Raikkonen Güzel Hatıralarının Olduğu Brezilya'ya Dönüyor

yazar:

kategori:

 

Fin pilot, 2007’de Ferrari adına yarışırken Interlagos’ta kazanmış ve şampiyonluğa ulaşmıştı.

Raikkonen: “Bu konuda hiç şüphe yok: Kariyerimin en büyük günü, 2007’de şampiyon olduğum Interlagos’taydı. Yani bu yerle ilgili çok güzel anılarım var”

“Her şeyi göz önüne alınca da benim için iyi. 2003’ten bu yana her yarışı tamamladım ve 5 defa podyuma çıktım. Aslında 2003’te galibiyet kupasını bana vermişlerdi ama sonrasında ancak 2. sırayı alabildim.  Hayatımın en iyi anılarından bazılarını bu pistte yaşadım. Kimsenin benden alamayacağı bir şey bu. İşte bu yüzden favori pistlerimden birisidir.”

Lotus pilotu, Interlagos’ta sıralamanın kilit etkenlerden birisi olduğunu belirtti.

Raikkonen: “Sao Paulo’da iyi bir iş çıkarmak için sorunsuz, sağlam bir hafta sonu geçirmeniz gerek. Açıkçası sıralamayı ön tarafta tamamlamak çok önemli. Ayrıca motor da rampa çıkma konusunda önemli olacak. Kilit etken yine yere basma kuvveti; ama frenlemede aracın dengesi de önemli. Çok virajı doğru almak çok önemli. Çünkü ana düzlüğe çıkış o noktada”

2012’de şimdiye kadar her yarış turunu tamamlayan Raikkonen: “Yarışmayı seviyorum. Bu yüzden pistte mümkün olduğunca fazla kalmak güzel. Kimse yarışının erkenden bitmesini istemez. Aldığımız sonuca (yarış tamamlama) bakınca dayanıklı bir araç üretebileceğimiz, benim de nasıl sürülmesi gerektiğini bildiğim görülüyor.”

“Sezonun son ayağı, bir süreliğine keyif hissini yaşamak için son şans anlamına da geliyor. Bir pilot, kaskını takıp yarışmaya bayılır. Araca her bindiğimde zafer mücadelesi vermek istiyorum. Bu sefer de farklı olmayacak. Brezilya’da takımla birlikte iyi bir sonucu kutlamak istiyorum. Kış ve gelecek sezon için bu, bize en iyi hissi verecektir.”

 


Yorumlar

  1. o gün nasıl hatırlanmaz.ahh ahh vay bee başbakanlık secimlerinin en aklımda kalanı oydu.kücücük ekranda paha bicilemez bi sevinc

  2. salih yildiz avatarı

    Aslında bildiğimiz Kimi, evet çok fazla konuşmaz ama ben yine de kendini gerçekten Lotus ta çok rahat hissettiğini düşünüyorum. Bu nedenle artık içinden geldiğini aynen aktarıyor. Özellikle teknik konulara pek girmezdi. Biz her halini seviyoruz ama böylesi daha iyi gibi sanki…

  3. Hangi başkanlık seçimi?

  4. Kimi ile ilgili haberlerde bazen muhabirlerin süslemeler yaptığını düşünüyorum, veya sözcüsü falan olabilir…Kimi'nin herhangi bir pist için kaç kere podyuma çıktığını falan filan hesaplayıp röportajında söyleyeceğini sanmıyorum, bu kadar uzun cümleler kurduğunu da hiç görmedim…Kimi gerektiği kadar konuşur…

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Fin pilot, 2007'de Ferrari adına yarışırken Interlagos'ta kazanmış ve şampiyonluğa ulaşmıştı.''

    Daha dün gibi aklımda. O dönemlerde başkanlık seçimi yapılıyordu ve o seçimin sonucunuda CNN TÜRK ekrana veriyordu. Yarışı adeta yarım televizyonda izlemiştim, seçim sonuçları ekranın yarısını kaplıyordu. O yarışta belkide unutmayacağım tek an Mika Hakinen'dir. Hamilton'ın, aracı yavaşladıktan sonra ekrana yansıyan surat ifadesi çok trajikomikti. :))

    Bu hafta sonu inşallah yağmur yağar. Bizim için iyi değil, biliyorum. Ancak son yarışına çıkan Rainman (Schumi) için iyi olur. Bizlere geçiş resitali yaşatabilir. Bugün bu yorumu diğer haberlerede yaptım. Nihayetinde bir lafı 40 kere söylersen, gerçekleşirmiş. Kaldı 36 :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir