Dennis: "Hiçbir Pilot McLaren'dan Üstün Değil"

yazar:

kategori:

Mercedes’e geçmeden önce İngiliz pilot, gelecek hafta sonu Brezilya’da, çocukluğundan beri yanında olan McLaren adına son kez yarışacak.

Hamilton daha önce Ron Dennis ile görüştüklerini dile getirse de ikili arasında bir sorun olduğu sürekli söylenirdi ama Sky’a konuşan patron, bunları yalanladı.

Dennis: “Herkes Lewis ile benim aramda bir mesele olduğunu düşünüyor. Aramızda kesinlikle bir mesele yok. Bir ilişkide bazen koşullar dengeli olmaz; birbirini karşılamaz. Biz, bir pilottan çok şey talep eden bir takımız ve diğer bir takım eğer daha çekici bir teklif sunabiliyorsa, pilot da gidecektir.”

Dennis ayrıca McLaren’ın, kim olursa olsun her pilottan üstün olduğunu, Hamilton’ı kaybetmelerinin kendisini rahatsız etmediğini söyledi.

Dennis: “Geçişimize bir bakın. Çok da gösterişçi olmadan, takımımızın her pilottan büyük olduğunu söyleyebiliriz. Elbette Ayrton (Senna) vardı; (Alain) Prost, Niki (Lauda), Mika (Hakkinen), Keke (Rosberg). Seneler için bir sürü dünya şampiyonuna sahiptik ve gelecekte de dünya şampiyonlarımız olacak. Takımdaki herkesin odaklanmış, kararlı, kazanmak için gereken her fedakârlığı karşılayacak kişiler olması önemli. Bu da takımımızda sadece fiziksel değil, zihinsel şartları da geliştiriyor.”

“Bu yüzden Lewis’e gerçekten ama gerçekten iyi dileklerimiz sunuyorum. Kariyeri boyunca iyi bir şekilde yetiştirildi ve beni etkileyen bir duygu yok; tamamen rahatım. üzgün değilim. Elbette paylaştığınız güzel anları düşünüyorsunuz ama biz bir yarış takımıyız ve kazanmak için varız; her türlü fedakârlığı isteriz. Bazı takımlar ise bunu talep etmez. Sonuç olarak gelecek sene ve sonrasında biz yarışlar kazanacağız; umarım dünya şampiyonlukları da alacağız”


Yorumlar

  1. Sana kısaca özetleyeyim. malesef Senna oldukten 1 sene sonra formula 1 izlemeye başladım. yurtdışında birçok yarış izleme şansım oldu. Dedemin aldığı Lotus senna şapkam ve Mclaren bayragım vardı. Bende Mclareni desteklemeye başladım Hakinnen Raikonnen Hep boyle hızlı bi finli gelicek kafsıyla beklerken alonsodan nefret ettiğim için hamiltonu destekledim ve beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Ben F1 i istatistik rekorları için izlemiyorum heyecan yaratsın yetenek ve saf hız gorelim ve desteklediğim takımın da boyle bir pilota sahip olsun diye izliyorum. Alonsonun yıllarca sinsice arkadan risk almayarak koşulları en iyi şekilde değerlendirerek kazandığı 2005 ve 2006 da bence raikonnen ve schumacher şampları haketmişti. alonsonun suspansiyon, button ın difuzor şampiyonu, vettelin egzos vs şampiyonu olduğu fikrim hiç değişmedi. Lewis çok çok iyi bir pilot ama sadece kazananı desteklemek isterseniz onu değil alonso vettel ikilisini destekleyin. Ama kimse için takım değiştirilmez nasıl kimi ferrariye gittiği zaman içim burkulmuştu ise şimdi de burkuluyor ama benim takımıma yine iyi pilotlar gelicek ve heyecan vericekler. Lewis başka takımda kazanırsa da hoşuma gider ama Mclareni desteklerim ve bir mclaren pilotunun şampiyon olmasını isterim. 2012 ye gelirsek Alonso ve vettel ikiside hakkını vererek suruyor ama ben işin içinde bir heyecan gormuyorum. şimdi abu dhabide 20 kişiyi geçmedi mi vettel diyen cahiller olacak lutfen laf atöayın ugrasamicam. yavaş arabaları geçip iki sc den sonra altındaki arabayla orada olmasa ayıptı zaten. Kazanana hayırlı olsun, Lewisin yolu açık olsun bundan sonra kazanan yine Mclaren olsun…

  2. McLaren'den ayrılış nedeni McLaren'de rahat olamaması ve takımın kendisini çok kısıtlamasıydı.Araçtaki mekanik sorunlar falan değildi.Gittiği takım Mercedes 3 sene boyunca neler yapmış belli, dayanıklılığı belli.Mutlu olacağı bir yerde yarışmayı istedi.Bence en güzelini yaptı ama yanlış zamanda kararını açıkladı.

  3. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Ya Fenerbahçe'den Alex gitti 🙂 McLaren'den Hamilton'un gitmiş çok mu ??

    işin şakası bir yana gerçekten ilk defa McLaren koltukları bu kadar güçsüz.
    yani Genelde 1 iyi 1 ortalama pilot olurdu . .Gerçi istisnaları da oldu

    mesela Hakkinen efsanesi'nin yanında Coulthard sırıtmadı
    Sonra Raikkonen & Coulthard Raikkonen ön plana çıktı ,takım puanlarına çok daha fazla katkı yaptı.
    Raikkonen&Montoya oldu -ki bu en keyif aldığım zamandır- iki kaliteli pilot
    En nihayetinde Hamilton geldiğinde de Kumar denmişti , başarısızlığa karşı bu sefer de işi götürebilecek Alonso vardı ..

    McLaren hep 1 koltuğu sağlam tuttu . Hamilton kumarı da tuttu …Ben Perez'den de çok ümitliyim çok karamsar kişi var . Ama Anlatmak istediğim sonuç ;

    bu kez 1 koltuk sağlamda değil .. Hamilton'un , Alonso'nun ,Raikkonen'in tek başına üstlendiği görevi Button üstlenemez..

    ENTER'a yanlış zamanda bastım Editlemem gerekti , yorum tekrarı için özür dilerim

  4. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Ya Fenerbahçe'den Alex gitti 🙂 McLaren'den Hamilton'un gitmiş çok mu ??

    işin şakası bir yana gerçekten ilk defa McLaren koltukları bu kadar güçsüz.
    yani Genelde 1 iyi 1 ortalama pilot olurdu . .Gerçi istisnaları da oldu

    mesela Hakkinen efsanesi'nin yanında Coulthard sırıtmadı
    Sonra Raikkonen & Coulthard Raikkonen ön plana çıktı , (hatta Raikkonen çok daha bomba olmuştu çünkü bilindiği üzere Raikkonen sadece akım puanlarına çok daha fazla katkı yaptı.
    Raikkonen&Montoya oldu -ki bu en keyif aldığım zamandır- iki kaliteli pilot
    En nihayetinde Hamilton geldiğinde de Kumar denmişti , başarısızlığa karşı bu sefer de işi götürebilecek Alonso vardı ..

    McLaren hep 1 koltuğu sağlam tuttu . Hamilton kumarı da tuttu …Ben Perez'den de çok ümitliyim çok karamsar kişi var . Ama Anlatmak istediğim sonuç ;

    bu kez 1 koltuk sağlamda değil .. Hamilton'un , Alonso'nun ,Raikkonen'in tek başına üstlendiği görevi Button üstlenemez..

  5. didem dikkat edersen ben sadece 2012 den değil 2011 ve 2010 da atıfta bulundum. aslında 2007 için bile benzer şeyler söylenebilir. herzaman herkes en hızlı araçla şampiyon olamıyor. örnek webber 2010 , Ronun dediği gibi sadece fiziksel şeyler değil zihinsel şeylerde çok önemlidir. hamiltonun eksiği zihinsel motivasyonun eksik ve yanlış olması…

  6. mclaren hariç diğer tüm takımların taraftarları, ferrariciler bile mclaren'in ne kadar büyük bir pilot kaybettiğini biliyor. ama nedense mclarencilerin çoğunda 'giderse gitsin' havası var. zaten x'di zaten y idi. ben hamilton ayrılma kararı vermeden önce hiçbirinin onu eleştirdiğini görmedim? 🙂 kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş durumu mu var yoksa?

    hiç değilse şu adama, mclaren'i 2009 gibi bir senede bile zafer kazanabilen, başa oynayan, göz ardı edilemeyen bir takım düzeyinde tuttuğu için arkasından 'zaten x'di' temalı cümleler kurmak yerine teşekkür etmeniz gerekir derim ben.

    mclaren'den üstün olamazdaki tam anlam nedir? mclaren dediği de bir isim altında çalışan insanlar topluluğu. mclaren şunu dedi deyince, fabrika mı konuşuyor? yoo, mclaren yönetim kurulundan 3-5 insanın aldığı kararlar. neden bu kişiler hamiltondan üstün gösterilmeye çalışılıyor?

    takımı çalışanlar grubu olarak tanımlarsak, ki öyle, pilotları hem takımın yüzüdür, hem de en önemli parçasıdır. herbiri küçük şeyler katar. ve evet, pilot takımdan bu alanda üstündür. sen istediğin kadar araç yap pilot kötüyse bişey yapamazsın. ya da çok iyi araç yapamasan da pilot iyiyse güvenebilirsin. şu şoför konusuna tekrar gelicem 🙂 madem şoför, hamilton'u bu kadar tutmak için geçen seneden beri niye uğraştınız? madem yeri hemen doldurulabilir biri, neden 2007'den sonra 5 yıllık anlaşma yaptınız. 2009'da bile 4 pol aldı ve 2 yarış kazandı bu adam. abu dhabi'deki arıza olmasaydı 3 yarış kazanacaktı.

    2010'da 19 polün 15'i redbullar tarafından, 2'si ferrari tarafından alındı. mclaren'in sadece 1 polü var koca yıl içinde. böyle bir araç verip şampiyonluk beklemek acizlik olurdu zaten.

  7. 2011'de redbull'u dünyanın en iyi pilotu mclarende olsa yenemezdi. o yüzden 2011 onun için tecrübe yılı oldu. 2010'da ise en hızlı 3. araçtı. en hızlı 3. araçla da şampiyonluk kazanılmaz. 2012'de takım yüzünden kaybettiği puanları yazıyorum:

    -singapurdaki 1. giderken yaşanan arıza – 1. zafer
    -abu dhabide yine 1. iken yarış dışı kaldı – 2. zafer
    -yarım saniye farkla pol aldığı yarışta benzini az koymaları sebebiyle son sıra cezası- etti 3 zafer
    -spa'da yanlış kanat verilmesi, sıralamadaki 2 düzlükte 1.3 saniye kaybetmesi. button'un bile çok rahat kazandığı yarış etti 4.

    söyler misin bana alonso bu sezon hangi yarışta ferrari yüzünden zaman kaybetti veya yarış dışı kaldı? bunun dışında, polü haketmeyen aracı defalarca pole taşıdı hamilton. yarışta geri düşmesi şanssızlıktandı.

    4 yarış = 100 puan ediyor. pitte yaptıkları saçma hatalardan, bir türlü takılmayan sol arka lastikten, hamiltonun yarış dışı kalmasından dolayı sıra yükselerek daha fazla puan alan pilotlardan falan bahsetmiyorum bile.

  8. Lewisin bu sezon yaşadığı sorunlara bir göz atalım istersen;

    AUS – Bad strategy for Hamilton.
    MAL – Bad strategy for both i think but definitely for Hamilton, pit stop problems for Hamilton.
    CHI – Pit stop problem for Button.
    BAH – Pit stop problem for Hamilton, Exhaust/Differential for Button.
    ESP – Underfuelled Hamilton.
    MON – Bad strategy for Hamilton. Fuel problem for Button.
    CAN – Brilliant.
    VAL – Just a really bad day i guess and probably a bit of eve
    rything here.
    GBR – Bad strategy for Hamilton, should have kept him out longer.
    GER – Pit stops now start to become world class with Button´s record pit stop.
    HUN – Brilliant
    BEL – Brilliant
    ITA – Brilliant
    SIN – Gearbox problem for Hamilton.
    JAP – Suspension problem for Hamilton.
    KOR – Suspension problem for Hamilton.
    IND – Downshift problem causing them to change the steering wheel in pits.
    ABU – Fuel problem for Hamilton.

    Neredeyse her hafta sonu sorun yaşamış ve hala yeteneği olsaydı bu yıl şampiyon olurdu diyorsan ben hiç bir şey demiyorum.

  9. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Mclaren'den ayrılmasının sebebi araçtaki sorunlardı.Eğer Mclaren ona dayanıklı bir araç verebilseydi şampiyonluk savaşında yer alacaktı.

    Aslında bu seneki yolda kalmalar ile gelecek sene Mercedes'te yaşayacağı hayal kırıklıklarının provasını yapmış oldu.Ben Mercedes'ten hiçbir gelişme beklemiyorum ama 2008 Honda-2009 Brawn olayı tekrar ederse şampiyon bile olur 🙂

  10. dostum hadi bu sene hamilton dayanıksızlıktan 125 puan kaybetti… ya 2011 de aşk meşk olaylarından kaybettikleri, öte yandan 2010 da kendi hatalarıyla karıştığı kazalardan kaybettiği puanlar ne olacak. bence hamiltona takım çok bile dayandı, eskiden bende lewisi desteklerdim, ancak lewisin disiplinsiz davranışlarından ve söylemlerinden sonra gidip gitmediğinin hiç bir önemi yok. eğer lewiste şampiyon olacak yetenek varsa 2010 ve 2012 olabilirdi. 2012 ilk birkaç yarışında pole kalkıp kaybettiği yarışlarıda unutmamak gerek. örnek alonsonun aracı McLarenden hızlımı sence adam bu sene suyunu çıkarıyor aracın. lewistende benzer şeyler beklerdim…

  11. Sanırım seninle aynı fikirde olmayan bir kaç kişi var Ben de onlardan biriyim
    " Hamilton, bu işi çok sündürdü. Mclaren bana göre iyi dayandı, Hamilton'ın, kaprislerine "
    Özellikle bu noktada aynı fikirde değiliz çünkü Hamilton un kapris yaptığını düşünmüyorum

  12. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''pardonda parasız çalışan bir spor dalı yada bir insan varmı?maaşlarına vurgu yapıyosun orası bizi bağlamaz…''

    Lionel önce ne demek istediğimi idrak et, sonra bana çıkış. Yorum yapmış olabilmek için, yorum yapma. İş hayatında ''maaşına zam, işine son'' diye bir tabir var. Bu tabir iş yerinden çıkartılacak bir eleman için söylenir.
    ''Elemanin calismamasinin, calismasindan daha faydalı olacağını gören patronun, uyguladığı akıllıca bir taktiktir. "Al sana daha fazla para veriyoruz. Yeter ki işe gelme ne olur" gibi. Söz konusu elemanın ise büyük olasılıkla hoşuna gidecek bu teklif, iki tarafi da gayet mutlu eder.'' Bilip bilmeden yargısız infaz yapma.

    ''ayrıca onlara şöför demek son derece küçümseyici taksimi kullanıyor bunlar saatta 330 km hıza ve sonrasına pilotlar çıkar diye biliyorum''

    Burada tamamen artniyet var. Benim söylediklerimi küçümseyici olarak algılaman, senin nasıl bir mantık ve niyete sahip olduğunu açıklıyor. Daha fazla konuşma, konuştukça batıcaksın.

    ''sen hamilton olsan massayla aynı maaşa araçmı süreceksin…''

    Bana küçümseyici diyenede bakın… Sende burada Massa'yı, küçümsüyorsun.
    Neyse… S.dik yarışına döndü bu olay yine. Sizlerden tek ricam, bilip bilmeden başkasının yorumunun altına, bilmediğiniz bir tabir hakkında yorum yapmamanızdır. Sonra bizde cevap verince olay içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Anlamadan dinlemeden yorum yapmayın…

  13. Mclaren Hamiltonun işine son vermedi!
    Hamilton kendisi ayrıldı
    Mclaren Hamiltonun ayrılama niyetini bilseydi çok şey feda edebilirdi,
    Ayrıca sizin maaşına zam işine son vereceğiniz adamlardan Altı milyara yakın insan var,
    Hamilton gibi,beş pilot sayabilirmisiniz?

  14. hadi canım sizde schumi,nin adam edemediği mercedes,i hamilton ancak seyahat amaçlı kullanır . sanki hamilton schumi,nin uçup gittiği mercedes,e gidiyor . gittiği araç at arabasından farksız . hamilton tamam mercedes alman ama dolar amerikan parası hamilton para sesine gitti yoksa bu mercedese adamı dövsen kimse gitmez

  15. o zaman vettel bedavaya çalışıyor boğaz tokluğuna . hamiltonu göreceğiz kablumbağa ayarındaki mercedes,de .

  16. ron Dennis sana dedim hulkenbergi alacaktın. . almadığına pişman olacaksın perez,i beşe katlardı hulkenberg

  17. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    pardonda parasız çalışan bir spor dalı yada bir insan varmı?maaşlarına vurgu yapıyosun orası bizi bağlamaz…ayrıca onlara şöför demek son derece küçümseyici taksimi kullanıyor bunlar saatta 330 km hıza ve sonrasına pilotlar çıkar diye biliyorum sen hamilton olsan massayla aynı maaşa araçmı süreceksin…

  18. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Kardeşim bu ne egoistlik ya sen bu felsefeyle takımda yıldız barındıramazsın messi barçadan c.ronaldo real madridten büyükmü değil ama yeri geldimi büyük tutucaksın ronaldo zam istiyor hakkı silah gibi top oynuyor başkan gelip sen realden büyük değilsin yürü gitmi diycek demedi tamam ronaldo dedi zamı patlattı yıldızların istekleri olur bu haklarıdır bidaha 25 yaşında olmıycaklar hamilton kupasını istiyor neymiş felsefe hakinen,senna,montoya almamış sende almıycan banane kardeşim onlara vermediysen senin vitrindeki yüzün pilotundur adam karizma sempatik taraflı tarafsız herkezce beğenilen bi adam sponsorda çekiyor eee benim dediğim olucak hamilton köle ya bu zihniyet yanlış yeri geldiğinde pilotunu takımın önüne çıkartıcaksın sen onu memnun etki oda seni pistte herkeze tanıtsın…

  19. Bu konu burada kapanmış olsa gerek, büyük patron konuşmuş.

    Öte yandan outlaw ryder'ın dediği de çok önemli. araç istikrarlı sorunlu olmasa bu pilotlar kaybedilmezdi.

  20. Ferrari bunu yaparsa pilotlar klasmanında şampiyon olabilmek için yapacak. Kendi pilotu şampiyon olacak. Arabasına 1 numara takılacak 2008 yılından sonra. Arşivlere 2012 pilotlar şampiyonunun takımı olarak geçecek. Yani pilotunun başarısı takıma dönecek. Kazanan aynı zamanda takım olacak. Formula 1'de takım-pilot ikilisini ayrı ayrı düşünememeiz bu yüzden.

  21. Seni severim Ron amca lakin gridin en kaliteli pilotlarını rakiplerimize kaptırdık işte bu durumdan dolayı kaybediyoruz.

  22. önümüzdeki 3 sene bize kimin kaybettiğini gösterecek. bana kalırsa mclaren kaybetti. hamilton'un kaprisleri değil, mclaren'in sağlam araç yapamamasıyla hamilton elden gitti. 2009'dan beri zaten şampiyonluğu kazanacak araç yapamadın, 2012'de yaptın, onu da dayanıklılık sorunlarıyla heba ettin.

    serhan acarın dediği gibi 125 puan kaybetti bu sezon, inanılmaz gibi geliyor ama şuan hamilton'un 35-40 puanla lider olmasına yetecek kadar puan sadece mclarenin hatalarıyla gitti. 2000 yılından beri aynı demeçler şundan ders aldık bundan ders aldık ama kimi'de olan durum hamiltonda oldu. dayanıksız araçlarla şampiyonluk gitti.

    pilotlar maaşlı şoför kavramına da katılmıyorum. bu kadar basite indirmek komik geliyor bana. bu adamlar hayatlarının sadece ilk 3-5 yılını araç sürmeyerek geçirmişler. yürümeye başladıktan sonra direksiyon başına geçmişler. diğer yılları da hep rekabet içinde geçmiş. şoför başkaa, yarışçı başka. maaşla yapılabiliyor olsa dünyada bu işi yapmak isteyecek en az 1 milyar insan var. ama gridde 24 pilot var. şoför değil. pilot. şoför dediğinden türkiye'de 30 milyon tane var. 1 milyonu da maaşlı. ama 1 tanesi yapabilir mi bu işi? hayır.

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    "Hiçbir Pilot Takımdan Üstün Değil"

    Günay Say'ın da dediği gibi. Pilotlar maaşlı şoför sadece. Mclaren çok büyük bir kayıp yaşadı, ancak yaptıkları 'bence' doğru olandı. Hamilton, bu işi çok sündürdü. Mclaren bana göre iyi dayandı, Hamilton'ın, kaprislerine. Ben bir işletme sahibiyim aynı durum elemanlarım ile aramda olsa direk ''maaşına zam, işine son'' politikası uygulardım. Çalışanlar iş verenine karşı, her zaman ihtiyatlı davranmalıdır. Her pilot (eleman) için geçerli bu. Dennis, bu hareketi ile de diğer pilotlarına sağlam bir göz dağı verdi. Bu değişimden ''bana göre'' zararlı çıkan taraf Hamilton'dır. Dennis, yine kazandı.

  24. Dennis: "Hiçbir Pilot McLaren'dan Üstün Değil"
    Çok doğru ama keşke McLaren pilotlarının kariyerini harcamamayıda idrak edebilse
    Örnek: Kimi M. Raikkonenn Lewis C. Hamilton

  25. Sadece Hamilton'u kaybetmedi Mclaren, gelecekte kendilerine çok dişli bir rakip daha yarattı.

  26. Alonso Ferrari den üstündür .Brezilyada Massa hızlı olacaktır muhtemelen alonsoyu geçecektir ,Ferrariden sıralama için bir vites kutusu ayarı daha görebiliriz. buraya yazıyorum ,bir sıra daha yükselsin diye vites olmassa motor olur vesaire

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir