Grosjean: "Kolay Lokma Olarak Tanınmak İstemiyorum"

yazar:

kategori:

 

Belçika GP’de neden olduğu kazanın ardından İtalya’daki yarıştan men cezası alan Fransız pilot, diğer yaşadığı temaslarla birlikte artık ilk turlarda daha dikkatli araç kullanıyordu.

Grosjean: “Herhangi bir potansiyel kazayı önlemek isterken fazlasıyla ödün verebileceğinizi öğrendim. Hepimiz bu oistte yarışçılarız; yapmamız gereken de bu (mücadele etmek). Kolay lokma olarak tanınmak istemiyorum; pistte kesinlikle açık kapı da değilim. Her bir sıra için mücadele edeceğim. Küçük bir dipnot koydum: Kapıyı açık bırakmayacağım ve yarışıma bakacağım”

Lotus pilotu, geçen hafta sonu Kimi Raikkonen ve Michael Schumacher ile olan mücadelelerinde agresifti; önümüzdeki hafta sonu Brezilya’da da güçlü bir yarış çıkarabilmek istiyor.

Grosjean: “(Interlagos) muhteşem bir pist. Çok ama çok güzel. Sürüş stilime uyuyor. Bu yüzden dört gözle bekliyorum. Şartlar ve pist uyarsa E20 de orada çok iyi olabilir. Umarım öyle de olur”

 


Yorumlar

  1. Renault'un junior programının en önemli ürünü. Mutlaka takımda kalacak ve şampiyonluk alacaktır.

  2. iyi degillermiydi???? sen bi yarisi tekrardan izle olmadi birdaha

  3. ilk yılında çok buyuk tecrube kazandı eğer Lotus' a imza atmassa F 1 için kaybedilmiş bir yetenek olacağını düşünüyorum.Çok şey öğrendi podyumla aldı, cezalar aldı, kazalar yaptı ama ilk yılında 98 puan aldı bir çatlak için oldukça başarılı umarım f 1 de devam eder.

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yarışın başlarında Raikkonen'in, temposu gayet iyiydi. Pitstopun ardından Massa'yı da geçmeyi başarıdı. Ancak hava serinledikçe E20 yavaşladı. Bence Raikkonen, döndüğünden beri en iyi sürüşünü gerçekleştirdi. Yaptığı ataklar ve savunmaları takdire şayandı.
    Grosjean'ı da tebrik etmek gerekir. Çok iyi start aldı. Pitstopun ardından 16.lığa kadar geriledi, fakat iyi bir tırnamışla 7.bitirdi. Kağıt üzerinde baktığımda Grosjean, çok iyi bir iş yaptı. Fakat şöyle bir şey var. Grosjean'ın, geçtiği pilotlar arasında yarışta Lotus'a ayak uyduran tek sürücü Hulkenberg'di. Diğerleri biraz pasif kaldılar. Ayrıca Lotus Grosjean'a, iyi bir strateji belirledi.
    Bence ikiside iyiydi.

  5. austinde iyi mi sürdü kötü mü sürdü anlayamadım doğrusu. 5 sıra cezası alıp spin atmasına rağmen kimi'nin 1 sıra arkasındaydı. kimi'de biraz şanssızlık yaşadı ama sanırım yeteri kadar iyi değildi austinde. ikisi de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir