Raikkonen'in Amacı Artık 3. Sırayı Korumak

yazar:

kategori:

Fin pilot, yarışın başlarındaki temposu ile podyum adayı olarak görülüyordu ama pist sıcaklığı düşünce sıkıntı yaşamaya başladı ve damalı bayrağı 6. sırada gördü.

Lotus pilotu şu anda Lewis Hamilton’ın 16 puan önünde ve sezonun bitimine sadece bir yarış kaldı.

Kolay bir gün geçirmediğini söyleyen Raikkonen: “Kötü bir gün değildi ama hiçbirimiz için de kolay geçmedi. Kötü bir kalkış yaptım ve ikinci virajda bir Force India’ya temas ettim. Bu yüzden birkaç sıra kaybettim. Ondan sonra araç fena değildi ve diğer birkaçını geçmeyi başardım”

“Ne yazık ki hava bulutlanmaya başlayınca (pist) serinleşti ve lastikler artık çalışmıyordu. İşte o anda Jenson (Button) geçti. Esasen lastikleri, çalışma aralığında tutabilme züerine bir yarıştı.”

“Şampiyonada 3. sıradayım ve sonunda kadar bu yerimiz korumak için elimizden geleni yapacağız”

Takım arkadaşı Romain Grosjean da yarışın belli bölümlerinde güçlü tempo ortaya koydu ama spin atınca kendisini ancak 7. yapabildi.

Grosjean: “Kötü bir yarış değildi ama 7. turdaki spin hayal kırıklığı yarattı. Kalkış iyiydi; ilk tur da iyiydi ve tempomuz kesinlikle vardı”

“Olduğum yri düşününce 7.’lik oldukça iyi bir geri dönüş. Sonlarda da Kimi ile mücadele ediyordum. Bu da iyi bir işaret.”

“Elimden geldiğince sıkı bir şekilde zorladım. Bu yüzden takım adına daha fazla paun aldığım için mutluyum”


Yorumlar

  1. Hamilton kazansa bile 5. lik yetecek, insallah 3. bitirir sampiyonayi.. Boyle bir sezonda boyle bir aracla, 2 sene aradan sonra buyuk basaridir 3. bitirmek..

  2. Ayrica en hizli pakete sahip olmadanda sampiyonluk savasi verebilecek bir pilotsun seneye daha iyi olacagndan suphemiz yok buz adam

  3. bir ferrari fani olarak eski pilotumuzsun iki yil aradan sonra bu sene gercektek iyi bir is cikarttin ki boyle hassas bir sezonda hep zirvede kendinden soz ettirdin. Umarim seneye daha iyi bir aracla sampiyonluk kovalarsin. Saf hiz anlamnda en iyilerden birisin umarim daha uzun yillar seni izleme keyfini bize yasatrsn sampiyon

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Aslında orada atak yapılmaz. Yaparsan eğer frenajı kaçırır düzlüğe iyi bir ivmeyle çıkamazsın. Raikkonen'dede, bu oldu. Atak yaptı (yapılmaması gereken bir yerde, ama iyi ki yaptı sezon başından beri bu çekimser, kontrollü deyimi yerinde sağlamcı sürüşü sinir bozucuydu, bu hafta sonu çok agresif ve hızlı sürdü) frenajı kaçırdı ve düzlükte ki avantajını yitirdi. Arkasından daha iyi bir ivmeyle gelen Schumi ve Grosjean'a geçildi. (bu arada Grosjean'ada tebrikler, Schumi'nin hava koridorunu iyi kullandı double atak yaptı ve bir ara 16.lığa kadar gerilesede yarışı 7.sırada bitirdi. helal olsun diyorum)
    Orada o atağı yapmasa düzlükte zaten Schumi'yi geçicekti ve Grosjean'ada geçilmemiş olacaktı. Yanlış bir atak girişiminde bulunsada, agresif bir stil sergilemesi iyi oldu.

  5. schumi ye içerden yaptıgı atagı bende hiç beklemiyordum.yapmıyodu öyle ataklar.sonrasında ne olduysa hem schumiye hemde grosjeana geçildi anlamadım hiç bişey ::)

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bana göre, dünkü yarışa bakarsak en çok sevinmesi gereken kişiler Raikkonen, fanlarıdır. Sebebine gelirsek dün akşam ki yarışta Raikkonen'i, izleyen/takip edenler fark etmiştir, farklı sürdüğünü. Tıpkı eski Raikkonen, gibi sürmeye başladı. Kendini hala %100 toparladı diyemeyiz ancak sezon başı ve ortasına göre çok çok daha iyi sürüyor. Sezon başı ve ortasında ki gibi çekimser sürüş yerine daha agresif sürmeye başladı (Mclaren'de ki gibi). Dün ki yarıştada bunu hepimiz gördük. Schumi'nin, içine dalışı, Hulkenberg'i, dışardan geçmesi (Serhan Acar'da yarışın en iyi geçişi olarak niteledi) ve Button'a, karşı yaptığı savunma. Gerçekten sezon başı ve ortasına kıyasla bin kat daha iyi sürüyor.
    Button'la, olan mücadelelerinde geçilmesine rağmen çok sevindim. Çünkü muazzam bir savunma yaptı, o kadar lastik farkı ve hız farkına rağmen harika şekilde savundu pozisyonunu.
    Tekrar F1'e dönüp bana/bizlere bu heyacanı yaşattığın için çok sağol Raikkonen. Helal olsun.

  7. Yapacak bişey yoktu özellikle sert lastikler işe yaramadı bize sarı logolu lastikler yarıyor arkadaş pirelli korkak davranmayıp yumuşak lastik getirse kesinlikle ön grubla yarışırdık 1 dakika fark yedik 1 dakika ney la

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir