2012 Amerika GP'nin Yıldızı Kim?

yazar:

kategori:

Yorumlar

  1. okuma gereği duymadığın için zaten cahil kalmışsın. insanlar beni ciddiye alıp cevap yazıyor diyeceğine okuma gereği duymadım diyor 🙂 en öğrenmeye kapalı insan senin gibi bişey bildiğini sanan insandır. neyse, senin gibi taze F1 fanlarını kale alıp cevap vererek kabahatli benim, cahil geldin cahil kal. düzlük hızını araç hızı sanmaya devam et:)

  2. kısacası züğürt tesellisi

  3. kesinlikle FİA ve ferrari . bu şeytanlık kimin aklına gelir adamı 9.dan neredeyse utanmasalar polden başlatacaklardı . alonsoyu muhtemel bir kaza ortamından kurtardılar

  4. aslında bu yarış lastikler sert hamur olduğu için lastik bitme problemleri fazla yaşanmadı. o yüzden tüm pilotlar zorlayabildi. sezonun en iyi 2-3 yarışından biriydi.

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Senin yorumlarını kimse sallamadığı gibi bende sallamıyorum onun için okuma gereği zaten görmüyorum.

    Yukarıdaki arkadaşada şunu söyliyim evet yarışlar monzada sürekli yapılmıyor ama austin pistinde Vettelin döndüğü virajları Hamiltonda döndü ikisi arasında pole farkı ufacıkken diğerleri arasında çok fark vardı demekki iş sadece pilotajla olmuyor araçlar eşit Mclaren ile pistin karakteristik özelliklerine göre Mclaren ve Redbull öne çıkabiliyor.

  6. Hız ölçüm noktasında 23 24 üncü olan bir Redbull a en hızlı araç diyemezsin diyorsanda kendini tatmin etmek içindir bu başka bişey için değil.

    Zaten Formula 1'de hep Monza ve eski Hockenheim'da yapılıyor ya,hep düzlük falan.O yüzden en yavaş araç Red Bull değil mi ?

  7. Fahri Tutan avatarı

    RoyalHunt eline sağlık

  8. bir;

    F1 drag yarışı değil, düzlük hızından daha çok virajlardaki hız önemli.

    iki;

    vettel sürekli 1. gitmişken nasıl DRS açıp hız ölçüm noktasında iyi derece yapacak? diğer tüm araçlar DRS açarak ulaştılar o dereceye.

    üç;

    çok fazla gözüme batmaya başladın aşırı derecede yalan söylüyorsun. milleti kandıramazsın buna izin vermeyiz. gerçi sana kanacak adam da yoktur burda. şu hız ölçümde 23. 24. olduğu dereceleri gösteren bi kaynak ver önce.

    dört;

    başka bir haberde redbull motoru yüzünden geriden gelip tırmanmaya müsait değil falan filan demişsin, redbull ile aynı motoru lotus kullanıyor, nasıl raikkonen bahreynde 11. başlayıp 2. oldu? yetenek olunca tırmanılıyormuş demek ki.

    beş;

    reno motoru biraz daha az güçlü olsa da, ferrari ve mercedes motorlarından daha az yakıyor. bu sayede reno motorlu araçlar piste daha az benzinle çıkıyor.

    altı;

    mercedes en iyi motora sahip. hayırdır neden bir tanesi yarışta 1. olamıyor ya da sıralamada iyi bir derece elde edemiyor? cevap: aerodinami motordan daha önemli. çünkü motorlar sabit ve aralarında az fark var. aerodinami sabit değil.

    yedi;

    vettel austin gpde; antreman 1-2-3'ü birinci – sıralama Q1-Q2-Q3'ü birinci bitirdi – ve yarışta en hızlı turu attı. bu araca hala en hızlı demeyen F1'den bir gram anlamıyordur. ya da redbullcudur 🙂

    bunların hepsini oku, anlamazsan birdaha oku.

  9. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Siralamalar yagmurlu olsun kalanini Alonso 1-ci ola bilir ve arkasinda tutar rakiplerini. Gecisler kolay olmayacaktir.

  10. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    En hızlı aracın arkasında mı sürdü ? Geç bunları güzel kardeşim Mclaren gayet hızlıydı pilotajla okadar farkı kapatamazsın pilotajla oluşan fark pole derecelerinde belli oluyor zaten çok yakınlar birbirlerine Hamilton ve Vettel. Hız ölçüm noktasında 23 24 üncü olan bir Redbull a en hızlı araç diyemezsin diyorsanda kendini tatmin etmek içindir bu başka bişey için değil.

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence Hamilton. Yavaş bir araçla kazandığını düşünüyorum. Sitede ki çoğu yorumcu gibi bende Hamilton'ın, pilotaj farkıyla kazandığını düşünüyorum. McLaren Racing'in de dediği gibi trübilanslı havada bütün bir yarışı en hızlı aracın arkasında sürdürdü ve bu gerçekten çok zor bir şey. Lastiklerinin bitmemeside Mclaren için iyi bir şey. Hatırlarsınız Macaristan'da Lotus lastiklere daha iyi bakmasına rağmen Raikkonen, yeni lastiklerini, eski lastikli Hamilton'a, oranla daha erken bitirdi.

    Diğer bir yıldızda bana göre Massa ve Grosjean. Massa, gerilerden başlamasına rağmen takım arkadaşının arkasında bitirdi yarışı. Grosjean, spinle beraber 16.lığa kadar gerilemesine rağmen Raikkonen'in, arkasında bitirdi yarışı.
    Son olarak Raikkonen'e, değinmek istiyorum. Pilotum/adamım çok iyi bir sürüş çıkardığını düşünüyorum. Sezonun ilk yarısına oranla bin kat daha iyi sürüyor. Ki o zamanda diyorlardı ki ''Raikkonen, kendini toparladı'' genel kanı bu yöndeydi ama ben öyle düşünmüyordum.
    'Bence' şimdi toparlanmaya başlıyor, gerçek performanslarını yeni yeni göstermeye başlıyor.
    Henüz %100 de değil ancak daha iyiside olacak. Brezilya yarışı için sabırsızlanıyorum…

  12. Kesinlikle Lewis H.a.Milton.

  13. McLaren 'ci olduğum için değil yarışı izlediğim için Lewis. Pistin viraj yapısı açısından türbülanslı havada 40 küsur tur boyunca 1-2 sn içersinde takip edebilmesi ve pes etmemesi müthişti. Ben o mücadele sonunda ya lastklerini ya yakıtını bitirir diye düşünürken o Vettel 'i bitirdi.

  14. hamilton. vettel yine en hızlı araca sahipti ama bu sefer kaçamadı. çok sıkılmıştı canım antremanlar ve sıralamalardan sonra klasik sıkıcı vettel yarışı izleyeceğiz diye ama hamilton bırakmadı. hem yeni pistte ezbere sürmeyerek daha iyi çizgiler kullandı, hem de daha yavaş aracı daha hızlı sürmeyi başardı.

  15. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    İşte bu beee :):) Kazanmamıza bile gerek kalmayabilir.Vettel yarış dışı kalabilir.

  16. Tabiki Hamilton…

  17. Fahri Tutan avatarı

    Interlagos için ctesi az olmakla beraber pazar yağış ihtimali söz konusu. Eğer yağar ve Alonso şampiyon olursa efsanevi bir son yarış izleyebiliriz.

    Interlagos Hava Durumu Linki:
    http://www.myweather2.com/Motor-Racing/Brazil/Interlagos-Circuit.aspx?sday=5

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir