2012 Brezilya GP 2. Antrenmanlar – Hamilton Günün Lideri

yazar:

kategori:

İlk seansı lider tamamlayan Hamilton, 2. antrenmanlarda da zaman tablosunun tepesinde yer alırken onu Red Bull sürücüleri Sebastian Vettel ve Mark Webber takip ettiler. Mclaren hem tek turda hem de uzun sürüşlerde bugün en hızlı takım olarak göründü.

Kendi evinde yarışan Ferrari sürücüsü Felipe Massa, lider Hamilton’dan 0.5 sn yavaş kalarak seansı 4. sırada tamamlarken onu şampiyonluk mücadelesinin ortağı takım arkadaşı Fernando Alonso takip etti.

Formula 1’de son yarışına çıkacak olan Michael Schumacher seansı 6. sırada tamamlarken takım arkadaşı Nico Rosberg onun hemen arkasında yer aldı.

Zirvede yer alan Mclaren’in ikinci sürücüsü Jenson Button takım arkadaşına kıyasla biraz geride kaldı ve seansı 8. sırada tamamladı.

 

Poz Pilot   Takım Süre  
1 Hamilton GBR McLaren 1’14.026  
2 Vettel GER Red Bull 1’14.300  
3 Webber AUS Red Bull 1’14.523  
4 Massa BRA Ferrari 1’14.553  
5 Alonso ESP Ferrari 1’14.592  
6 Schumacher GER Mercedes 1’14.654  
7 Rosberg GER Mercedes 1’14.669  
8 Button GBR McLaren 1’14.863  
9 Grosjean FRA Lotus 1’14.994  
10 di Resta GBR Force India 1’15.129  
11 Hülkenberg GER Force India 1’15.131  
12 Räikkönen FIN Lotus 1’15.371  
13 Senna BRA Williams 1’15.432  
14 Perez MEX Sauber 1’15.542  
15 Kobayashi JPN Sauber 1’15.839  
16 Ricciardo AUS Toro Rosso 1’15.902  
17 Maldonado VEN Williams 1’15.953  
18 Vergne FRA Toro Rosso 1’16.048  
19 Petrov RUS Caterham 1’16.126  
20 Kovalainen FIN Caterham 1’16.655  
21 de la Rosa ESP HRT 1’17.244  
22 Glock GER Marussia 1’17.675  
23 Pic FRA Marussia 1’18.127  
24 Karthikeyan IND HRT 1’18.139


Yorumlar

  1. Link beyler lütfen vip box demeyin işyerindeki pc biraz sınırlı.

  2. daha redbull yazmayı bilmiyorsun kimin daha hızlı olduğunu tüm sezonu analiz ederek bulacaksın ha? yapma be 🙂

  3. mc larenler baya hızlı vettelde hamiltona yakın hadi bakalım

  4. Rambo Savar mısın nesin o motoru soğut biraz ben vettel herkesten 2 yada 3 saniye hızlı mı diyom araçların hızları eşit

  5. haha hadi Hamilton yavaş takıma gidiyor e bu adam gittikten sonra Mclaren de bi açıdan MercedesGP olacak anlaşılan 0,8sn yavaş adamla yarışta iyi olma derdine düşmek.. Button f1 aracından sonra olacağı yer güvenlik aracının içi olur kesin

  6. mclaren redbul ferreri bu üçlü hızları eşit araçlar aksini iddaa eden varmı . redbul ve ferreri bu ikili son yarışlarda ilk 4 dışında kaldıklarını ben görmedim . mclaren en hızlısı biraz dayanıklılık sorunları var . o zaman pilotlar sıralamasında bir yanlışlık yok

  7. uykunumu alamadın uçaksavar arkadaş hayırdır. mclaren ne zaman reddbul,dan yavaş oldu

  8. senin aklın başındamı arkadaş saat geç oldu

  9. senin sağlığın yerindemi arkadeş

  10. senin sağlığın yerindemi arkadaş

  11. Aradaki fark ne biliyor musun ?

    2010 Kore GP'si.

    Vettel:"Unbelievable rain.I can't see anything in front of me."
    Alonso:"That's not a very bad."
    Hamilton:"We can be racing !"

  12. Rambo Savar avatarı

    vay arkadaş fetele bak sen 3 saniye hızlı arabayla hamiltondan 0.3 saniye yavaş kalmış. ben bu kadar kötü berbat pilot görmedim. arabayı 3 saniye yavaşlatıyor.

    rampo gibilerin at gözlüklü yorumlarına benden de at gözlüklü yorum

  13. mc laren gayet iyi görünüyor hamilton yarın polü alabilir yada kıl payı kaçırabilir tıpkı geçen hafta olduğu gibi bizi yarın güzel bir pol mücadelesi bekliyor

  14. çok ciddiyim.macaristan 2011 de başta ıslaktı ama çok çabuk kurudu.kanada yağmur kesilince başlamalıydılar ama onlar ne yaptı saat 12 ye kadar 4 saat yarışı bekledik.yağmur kesilmeyi bırak birde kururmasını beklediler aynı malezya 2012 gibi.oysa çin 2009 müthiş bir yarıştı epeyde yağmurluydu.haa araç gidemiyorsa bu lastiğin üretim hatasından kaynaklanıyor.tasarım şekli ve diş kalınlığından kaynaklanıyor.neden eskisi gibi muson lastikleri yok.ayrıca son yıllardaki dolu depolu kurallar gereği araçlar schuminin dediği gibi sc arkasında gibi gidiyor yani yağmurda gitmeden farkı yok.açın youtube den 2005 ile 2012 yi kıyaslayın bakalım korkunç derecede hız farkı var.

    son olarak çoğu pilot (charli) yüzünden ıslak bir pistte araç sürmeyeli epey zaman olmuşki ıslakta nasıl gidileceğini unutmuşlar diyorum…

  15. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    çok güzel yazmışsın helal olsun.valla ben doğru düzgün macaristan 2006 ve fuji 2007 hatirliyorum.

  16. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Ortalık çok karışık

  17. McLaren'in Brezilya paketi iyi gibi gözüküyor.Vettel için hedef puan almak olacaktır.Yarış içerisinde çok zorlayacağını düşünmüyorum.Sakin bir yarış gerçirip şampiyon olmayı seçecektir mantıken.

  18. Macaristan 2011'i izleyebilirsin.Canada 2011'de o kadar ağır yağmurda araçlar kontrayı bırak yol üzerinde gidemiyorlardı.Şaka yapıyor olmalısın heralde.

  19. yağmur olsa ne olur olmasa ne olur.sonuçta ödlek charlie olduğu sürece yağmurlu bir yarış izleyemeyeceğiz.düşünün en son ne zaman yağmurlu bir yarış izlediniz?

    malezya 2012 mi? kanada 2011 mi? yanılıyorsunuz onlar nemli yarışlardı.pist kuruyana kadar beklediler sonrada hemen kuru lastiğe geçtiler hatta kanadada schumi bir bir geçildi podyumdan olmuştu.tamam anlıyorum güvenliği çok aşırısı güvenli değil ama bol kontralı ıslak bir pist ortamında sürekli hata yapan ve her virajda atak yapan pilotlar görmek istiyoruz.
    inşallah pist göl olmayacak şekilde çiseleyerek yağan sağanak olur.ve umarım aniden bastıran musonlar olmaz.eğer aynı korkaklık kararı verirlerse artık f1 izleme şevkim eskisi kadar olmaz.

    burası formula 1.burada cesur pilotlar yarışır öyle iki kontra yaşayınca unbelievable rain,undriveable-undriveable,red flag sızlanmasını isteyen pilotlar yarışmamalı.

  20. hamilton lider vettel biraz arkasında alonso ise epey uzakta

  21. ancak normal şartlarda ara vermemiş bir rai olsaydı istikrarı azmi ve az hatasıyla şu takımlardan herhangi birinde olsa idi ( rbr-ferrari-mc laren) şampiyon olabilirdi.ileri zekalı de larosa-briatore-junior piquet-badoer-gene gibi zaten isimleri 5 para etmez adamların söyledikleri kimsenin umurunda olmazdı.

  22. ham son yarışta şampiyonluğa yarışması gerekirken 3.lük için çekişiyor adamın hakkı şampiyonluktu.vettelin yada alonso nun altındaki araba ham da olsa ham şampiyon olurdu.rai bu sene ara verdiğinden %100 yarışamadı çoğu yarışta ama %99 u tutturdu.tabi alo yada di montenin dediği gibi %120 ile yarışmak yada böyle bir şey mümkün değil fizik ve matematik kuralları zaten buna müsade etmez :).komik adamlar vesselam her ikiside hatta safdirik adamlar:))).

  23. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    pazar günü yağmur bekleniyor.kaybedecek bir şeyi olmayan takımlar kumar oynayabilir.cumartesi büyük bir ödün verip,yarış günü işleri tamamen değiştirebilirler.yağmur yağarsa çok garip bir yarış olur.kim şampiyon olur hiç belli olmaz.

  24. Ferrari adına işler fena gitmiyor.

    Alonso ilk 5'te başlarsa yarışa, ilk viraj sonunda ilk 3 e çıkacaktır.

    Yarış temposunda 1. olma şansı var. ( DRS dezavantajları ortadan kalkacağı için )

    Mclarenlerin temposunun iyi olması da onlar adına avantaj.

    Vettel'in 5. olabilmesi için tek şansları Mclarenlerin iyi bir tempoda olmaları ve şimdilik durum onu gösteriyor.

    Ancak hangisi şampiyon olursa olsun alkışlanmayı hak ediyor…

  25. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai yi türkiyede görmek isteyenlerin işi zorlaşıyor hamiltonun altındaki araçla rai nin aracı arasındaki farkı söylememe gerek yok heralde buna ragmen herseyi bir kenara bırakırsak suan sampiyonada 3. olmak sampiyon olma gibi birsey.

  26. kaybedicek bişeyi olmayanlar yağmur ayarıyla çıkabilirler bence.

  27. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    muhteşem minardi ;))

  28. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    hava koşullarıyla ilgili bir gelişme değişim varmı ?

  29. Hamilton yine çok hızlı görünüyor. Vettel hızlı turunda önü açıkken bu turu attı. Lastikleri yeni idi, yani en yüksek hızı bu gibi gözüküyor. Yarın için değil de, pazar için yüksek yağmur ihtimali var, bence bu Alonso'nun son şansı olabilir. Kuru yarışta Vettel'in podyumdan aşağı düşmesi için ilk turlarda kaza yapması veya arıza yaşaması lazım, yoksa zinhar kaybetmez şampiyonluğu. Yağmur yağarsa işler karışabilir tabii.

  30. Sorun yaşamazsa Hamilton kazanır bu yarışı.

  31. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Zaten durumun boyle olucagini herkes biliyordu. Herkes yagmurun yarisa neler katacagini dusunuyor her halde.

  32. onur çakır avatarı

    en azından redbullarla 0.3 0.4 saniye var şuan değişen bir şey olmaz inşallah

  33. tifoalo HRT avatarı

    Şampiyonluk yakındır.Kutlu olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir