu.

  265. Vettel'e tebrikler son ana kadar şansını denedi.Ferrari'ninnin Massa'da yaptığı olay Alonso için gerekliydi ama izleyici ve bu işi spor olarak görenler için sevimsizdi..

    Lewis'i hep böyle rekabetçi araçları kullanırken görmek gerekir safkan bir yarışçı ve Mercedes'de durum böyle devam ederse seneye yazık olacak..

    Mclaren seneye Button'la işi zor…

  266. Ferrari aracıyla bundan iyisi yapılamazdı, 3. ve 4.'lük yinede tebrikler alınabilecek maksimum puanları aldık, şampiyonluk iddiamızı son yarışa kadar taşıdık.

    Rambo'nun bahsettiği 100 yarışlık rekor'da sanırım yalan oldu 🙂

    Hamilton'un pilotajını çok beğendim bu yarışın adamı kesinlikle oydu, Vettel'in peşini hiç bırakmadı ve sonundada istikrarlı takibinin karşılığını aldı.

    Vettel'e ise söyleyecek birşeyim yok, sanırım Newey bu hafta iyi çalışamadı, mesaiye kalıcak gibi gözüküyor. Demek ki neymiş, fark araçtaymış bariz şekilde üstün gözüktüğü hafta sonu boyunca alıp başını gidemedi.Olur böyle şeyler oda anlayacak aracın onu şampiyon yaptığnı.

    Alonso ise, zamanında kendiside araç sayesinde şampiyon oldu bu bir gerçek fakat, şuanda en hızlı 3. aracı kullanarak şampiyonluk mücadelesi veriyorsa ben bu adama söylenecek söz bulamıyorum. Helal olsun şampiyon olmuşsun gibi sevindim.

  267. burak evmez avatarı

    aman öyle deme bu vettel ve red bullcular yağmur olursa ağlarlar sene başında yaptıkları gibi

  268. thechosenone avatarı

    tebrikler Hamilton,kusursuz bir sürüş ve mclarendeki son yarışlarında harika bi iş çıkararak galibiyeti hakettin. Vettele gelicek olursak hamiltonun geçişi sonrası telsizden bişeyler attı tuttu ama sanırım yediremedi 2. olmayı. En hızlı araç redbullda olmasına rağmen vettel ilk başta farkı açamadı. Ferrayide gelirsek, etik olayan bi kararla massayı geri gönderdiler ama 3-4 güzel bi sonuç. Massa iyi sürüşüyle 4.lüğü haketti. Button ise farklı strateji ile mükemmel bi yarış çıkardı. Kendisine söylenen bi arabanın arkasında takıldı kaldı laflarını söyleyenlere yedirir tarzda sürdü ve güzel geçişler yaptı.

  269. burak evmez avatarı

    yav he he

  270. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    öncelikle kara kovboyu tebrik ediyorum 🙂

    yarışa gelirsek sezon içindeki en müthiş yarıştı. austin pisti benim gözümde spa'nın bile önüne geçer. yarışın başından sonuna kadar mücadeleler geçişmeler bitmedi arkadaş böyle birşey görmedim. tilke'nin yaptığı en iyi pisti.

    mercedes'e gelirsek boşuk bırakıyorum siz doldurun……………………………………………..:))). bir yanda da kara kovboy için üzüülüyorum. mclaren gibi her sezon şampiyonluk mücadelesi verebilecek bir takımı bırakıp, böyle rezil bir markaya geçtiği için. schumi'yle sıralama sonucu için umutlanmıştık yine boşa çıktı. rosberg'e 1 pit öndeki schumacher'e 2 pit böyle zihniyetin seneye süper bir aracı olsada şampiyonluğu kaybeder.

  271. bal olmadığını sen de biliyorsun

  272. barnie bortelli avatarı
    barnie bortelli

    pirelli şampiyonaya baya etki etti böyle ucuz numaralara gerek yoktu.red bulu durduralımda nasıl yapalım diye fia haric herkes baya kafa yoruyor. hamilton şampiyonayı son yarışa taşıdı belkide kariyerindeki son yarışını kazandı . arka bölümdeki kapışmalar harici yine vasat bir yarıştı.

  273. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen sertlerde hızlıydı ama pit cıkısında alonsoyu geçse bile tekrar geçilirdi arac pite girip cıktıktan sonra mercedes gp ler gibi turlamaya basladı

  274. Finale yağmurlu bir interlagos yakışır 🙂 Bu arada austin pistinin ilk sektörünü istanbul park'ın ilk sektörüne çok benzettim.

  275. ufak bi düzeltme süper yumusak değil yumusak lastikler demek istemistim 😉

  276. 10 numara yarış oldu gerçekten geçiş olmaz denilen pistte kaç geçiş oldu sayamadım.

  277. burak evmez avatarı

    sanane alonsonun demeçlerinden her yarış haftası alonsoya laf atma derdiniz bitmedi

  278. Dün demiştim lewis ve mclaren çok hızlı diye yarışta dediğim de oldu kazandı tebrikler.
    alonso yine dört ayak üstüne düştü böyle bal olmaz.webber sorun button dünden sorun massa katakulli ile arkaya gitti.şu yarışta balına yine 3. oldu helal olsun ne diyeyim şans mans herkes bu adama çalışıyo.ama yine de puan farkı açıldı.

  279. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    raikkonen sürüne sürüne bitirdi yarısı bu nasıl istir öndekiler birini geçerken direk yanlarına gelip gidiyor raikkonen hulkenberg de bile kendi yetenegiyle cok zor geçti lotusun bu kadar yavaş olmasına şaşırıyorum ins kimi son yarısta sampiyonadaki 3. lügünü korur ama bu gidisle oda zor gözüküyor

  280. gördüğüm sacma en sacma pistlerden birisiydi.geçişe doyduk ancak burdaki bidahaki yarış birazdaha öne alınarak sıcak bi havada olmalı.

    Yarışa gelirsek Hamilton hakederek kazandı tebrikler.Alonso puan farkını kapatıcam dedi olmadı artık bidahaki yarışa kesin sampiyonum demecini bekliyorum.

    Lotuslar orta sertlikteki lastiklerde pistin en hızlı takımıydı özelliklede kimi alonsoya çok büyük farkla yaklasıyordu.alonsonun pit stopundaki sorundan sonra kesin gectik dedim alonsoyu ama gel görki sene başından beri hata yapmayan lotus mekanikerleri bu yarışta çok çok değerli puanları caldı raikkonenden.süper yumusak lastiklere geçtikten sonra süründü resmen lotus,ama ben birazda raikkonenin performansına bağlıyorum biraz daha iyi olabilirdi çok anormal hatalar yaptı özelliklede massanın geçişi sırasında kerplere çok taştı ve kontrolu kaybetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir