Sauber Gutierrez'den Umutlu Ancak Gutierrez Hazır Olduğundan Emin Değil

yazar:

kategori:

Monisha Kaltenborn “Kamui takıma geldiğinde çok fazla deneyimi yoktu ve bunun için eleştirildik.  Sergio’yu da aldığımızda benzer durumla karşılaşmıştık.”

“Esteban Formula BMW’den GP3 Serisi’ne geçtiğinde onu genç yetenek olarak aldık çünkü onun yetenekli olduğunu hissettik.”

“Sergio Perez’de yaptığımız gibi takım, onun bu duruma gelmesi için çok iyi iş çıkardı. Takım Esteban’ın çok yetenekli olduğunu düşünüyor ve artık ona, yeteneklerini gösterip kanıtlayabileceği bir ortam hazırlamalıyız.” dedi.

Kaltenborn, Gutierrez’in seçilmesinde sponsor desteğinin etkili olduğu iddialarını kabul etmiyor.

Kaltenborn “Esteban ve takım sponsoru Telmex tamamen farklı konular. Sergio ile de bu konu gündeme gelmişti ve çok farklı durum vardı. Sergio’nun aksine Esteban Scuderia Telmex’den gelmiyor. Tabi ki belli bağlantılar var çünkü Telmex ile Carlos Slim Meksika’da motor sporlarının gelişimi için uğraşıyorlar ancak onun yarışması takımın kararı oldu.” dedi.

Kaltenborn, Gutierrez’in Perez’e kıyasla daha iyi hazırlanmış bir şekilde takıma geldiğini söyledi.

Kaltenborn “Her zaman risk vardır. Bu tür durumla çok karşılaşıyoruz ve en son Sergio’da yaşamıştık.”

“Ancak Esteban ile durum biraz farklı çünkü o daha uzun süredir takımla birlikte. Takıma entegre oldu ve teknik açıdan dahil olmak üzere bir çok konuda takımla daha fazla çalıştı.” dedi.

Gutierrez “Dürüst olmak gerekirse F1’e hazır mıyım bilmiyorum. Gelecek sezon F1 pilotu olduğumda hazır olup olmadığımı göreceğiz.”

“Kesinlikle kariyerimdeki yeni adım için rahatım. FBMW, F3, GP3 ve GP2’deki deneyimlerimin ardından şimdi F1’e geçiyorum ve bu yolda temel adımlardan geçtim. Şimdi F1’e ulaştım ve gerçek başlıyor. Bu yüzden memnunum.” 

“% 100 hazır olduğumu söylemememin bir anlamı olmaz. Şu anda ne kadar hazır olduğumu söylemek zor.” dedi.

 


Yorumlar

  1. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    2013'ün grojean'ı belli oldu ;))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir