Lotus, Yeni Simülatörle 2013'e Daha Ümitli Bakıyor

yazar:

kategori:

 

Aylar süren gelişim çalışmalarının ardından Romain Grosjean, Amerika GP öncesinde Enstone’da yeni simülatörü deneyen ilk yarış pilotu oldu.

Fransız pilot, tam olarak tatmin olabilmeleri için kalibrasyon çalışmalarının yapılacağını söyledi ama takım, gelecek sezon başından itibaren iyi bir gelişim programı uygulayabilecek.

Daha önceki yarışlar için hazırlıklarını bilgisayar oyunları ve YouTube üzerinden yaptığını söyleyen Grosjean: “Austin’den önce fabrikada yarım gün geçirdim ve ilk defa simülatörde çalıştım”

“Yapılacak hâlâ bazı işler var; kolay bir alet değil. Ama düzgün bir şekilde çalışmaya başladığımız zaman bizim için büyük yardımı olacak. Bunu keşfettiğim için çok mutlu oldum”

Lotus pilotu, yeni simülatörün 2013 için hem mühendisler hem de pilotlar için faydası olacağını belirtti.

Grosjean: “(Simülatörle) ne kadar ilerleyebileceğimize bağlı. Ayarlar açısından verimli kullanabilirsek, test ve pistte deneme şansı bulamadığımız şeyler için faydalı olacaktır.”

“Ama bunun için pist ile simülatör arasında bir bağ oluşturmalıyız”

Grosjean’ın takım arkadaşı Kimi Raikkonen, simülatörü kullanmadı; çünkü Fin pilot, bu sistemleri kullanmayı pek sevmediğini söylemişti.

 


Yorumlar

  1. Raikkonen06  avatarı

    Neden sevmiyor.Çünkü adamda doğuştan yetenek var nasıl ki bi insan çok çok iyi bildiği bi konuyu üst üste birdaha çalışmaz Kimi'de aynen öyle gerek yok bunlara pistte bir tur atsa yetiyor zaten 🙂

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Raikonen bulari sevmiyor tamam da uzak durmasi spor icin hic iyi degil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir