Domenicali, Massa Stratejisinin Arkasında

yazar:

kategori:

Normalde Amerika yarışına 6 ve 8. sıralardan başlayacak olan Ferrari, gridde kirli tarafta kalmamak için Massa’nın aracının vites kutusunu açtı ve 5 sıra cezası alarak gridde 7 ile 11. sıralardan başlama hakkını elde etti.

Bu stratejiyle birlikte Ferrari sürücüleri iyi kalkışlar yaptılar ve pozisyon kaybetmediler. Yarışı ise 3 ve 4. sıralarda tamamladılar.

Domenicali “Doğru karardı ve bunu her takım yapabilirdi. Ben tamamiyle açık olmayı tercih ediyorum. Bu konuda farklı şeyler söyleyebilirdik. Ancak biz doğruyu söyledik. Bizim stilimiz, benim stilim böyle.”

“Bunu yapma sorumluluğundaydık ve iki taraf arasındaki yol tutuş seviyesinin çok farklı olduğunu biliyorduk. Şampiyonluk mücadelesinin Brezilya’ya taşınması için ilk turların ardından lider arabanın önümüzde olması gerektiğinin farkındaydık. Aksi takdirde yarış çoktan bitmiş olurdu.”

“Günün sonunda bu doğru hamle oldu. Ferrari takımında çalışıyorsanız takımın kararlardan sorumlu olduğunu bilirsiniz ve saygı gösterirsiniz. Felipe’ye bunun için teşekkür etmem lazım.”

“Onun bu kararı anladığını düşünüyorum. Ona kararı açıkladım. Bir başka takımı bu kararın yanlış olduğunu söylüyorsa kesinlikle yalan söylüyordur.” dedi.

Domenicali, Red Bull’un da karşı hamle ile Alonso’yu kirli tarafta bırakma ihtimaline karşı bu kararı açıklamak için doğru zamanı beklediklerini söyledi.

Domenicali “Bu yüzden son ana kadar bekledik. Bu tür durumlar stratejinin bir parçasıdır. Oyun bu şekilde oynanıyor.” dedi.


Yorumlar

“Domenicali, Massa Stratejisinin Arkasında” için 13 yanıt

  1. hakan tomakin avatarı
    hakan tomakin

    Pardon ama montoya ne zaman harcandı mclaren hiç bir zaman pilot ayrımı yapmadı en azından formula1 ben takip ettiğimden beri o yüzden mclaren benim takımımdır ve mclaren pilotları f1 in gerçek şampiyonlarıdır.

  2. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Sende böyle Alonso dıye delı dıvane ol köle gibi pesşinde koş Alonso haberlerı ara böyle psınde kosturular adamı ıste 🙂

  3. dinime küfreden müslüman olsa bari vettel fanlarımı hep ferrari haberine yorum atıyor
    bi el nano ve diğer tifosilerin vettel haberlerine attıkları yorumları oku ondan sonra gel karşıma
    adamlar full provakatör ergen tayfası vettel haberleri olmazsa beslenemezler

    dikkat et hep alonsocular ilk bulaşıyor bütün vettel haberlerinin içine ediyorlar bunu gören vettelcilerinde sinirlenip alonsocuların uslubundan konuşmaları çok normal burda günah keçisi tifosilerdir

  4. alonsocular sanki pilotları kazanmış gibi seviniyolar.onlar da haklı işte napsınlar umut dünyası.hayatları boyunca tek umutları öndeki sorun yaşasın.yoksa tempo ortada gördük işte

  5. ( Madem o kadar zeki düşünüyorsun git ekibe falan gir hakkaten harcanıyorsun burada. Ne yetenekler ne düşünce hazineleri varmış burda yahu)
    haddini aştığının farkında mısın?
    ben ferrariyle ilgili yorum yapıyorum sen benim şahsımla ilgili yorum yapıyosun
    olayı istediğin kadar savun başkasına saldırma

  6. Ne kadar adil olduğunuz ortada, bunu açıkça dile getirmekten de gurur duyuyorlar, ne takım ama…

  7. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    strateji gayet mantıklı zaten kırlı tarafla temızın farkı cok net ortaya cıktı. bıtıme 2 yarıs kalmıs hala massanın hakkını savunmaya kalkan vettelcıler goruyor ve gozlerım yasarıyor bu adamlar 2010 silverstonede nerelerdeydı acaba

  8. Montoya nasıl harcandı?Ya da kendi kendini mi harcadı?
    Webber start problemlerini atlatsaydı (hala doğru dürüst start alamıyor) şampiyondu ama atlatamadı
    Mclaren racing nickli arkadaşa katılıyorum button alonsu yu geçerdi eğer sc girseydi
    artı olarak yazılanlara cevap vermeden başka konuları açmışssın onu anlayamadım
    dünkü ferrari kararından çok memnunsun ve savunuyosun senin tercihindir

  9. son 7-8 tur kala massaya kaza yaptırır ve içeri sc sokardı.Böylece vettel ile aradaki 30 saniye kapanırdı.Sc çıkar çıkmaz daha iyi lastikli olan alonso vetteli drs alanında tokatlardı

    Eğer Massa 'ya kaza yaptırıp SC girseydi. Yarış yeniden başladığında DRS serbest olana kadar Vettel iki turda çok rahat Alonso ile arasına 1sn farkı koyacaktı ama Alonso arkasındaki Kimi ve özellikle daha hızlı lastikte olan Button ile arasına 1 sn koyamayacaktı. Eminim ki yarışın sonlarına doğru SC istemeyen takımların başında Ferrari gelir.

  10. Kusura bakma ama koskoca Ferrari takımı yılların getirdiği bir başarı var ortada. Böyle birşeyi tepki almayacağını zannederek yapar mı ? yapmaz. Tepki alacağını illa ki biliyordur. Madem o kadar zeki düşünüyorsun git ekibe falan gir hakkaten harcanıyorsun burada. Ne yetenekler ne düşünce hazineleri varmış burda yahu, herşey bitti ferrari'nin stratejilerini, araç gelişimini sorgular oldunuz. Sizene kardeşim, bu bir takım işi ve ortada şampiyonluk savaşı var. Her yol denenir, en azından redbull gibi GRİ BÖLGELER de mesai yapmıyorlar. Akıllarının yettiği kadar aracı geliştirebiliyorlar ancak bu kadar oluyor, yapabilecek birşey yok.

    Ama diyorum gün gelir devran döner 2014 sezonunda yeni kurallarla beraber bakalım ne yapacaksınız..

    Ayrıca dikkat ediyorum şu sitede 3-5 tane vettel taraftarı var, ferrari haberleri olmasa sitede mesaj atamayacaklar. Kendilerini gösterebildikleri tek başlık ferrari ile ilgili haber başlıkları. Gidin kendi başlığınızda 3-5 kişi takılın vettel'inizi poh pohlayın bizim takımımızla uğraşıp durmayın..

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ferrariyle uğraşacağınıza başka takımlara da bakın.Bir zamanlar montoyanın nasıl harcandığına webbere yapılanlara ve daha birçoğuna bakın.

    Eğer ferrari sizin çamur attığınız gibi düşünseydi son 7-8 tur kala massaya kaza yaptırır ve içeri sc sokardı.Böylece vettel ile aradaki 30 saniye kapanırdı.Sc çıkar çıkmaz daha iyi lastikli olan alonso vetteli drs alanında tokatlardı.Ama takımlar şampiyonluğundaki durumu da düşünmek lazımdı.

  12. Ferrari işi gene farklı boyutlara taşıdı
    Bir sonraki adım briatorenin yaptığını yapıp massaya yarışın gidişatına göre kaza yaptırmaktır.
    Bu kararı savunan arkadaşlara hayret ediyorum
    Ferrari resmen yarışı manipule etmiştir. Bi de pişkin pişkin arkasında duruyorlar.
    Brezilya da massa vettelle herhangi bir temas yaşarsa ne olacak takım gene stratejiydi mi diyecek ya da redbull webbere git alonsoya çarp mı diyecek
    Maalesef koskoca ferrarinin düştüğü duruma bakıp acıyorum
    Birkaç yarış öncesine kadar adamlar en hızlı araca sahip değil belli ki en iyi mühendislere de sahip değil (redbull la kıyaslanınca) ama savaşıyorlar diye düşünüyordum ama artık böyle bir düşüncem kalmadı
    FIA da yeterki izlenebilirliği sağlayalım heyecan olsun iş son yarışa kalsın diyerek hiçbir yaptırım uygulamaması manidar
    Son yarışta ne olursa olsun artık gözümde vettel şampiyondur
    Ferrari de seneye briatoreyi de getirsin takıma kolay uyum sağlarlar mantık aynı kazanmak için herşey mübahtır

  13. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Hadi Vettel ciler start verıldı dökülün buraya 🙂 siz ancak böyle iş yaparsınız ancak, hile hurdayla buralar gelırsınız falan fistan yan yattı camura battı 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir