Rosberg 2012'nin Mercedes için İyi Bir Sezon Olduğunu Düşünüyor

yazar:

kategori:

Sezona umut verici başlayan Mercedes’te Rosberg, takımına Çin’de galibiyeti getirmiş; sonrasında da istikrarı ile bir dönem en çok puan alan pilot olmuştu.

Takım arkadaşı Michael Schumacher de ilk sıralama performansları ile dikkat çekmiş, cezası olmasaydı Monako’da ilk cebi elde edecekti.

Ama sezon ilerledikçe gelişim yarışında geri düşen ekip, art arda son 5 yarıştan da puan çıkaramadı ve Takımlar Şampiyonası’nda 5.’lik için Sauber’in tehdidine maruz kaldı.

ESPN’ye konuşan Rosberg: “Bu sezon hedefimiz, geçen seneye kıyasla daha iyisini yapmaktı. Ve sezonun ilk bölümünde bunu yapmayı kesinlikle başardık. 57 sene içinde Mercedes adına hem benim hem de takım için ilk zafer olan Çin’deki galibiyet çok ama çok özeldi. Memleketim Monaka’da ikinci olmak da muhteşemdi. O zamanda en iyi araca sahiptik; herkesten daha hızlı aracımız vardı”

“Sonrasında ne yazık ki bazı zorluklar yaşadık ve şimdi sezon sonunda biraz sıkıntı içindeyiz. Ama yine de iyi bir sezon oldu. Çünkü ileri yönde gidiyoruz ve bunu görmek güzel; gelecek için de cesaret verici.”

Alman pilot, son zamanlarda rekabetten uzak kalmalarını, rakiplerinin gelişim tempolarına ayak uyduramamalarına bağladı.

Rosberg: “Gelişim yarışında diğerlerine ayak uyduramadık. Onlar araçlarını bizden daha hızlı hale getirdi ve biz biraz geriye düştük”


Yorumlar

  1. ali altuntaş avatarı
    ali altuntaş

    bunu alın dışarı.(uçan adam sabri yi geçti.)

  2. vedat özkan avatarı

    Ben olsam bu pilotu hemen kovardım bu kadar vizyonsuz bir pilot un sözde büyük hedefleri olan ve bu amaç için yapılanan mercedes gibi bir dev markada ne işi var.Tabi mercedes in bu hedefleri sözde kalmaya devam ettiği müddetçe de rosberg orda kalmaya devam eder.

  3. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    heee iyi sezondu. zafer var podyumlar var ama ondan daha çok mekanik sorunlar yaşandı o zaman en iyi sezon diyemeyiz. yaptıkları en iti araçta diyemeyiz. en iyisi 2011 aracıydı bana göre. arka sırada olsa bile kopup geliyordu bu araç.

  4. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    ne içtiyse aynısından istiyorum

  5. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    "Geçen sene beş yarış üst üste puan alamadığımız hiç olmamıştı. Haydi gelecek yarışı da sayalım, diyelim ki altı. Bu sene bu başarıyı yakaladığımız için çok mutluyuz. Seneye kısmetse on yarış, sonraki sene ise de tüm sezonu puan alamadan geçirmeye niyetliyiz. Bakınız, her güncellemeden sonra biraz daha geriye gitmeyi başardık, fakat coanda etkisi üreten egzoza geçtikten sonra bizim beşte birimiz kadar bütçeyle yarışan, hatta sırf Michael Schumacher'in transfer parasıyla üç tanesini satın alacağın takımların gerisinde kalmayı başardık. Bu kadar para harcayıp böyle bir kadroyla kafaya oynayan bir aracı puan alamayan bir şekle getirmek kolay değil. Bunu bizden başka yapabilecek bir takım olduğunu düşünmüyorum."

    "Teşekkürler Nico, şimdi de türküler ve oyun havaları…"

  6. allah canını almasın kardeş çok yaşa çok güldüm 🙂

  7. Bu adam hep sıfır noktasına göre kendini ve takımını değerlendirmeyi nasıl başarıyor? Sıfırdan iyiyiz,yani o zaman iyi bir sezon=) ulan artık sıfırsınız 5 yarıştır,şimdi ne diyeceksin,yine dönecek ilk yarışımızı kazandığımız başarılı bir sezon… İyi paşam siz devam edin bize eyvallah,takılın siz ya vakit bol nakitte bol,yiyin için s*ç*n, efsaneleri harcayın,hamiltonu da harcayın,bi rosberg demirbaş sahte alman kalsın takımda,hep beraber eğlenmenize bakın…

  8. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Sayın site yönetimi münkünse bu pilot benzeyen ama gerçekte ne iş yaptığı belli olmayan arkadaşın haberlerini yayınlamayın münkünse yani ben böyle itici bi karakter görmedim ya birtane taraftarıda yokki hırsımı yazılardan alıyım herkez sallıyor rosbeke bu ne şimdi dalgamı geçiyor hamilton bununlamı yarışacak…çocuklarına pardon torunlarına anlatır artık ben şumiyi yendim ben şumiyi yendim diye…

  9. Ya bu çocuk neyin kafasını yaşıyor hala, sezon başı kaos ortamında aldığın 1.lik berbat geçen sezonu iyi yapıyor öyle mi?

  10. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    sende çok yaşa ersin kardeş :))

  11. koptum sercan kardeş koptum:D:D çok yaşa:D

  12. "Bu sezon hedefimiz, geçen seneye kıyasla daha iyisini yapmaktı. Ve sezonun ilk bölümünde bunu yapmayı kesinlikle başardık" Bravo ya sonrasında ne oldu saubere geçilmemek için uğraşıyoruz seneyede caterham ve marussia ile yarışırız artık "Oğlum bak git"

  13. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    1 galibiyet aldı diye mi tüm bunlar 🙂

  14. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Kendi adına 1 galibiyet kazandıya, onun için böyle söylüyordur :))

  15. Mercedes için kötü bir sezon nasıl oluyor çok merak ettim

  16. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    şaşırmış bu süt oğlan ;))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir