Marko'dan Ferrari ve Alonso'ya Taş

yazar:

kategori:

Auto Bild Motorsport’a konuşan Marko: “Hockenheim’da en iyi araca kim sahipti?”

“Ferrari, herkesin söylediği kadar kötü değil.”

“Belki de Fernando her zaman en hızlı araca sahip olmadı ama sezon süresince kesinlikle çok iyi bir araca sahipti.”

“Eğer (Alonso), elinde kör bıçakla savaştığını söylüyorsa, gerçekten çok üst seviyede mızmızlanıyor diye düşünüyorum”

Bununla birlikte McLaren Pilotu Lewis Hamilton, Alman pilotun son birkaç sezondur üst düzey bir araca sahip olduğunu şanslı ilan etti.

İngiliz pilota göre ayrıca, elinde Red Bull gibi bir araç olsaydı McLaren’da kesinlikle daha fazla şampiyonluk kazanırdı.

Hamilton: “F1’e harika bir araçla girdiğim için şanslıyım”

“Ama aynı seviyede kalmadığı için şanssızdım; (Vettel’inki) onunki ise aynı kaldığı için şanslıydı”


Yorumlar

“Marko'dan Ferrari ve Alonso'ya Taş” için 56 yanıt

  1. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    EBD gidincede eski yerine dönüyordu 2014 tede döner 2024 dede döner keser döner sap döner..

  2. vedat özkan avatarı

    Alonso ve Trulli 2003 yılında renault da takım arkadası oldular başka sezon yok o sezondada trulli 9/7 sıralamalarda fernandoya üstünlük kurdu bu ikisi 1 sezon beraber yarıştılar ondada trulli üstündü dediğin sezonlarda alonso ve trulli takım arkadası değildi bilip bilmeden saldırı amaçlı yorumlar yapmayalım önce öğrenelim.Ayrıca ben yukarıda alonso yu küçümser bir ifade kullanmadım yarış performansında trulli nin hiç şansının olmadığını söyledim alonso nun sıralama performansı çok iyi değil bu onun en büyük eksikliği bu sene eğer şampiyona yı kaybederse bundan bu eksikliğininde payı var bu son derece doğru bir tespit bunda alınacak bir şey yok kimsenin kimseyi yerdiği de yok.

  3. 2 sezondur ısrarla anlaşılmak istenmeyen bir gerçek var.Yavaş araç farklı bir kavram,daha yavaş araç farklı bir kavram.Ferrari yavaş bir araç değil.Hiç bir zaman da olmadı zaten.Bundan sonra da olmaz.Ama en hızlı araç mı ? Değil.Sıralama/Yarış ortalamasına vurduğumuzda en hızlı 3.araç.Çok uzun zamandır böyle.Sezonun ortasından beri neredeyse.Sıralama ve yarışı ayrı ayrı incelersek,ilk 3-5 yarış hariç genelde en hızlı 4.araç.5'e bile düştüğü oluyor.Yarışa gelirsek,çoğu zaman 2.,ara sıra 3.,bazen de en hızlı araç oldu.Ama genel olarak yarışta McLaren ve Red Bull araçlarının en az 1 tanesini geçebildiğini gördük.Ama Singapur'dan sonra Ferrari iyice yavaşladı.Özellikle sıralamalarda.Alonso sezon ortasına kadar aldığı puanlar ve sezonun 2.yarısında 1 tur bile lider gidememesine rağmen istikrarlı olarak aldığı podyumlar sayesinde şampiyonluğu son yarışa taşıdı.Bu mızmızlanmaksa evet Alonso mızmız bir insan.

    Ferrari takımı,Alonso,Massa ve taraftarları Ferrari'nin aracı rakiplerine göre yavaş kalıyor deyince,rakip fanların çoğu bunu nedense "Ferrari yavaş" diye algılıyor ve hemen tepki gösteriyor.Kimse demedi ki HRT düzeyinde diye ? Ama ne McLaren ne de Red Bull kadar arka downforce'u yok bu aracın bu kadar basit.Bunu onboard kameralardan rahatça görebilirsiniz.

  4. sayın site yönetimi üye oldukki rahat rahat yorum yazalım şimdi kalkmış üyeliğimi engellemişsiniz.üstelik saldırgan bir ifade içermeyen yorumlarımıda yayınlamıyorsunuz.tamam geçen gün agır bir dil kullandım ama anlayış gösterin biraz o şahsın yazmış olduğu yorum küfür içeriyordu kim olsa zoruna gider. bende elimden geldiğince kendimi kaybetmemeye çalıştım.

  5. Kimi 2007 de şu anki ferrari'den çok çok daha kötü bir araçla dünya şampiyonu oldu,kimse gibide oturup zırlamadı sezon boyunca.Azıcık pilotluk azıcık da nasıl adam olunur onu öğrensin bence YALANZO!!!

  6. helel be gerçek f1 fanı,aynen katılıyorum kardeş

  7. Şumiyi değil baricello yu daha çok sevin bence,mika nın yanında şumi süt çoçuğu kalır,Gerçekten hakettiği bir tek şampiyonluğu bile yoktur.F1 den anlamayan herkesin ilk öğrendiği şey,f1 in gelmiş geçmiş en iyi pilotu kim,şumi bitti.Ömründe oturup o yarışların yarısını bile izlememiştir,sonrada ahkam keser.

  8. Alonso sürekli Newey Newey derken sorun yok. Marko deyince kötü oluyor. Tasvip etmiyorum bu tür konuşmaları ama rakibin konuşurken sende cevap hakkını kullanırsın bu en doğal hakkındır.

    Ferrari'nin yavaş bir aracı olduğunu düşünmeyenlerdenim bende. Evet Red Bull ve McLaren daha hızlı ama Ferrari'de yarış performansı olarak hızlı. Ferrari'nin sorunu sıralamalar. Alonso hiçbir zaman iyi bir tek tur pilotu olamadı. Bunu kendisi de dile getiriyor.

    Ferrari'nin de DRS sistemi sıralamalarda iyi çalışmayınca(Serhan Acar'da dile getirmişti. DRS kapatıldıktan sonra araç DRS kapalıyken sahip olduğu aerodinamiği kolay yakalayamıyor. Böyle olunca da Ferrari sıralamalarda sürekli geride kalıyor) Ama yarışta Ferrari hızlanabiliyor. Rakiplerinin dayanıklılık sorunları da eklenince dayanıklı ve İstikrarlı Ferrari sürekli yarışta podyumda oluyor.

  9. FIA Retwork avatarı

    Alonso inanılmaz ise Kimi olağan ötesi olur canım benim 🙂

    Adam 2 sene ayrılıktan sonra geldi Lotus gibi bir takımda şu an Pilotlar sıralamasında 3.sırada genele baktığında da Ferrariden hızlı değil.

    Adamın etrafında sponsor yok ağlak tipide yok senin o Alonsondan daha fazla performans alıyor araçtan.

    Alonsoyu destekleyenlerin %70 i Vetteli sevmeyen haz etmeyen topluluk bazen lobi böyle bir şey işte.Pskolojik baskı kurmak lideri aşağılamak ikinci olanı oraya koymak.Bunları zamanında Schumide yaşadı Alonsoyu öven o şakşakçılar Schuminin F1 e dönüşünde veya Zirvede olduğunda dedikleri hala aklımızda.

    O çok övdüğünüz hatta Saubere geçse şampiyon olur diyip mantıksızlıklar deryasında ergence yüzdüğünüz Alonsonun şu an Ferraride sponsor sayesinde duruyor onca milyon dolarlar onca takımı başına toplamalarda hala şampiyon olamıyorsa son radde de kaçırıyorsa o sizin beceriksiz pilotunuz yüzünden Vettel veya Redbull yüzünden değil.Renodan sonra ne kadar fos çıktığını herkes gördü.Tarihi birinciler belirler ikinciler değil bunu yaz bir kenara 🙂

    Madem yüzyılın en iyi pilotu otursun Ferrariyi şampiyon yapsın bıdı bıdı etmeyin son yarış görücez bakalım kim bu baskıyı kaldırabiliyor kim hakediyor.

    Sizin Alonsonuz önce 40 puanlık farkı nasıl korumayadığını açıklasın demekki aracı geliştirme kabiliyeti yokmuş oda yalanmış yani araç hızlı olmadığında Alonso bir hiçmiş 🙂

    Alonsonun 40 puan fark yaratması yeteneğinden değil aracından şu an Alonso o 40 puan sayesinde 2.ci o araç açıldığında Mclaren ve Redbull da kötüydü olmasaydı şu an 5. 6. sıralarda geziyordu o müthiş pilotunuz.

  10. Artık bırakın mızmızlanmayı,sezonun ortasında da redbul kötüydü,kazanamazsan kazanamazsın kardeşim,yok ****** da ******,pistteki en kötü pilotlardan biri bence.Bu güne kadar sanki ne başarmış balığından iki kere şampiyon oldu diye,oda takım arkadaşlarının itelemesiyle unutulmaz pilot oluyor.Bırakın artık bu ayakları.

  11. " En iyi arac sende" lafa bak, Birileri sanki arac dagitiyorda yada gökten zenbille iniyorda onlara en hizlisi denk gelmis!!!! Calisin sizinde olsun bu kadar basit

  12. FIA Retwork avatarı

    Pardonda Bu Yetmiyormuş Gibi Ferrariye ve Alonsoya Laf At…. demişsin Alonso ve Dominin yanında Enzo ile yıl başından sonuna kadar Redbull hakkında konuşmalarını tartıya koysak Ferrari tarafı kırılır 🙂

    O yüzden camdan kalede yaşıyorsanız kimseye taş atmayacaksınız sonunda biri gelir o kalenizi başınıza yıkar 🙂

  13. F.AlonsoDiaz açıkçası red bullun 2014 teki yeni kurallarla eski yerine döneceğini söylemişsin açıkçası buna hiç katılmıyorum takım 3 şampiyonluk kazandı ve oldukça yüksek bi mevla alacaklar finansal ve operasyonel alanda çok iyi durumdalar ve ellerinde adrian neweyyy gibi bir dahi var

    Markonun sözlerine açıkçası bende katılmıyorum mübalağa etmiş ama bazı söylediklerinde haklılık payı var

    açıkçası dominik red bulla ve sebastiana taş atıyosa markoda ferrari ve alonsoya taş atabilir en doğla hakları

    marko vetteli çok seviyor onun şampiyon olması içinde elinden geleni yapıyor ortamı germede buna dahil

  14. Her zaman illakide cogunlugun savundugu dogru olacak diye bisey yok. Bence Alonsonun bu sezon cok iyi is cikarmasindan ve kendi azmiyle becerileriyle Ferrari gibi bir takimi bile tek basina gölgede birakmis olmasi her türlü övgüyü takdiri hak ediyor buna bende katiliyorum fakat öte yandanda takimiyla kendisiyle ataga gecmis bir takim var. Calismislar ve bunu piste daha sonrada podyuma yansitmis bir takim var. O yorumlarinda cogu sezonun bitimine 6-7 hafta kala yapilan yorumlardi ve git gide zayifladi Eger sezonun ortasinda sampiyonluk verilseydi sonuna kadar haketmisti Alonso ama ibreler degisti. Bir temel fikrasi aklima geldi " Temel dursuna sormus ne oldu mac diye Dursunda önce 1-0 öndeydik sonra 2 gol yedik ve yenildik deyince Temelde `Usagim niye 1-0 öndeyken birakip gelmedinizki 2 gol yemenin ne geregi vardi ' demis Yani temel futbol macinin 90 dak. Oldugunun ya farkinda degil yada unutmus bu yorumcularda öyle bisey iste. Neyse bugün ak kara belli olacak kendimizi yormayalim artik.

  15. yalan yanlış yorumlar yapmayın 2005-2006 döneminin tüm sıralamalarını alın alonso 28-12 gibi bi rakamla öndeydi yanlış hatırlamıyorsam.

  16. vedat özkan avatarı

    Bu doğru mesela trulli takım arkadasıyken alonso yu sıralamalarda sürekli geçiyordu hemde alonsonun en fit zamanlarında ama yarışta işler değişiyordu alonso sıralamarda bir hamilton kadar değil bu yüzden ferrari gerilerden başlıyor yoksa araç yarış performansında gayet rekabetçi.Bu da alonso nun eksikliği bu yönü güçlü olsa şu ana kadar daha iyi yerlerden startlar alıp çoktan şampiyon olmuştu bir sıranın bile önemini düşünürsek.

  17. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Harikasın Usta…

  18. Lovely_F2008  avatarı

    ''Biz yavaşız ama hak ettik'' diye bişey yok . Neden gerçeklerden kaçıyosunuz onu anlamıyorum . Tabi ki abartarak söylüyorum Alonso'nun inanılmaz bi sezon ortaya koyduğunu F1 camiasından 100 kişi söyledi . Ve F1 fanlarının %90 ı biliyor ki sezon genelinde elinde kötü araç varken bile harika yarışlar çıkardı ve alabileceği en yüksek puanları topladı . Alonso bu sezon başkaydı , harika sürdü , aracın üstüne çıktı , adam inanılmaz emek harcadı . Evet çoğu kişinin bildiği üzere diğer pilotlardan daha fazla emek harcadı , bu çok açık . Vettel mi daha çok hak etti ? Nasıl ? Aracı iyileştiği zaman iyi olarak mı ? Sezon sonuna doğru aracı iyileştiği zaman iyileşen Vettel olarak mı hak etti ? Birçok pilot da biliyor ve söylüyor Alonso'nun bu sezon neler yaptığını . Alonso kesinlikle bu sezon en çok aracın üstüne çıkan pilot . Göz var nizam var , akıl var mantık var . Button da biliyor bunu Heidfeld de biliyor . F1 fanlarının %90 ı da biliyor . Siz niye bilemiyosunuz ? Demişsin ki ''Burası F1 hızlı değilsen hak edemezsin.'' . Evet bu çok doğru , Redbull sezonun yarısından itibaren de olsa en hızlı aracı yapmayı tekrar başardı ve açık ara en hızlı olduğu yarışlar çıkarıp takım için en yüksek puanları toplayarak takımlar şampiyonluğunu tamamen hak etti . Pilotlar şampiyonluğunda ise puanlar bu kadar yakınken kimin hak ettiği zaten açık . İnsanların çoğu bunu biliyor ve farkında . Acaba neden hepsi değil ? Neden çoğu ? Aynı tutkuyu paylaşıp , aynı şeyi izlemiyor muyuz ? Biz de böyle davranmanızın dayanağı nedir onu bilmiyor ve anlamıyoruz . Bütün farklar , gerçekler ortada . Umarım daha iyi düşünüp olanın bitenin farkına varabilirsiniz .

  19. sonuna kadar haklı. yalnız böyle bir açıklama için neden bu kadar beklediler.sezon ortasından beri ferrari hızlı bir araca sahipti ve medya bunu görmezden geldi veya biz bütün haberleri taraflı medyanın gözünden takip ettik .her şeye rağmen red bull ekibini bunu açık bir dille ifade ettikleri için tebrik etmek istiyorum.ayrıca suzukayı hatırlayalım massa tur zamanları olarak vettelle rekabet edebilececek tek kişiydi.abu dhabi yine aynı şekilde ferrari hızlı bir araca sahipti.yarışı kazanan lotusla ferrari arasındaki tek fark raikkonendir.

  20. sonuna kadar haklı. yalnız böyle bir açıklama için neden bu kadar beklediler.sezon ortasından beri ferrari hızlı bir araca sahipti ve medya bunu görmezden geldi veya biz bütün haberleri taraflı medyanın gözünden takip ettik .her şeye rağmen red bull ekibini bunu açık bir dille ifade ettikleri için tebrik etmek istiyorum.ayrıca suzukayı hatırlayalım massa tur zamanları olarak vettelle rekabet edebilececek tek kişiydi.abu dhabi yine aynı şekilde ferrari hızlı bir araca sahipti.yarışı kazanan lotusla ferrari arasındaki tek fark raikkonendir.

  21. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Çapsız herif, küstahlığında bu kadarına pes yani… Sen başkasının pilotuna laf edeceğine kendin ağlak bebenle uğraş… 100 kez de şampiyon olsa herkes biliyor ki ağlak beben ancak pol pilotu, ortalama bi araçla ancak kovalainen ile kapışır 😉

  22. Lovely_F2008  avatarı

    Var ya tam , gerçek bi F1 fanısın . Çok belli yani . F1i gerçekten biliyosun , gerçekten seviyosun , düşünüp yorum yapıyosun . Yorumlarını beğeniyorum . Gerçekler aynen senin yazdığın gibi . Arkadaş neden görmek istememiş bilemem . Biz Şumi'yi şampiyonlukları dizmeden önce de seviyoduk . Aracının kötü olduğu yılları da izledik . Şumi başka Vettel başka . Vettel 2008 de harikaydı , sezon boyunca aracın üstüne çıkmıştı . Ancak ne olduysa 2009 da oldu . 2009 dan itibaren Vettel sanki bi şekilde araca bağlandı . Araç iyileşiyor Vettel iyileşiyor , araç kötüleşiyor Vettel kötüleşiyor gridde gerilere düşüyor , gerilerden başlıyor varlık gösteremiyor . Şumi'yi nin eski sezonlarını hatırlayanlar böyle bişey olmadığını gayet iyi bilir . Aracı kötü olduğu zaman bile varlık gösteremediğini çok çok nadir gördük . Her zaman mücadelenin içindeydi .

  23. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Takım Patronusun Son 3 Yılda Şampiyonluk Kazandın En İyi Arac Sende F1'in Dahi Cocuğu Sende…
    Senin İcin Her şey Hoş…Bu Yetmiyormuş Gibi Ferrariye ve Alonsoya Laf At….
    Yapman Gereken Ortamı Germek Değil Rakibini Şampiyonayı Buraya Getirdiği İcin Tebrik Etmelisin…
    2014'de Yeni Kurallar İle RedBull Hakettiği Yerlere Dönünce Göreceğim Seni Helmut Bey…

  24. Bu illüzyonun sebebi, Alonso'nun sıralamalarda kötü olmasıdır. Alonso sıralamalarda kötü, Massa ondan da kötü, dolayısıyla araç sanki yavaşmış gibi gözüküyor. Aslında araçta Vettel veya Hamilton otursa, o 5.ci başlamalar 3 e 2 ye çıkardı. Yarış temposu zaten iyi, bir de öndeki araçlar arıza verince Alonso birinci oluyor. Sonra da ben yavaş araçla öndekileri geçtim. He kardeş he.

  25. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Ben Vettel'in Özellikle Belçika'dan sonraki şampiyonluk sürecinde Alonso'dan daha olgun davrandığını düşünüyorum.
    Bu konuda kendisine uyarı da gelmiş olabilir emin değilim ama, 'özellikle Alonso ve Hamilton'ın kendisini küçümseyici ifadeler içeren demeçlerinden sonra' onlara saldıran ve çocukça nitelendirilebilecek tavır ve konuşmalarını görmedik. O genellikle şampiyonluk istiyorsak önümüzdeki yarışlarda maksimum performans göstermeliyiz' şeklinde cevaplar verdi.
    Podyumdaki davranışları Alonso'dan çok daha olgundu. Alonso Vettel'le podyumda karşılaştığında 'ufo gören masum köylü' gibi davranırken, Vettel bir şekilde iletişim kurmaya çalıştı. Abu Dhabi'deki şapka mevzusuna girmiycem bile.

  26. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Hockenheim-da en hizli arac Mclarendeydi. Bir cok taraftar Alonsonun onde oldugu icin en iyi aracin onda oldugunu sandilar. Mclaren RBR ve Ferrariden hizliydi. Bakin Button 7-8den kalkti her kesi gecerek ondekilere yetisti, yetmedi onlarla mucadele etti, bu onun aracinin cok hizli oldugunu gosteriyor. Hamilton da sanssizlik yasamasaydi o da muhtemelen en azindan 3 ve ya 4-cu ola bilirdi. Helmut isini iyi yapiyor soyledigi bir lafi cok begendim– "Belki de Fernando her zaman en hızlı araca sahip olmadı ama sezon süresince kesinlikle çok iyi bir araca sahipti." Surasi dogru ama sampiyon olmak isteyen pilot sezonda en azindan 3-4 yarista baskin araca sahip olmali, pole yalniz yagmurda geldi, kuru zeminde Ferrari pole kazanamadi zaten. Mclaren ve RBR sezon boyunca pistlere gore deyisen baskinliklara sahiplerdi. Ferrari yalniz yagmurda baskin gibiydi. Ferrari ve Alonso bu yil cok istikrarli performans sergilediler, aracin hizi iyi olsa da yetersiz kaldi malesef…. Mizmizlanmak lafi bence o kadar da dogru degil, cunki sampiyonlugu sezon boyunca elinde birinin elinden kacirdigi icin boyle soylemesi normal bir durum. Asil bir pilotun bunlari soylememesi anormal olur. Britaniyada Lewis ve Jenson da Mclarenin hatta Williams, Sauberden yavas oldugunu soylediler, isteyen bulsun o demecleri. Vettel de olsa Alonsonun yerine yine bu tavirlari sergileyecekti. Ama daha sakin bir yolla da anlatmak mumkundu

  27. Kesinlikle haklısın…

  28. Önden başlamak çok avantajlı.Daha önceki yıllarda pole den başlamayan araçta iyi kötü kazanma şansı olabiliyordu ama burda bir yarışta Ferrari önden başlasın(gördük ozamanda) ilk virajı önde dönsün sanmıyorum mekanik bir arıza yada yarış kazası vs olmadıktan sonra yarışıda alır.

  29. zaten bende onu demeye çaışıyorum.en azından ferrariden daha iyi başladınız RBR olarak.doğru söylüyorsun ferrari yarışta baya sağlam ve mekanik arıza pek yaşamıyor.ama sıralamalarda gerilere düştüğünüzde önünüzdekileri geçmek için çok fazla zorluyorsunuz buda zaten kaşar kıvamındaki lastiklerin bitmesine sebep oluyor.katalunyada gördük alonso maldonadonun arkasında son turlarda biraz zorladı neredeyse kimye geçiliyordu.az önce almanya yarışından bahsettim orada alonsonun kazanması kim ne derse desin sadece önden başlamasının eseridir.

  30. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Vettel zaten olgunlaşacaktır ama bu takımla değil. Takımda herkes Vettel'e öyle bir yaklaşıyorlar ki, Vettel hatasız mükemmel pilotmuş gibi, dost acı söyler derler ya, takımın da Vettel'i uyarması, kendine çeki düzen vermesini öğütlemesi lazım, sen çok iyisin aynen böyle devam et dersen o adam olgunlaşmaz, büyümez. RBR aslında pilotuna kötülük yapıyor bu açıdan.

    Sezonun ilk yarısına da bakarsak, zaten dedim; En hızlı araç McLaren'di, RBR çok da iyiydi demiyorum, Ferrari'nin kronik problemleri gibi sorunlar yaşamadılar ancak hız olarak eksiklikleri vardı. Zaten ilk yarışlarda lastiklerin de etkisiyle işler çok karışmıştı, Maldonado'nun yarış kazandığını düşünürsek o dönemi değerlendirebilmek bence çok olanaklı da değil zaten

  31. Doğrusun dostum da ben hala Vettel in daha olgunlaşma sürecinde görüyorum bir 30 lu yaşlarda dahada dikkat edecektir hareketlerine,konuşmalarına vs…Benim demek istediğim sezonun ilk başları hariç(ozaman araç gerçekten kötüydü) herkes Ferrari ye yükleniyor ama RBR sezona çok iyi giriş yapmadı.2.yarından itibaren toparladık durumu.Ayrıca yarışta gerçekten zımba gibi bir Ferrari var,sıralamalar sorunlu geçtiği için bu pek ön plana çıkmıyor.

  32. marko da psikolojik savaşa başlamış ortamı iyce germiş

    bakalım sıralamada neler olacak

  33. Düşündüğümü söyledim dostum.Bak bu sene çok fazla gereksiz demeç veriyor.Hatta Ferrari bile kısıtlama getirdi twitter vs.senin düşüncenede saygı duyarım eyvallah.

    Bu arada Vettel ci değilim takımı seviyorum…Kimi hayranıyımdır

  34. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ferrari en hızlı araçtı demedim zaten, sezon genelinde en hızlı araç kimseydi diyebileceğimiz bir sezon geçirmedik, en başında en hızlı takım McLaren'di sonra gördük ki zamanla McLaren-RBR başabaş gitmeye başladı, son yarışlarda da açık ara RBR en hızlı araçtı. Ferrari'nin en hızlı araca sahip olduğu tek yarış Monza'ydı zaten. Yağmur gibi nedenlerden dolayı aracın saf hızını göremediğimiz için o yarışları görmezden geliyorum.

    Alonso'nun açıklamalarını ben mızmızlık olarak görüyorum, söylediği şeyler gerçek mi, gerçek, Newey ile yarıştığı doğru ama bunu söylemesi hoş değil, gerçekten bir bahaneniz olabilir ama bunu böyle söylerseniz de bahane arıyor konumuna düşersiniz, bu sebepten yaptığı açıklamaların nasıl görüneceğine önem vermeliydi. Ha sen diyorsun ki Alonso'nun mızmızlığı varsa Vettel ağlıyordur, iyi de zaten Vettel ağlıyor ki, Vettel'i sezon ortalarında görmedik mi, Hamilton-Alonso şampiyonluğu alır, Vettel şampiyonluk savaşından koptu dediğimiz günlerde Vettel'in açıklamalarını bir bakın derim. Ben zaten bunları söylemiştim, okuyanlar bilir, Vettel zaten olgunlaşmadı, şımarıklığı mızmızlığı bir dert. Ama kalkıp da Alonso'nun söylediklerini de görmezden gelmemek lazım, ikisinin de iyi ve kötü yanlarına bakabilmek gerekiyor.

  35. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Auto Bild Motorsport'a konuşan Marko: "Hockenheim'da en iyi araca kim sahipti?"
    "Ferrari, herkesin söylediği kadar kötü değil."

    Diyelim ki Hockenheim'da en hızlı araca sahipti.(Ki böyle bir şey yok. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. En hızlı araca sahip olsa, bütün yarış boyunca neden hep baskı altında kalsın ki? İlk bölümde Vettel. İkinci bölümde Button, Alonso'yu sıkıştırdı. Bu pilotlar biraz daha kaliteli olsaydı Alonso'yu geçerdi.) Hockenheim'da en hızlı araca sahip olması neyi değiştirir ki??? O günden, bu güne gelene kadar tam 10 farklı yarış yapıldı. O zaman rekabetçiydi, ancak şimdi rekabetle uzaktan yakından alakaları yok Ferrari ve Alonso'nun. Ha bu arada en son 10 yarış önce hızlı olan bir araçla şampiyonluk mücadelesine girmek Vettel'in, ne kadar kaliteli pilot olduğunu gösteriyor.
    Teşekkürler Marko. Bizleri aydınlattın. Parmak çocuğun en son 10 yarış önce hızlı olan bir rakibe karşı yarıştığını söyledin. Vettel, ne kadar iyi bir pilot herkes görsün. Marko'da bunu söylüyor :))

  36. Marko ilk defa adam gibi Laf etmis Cogumuzun sezon basindan beri anlatamadigimizi Cok iyi Anlatmis. Katiliyorum Cuk diye oturmus. RBR hizli deyipte hala mizmizlananlarada Burasi F1 hizli degilsen hak edemezsin daha hala neyi savunuyosunuz anlamiyorum. Biz yavasiz ama hak ettik bu ne lahana tursusu 3 birincilikle sampiyon olmayi insanin gururu bile hazmedemez.

  37. bazı yarışlar dediğimiz 0.bilmem kaç saniye önde 1.liği veya 2-3 saniye farkla ikinciliği zorladığı yarışlarsa kusura bakmayın ama ben bu yarışlara hızlıydı diyemem.millet tutturmuş bir almanya.yahu yağmurla gelen bir sıralama birinciliğinin arkasından sürekli DRS ye maruz kalması hızlı olmaksa ben bu f1 den anlamıyorum.ingilterede de yine yağışlı bir sıralama ve yarış ikinciliğini zor korudu.malezyayı dersek ona keza perez hata yapmasa belki geçerdi belki geçemezdi bilemeyiz ama yine 1.liği zor aldı.bana göre sadece hızlıydı dediğimiz bir yarış varsa oda muhtemelen valenciya.ki oradada iki rakibi motor arızası sebebi ile yarış dışı kalmıştı.yani demem oki alonsonun bu sene için redbulun şuandaki aracı gibi bir aracı olmadı.vettelin sene başında aracı alonsodan iyiydi ama şuan aralarında sadece 13 puan fark var.ikisininde yarış dışı kalma sayıları eşit olduğu halde ki orada şansa şanssızlığa dem vurmayacağım.buradan şu çıkmasın alonso vettelden iyi vettel alonsodan kötü izlenimi olmasın kimsede.mızmızlanma kısmına gelmeye çalışıyorum.burada mızmızlanma diye bir şey yok biliyoruzki alonso psikolojik savaşı sever.onun için newey ile savaşıyoruz tarzı açıklamalar yapıyor.eğer alonsonunki mızmızlanma ise markonunki bildiğin ağlama.kusura bakmayın biraz uzun oldu galiba.

  38. yok yav olurmu marko paşa ferrari orta sıra takımı be yav :)).sezon başından beri milletin ağzına sakız olmuş ferrari yavaş diye ilgisi yok.ayrıca alo son 3-4 yarışta hem sıralamalarda hemde yarışta yavaştı ferrari hızlı olmasına rağmen bunu ferrari ile anlaşma imzalayıp dizginlerinden boşalan massa nın alo yu rahatlıkla geçebilecek performanslarından görüyoruz yani alo hatasız bir sezon çıkarmadı ve son yarışlarda ferrariyi limitlerinde süremedi.hatta önceki yarışların bazılarındada limitlerinde sürdüğünden şüpheliyim çünkü massa yı gerçekten yavaşlatan onu kobay olarak kullanan bir takım ferrari buna pek ihtimal vermezdim ama son olay austindeki olay bu teorinin gerçeklik payının yüksek olduğunu gösterdi

  39. Objektif olmak gerekirse senenin genelinde en hızlı araç şüphesiz Mclaren oldu.
    Ancak operasyonel hatalara dayanıklılık sorunları da eklenince Hamilton rahatlıkla şampiyonluğa uzanabilecekken, şimdi ancak 3.lük mücadelesi verebiliyor.

    Özellikle ilk 5-6 yarışta takımlar lastikleri tanıyana kadar sürpriz sonuçlar ve istikrarsızlıklar gördük.
    Ben Helmut Marko'nun bazı noktalarda haklı olduğunu düşünüyorum.
    Öyle bir hava yaratıldı ki; sanki Ferrari RedBull'dan her yarışta 1,5 saniye geride ve Alonso canla başla bu açığı pistte kapatıyor.
    RedBull sezonun genelinde Ferrari'den özellikle sıralama turlarında hızlıydı. Bunun öncelikli sebebi RedBull'un ve dolayısıyla Vettel'in tek turda hızlı olmalarından kaynaklanıyor.
    Ancak yarışlarda bu hız farkının genellikle kapandığını gördük. Son ABD yarışındaki 40 saniyelik fark kimseyi aldatmasın, Massa'nın hızını referans alırsanız aslında Ferrari'nin de RedBull'la aynı tempoları tutturduğunu görürsünüz.
    Ayrıca Ferrari'nin startlarda müthiş bir ivmeyle kalktığını ve genellikle ilk viraja kadar, sıralamalardaki dezavantajlarını telafi ettiklerini gördük. (Sıralamalardaki başarısızlığın tek sebebinin araç olduğunu düünmüyorum, Alonso müthiş bir yarışçı olabilir ancak sıralama performansının düşük olduğu aşikar. O beğenilmeyen Maldonado bile sıralamalarda Alonso'dan daha başarılı bu yıl.)
    Bir de buna Mclaren ve RedBull'a göre çok daha dayanıklı ve mekanik arıza nedir bilmeyen bir araç ekleyin.
    Hep Newey'in müthiş bir araç tasarladığından bahsedip, kendi aracını yetersiz göstermek (aslında bunun altında 'müthiş hızlıyım' egosu yatıyor.) mızmızlanmak değil de nedir?

  40. Marko lafı gediğine oturtmuş.

  41. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Tövbe de, Schumi ile mi kıyasladın İlyas. Schumi'yi sevenler zaten onu 7 kez dünya şampiyonu olduğu için yada 2002-2004 gibi şampiyonlukları için sevmez ki, Schumi sevenler zaten onu Mika ile kapıştıkları günlerden dolayı sever, başabaş mücadelelerindeki hallerini severler, şampiyon olduğu için seven varsa zaten F1'den anlamıyordur

  42. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bence haklı ama, Alonso'nun bazı yarışlarda çok da yavaş olmadığı kısmı doğru, son yarışlarda tabi iş değişti orası ayrı zaten. Diğer taraftan Alonso'nun da Newey ile yarışıyorum gibi laflar etmesi hoş değil, bence Alonso da son yarışlardaki RBR üstünlüğünden sıkıldı ve mızmızlanmaya başladı. Dün güzel bir açıklama yapmış, olaylara çoğu zaman gerçeköi yaklaşabiliyor ama mızmızlanmıyor dersek de yalan olur, bazen RBR'nin aracını sebep göstermesi itici oluyor, bunu zaten herkes görüyor, herkes neler olduğunun farkında, tabii fanatik taraftarlı ayrı tutuyorum 🙂

  43. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Alonso'nun altındaki araç kötü değil 3.sırada bir takımdı son yarışa göre..austinde mclaren en hızlıydı,sonra rbr,sonra ferrari ama alonso'nun altında hep zorlayabileceği düzgün çalışan bir aracı vardı buda fark yarattı..bknz:Schumacher 3 sene'de 1 kez podyuma çıktı..onun dışında yağmurlu havalarda araç performansından çok pilotaj önemli oluyor.ve schumi yağmurlu geçen 2011 kanada'da almanya,silverstone 2012 de 3.sırayı aldı..hatta çin ve malezyada 2. ve 3. oldu..araç biraz istikrarlı olunca çok iyi performans gösterdi schumi..alonso'nun altındaki araç çok iyi sürülebilir ve zorlayınca geri tepmeyen bir araçtır..ve üstüne alonso'nun yeteneğide eklenince Ferrari şuan pilotlar şampiyonasında başarı elde etmeye çalışan bir takım oldu..Ferrari aslında salaklık değilde biraz daha gelişebilseydi alonso çoktan şampiyonluğunu ilan etmiş olacaktı daha dün gibi aklımda 40 puan fark şimdi ise nerden nereye iyi olan kazansın.ama bana soracak olursanız Alonso şampiyonluğu Vettel'den daha çok hak etti..sene başındaki o dandik aracıyla neler yapmıştı herkes biliyor..bakalım yarışda neler olacak…

  44. senin bir redbul ve vettel taraftarı olarak yorumlarını beğenerek takip ediyorum.diğer vettelcileri düşününce bulunmaz hint kumaşı gibisin.amma velakin bu yorumunu pek objektif bulmadığımı söylemedende edemeyeceğim.

  45. eywallah teşekkur ederım 🙂

  46. mizmiz fernonda cuk oturmus…

  47. Bu haberlere alıştım artık. Shumi ye gelince kimse bir şey demez Vettele maşallah.

    Sanki Shumi kötü araçla aldı hatta domine etti F1i. Adamlar harbiden ezik yaw.

    Vettel fazla sevmem ama bunlardan daha çok sevmeye başladım artık.

  48. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    5 yarıştır açık ara en hızlı araç kimde Marko efendi ? Bu adam konuşunca çıldırıyorum yahu

  49. Eğer (Alonso), elinde kör bıçakla savaştığını söylüyorsa, gerçekten çok üst seviyede mızmızlanıyor diye düşünüyorum"

    Haksızda değil hani.Ferrari en hızlı araç yapmadı kabul ama kendilerinin bahsettikleri kadarda kötü bir araçları yoktu.Evet Fernando bu sene çok gereksiz açıklamalar ve mızmızlanmalar yaptı buda bir gerçek.Şimdi herkes gelecek Vettel de mızmızlandı sürekli diyecekler doğrudur.Bende diyecemki Vettel 24-ALonso 31 yaşında.

  50. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Marko :İspanyada en hızlı araç kimdi?

    Cevap williams maldonado

    O zaman williams neden şampiyon olamadı.

    Mantığa bak.

  51. adam haklı , hep mızmızlık .. vettel degıl rakıbım newey .. vs vs ..

  52. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    marku akıl oyunlarına başlamış.markunun kafasına göre en hızlı araç mercedes olmalı.Çünkü Çin gp de herkesi ezdiler.Hockenheimde değişken havada alonso kazandı diye en hızlı araç ilan edene bak.

    Horner o zamanlar şöyle diyordu.Alonso boyundan büyük işler başarıyor.

  53. qlmanyada gorduk senin yeteneksiz pilotun yaris boyunca drs alanindaydi.bu mudur en hizli olmak?hadi diyelimki oyle marko paşa sezon başı nasıldı?3-4 yarış iyi tempo tutturduk diye ferrari hızlı mı oluyor?bana bu sene ferrarinin kuru zeminde ortaya koyduğu baskın bir yarış söyleyebilecek misin marko?sunu bil fernando hic mizmizlanmadi gecen yarista gorduk lewis in arka kanadini gorunce kimin aglamaya basladigini yada bir yarista 2 kere on kanadina hasar verenin kim oldugunu.hatta biri sc periyodundaydi dimi 🙂

  54. mızmız fernando alonso acayip sevdim ben lafı……….Şalu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir