Massa: "Alonso'yu Yenebilecek Hızım Vardı"

yazar:

kategori:

Yarışa takım arkadaşının 4 sıra gerisinden başlayan Massa, oldukça güçlü bir yarışın ardından 4. oldu ve takım arkadaşının hemen arkasındaki isim oldu.

Takımının uyguladığı stratejiyi isteksiz de olsa kabul ettiğini söyleyen Massa “Bu sabah tabi ki mutlu değildim. Takım arkadaşına ya da takımına yardım etmek için 5 sırayı veren bir sürücüyü mutlu görmeniz imkansızdır ancak bunun ne kadar önemli olduğunu biliyordum.”

“Bunu yapacak bir başka pilotu bulmak zor olabilir. Bu mümkün olan en dürüst şeydi.”

“Tabi ki bu yarışta Fernando’nun önünde yer alabilirdim ancak ona çok yardım ettim.” 

“Evlerinde sürekli olarak konuşan insanları susturmanın en iyi yolu böyle sonuç almaktan başka bir şey değil.”

“Bugün harika bir şey başardık. İlk başta mutlu olmasam da şu anda mutluyum. Tanrı ne yapacağını bilir ve bizim de güvenmemiz, elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım.” dedi.

Massa, Amerika yarışının kendisi için bu sene en iyi yarış olduğunu söyledi.

MAssa “Muhtemelen benim en iyi yarışımdı. Benim için galibiyet gibiydi. 11. sıradan başladım ve startta daha fazla pozisyon kazanmayı umuyordum ancak sadece bir tane kazanabildim.”

“O andan sonra insanları geçmeye çalışıyordum ve bunu yaptım. Tüm hafta sonu boyunca inanılmaz hıza sahiptim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. E Massa be yavrum bunu daha önceden yapmalıydın.Adam şampiyonluğa oynuyor Alonso'nun mu vites kutusunu değiştirsinler. Adam senin üzerini ağırlığını koymuş zaten. Pite girerken de Alonso ben ustayım yolver deyip önüne kırdı zaten.Sen o an bitmiştin. Şimdi sızlamanın yararı yok.Sen sür seneye acısını çıkarabilirsen bu iş olur.

  2. Yillardir mc laren ferrari savasi izledik ve simdi oyle bi savas yok dengeler bozuldu ve hala ferrariye laf atiyorsun.sahsen ferrari fani olarak hic sampiyon olamasakta sizin hep sampiyon olmaniz redbull un olmasndan daha cok isterim ki sonucta bir gecmisimiz var. Daha sakin olsak ?

  3. ForzaFerrari ForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrari ForzaFelipe

    Açıklamanın neresinin yanlış olacağına fark edemedim.Yavaşken Alonso'dan yavaşım diyordu, şimdi de net şekilde hızlıydı hızlıyım dedi.

    Birde kendi fikrime göre söyleyeceğim, takımda Alonso olmasıydı, böyle aptalca bir bir 5 sıra cezası alınmazdı.

  4. haa o di monte de en az massa kadar vicdansız.pislik herif la varmı ötesi !

  5. yürü git la.senin vites kutun üfürükten teyyare yüzünden değişti tamam.yarışta çok iyiydin gerilerden start almana rağmen iyi geçişler yapmışsın okey ama vardı olurdu carttı curttu işine dur diyeceksin.imzayı atan sen hayıflanan sen nasıl olacak yedirmeseydin kendini bu kadar ama artık takımmı cazip geldi paramı bilemeyiz barrichello 1 sen 2 brezilyayı madara ettiniz umrunuzda değil vicdansızlar 🙂

  6. Ah massa sanki iş yaptın startta 6dan başlasaydın zaten patinajdan spin bile atardın sen,temizden kalktın hiç olmassa.şu hallere de bakın alonsoyu geçecekmiş bir havalanmış kontratı aldıktan sonra 2-3 yarış biraz alonsoya yetişti diye..

  7. crocodil007 avatarı

    massayı severim.bence massanın yerinde kim olsa yerini takım arkadaşına verirdi.ayrıca bu takımın kararı uymak zorunda.massa 11. sıradan da başlasa ne kadar iddialı olduğunu kanıtladı geçmişteki bir çok yarışında olduğu gibi.yalnız hamilton ve vettelin tempoları baya yüksekti.

  8. ne ferrariki sezon başında f.alans. yu 1.pilot yapacaklar.
    sezon sonunda şampiyonluğa yarışıyor. eşit şartlarda yarışıyor diyeceksin.
    ya ferrari bukadar aptalmı hem takımlar hem pilotlar şampiyonluğu varken massayı durduracaklar.

  9. bunu vites kutusunu değiştirirken söyleyecektin şimdi atıp tutma . senin o takımda bir fonksiyonun yok sen ********* stepnesisin . dur dendimi dur git dendimi git işine gelirse massa efendi . baştan kalbul etmiyeceksin

  10. 2. Alonso 260
    7. Massa 107 hehe
    aradaki farktan belli oluyor
    tabi daha hızlı olursun adam şampiyonlukla yarışıyor. senden daha temkinli sürmesi lazım

  11. Bence massa ya çeneni kapat ve işine bak ya da ferrariden ayrıl,bu ne arkadaş!!
    Aman beni şutlayacaklar diye anlaşma yenilenene kadar uçuklayan sendin,şimdi anlaşma yenilendi nasıl olsa diye mi konuşuyorsun,yani bize ferrarinin alonsoyu kayırdığını ima etmekten vazgeç,ispatlamaya çalışmaktan da vazgeç,bu zaten alenen ortada,ayıla bayıla anlaşmayı havada kabul eden sensin,eğer gerçekten bu durumdan memnun değilsen anlaşmana yiyorsa eşit şartlar maddesi eklettirseydin,ya da eğer 1.pilot alonso olacaksa eşit olmayacaksak ben ikinci pilotluk istemiyorum deseydin,ya da en azından şampiyonada kimin şansı fazlaysa diğer pilot ona yardım eder maddesi falan eklettirseydin,ama eklettiremedin değil mi,o yüzden işine bak,yani konuştukça küçülüyorsun ve takımda yanlızlaşıyorsun!!
    Sen ferraride koskoca 6 yılı bitirdin, bu takım alonsodan çok senin takımındı,böyle konuşup durarak bu kadar küçük duruma düşme,barrichello gibi 6 yıl sonunda mı aklınız başınıza geliyor anlamadım ki,kimi raikkonen varken gayet güzel sürüyordun,şimdi neden çenene vurdu,sen kazanmaya oyna takımı da arkana al,hızlılığın takım tarafından yavaşlatılıyor değil mi? En azından sıralamalarda özgürsün,o zaman suçunu biraz üstlen,hızlı sürmeye bak ve bırak yaptıklarını bizler takdir edelim,otoriteler ve diğer herkes takdir etsin…

  12. Ferrari'de kalmak için olmadık taklalar atan sendin Massa,hiç şikayet etme.

  13. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Webber Vettelden bu kadar ustun oldugu yarislarda boyle seyler soylemedi. Isteseydi soylerdi. Senin yaptigin burdaki objektiv bakmayan taraftara ozellikle Vettel ve RBR taraftarina malzeme vermekdir. Peki digelim hizliydim Korede de hizliydin tamam da sezon sonu 100 puan zar zor toplamissin Alonso 2 defa da yaris disi kalmasaydi neredeyse senin puaninin 3 kati kadar puan topluyacakdi. Ben Alonso yerine olsam ayar cekerdim bu adama. Bazi konularda hakli evet ama imzayi bastiktan sonra agzi fena halde acildi. Alonsonun gercek surusunun bu oldugunu sanmiyorum daha hizli ola bilirdi aradaki fark 30 snden cok olunca adam surmek bile istemiyor. Massa Singapore olayindan sonra Alonsoya nefret ediyordur buyuk ihtimalle.

  14. Bir pilotun bu hallere düşmesi gerçekten içler acısı. Massa'nın neden Ferrari'nin seçeneği olduğu böylece tescillenmiş oldu; sen al şu arabayı takıl pistte, yardım gerektiğinde biz sana iletecez tarzı bir ilişkiye dönüştü Ferrari-Massa ilişkisi. Allah kimseyi bu hallere düşürmesin

  15. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    massa tamam bu hafta çok iyiydin tempon da alonsodan iyiydi bunu herkes gordu zaten sagda solda ben daha hızlıyım imajını vermekten vazgec artık. şampiyonaya iki yarış kalmış ettiğin laflara bak. k. bakma ama hızlı oldgun zaman basbas bagırıyosun yavas olunca da suçu baska yerlerde arıyosun. 2008 çin gp sini bilenler bilir raikkonen 15 sn önundeydı senın ve yavas yavas ayagını gazdan cektı farkı kapattın ve yol verdı. basın toplantısında ne dedin? raikkonenı yakaladım gectım tarzı konusmalar. sen yırtsan o pistte yetısemezdın raiye. gereksız gereksız konusma. zaten sezon boyu alonsoya en ufak hayrın olmadı sampıyonada bu saatten sonra olan hayrını da yuzune vurma

  16. Allah'ın inayetiyle bu zulüm bitecek Massa kardes. Hak gelecek, batıl zail olacak. YaAllah Biiznillah…

  17. Seninle aynı fikirde olmakla beraber,ileveten bu hafta Alonsonun haftası olmadığı ve massanın daha iyi bir yarış çıkardığı ve takıma yardımcı olduğu ortadayken,kalkıp böyle açıklamalar yapması,Alonso düşmanlarının ekmeğine yağ sürmekle beraber onun ne karakterde bir zavallı olduğunu ortaya koyuyor,
    Sanki insanlar sezon massanın boyunca ne kadar aciz bu yarışta iyi olduğunu görmeyecek kadar körler.

  18. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen
    "O andan sonra insanları geçmeye çalışıyordum ve bunu yaptım

    :))) ne dicemi bulamadım :))))

  19. Admin benim yorumlarımı neden kaldırdınız Aynı uslupla yorum yapan Alonsocuların yorumları hala duruyor ama

  20. sorunu biraz kendinizde arasanız dünden beridir vettele demediğinğiz şey kalmadı pilotluğuna sövdünüz yok ağlama envai çeşitte lakap lar ama aynısını red bull cular yapınca sorun demi 🙂

  21. Böylemi hak ediliyor şampiyonluk alonso efendi.

  22. o ispanyol çocuğuda senin ne çocuğu olduğunu bi çözemedim gitti be

  23. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Massa sana da neden gıcığım, işte tam bu yüzden. 2010 da da aynı şeyi yaptın, takım yol ver dedi, sen gittin milletin gözüne soka soka sağa çektin aracı.

    Ulan şampiyona bitmiş, 3 senedir 1 gram yararın olmamış, 1 yarış hızlı olsan ne olacak şampiyonmu ilan edecen kendini.

    Önce bişeyi yapıyorsun ondan sonra çıkıp mal mal konuşup hem kendini hem takımını rezil ediyorsun. Madem hızlıydın sene başından beri hızlı olsaydın, sen gideydin şampiyonluğa. Senin tutan mı oldu. Kalkıp kimse bir pilot şamp olsun diye diğer pilota git 15. ol demez. Bunu hala anlayamadı şuranın üyeleri. Yok takım hızını kesiyormuş bak bak.. Onu anca RBR yapar, bir pilot şamiyonluğa gider, diğeri 2-3-4 olarak puan çalar diğerlerinden.

    2010 yılında sezon öncesi teslerde bile geçemedin Alo'yu, ki daha adamın ilk defa Ferrari koltuğuna oturmasıydı. O zamandan beri de hala geçemedin. Takım sana oynayıp ne yapacak. Bunca senedir ne yapmışın F1 dünyasında. Alonso Ferrari de değilkende seni geçiyordu, yine geçiyor. Değişen bişey yok.

    Şu yaptığın açıklama hemde Alo sana teşekkür etmişken çok çok ayıp. Sana adam diyenler var bide. yazık..

  24. ispanyol çocuğu 8 den başlasa yusuf yusuf ederdi massayı hemen 11 çekti emir gene büyük yerden gelmiştir

    yarışta massa ispanyol çocuğundan daha iyidi ama ferrari İşte normal .d.d

  25. Genel olarak şartlar eşitlensin başabaş gidersiniz.alonsonun nasıl bir pilot olduğunu 2007 de gördük.
    Ferrariye gelmeden 1. pilot deil 2. pilot olmak istemiyorum diyen içten pazarlıklı bir alonso .Massa napsın.Boşuna dememişler zalimin zulmü varsa diye.Ferrari zaten tek pilot politikasını destekliyor ama bu alonso massa rekabetinin olmamasının sebebi rekabetten korkan ve 2007 de bu yüzden psikolojisini kaybeden alosnodur.

  26. Bunları hissedip bir şekilde ifade etmesi Ferrari koltuğunu hak ettiğini gösterir bana.
    Zaten hemen hemen tamamı bu şekilde hisseder, açıklayamasa bile, şayet içlerinde varsa ki genç bile olsa ben ona Pilot demem en azından. Öyle olmadıklarını biliyorum çoğunluğunun.
    Siyaset-Politika başka birşey arkadaş.

  27. FIA Retwork avatarı

    Yok Hocam boşuna beklemeyin Massayı o yarışa katılmayacak.Ferrari onu pit kenarında tutucak 1 sıra 1 sıradır.Düşünün 1 puan farkla şampiyon olunan 1 sn ile pol alınan 1 yıl konuşulan bir dünya 🙂

    Ah Massa ah ne diyeyim sana bırakıp gitsen daha iyi idi en azından böyle durumlara düşmezdin.

    Takım ruhunu sadece sen önemsiyorsun Alonso veya Ferrarinin umrunda değil tek istedikleri ellerinde Bal-Onsonun patlamaması.

    Neyse inşallah Brezilyada yarışmana izin verirler

  28. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Aslan aynı şekil devam. Çok sevdiği ve iyi bildiği Brezilya da gelecek hafta sıralamalar da süpriz bekliyorum açıkçası ama F2012 işte güvenilmiyor 🙂

  29. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Aslan aynı şekil devam. Çok sevdiği ve iyi bildiği Brezilya da gelecek hafta sıralamalar da süpriz bekliyorum açıkçası ama F2012 işte güvenilmiyor 🙂

  30. 05Alonso |Ferrari | Golden Arrow | avatarı
    05Alonso |Ferrari | Golden Arrow |

    Para demeyelim de Kırmızı tulum diyelim, Ferrari diyelim.. Gidip bir Caterham' da yarışmaktansa..

  31. burak evmez avatarı

    çok yardım ettin massa sen olmasan alonso sanki 10. olacaktı en fazla yer değiştirecektiniz sanki vettel ve hamiltonu yenebilecek tempon vardı boş boş konuşma işine odaklan iyi birşey yaptın arkasından konuşup o iyiliği direk saçma duruma düşürdün

  32. Böylemi hak ediliyor şampiyonluk alonso efendi.

  33. Böyle çirkef bir takımda para için kalmayı sen seçtin Massa efendi. Sen daha çooook ezilirsin bu şekilde.

  34. Adamlık yaptı bugün.Bu kadar net.Kendisi de demiş,kimse yapmaz bunu.Bugün de Alonso'dan hızlıydı doğru.Eğer sıralama pozisyonundan başlasaydı podyumda o olacaktı.Yine de harika yarıştı.

  35. Massa'nın sürekli yavaş kalması her zaman Massa'dan kaynaklanmıyor. Tamam yavaş kaldığı yarışlar oldu ama Ferrari çoğu zaman adamı yavaşlattı yada kobay gibi kullandı. Kore'de ve burada açıkça Alonso'dan hızlıydı.0 Sözleşme imzalayınca hızlanması anormal değil mi?

  36. sevgili Massa, ya Webber gibi kabullenme, yumruğunu masaya vur. Yada kabullenince böyle yapma. Ortada kalıyorsun olmuyor 🙂

  37. sezon başındaki performansı bu derecede iyi olsaydı takım alonsoya bu kadar çalışmazdı diye düşünüyorum. ferraride bir tuhaf arkadaş soksana şu adamı devreye takımlar şampiyonası için ihtiyacın var bu adama. massa deneme tahtası takımda resmen.

  38. Yok artık yaa…Nankörlüğün ve pişkinliğin bu kadarını hiç görmedim. O spin olmadan hemen önce Massa 'ya telsizden ne söylendi biliyor musun? Biraz daha dayanması gerektiğini bir süre daha piste kalmasını söylediler , halbuki pit-stop zamanı gelmişti ve zaman kaybediyordu. Peki neden pite almadılar ? çünkü arkadan Vettel geliyordu ve plan Vettel 'i oyalamak ve zaman kaybettirmekti kim bilir belki de ufak bir temas. Ama olmadı ve bu Massa 'nın suçu değil. Yani senin dediğinin aksine o olayda bile Alonso için feda ediliyordu Massa 'nın pozisyonu.

    Hadi bunları geçtim ve gerçekten orada köstek olmuş olsun bu sene yaptıklarından sonra hala bu pilota hakaret edebiliyorsunuz ya ben ne diyeyim daha.

  39. Kabullenemiyorsun durumu ama bunu bilerek imza attın!!

  40. Massa bari yapıyorsun bir kıyak,zaten millette görüyor bu yarış senin Alonso dan hızlı olduğu, fazla konusmaya gerek yok.

  41. yarıs sonunda alonso massa ıcın antremanlarda sıralamada benden hızlıydı yarısta benzer hızdaydık demıs. kararı takımın verdiğini ama bana yardımcı oldugunu sölemiş ve tşkkr etmiş.

  42. buradan konuşması kolay tabi.işin içinde binlerce sebep var.en önemlisi maddi.neyse ya insanlar lafta fazla gururlular ama iş gerçeğe dönüşünce yapması yürek ister.

  43. ferrariye güvensem biraz geç oldu hacı bütün sezon nerdeydin diyeceğim ama, insan ferrariye güvenemiyor.

  44. sen cok şerefsiz birisin

  45. orda spin atmasa webberle çarpışıp muhtemelen yarış dışı kalacaktı

  46. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    İşin gücün alonso olmuş.Köstek olduğun yarışlardan bahsetmezsin tabi.İşine gelen yarışlardan bahsedersin.Abudabide yok yere spin atıp vetelin önünü açıp veteli podyuma taşıdığın vakit neden konuşmadın.

  47. bence bırakmalıydı ferrariyi.istedigi gibi yarışamıyo adam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir