Whitmarsh: "Galibiyet McLaren'in Gücünü Yeniden Hatırlattı"

yazar:

kategori:

 

Whitmarsh, McLaren’ın ne kadar güçlü olduğunu kendisine hatırlatmasının öneli olduğunu söylüyor.

“Takım için ve Lewis için harika oldu. Son üç dört yarışta gerçekten düşük performans sergiledik. Böyle bir yarış takımındaysanız, bu tarz şeylerden biraz endişe etmeye başlıyorsunuz. Ancak Lewis burada harika bir iş çıkardı. Ona yarıştan önce, ‘Sebastian çok hızlı bir pilot, ama sen onu baskı altına alabilir ve onunla yarışabilirsin’ dedim. O da aynen bunu yaptı, harika.”

“Farkı kapattı, sabırlıydı, çok akıllıcaydı. Sezonun bitmesine bir yarış kala, ‘oraya gidip yeniden kazanmaya çalışabiliriz’ diye düşünmenize neden oluyor. Bunu başarırsak da, bu sene yaşadığımız bazı hataların ve hayal kırıklıklarının telafisi olacak.”

Whitmarsh, ayrıca Hamilton’ın Mercedes’e gideceğinin kesinleşmesinin ardından gelen ilk zaferin yoğun bir duygu yükü oluşturduğunu da kabul etti.

“Evet öyleydi ama biz duygusal olmamaya çalışıyoruz. Lewis’e birkaç hafta önce, ‘Duygusallığı Brezilya’dan sonra yaşarız. Şu anda pistte en iyi işi yapmaya odaklanalım’ demiştim. İki hafta önce kazanmalıydı. Singapur’da da öyle. Bu nedenle onun ve takım adına üzgünüm. Birlikte inanılmaz çıkışlarımız oldu. onun takımdan ayrılmasını kolaylaştırmak istemem. Bu nedenle işimize odaklanalım ve Brezilya’da bir yarış daha kazanabilecek miyiz ona bakalım.”

 

 


Yorumlar

“Whitmarsh: "Galibiyet McLaren'in Gücünü Yeniden Hatırlattı"” için 21 yanıt

  1. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Dostum. 🙂

    Galaksi demeyi bende düşündüm.
    Ama o zaman, galaksi dışarısında da birşey olduğunu kabul etmiş olacaktım.
    Hem galaksi olarak bir sınır dahilinde olacaktık.
    Onun için evren dedim.

    Saygılar & Hürmetler

  2. dostum yine döktürmüşsün …:) McLaren evreninin yerine galaksisi bence daha uygun olurdu…

  3. Eğer birileri bana bu sezonun kaybedenlerini sorsaydı Hamilton ve Mclaren derdim. Bu araçla iki şampiyonluğu da alabilirlerdi.

  4. hahha bakalım daha ne tipler gorucez

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    do you know putty ?

  6. Onceden millet haberi okumadan yorum yapardi simdide yarisi izlemeden yorum yapanlar turemeye basladi. Vettelin zaten lastik patladi hamilton gecti pite geldi son siraya dustu muthid bir performansla ikinci oldu superr aslan vettel en iyi

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    demek istediğimi tam anlatamadım galiba. geçişten önceki 15 turda fark hiç 1.5 saniyenin üstüne çıkmadı, son 10 tur hemen hemen her tur drs açacak kadar yakın(bu da 1 saniyeden daha yakın demek). 41. tur fark 0.8 saniye, tur bindirme yaklaşık 0.3-0.5 saniye gibi bir zaman kaybettirdi diyebiliriz, daha fazlası hamilton rb8'in içinden geçemeyeceği için zaten hissedilmez.

    tatmin olmazsan tur tur resim çekip koyabilirim farkı, ya da en yakın torrent sitesinden yarışı indirip tekrar izle en iyisi. hafızan seni yanıltıyor.

  8. sen burdakilerin yarışı izlemediğini falan mı sanıyorsun? fark 1 saniyenin üstüne bile zar zor çıkıyordu hamilton her düzlükte DRS ile yaklaşıyordu zaten. 0.8-0.9 arasında geziyordu fark. 2.6 saniyeymiş. bu kadar da milletin gözünün içine bakarak yalan konuşulmaz.

  9. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    H.a.M H.a.M yazıp durma arkadaş sende özenmeyin bukadar şimdiye kadar H.a.M'mi yazıyordun sürekli takip ediyorum birşey görmeye yazın.

  10. ben onu genel söyledim . fark tur bindirmeye kadar 2.6.dı tur bindirdi fark 0.8 düştü yoksa hamilton biraz zor geçerdi

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    dün yarışı izleme fırsatı bulamamıştım, bugün bir güzel indirip seyreyledim.

    yoruma gelecek olursak, şu an yarışı açıp baktım tekrar;

    geçiş 42. turda oluyor, 41. tur hatta 39. tur hatta ve hatta 35. turda zaman farkı 0.8 saniye.

    o tur bindirme olmasa hamilton hiç geçemeyebilirdi, bu doğru. ama 3 saniye diye bir fark geçişten önceki 15 turda dahi yok. yani bol keseden sallamışsınız.

  12. sen yarışı istersen birdaha izle he canım

  13. nasıl abi be Karthikeyan,ın arkasına gelene kadar fark 3 saniyeydi fark 0.5 düştü . nasıl hamiıton daha hızlıydı bana bir izah et abi be

  14. thechosenone avatarı

    Hamilton gerçekten muhteşem sürdü. Vettel hiç sızlanmasın engellendim diye çünkü hamiltonun temposu onu geçmek için gayet yeterliydi. madem hızlısın geri atak yapsaydın. Ayrıca Buttonıda tebrik etmek istiyorum, uzun süredirböyle agresif görmemiştik keyifli bi yarış izletti bizlere. Seneyede böyle görmek istiyoruz kendisini. bazıları beğenmesede f1 tecrübesi ile bu işi götürebiliceğini düşünüyorum.

  15. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Kendi stilindeki Jens + Checo.
    ve bağlacı Checo'nun da Martin'in stilinde olduğunu ima etmeme sebep veriyor, ki Checo'nun stili nedir ben tam bilemez iken.

  16. 2012: A McLaren Odyssey (spa2000) avatarı
    2012: A McLaren Odyssey (spa2000)

    Martin'de aşırı rahatlama var.

    Önümüzdeki sene yönetimde daha az enerji harcayıp arttırdığı enerjiyi isteğe bağlı diğer bölgelere yönlendirebilecek.
    Kendi stilindeki Jens ve Checo. Martin'in işi önümüzdeki sene hiç olmadığı kadar kolay olabilir.

    ——————————

    Lewis'in kara delikvari yoğun enerjisi çevresindeki diğer yıldızların enerjisini yörüngesine çekip yavaşça emebiliyor. Bu emilen enerji yıldızın (Martin) kütlesini azalttığı üzere onun uzayı daha az eğmesine (takım hakimiyetindeki kayıplar) sebep veriyor. yıldızın kütle kaybı uzayda bulunduğu noktadaki eğimi azaltmaya katlanarak artmaya başlayınca kara delik tarafından yutulmaya başlanıyor.

    ve maalesef
    Martin'in enerjisi < H.a.M.'ın kütle çekimi

    McLaren evreninin tanrısı Ron burada devreye giriyor ve enerji kaybı yaşayan Martin yıldızının hayatta kalabilmesi için kara deliğin ışınım sürecine (Lewis'in ayrılık kararını almasını kolaylaştıracak çok çok sert demeçler) etki ederek McLaren evreninden çıkmasını sağlıyor.

  17. burak evmez avatarı

    formula 1'in resmi sitesinde brezilya yağmurlu gösteriyor mclaren için kolay olmaz ve red bull içinde ben ferrarinin brezilyayı alacağını düşünüyorum kısa bir pist ve çok downforce gerektirmiyor

  18. Hamilton bu sene yaşadığı sorunlardan dolayı belkide şampiyonluktan uzaklaştı ama genelde çok istikrarsız.Geçmiş senelerde de aynıydı böyle şampiyon biraz zor olunur.
    Böyle teselli de yakışmadı.Son yarışı kazanmak birşeyleri telafi edecekse.

  19. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Sitede açık var sevgili yöneticiler haberiniz varmı bilmiyorum

  20. Önümüzdeki seneki pilot kadrosuyla bu zaferleri alabilmek için, bütün araçlardan 1 sn. daha hızlı araç yapmanız lazım; çalışmaya başlasanız iyi olur…
    Senna-Prost, hakkinen-coulthard, raikkonen-montaya, alonso-hamilton ikililerinden sonra gelinen noktaya bak; Button-Perez!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir