Alonso: "Kaybedecek Bir Şeyimiz Yok"

yazar:

kategori:

 

Ferrari pilotu, Interlagos’taki yarışa Vettel’in 13 puan gerisinde başlayacak.

Alonso: “Podyuma çıkıp en az 15 puan almak güzel olacaktır. Ve bitiş çizgisini geçtiğimizde Seb’in nerede olacağına bakacağız. Ardından da hesaplamalar yapacağız”

“Öncelik, podyuma çıkmak ki ancak bu şekilde 13 puandan fazlasını alabiliyoruz. Ardından da Red Bull’un sonucunu bekleyeceğiz”

“İş bizim elimizde değil. Kaybedecek çok şeyimiz de yok. Tek olasılık, bir şeyler kazanmak. O kazanırsa, gelecek sene tekrar deneriz.”

“Her zaman üzerinizde baskı olur. Ama diğer durumlara, şampiyonada lider olmaya göre şimdi daha az. Kaybedecek bir şeyimiz yok”

“İkinci olarak gidiyoruz ve son bir kaç yarışta sıralamaları 7. olarak tamamladık. Bu yüzden 13 puan farkı kapatmak çok zor. Eğer normal şeyler yaşanırsa ikinci oluruz. Eğer özel bir şeyler olursa, kazanırız. Bizim elimizde değil. Bu yüzden baskı çok daha az”

Ferrari pilotu, aracının Brezilya’da Red Bull’a performans açısından Amerika’dakinden daha yakın olmayacağını belirtti.

Alonso: “5 günde araca bir şeyler ekleyebileceğiniz bir mucize yok. Abu Dhabi’de (sıralamada) 7.’ydik; Austin’de 9. Yani bu sıralar (Brezilya’da) normal olacak. Ama umarım daha iyi bir iş çıkarırız”

İspanyol pilot ayrıca bu sene şampiyonluğu kaybetse bile gelecekte bunu başarabilmesi için karşısına fırsatların çıkacağına inanıyor.

Alonso: “Umarım öyle olur. 31 yaşındayım ve hâlâ önümde daha fazla fırsatın olduğunu hissediyorum. En azından önümüzdeki 4-5 sene daha Ferrari’deyim. Bu da size her zaman şampiyonluk mücadelesi fırsatı tanıyor”

“Ferrari’deki üç senemin ikisinde son yarışa şampiyonluk mücadelesi vererek girdim. Hiçbir zaman baskın olmadık ama sorunlar yaşadığımızda bile iki defa mücadele içindeydik. Yani eminim ki önümüzdeki 4-5 senede diğer fırsatlar da olacak.”

 


Yorumlar

“Alonso: "Kaybedecek Bir Şeyimiz Yok"” için 19 yanıt

  1. liseli çocuk git ders çalış takam kafana böyle şeyleri

  2. simsek mcqueen…

  3. Cihangir

    Ben söylemekten sıkıldım siz alonsocular bıkmadınız bu adamı takıp etmekten, ıcınızdekı ezıklık cekememezlık maksimize olmus Vetteli yuceltmekten baska bırsey yapmıyorsunuz devam edın 🙂 galiba sizi kaile alan tek kısı benım artık.

  4. Ben ne olursa olsun kazanmak için çıkacam demeni beklerdim.Ama nerdee.Ulan bizde biliyoruz araç yavaş ama hırs yap biraz,gerçekleri bir tarafa bırak.Realist olmayı bilirken özel şeylerden medet ummayı iyi biliyorsun da kazanmak istiyorum demeyi niye göze alamıyorsun.Zaten iş işten geçmiş olacak,kim soracak sonradan sana hani kazanacam demiştin diye.
    En kötü 2. veya 3.sıradan kalkmanı bekliyorum ki araç bunu yapabilir,fakat bu kafayla olmaz alo.'010 abu dhabi de kafan rahatken iyi bir sıralama kalkış yapamamıştın burda hiç yapamayacakmışsın gibi

  5. yıl olmuş neredeyse 2013, hala bu kafada olanlar var

  6. alonso söyledikleriyle kendini takım üzerinde görüyor. hiçbirzaman baskın olmadık tarzı ifadeler le ferrari aracının şampiyon olacak bir araç olmadığını ima ediyor. acı olan şu ki ferrari son derece ince zeka ürünü alonso açıklamalarına tek kelime ses etmiyor.
    nasıl büyük bir pilotsa ve ferrari nasıl sıradan bir takımsa burada 5 sene daha kalacağını iddia ediyor.
    eden bulur. ferrari ektiğini biçiyor. kuvvetle muhtemel alonso ferrariyi her geçen gün daha da aşağı çekmeye devam edecek…şumi ile beraber her geçen gün artan ferrari fan sayısı alonso ile beraber azalmaya devam ediyor. 5 sene sonra ferrarinin bir williams olmayacağı ne malum?
    pilotlar geçidir takımlar kalıcıdır. pilot takıma ücreti karşılığı hizmet eder. fakat alonso ile beraber sponsor un verdiği paradan dolayı olsa gerek takım pilota hizmet ediyor. düşünsene yanında ki pilotu seçme hakkı verilmiş alonsoya…
    titrek bir mum alevinin havaya bıraktığı bulanık bir iz…

  7. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Telefonica logolu RENAULT yillarini hasretle aniyor, eminim.

  8. Kaybedecek bir şeyi olmayan insan en tehlikeli insandır.Ona göre he 🙂

  9. Vettel eninde sonunda Ferrari'de olacak. Hele ki hamilton gibi mclaren'de yetişmiş birisi mercedes'e geçmişse kusura bakmayın ama vakti zamanı geldiğinde Vettel tıpış tıpış ferrari koltuğuna oturacak. O zaman göreceğiz yeteneklerini. Umarım ferrari o zaman en hızlı araç olmazda vettel'in yeteneğini apaçık görürüz.

  10. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ne güzel yazı döşemiştim, ama Rambo'nun mesaj silindi diye benimki de güme gitti, neyse artık, kısmet değilmiş 😀

  11. Eğer özel bir şeyler olursa, kazanırız

    Buradaki özel birşeyler içersinde yağmur da var sanırım. Ama bu defa yağmur Ferrari adına ters tepebilir. Sezon başında soğukta ve yağmurda lastikleri çok çabuk çalıştırabildiği için fark yarattığı düşünülen Ferrari geçen hafta lastikleri çalıştırmakta sıkıntı yaşadı. Bildiğim kadarıyla önümüzdeki hafta da aynı lastikler kullanılacak. Yarış baştan sona yağmurlu olursa ne olur bilmem ama yarış içersinde kuru zemin lastiği kullanıldığı anlarda dezavantajlı olabileceklerini söyleyebilirim.

  12. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Polyanna? Güzel kardeşim adam daha ne desin işte, en gerçekçi senaryodan bahsetmiş, ne diyecekti, sonuncu olacağım mı diyecekti, anlamıyorum ki?

    Diyor ki, bizim için hedef podyum, 15 puan almak. Kendisi de farkında yarış kazanamayacağının, yapabileceği en iyi şey podyuma çıkmak. Sonra Vettel'in duruma bakarız diyor, yani Vettel yarışdışı kalırsa ancak bizim şampiyonluk gelir diyor kısaca.

    Aracı bir haftada hızlandıramayız, böyle bir mucize yok diyor, önceki yarışlarda sıralamalarda 6-9 gibi pozisyonlarda olduk, yine öyle olacak diyor.

    Bundan daha gerçekçi bir yorum olamaz, sen buna polyannacılık diyorsun. Kusura bakma Rambo ama biraz biraz mantıklı yorum yapmaya başladığını, biraz daha olaylara objektif yaklaşabileceğini düşünmüştüm, ama benim yüzümü kara çıkarıyorsun. El insaf yani, bu pilot şampiyonluk için yarışa çıkacak ve zaten ben kazanacağım diye de bir iddiası yok, bu koşullarda zaten kaybedeceğini kabullenmiş adam, olur da Vettel bir sorun yaşarsa ancak şampiyon olurum, işimiz şansa kaldı artık diyor, sen diyorsun polyannacılık, pes yani.

    Lütfen senden ricam, yorum yazdıktan sonra bir kez daha yukarıdaki haberi oku, tekrar bir düşün doğrumu anladım diye, sonra bir mantık süzgecinden geçir yazdıklarını, benim istediğim seni kaybetmek değil kazanmak. Bak burada her takımdan insan var, her takımdan da fikirlerini beğendiğim insanlar var, buna RBR de dahil, ama bunun sebebi yorumlarındaki mantık ve tavır. Ben istiyorum ki bu tavır buradaki herkese bulaşsın, aramızda bu anlayış yayılsın. Etrafında örnek alacağın kişileri iyi seç, sen diyorsun ki "Alonsocular da böyle konuşuyor, onlar öyle konuşursa ben de böyle konuşurum" Senin örnek aldığın kişiler o bahsettiğin yorumları yapan alonsocular mı, yoksa burada değerli yorumlar yapan 3-5 kişiyi (kim olduklarını sanırım herkes biliyor, başta xtrabit racing, oversteer, M1chael, kimi raikkonen gibi arkadaşlar olmak üzere) gibi kişileri mi örnek alacaksın?

    Senin derdin kelebek gibi uçup arı gibi sokmaksa eğer, senin derdin savaşmaksa, kavga etmekse eğer, ben desteklemiyorum. Türkiye'de bu sporu seven bir avuç insanın saçma sapan şeylerden kavga etmesini istemiyorum. Sen insanları Alonsocu, Red Bullcu diye ayıracaksan eğer, tasvip etmiyorum, unutma ki o bahsettiğin Alonso taraftarlarının bazılarının yorumlarının altına ben "Yönetim gerkeni yapın, böyle terbiyesizlik olmaz" yazarken, benim de Alonso taraftarı arkadaşlarım var ve senden çok daha değerli yorumlar yapıyorlar.

    Ben sadece kendi fikirlerimi söyledim, farkındasındır sitedeki her yoruma cevap vermek gibi bir derdim yok ama arada bir kendi görüşüm dahilinde birisini uyarırım, bazılarını da hiç uyarmam. Umut vaadetmeyen kişiye fikrimi söylememin bir faydası yok, ama sen benim dediklerimi biraz düşünürsen bir şeylerin farkına varacaksın diye umudum var.

    Ben geçmişte takım tuttum ve sonra vazgeçtim, bundan sonra da tutmam. Çünkü biliyorum ki, kendi takımımdaki fanatik taraftarlar en başta bana saç baş yolduracaklar, gerçekleri söylediğim de, onlar diyecek ki, sen nasıl x taraftarısın, senin gibi taraftar olmaz olsun, rakip takımların taraftarları yorumlarıma hep ön yargı ile yaklaşacaklar, sen zaten x taraftarısın diyecekler, gerçekleri kabul etmeyecekler. Taraftar olup herkes tarafından dışlanmak yerine, tarafsız olup dışlanmayı seçtim, en azından kafam rahat.

    Çok uzattım, dediğim gibi karar senin, sonuçta yol senin yolun.

  13. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sercanı kendi haline bırakın arkadaşlar.burada face fotoğrafları yayınlandı yaşı belli.Normalmiş gibi davranın.Büyüyünce öğrenecek.

  14. Rekabette Kaybetmekte Vardır Kazanmakta Vettel Şuan Kazanıyor Ya Sonra? Lütfen Bırakın Artık Boş Muhabbetleri.

  15. tifoalo HRT avatarı

    o zaman tarihte mimar sinan değil camiiyi yapan işçilerin adı geçerdi vetu

  16. Fernando Sulonso avatarı
    Fernando Sulonso

    Aynen.

  17. tarih hayal edenleri değil gerçekleştirenleri yazar

    alonso bey hayal etsin vettel gerçekleştirsin

    10 sene sonra herkes vetteli konuşurken

    alonso çoktan unutulmuş olacak…..Şalu

  18. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    O bizim gönlümüzün şampiyonu. Problem yok. Elbet olur.

  19. Fernando Alonso Diaz :

    2007 de kaybetttim

    2008 de kaybettim

    2009 da kaybettim

    2010 da kaybettim

    2011 de kaybettim

    2012 de kaybedeceğim galiba

    ben alıştım kaybetmeye kaybedecek hiç bi şeyim yok………………..Şalu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir