Newey, Alternatör için: "Saatli Bomba Gibi"

yazar:

kategori:

Teknik patron, sorunun birkaç defa başlarına gelmesi nedeniyle akıllarının meşgul olduğunu, her an bir şey olacakmış gibi endişelendiklerini söyledi.

Newey: “Dayanıklılık endişe yaratıyor. Ne yazık ki bu sene üçüncü defa alternatör sorunu yaşıyoruz ki saatli bomba gibi”

“Ne zaman baş göstereceğini asla bilemiyorsunuz. Renault, uygun bir çözüm bulamadı ve dolayısıyla aklımızın bir köşesinde sürekli bir endişe mevcut. Araçlar çok karmaşık ve bunların çalışmasını devam ettirmenin garantisi yok”

Red Bull 2012 Takımlar Şampiyonası’nı kazandı ve Sebastian Vettel, son yarış Brezilya öncesinde en yakın rakibi Fernando Alonso’nun 13 puan önünde.

 


Yorumlar

“Newey, Alternatör için: "Saatli Bomba Gibi"” için 36 yanıt

  1. @AvantiFerAvanti

    Bengü'den gelsin :Ağla AvantiFerAvanti ağla,sen ağla AvantiFerAvanti ağla…Üzülme üzülme.

  2. 🙂 Zaten ya kalır ya kalmaz değil mi

  3. İnseydi Singapur'da inerdi koç sen rahat ol 🙂

  4. ağzından bal damlıyor…

  5. Tırsıtıyor bu durum beni.

  6. VETTEL__KİNG avatarı
    VETTEL__KİNG

    neweyy napar eder halleder bu sorunu bu sene vettel şampiyon olacak

  7. Bi sorun cıkmassa vettelde alonso için şampiyonluk imkansıza yakın.vettel bu sene hangi yarışı ilk 4 dışında bitirmişki bu yarışta bitircek ve Alonsonun 1.bitirmesi gerekicek ilk 4 de olursa vettel buda imkansız gibi bişey

  8. sen bu dediklerine inanıyomusun vettel yarış dışı felan kalmaz hatta ben o yarışı kazanacağını düşünüyorum riskte olan taraf alonsodur

  9. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    evet evet % 50 haberi geldi

  10. 3. Kez tekrarlanan sorun artık kronik bir hal almıştır. Soğuk havada geçen Amerika'da bile bozulduğuna göre, arıza sebebi aşırı ısınma olmayabilir. Başka bir dümen var işin içinde.

    Bizim Newey ön kanadın içine rezistans koyup kanadı ısıtıyor ve öyle mi esnetiyor acep 🙂

  11. Bahsettiğin benim de aklıma gelir gibi olmuştu, ama yuh deyip unutmuştum. Olmaması için de bir sebep yok elbette.

  12. kardeş bi de demezler mi alonso vettelin sorunlarına bel bağlamaz çoktan dua ya başlamışlardır

    düz bi yarışta alonso asla vettel geçemez ve şampiyon olamaz

    6 senedir şampiyon olamıyor çok baskı var bence alonso bu baskıyı kaldıramaz

    vettel şampiyon olsun alonsocular gene ağlamaya başlar

  13. Bi arıza cıkmassa eğer Vettelin ilk 4 e gireceği kesin hatta sonuncu başlasa bile abu dhabideki gibi 4 e girer bence.Alonsocular şimdiden dua etsin alternatorde sorun cıkması için yoksa yazık olacak şu çirkef alonsoya dimi :)))

  14. vettel şampiyon olursa bu arkadaşa inme inebilir

  15. zor bi durum RedBull için.

  16. AvantiFerAvanti 18.11.2012 23:58:40
    Bengü'den gelsin :Ağla Vettel ağla,sen ağla Vettel ağla…Üzülme üzülme.Singapur'da oldun zaten şampiyon takma kafana.1 yarış eksik kazanmaktan bir şey olmaz.

    aslında senin gibi provakatörlere cevap felan verilmez neticede sitede olma amcınız belli

    iki kez kez vettel alternatörden yarış dışı kaldı o nolcak koçum

  17. umut ferrarinin ekmeği . adamların bütün umudu redbulun arızalanıp yolda kalması . yoksa alonsoya güvenmiyorlarmı ne oldu sizin anlı şanlı şampiyonunuza . adamlar kendi takımlarına ve pilotarına güvenmiyorlar tek umdukları şey rakip takımın arızalanmasını ummak ve beklemek

  18. ne bu ya vetelin altarnötörü bozulsun yarış dışı kalsın böyle taraftarlık olmaz inşallah yarışı bitirir.
    ve inşallah bileğinin hakıyla f.alans şampiyon olur.

  19. Sen rahat ol dostum hiç bir şey olmaz 🙂 Vettel'in alternatörden yolda kalsa da bir şey olmaz.Alonso da gider biryerlere çarpar.

  20. Diyosun…Eğer eski alternatörü takmazlarsa araçlara Vettel in sorun yaşaması muhtemeldir.Tamam burda WEbber e takıp denemek istemişler bir nevi kobay niyetine belkide ama çok büyük bir sorun bu…

  21. Gerçekten %50 mi?

  22. benimde aklıma geldi veyahut rbr diğerlerine göre tasarımı nedeniyle fazla elektriğe ihtiyaç duyuyor ve bu nedenle alternatör dönmesi gerekenden daha fazla dönerek aşırı ısınıyor.sonuçta renault motoru kullanan gridde çok araba var ama lotus 1 kez sorun yaşadı rbr de kronik oldu diğer renault motorlu arabalarda böyle bir sorun duymadık

  23. Motor-alternatör uyumsuzluğu konusunda haklı olabilirsiniz hatta bu denkleme KERS te dahil olabilir.
    Birçok yarışta Lotus-Williams-RedBull araçlarında yarış içinde takip edebildiğimiz kadarıyla KERS sorunu yaşadıklarını gördük ve hatırladığım kadarıyla Maldonado(Sİngapur-Abu Dhabi) ve Webber yarış dışı kalmadan hemen önce KERS sorunuyla zaman kaybetmeye başladılar ve ardından araçlarını kenara çektiler. Bazı yarışlarda da KERS sorununun yarış içinde bir şekilde düzelip pilotların yarışa devam edebildiklerini de gördük. Sanırım bu konuda da en şanslı isim Kimi.Yanlış hatırlamıyorsam KERS sorunu yaşadığı oldu ama yolda kalmadı.

  24. 😀 şaka gibisin ki zaten öyle.Nabukadnazar ile fikirlerimiz örtüşmez ama böyle çocukca cümlelerde kurmaz…

  25. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben konunun Renault motorlarından kaynaklandığı kanısındayım, sonuçta Magnetti Marelli'nin alternatörleri sadece Renault motorlu araçlarda yok, Ferrari de aynı şirketle çalışıyor. Renault ve alternatör arasında bir kopukluk var, bir noktada sorun çıkıyor bence

  26. Lotus GP 'de alternatör sorunu ile yarış dışı kaldığına göre sorunun RedBull şasisi olması düşük bir ihtimal olsa gerek.

  27. Bence Newey alternatörün ürettiği elektrik enerjisini performansı arttırmak için başka bir bölümede aktarıyor ve alternatör yeterince beslemiyor.(aracı dengeleyici bir ünite olabilir)…

    Bu kadar sorun yaşamaları ve bundan hala tedirgin olmaları aynı sorunun tekrarlanabileceği anlamına geliyor

  28. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence sen bir fakesin. Tahir, bu tür ağıtlar söylemezdi. Böyle bir duyguya sahip bile olsa bu kadar açık bir dille söylemezdi. Nickin bile doğru değil. Site yönetimi engellemeli bu kullanıcıyı.

  29. Sahte hesapların kralısın dostum.

  30. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Sıkı dur alonso altörnötör vettelin kucağında patlayacak şampiyonluk geliyor weberin aracı nasıl yolda kaldıysa %50 vettelinde kalma ihtimali var buda yarış öncesi büyük stres demek alonso çok rahat kaybedecek bişeyi yok brezilyada aracın suyunu çıkarıcaktır…

  31. Ya sorun şasi tasarımından kaynaklanıyorsa ? Şasiyi mi değiştirsinler ?

  32. Nebukadnezzar-Tahir avatarı
    Nebukadnezzar-Tahir

    ben istemiyorum.biz sevinmeliyiz biz! ağlıyorum kaç gündür sinirden.Alonso yamı yanayım,şifremi sistemin kabul etmemesinemi?Alonso benim için dünyadaki en önemli insan.Onun mutlu olmasını istiyorum.

  33. Daha önce bu sorunun sebebi olarak RedBull 'un araç tasarımının bu arızayı tetikliyor olabileceği konuşuldu ama ben sorunun RedBull 'dan kaynaklandığını düşünmüyorum. Öyle olsaydı bunu farkettikleri halde biraz yavaşlamak pahasına da olsa buna bir çözüm getirirdi Newey 'nin ekibi. Sonuçta kazanamasanız bile ikinci üçüncü olmayı her an yarış dışı kalma tehlikesiyle karşı karşıya yarışmaya tercih edersiniz.

  34. Korkmayın korkmayın bir şey olmaz.Olsa da Webber'e olur.

  35. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    İnşallah patlar :)) Buuum..

  36. Ne yapıp edip 2011 alternatörü takmalılar araçlara…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir