Hamilton: "McLaren'dan Ayrılmayı Ağustos'a Kadar Düşünmüyordum"

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu Brezilya’da McLaren’a veda edecek olan Hamilton: “Ne kadar duygusal olacağım bilmiyorum. Çünkü bu kadar derin bir tecrübem olmamıştı.”

“Diğer bütün yarışlardan farklı olacak. Aynı zamanda hem mutlu hem de üzgün olacağım. Bu insanlarla çok güzel bir yolculuğumuz oldu.”

“Onlarla mutsuz oldum diye ayrılmıyorum. Ayrılıyorum; çünkü yeni bir şeyler denemek; yeni bir meydan okuma istedim.”

“Gözyaşlarına boğulacak mıyım bilmiyorum; olmamasına çalışacağım ama son defa fabrikaya gittiğimde gerçekten bunu hissettim.”

İngiliz pilot, sene başından ortalarına kadar aklında McLaren’da kalmanın olduğunu da belirtti.

Hamilton: “Bu sene başında McLaren’da kalmak ve onları zirveye çıkarmak istiyordum.”

“Çok fazla sorun yaşamasaydık bunu yapabilirdik. Ama Ağustos ayına kadar ayrılmayı düşünmeye başlamamıştım.”

“Artıların ve eksilerin olduğu bir liste çıkardım. Bir tarafta harika bir araca, büyük desteğe, harika bir takıma sahip McLaren vardı. Orada kalabilir ve birkaç yarış, hatta şampiyonluk kazanabilirdim. 2009’da yaşadıklarımızla aynı sorunların oluşması nadirdir.”

“Veya genç bir takıma geçebilir ve temel anlamında onlara yardım edebilirdim; aynı Michael’ın (Schumacher) Ferrari’de yaptığı gibi.”

“Bir başka seviyeye çıkabileceğimi kanıtlayacağım.”

“Yola devam eder ve insanların benim hızlı olduğunu düşünmelerini sürdürebilirdim. Ama oturup da 35’ime geldiğimde aynı yerde olacağımı bilmek istemedim.”

“O kadar iyi olmayan bir araçta da sürebileceğimi insanların görmesini istedim. Babamın veya menajerimin, benim ne yapmamı istediğinin önemi yok. Bu benim kararımdı.”

“Ben genelde risk alan birisiyim. Bir risk fırsatı görürsem, üzerine giderim. Çünkü daha eğlenceli.”

Öte yandan Hamilton, gelecek sene takım arkadaşı olacakları Nico Rosberg ile ilgili de konuştu.

Hamilton: “İnsanların, aramızda ne kadar büyük bir geçmişin olduğunu bildiklerini düşünmüyorum.”

“2000’de ilk defa takım arkadaşı olduğumuzda, Formula 1’de birlikte yarışmanın ne kadar güzel olacağını birbirimize söylemiştik.”

“Nico’yu belki de diğer bütün pilotlardan fazla tanıyorum.”

 


Yorumlar

  1. ferraride çalıştığı adamların çoğu derken? ross brawn ve 2011 sonunda gelen aldo costa var. başka? bana göre işin aslı sezon içi testlerin olmadığı f1'de pilotun aracın gelişimine olan katkısının eskisine göre çok daha sınırlı olması.

  2. F1'de bu tarz görüşmeler her zaman olur. menajerlerin işi bu. başta ciddi değillerdir sonra mclaren her yarış gümleyen araç verince iş ciddiye binmiştir.

  3. Sinan Cem Aziz avatarı
    Sinan Cem Aziz

    Sen anlaşılan o sezon 2006 GP2 sezonunu izlememişsin, hele bir Türkiye yarışı vardır Hamilton un işte o yarıştan sonra belki de Ron Dennis Lewis e Mclaren koltuğu vermeye karar verdi, burasını bilemem ama bence Hamilton Mercedesle Schumacher in başardıklarını istatiksel olarak olmasa da -çünkü rekabet seviyesi eskisine göre çok daha yüksek- başarabilir. Ben de başta Hamilton a kızıyordum ama izledikçe bu sene Mclaren i ona hak vermeye başladım, yolun açık olsun …

  4. FIA Retwork avatarı

    Olaylarda ilginç bir boyut var.

    Hamilton Mclarendan sene sonlarına kadar ayrılmayı düşünmüyor.

    Mercedes sene başından beri Hamiltonla görüştüklerini söylüyor.

    Schumi kararını ekim ayında vereceğini bildiriyor.

    Şimdi baktğınızda Mercedes ilk 9 ay boyunca Hamiltonu alabilmek için uğraşmış ben sanmıyorum bir takımın 9 ay boyunca görüşüp oyalanacağını.Kaldıki Hamilton madem gitmek istemedi o zaman görüşmezdi niye şimdi yalan söylesin gitmeyi düşünmeyen adam neden gitmeye çalışsın.

    Ortada garip şeyler dönmüş demekki bazı şeyler hala gizlenmekte.

    Stuck un dediği doğru demekki zorla emeklilik yalan değilmiş.

  5. Değişiklik iyidir Lewis Nico'yu alaşağı et o yeter şimdilik.

  6. f1'e zevk ve mücadele katan pilottu.Yarışı başladığı yerde bitirmeye ve savunma yapmak yerine hep atak modunda yarışan hızlı bir pilottu…

    Keşke sorunsuz ve her zaman rekabet içinde olan bir Mclaren aracına sahip olsaydı.Daha fazla şampiyonluk kazanabilirdi..

    Zor bir yola girdi…

  7. hamilton nerede Michael Schumacher nerede örnekleri doğru verelim . hamilton,u gp 2 ,den direkt en hızlı bir araç olan mclarenin koltuğuna oturttular . Schumacher ilk yarışında daha pisti ne görmüş nede yarışmış olduğu spa,da hemde Jordan Ford gibi en yavaş araçla bile 7,nci giderken yarışdışı kalmış buna rağmen en dikkat çeken pilot olmuştur . Michael Schumacher bir efsanedir . hamiltona hızlı araç verirsen yarışır yoksa hamilton aracın gelişimine katkı sağlasın böyle bir hüneride yok zaten . bu katkı sağlamak işi sadece Michael Schumacher ve senna,ya aitir çünkü bunlar araçlarıyla yatıp kalkan efsane pilotlardır

  8. Her Formula 1 pilotunun içinde bir "Michael Schumacher" olma isteği vardır.

  9. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık
    "Veya genç bir takıma geçebilir ve temel anlamında onlara yardım edebilirdim; aynı Michael'ın (Schumacher) Ferrari'de yaptığı gibi"

    İyi de Michael'in Ferrari'de yaptığının aynısnı Mercedes'te yapma şansı olmadı, hem de Ferrari'de çalıştığı adamların çoğu da Mercedes'teydi… Verdiğin örnekten belli ne kadar süpersonik bir karar verdiğin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir