Red Bull Art Arda 3. Şampiyonluğunu Kutluyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Austin’deki ikinciliği, Red Bull’un 3. kez şampiyon olmasına yetti ama şimdi önlerinde Pilotlar Şampiyonası’nda da mutlu sona ulaşma görevi var.

Horner: “Yarısındayız; (henüz) bir şampiyonayı kapattık. Art arda 3. defa Takımlar Şampiyonası’nı kazanmak, birkaç sene önce sadece hayal edebileceğimiz bir şeydi”

“2010, 2011 ve daha bu spordaki 8. senemizde rakiplerimize karşı elde ettiğimiz başarılar, dikkate değer”

“Takım içindeki uzun çalışma saatlerinin, adanmışlığın ve azmin sonucudur. Bu başarı, takımın her üyesinin gurur duyacağı bir şeydir.”

Horner, Amerika GP’de kazanan Hamilton ile Vettel arasında hız açısından çok az fark olduğunu, yavaş araçların belirleyici rol üstlendiğini belirtti.

Horner: “Yarışta ikisi kafa kafayaydı diye düşünüyorum. Kürli havada (türbülansta) çok yakına gelmek zordur ve Seb, Lewis ile arasındaki farkı ifare etmede muhteşem bir iş çıkardı”

“Lewis ilk sektörde bizden biraz daha güçlüydü ama ikinci ve üçüncü sektörlerde fark yapabiliyorduk. Hiç hata yapmama meselesiydi ve Sebastian kusursuz şekilde sürdü”

“Yavaş araçlar olmasaydı inanıyorum ki yerini koruyabilirdi ama burası motor sporları. Nu yüzden ikinci tamamlamak, liderliğimizi 3 puan pekiştirmek, yine de muhteşem bir sonuç”

“Şimdi Brezilya’ya 13 puan farkla gidiyoruz ve açıkçası her şey olabilir. Bütün sezon dedim ki ‘Bu sezon Brezilya’ya kadar uzanacak’ ve ne yazık ki bugün haklı çıktığım görülüyor”


Yorumlar

  1. burak evmez avatarı

    brezilya'ya 13 puan farkla gidiyoruz demesi çok talihsiz bir açıklama yine webberi adam yerine koymamış

  2. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Sonuna kadar hak ediyorlar en cok testi RBR aracina yapiyorlar ama bir sey bulamiyorlar. Emeklerine buyuk saygim var.. Keske Ferrari de boyle olsaydi.RBR kadar iyi arac yapsaydilar Alonso tekbasina 300 puandan cok toplardi Massa da her halde 200 fln toplardi. RBR FIA ya sezon boyunca 1-2 defa sikayette bulundu ama Ferrari ve Mclaren defalarca sikayette bulundu. Isini iyi yapan hep kazanmiyor ama RBR bunu bile sagliyor… TEBRIKLER !!!!

  3. RedBull takımı kısa kariyerinde çok büyük bir başarıya imza attı. Tebrik etmekten başka birşey gelmiyor elimizden ; darısı başımıza.

    Bu arada Renault 'yu da tebrik etmek gerek , onların da bu başarıda payı var. Ayrıca son 10 yılda 5 şampiyonluk ile ipi göğüslüyorlar.

  4. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Takımımı tebrik ediyorum üç kez üst üste şampiyon olmak kolay iş değildir bukadar köklü takımların arasında.

  5. RBR ne kadar övünse az, kimler geldi geçti hiçbirşey yapamadan, Toyoya-Honda-Jaguar v.s. Tek kelime ile sporun duayenlerine ders veriyorlar ve imrenilecek takım durumundalar…
    RBR'in zayıf karnı olan noktaları elemine etmesi daha kolay, diğer takımların en azından 2013'te düşüneceği kesinlikle daha çok şey var..

  6. Bunca köklü takıma rağmen adamlar allem ettiler kallem ettiler, söke söke, eze eze 3üncü kez şampiyonayı ele geçirdiler. Helal olsun Redbull'a.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir