2012 Formula 1 Şampiyonluk Senaryoları

yazar:

kategori:

2012’de şampiyonluk mücadelesi son yarış Brezilya’ya kaldı ve sadece Sebastian Vettel ile Fernando Alonso’nun şampiyonluk şansı bulunuyor. Son yarışa girerken Vettel avantajlı görülse de geçmişte, özellikle Brezilya gibi bir yerde işlerin bir anda değişebileceğini gördük. Peki ya kim nasıl şampiyon olabilecek? İşte cevabı:

Fernando Alonso:

Yarışı kazanır ve Vettel en iyi 5. olursa.

2. olup Vettel en iyi 8. olursa.

3. olup Vettel 10. olursa.

 

Sebastian Vettel:

Alonso podyuma çıkamazsa.

Alonso kazanırsa 4. olarak.

Alonso 2. olursa 7. olarak.

Alonso 3. olursa 9. olarak.

 

Yarış sonunda iki sürücünün puanı eşit olursa Sebastian Vettel yarış galibiyeti fazlasıyla şampiyon olacak.


Yorumlar

  1. tunahan saylan avatarı
    tunahan saylan

    bu haberde bile kusur buluyorsunuzya peh size

  2. hamilton kimseye yol vermes 😀

  3. Pilotlar arasında bu kadar düşmanlık yoktur, ne bu yorumlar be ya. Sanki millete kalsa bir kaşık suda boğacaklar. Bırakın adamlar yarışsın kim şampiyon olursa olsun kutlamak gerekir.

  4. düz bi yarışta banko vettel şampiyon alonso vettelin sorunlarına bel bağlamalı

  5. yüksek olasılıklar mevcut bu yönde 😀

  6. kardesşim özürlümüsün nesin sen yahu.

  7. işinize geldiği gibi haberi okursanız öyle olur. her iki sürücü için olasılıklar karşı taraf dikkate alınarak hesaplanmış.

    ben önce alonso yazıldığı için bu yüzden taraflı bir haber diyeceğinizi düşünmüştüm aslında.

  8. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Demek istediğim kurgu tersten yapılmış şuan lider Vettel ve Vettel 5nci olur alonso kazanırsa olmalı olay.

    Sebastian Vettel:

    Alonso podyuma çıkamazsa.

    Alonso kazanırsa 4. olarak.

    Alonso 2. olursa 7. olarak.

    Alonso 3. olursa 9. olarak.

    Bu gayet açık değil mi sencede ? Hem kurgular yanlış (Hesapları demiyorum) hem başlık yanlış.Başlık alonso ne şekilde şampiyon olur olmalı.Altınada ekstra hikayeler yazılabilirdi o buna çarpar motor değişir şu olur vs..

  9. ferranin umudu zaten alonsoda değil umutları vettelin yolda kalması . onlarda biliyorki alonso vettelle 50 yarış yapsa ancak 10.nunu kazanır onlarda bunu bildikleri için yağmur yağsın kargaşa çıksın kaos ortamı olsun istiyorlar . bakalım burda massa alonsoyu geçerse sıralama turlarında yine aynı oyunu oynayacaklarmı massannın üzerinden çünkü yarış brezilya,da

  10. Şu site yönetimi taraflılıkla çok suçlandı ama bu kadar saçma bir iddia hiç görmemiştir sanırım.Adamlar ne yapsa taraflı oluyorlar.

  11. Alonso yarışı kazanır ve Vettel en iyi 5. olursa.

    Bunda yanlış veya taraflı birşey göremiyorum ben. Vettel en iyi 5. olursa 10 puan alacak ,Alonso yarış kazanıp 25 puan alacak ve 2 puan farkla şampiyon olabilecek.
    Sen sanırım buradaki " en iyi 5. " kelimesine takıldın. Bunu bir temenni olarak görme , bu matematikteki " <= " ve " >= " kavramları gibi.

    Alonso yarışı kazandığında Vettel en iyi 5. olursa(5 veya daha geride) Alonso şampiyon olur.
    Alonso yarışı kazandığında Vettel en kötü 4. olursa(4 veya daha yukarıda) Vettel şampiyon olur.

  12. alonso kazandığında vettel en iyi derece olarak 5. liği alabilirse alo şampiyon olur deniyor burda. bunu anlayacak kapasite yok mu? zaten bu fernando'nun senaryosu vettelin değil.

  13. Bunun taraflılıkla alakası yok. Yalnızca üzerinde yeteri kadar düşünmemişler.

  14. Hani olur da schumi öyle yada böyle pitlerden sonra 1-2 tur lider gider ve tam o sırada şiddetli yağmur sebebiyle yarış o sıralama ile durdurulursa olabilir=)

  15. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın
    Yarışı kazanır ve Vettel en iyi 5. olursa.

    Sevgili yönetim taraflı bir haber anca böyle yapılabilirdi neden derseniz şuanda sadece fernandonun senaryoya ihtiyacı var ayrıca fernando yarışı kazanması halinde Vettel en kötü ihtimal 5.ci olması gerekir en iyi ihtimal değil.

  16. Onu bunu bırakında… Ferrari nin son haddede yapmış olduğu şanzıman değişimini eleştirenlere hatta çirkef takım diyenlere ricamdır. Bırakın pist dışını nerdeyse şehir dışında olacak kadar dışarı çıkmış olan Webber e aracını pistin yakınına getirmesini kim söyledi ve ne için söyledi.Sarı bayraklar altında geçiş yapmak yasak olduğu biliniyorken ve Hamilton 0,7 sn aralarında bir mesafede takibe başlamışken böyle bir manevrayı talep eden takıma ne demek gerekir?
    Daha sonrasında… Hamilton un Vettel i geçmek üzere hızlanmasında Vettel in sağa ani bir direksiyon hareketi yaparak Hamilton a ne demek istedi.Hamilton kaçmasaydı ve kaza olsaydı faciacı arkadaşlar Hamilton -ALonso birlikteliğinden dem vuracaklarmıydı?
    2010 yılında ALonso nun en iyi arkadaşı dahi ona yol vermek bir yana faullu geçiş yapmasını sağlayıp ceza almasına sebep olmuşdur.ALonso sadece direksiyonuna güvenir herkes gibi işini yapar ve sonucu için bekler.

  17. hamilton 1, alonso 2. vettel 5. alonso kazanırsa şampiyon, hamilton kazanırsa vettel şampiyon.

    sizce hamilton, kazanıp vettel'in şampiyon olmasına göz yumar mı yoksa alonso kazansın diye yol verir mi ne dersiniz? ikisi de vettel'i sevmiyor bu ara.

  18. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Bu döküntü araç yağmurda bile podyuma çıkamaz.

  19. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    Michael Schumacher

    Pistte yağmur olursa(yüksek ihtimal), kaos ortamında ilk dört takım çuvallarsa(ki sanmıyorum), Mercedes akıllıca bir strateji yaparsa(ki sanmıyorum) Schumacher yarışı kazanırsa…

    güzel bir veda olur(mu ki?):D

  20. Lionel_Ferrari_1  avatarı
    Lionel_Ferrari_1

    Bukadar senaryoya ne gerek var ki yağmur yağmalı vettel sipin atmalı yağmur yağmazsa alonso 9.başlamalı vettelin alternatörü bozulmalı sağa çekmeli alonso yine 3.olarak podyuma çıkmalı falan filan ben olacakları söyliyim vettel polden başlar uçar gider alonsoda başka baharı bekler sonra montezelo fabrikaya pulu üstünde mektup yazar herkez duygulanır ağlar dominikte 2013 aracına bakıp waaaw der sezon yine bu manyakların söylemleriyle başlar işte senaryo nasılım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir