Massa Ülkesinde Podyuma Çıktığı için Çok Duygusal

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, Interlagos’taki yarışta takım arkadaşı Fernando Alonso’nun arkasında 3. olup podyuma çıktı

Ferrari pilotu, podyumda gözyaşlarına hakim olamadı.

Massa: “Ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çok duygusal bir yarıştı. Yarış gerçekten muhteşemdi.”

“Senenin ikinci yarısı, gelecek sene için hazırlıktı. Sene içinde her şey oldu”

“Sezonun ilk bölümü bir felâketti. Ama ondan sonrası ise tamamen farklıydı. Ne yaptığımı biliyordum.”

Brezilyalı pilot, ülkesinde 2008’den sonra podyuma dönmesinin kendisini duygusal yaptığını belirtti.

Massa: “Buraya çıktığım son defadan bu yana çok şey oldu. Kesinlikle kariyerimin en güzel zamanları değildi. Ama çok ders çıkardığımı düşünüyorum. Hayat tecrübesiydi.”

“En önemlisi, durumu anlamak ve iyi yönde gitmek. Her zaman bunu yapabileceğime inanıyordum”

“Geri dönmek harika bir duyguydu. Bütün hafta sonu rekabetçiydim; yarıştaki sorunlarıma rağmen”

“Her zaman rekabetçiydim ve burada olmak beni gerçekten gururlandırıyor”


Yorumlar

  1. Tabii yahu…2004 fisichella engellemesi, 2006'da schumi engellemesi, 2007 ve 2009'da raikkonen engellemesi, 2010-11-12 alonso engellemesi…2008 dışında sadece 2002 ve 2005'de takım arkadaşlarını mağlup edebilmiş, ikisinde de 2 puan farkla.2008 ise kariyerinde ilk ve son kez kovalayabildiği şampiyonluk mücadelesi.

    Senin favori dediğin adam bu mu ? Gridde vettel, alonso, raikkonen, hamilton, button gibi dünya şampiyonları varken senin bahsettiğin adam(!) felipe massa mı ? Massa ferrari için figürandan daha ötesi olamaz, emir verilir ve massa da ona itaat eder.

  2. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Arkadasım kımse Massa nın alnına silah dayayıpta şöyle böyle yapacaksın demedı, bu performans ile sartlarımız bu kabul ederen kal etmeyeceksen güle güle, okadar kendıne özgüvenı vardı madem oda tavrını koysaydı baska takımda yarısmayı göze alıp sözlesmeyı yırtıp atıp ilerleseydı..

  3. Ferrari%100 avatarı

    Seneye ferrari Massaya şans verecektir

  4. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    2013 Massa'nın son şansı.İyi sonuca şiddetle ihtiyacı var,ortalama dereceler bile 2014 koltuğu için yeterli olmayabilir

  5. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Seneye ALONSO ENGELLEMESİ OLMAZ İSE(!) şampiyonlugun en buyuk favorilerinden olabilir..

  6. Ferrari%100 avatarı

    Massa sezon başında böyle performans sergilesin oda şampiyonluk için oynaya bilir
    Tabii Alonso engellemezse engellememesi gerekiyor ona bugün okadar yardım etti

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Eski Şhumi fanları şimdi massayı yere göğe sığdıramadığı gibi ferrariyi de yerden yere vuruyorlar.Pilotlarının şutlanması sebebiyle ferrariye kin güdüyorlar.Unutmasınlar ki pilotları Ferrari ile birlikte birçok ünvana kavuşmuştu.

  8. Hesaplamayı unuttuğunuz bir şey var,
    massa rakiplerden, yani Vetel hamilton ve diğerlerinden puan alması mı ferrai ve Alonso nun lehine
    yoksa gerilerde kalması mı?
    bakın yarışlar bitti,üç ay boyunca fanatizmi bırakıp mantıklı seviyeli bilgilendirici yorumlarınız olursa ben her gün bu sitede olurum,umarım bu siteyi aynı sıklıkla ziyeret etmemi sağlayacak yorumlarınız olur ,saygılar

  9. Vadafone nerden çıktı ya? Santander 🙂 O kadar sinirlenmişim ki bu adaletsizliğe yazarken gözüm kararmış. :)))

  10. Massa takım içinde eşit şartlar olduğunda takım arkadaşlarına karşı asla ezilmemiş bir pilot. Schumacher ile olan yılları onun için inanılmaz verimli olmuştu. Ondan öğrenebileceği kadar çok şey öğrendi,onu rakip olarak değil akıl hocası olarak gördü. Schumi de kariyeri boyunca hiçbir takım arkadaşına göstermediği adaleti ona gösterdi ve dahası onu kabullendi, kanatları altına aldı. Massa son yılında Schumi den geri kalmadığı gibi ondan üstün olduğu yarışlar da çıakrdı. Raikkönen ile olan yıllarında da eşitlik vardı. Sonuçları hepimiz biliyoruz adaletli bir mücadeleydi, ilk yıl Kimi sonraki yıl ise Massa üstündü. O talihsiz kazaya kadar da öyle. Bunun nedeni Kimi nin politik bir pilot olmaması ve işine bakmasıydı. Schumi ile ve Kimi ile olan yıllarında takım içinde politika yoktu. Schumi akıl hocası Kimi ise adil bir rakibiydi. Ama Alonso ve onun paracıkları gelince, takımdaki üst kademe isimlerde karaktersiz isimlerle değişmeye başladıkça çok şey değişti. Ben Massa nın takımda kalmasından çok mutluyum bir taraftar olarak ancak Massa takımda kalarak kendi adına büyük bir hata yaptı. Çünki bu takım içinde ne bir daha Schumi gibi kendini kabul edecek bir akıl hocası ne de Kimi gibi politik olmayıp sadece kendi işine odaklanacak adil bir takım arkadaşı ne de ona eşit davranacak Todt ve Brawn gibi yöneticiler olmayacak. Çok koyu bir Ferrari taraftarıyımdır ancak Dominicin, Alonso nun ve Vadofone sponsorluğunun takımla ilişkisinin kesileceği günü iple çekiyorum.

  11. anlatamıyorsun ki millete.sene başından kontrat dönemine bak.basın müthiş baskı yapacaktı ferrariye sonra baktılar olmuyor hemen hızlandı enteresan şekilde.Adam hızlandı Ferrari markalarda 2. liğ kaptı.
    Okadar ayak oyunu yaptılar yapıyorlar.Sonuç ne oldu.Bi parmak çıktı ortaya 3 senedir gözlerine gözlerine giriyor.Massa nın durumu alonsoyu süper gösteriyor hep.İtalya yarışından beri durum ortada gerçekler ortada.MAssa geri döndü.Umarım seneye şartlar eşit olur diyeceğim de nerdeee.Bu kafayla devam etsinler daha çok ızdırap çekerler böyle.

  12. Massa nın suratında ferrarinin ona yaptığı kötülüklerin izleri vardı.herşeye rağmen ayaktayım diyordu sanki.Biraz el insaf edin şu adama eşit şartlar sunun aloyu yenemse de rezil ettirmeyin elaleme.

  13. niye takımda eşitlik olmadığının en iyi kanıtıdır bu yarış.
    eşit olsa çıkacak arızaları tahmin etmek çok kolay..

  14. Tamık içinde eşit şartlar sağlandığında neler yapabileceğini bize geçmişte olduğu gibi yine kanıtladın ama ne kadar kanıtlarsan kanıtla bu paranın ve politikanın avucuna aldığı bir sporda yetmiyor malesef. Seneye malesef ama malesef yine aynı şeyleri yaşayacaksın, duygusal bir insan olduğun için çoğu zaman duyguların mantığının önüne geçiyor. Para ve politik güç Alonso' da ve sen sezon başladığında yine ikinci plana atılacaksın, medya da yalancı dominikler eşitlik var diyecekler. At gözlüklü taraftarlar, yazarlar ve yorumcular yine Felipe bir işe yaramıyor diyecekler. Seneye malesef yine aynı senaryoları izleyeceğiz. 🙁

  15. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    massa kazandıgı cogu yarıstan ıyı bır yarıs cıkarttı bu gun.belkıde kazandıgı en anlamı yarıs olabılırdı ama alonso nun durumu buna manı oldu.tek ısegım 2008 de kımı ıle saglanan esıtlıgın onumuzdekı sezon alonso ıle ıkısıne tanınması. pek massadan hazetmem ama yıgıdı oldur hakkını ver.bu cocuk bunu hakedıyor.

  16. Massa harika bir performans gösterdi. Umarım önümüzdeki sezon boyunca böyle sürer.

  17. felipe hakikaten bu pistin uzmanlarından. yine harika bir start. ilk virajı 2. sırada geçti.
    eğer bugün kendi başına yarışıyor olsaydı, galip gelmesi işten bile değildi. 2. lik ise zaten cepte.
    takım arkadaşına yaptığı yardım, arkadakileri bekletmesi, önündekileri sıkıştırması, virajlarla dolu 2. sektörde yaptığı gözü kara geçişler, webber'i ekarte ederek alonso'nun her ikisini de geçmesi için sola süpürmesi, istediğinde uçuşa geçmesi.. kesinlikle 1.sınıftı.

    yağmurlu bir günde galip gelmemek ya da en azından 2. cebi almamak için savaş verdi neredeyse.
    tebrikler, en kötü yarışın böyle olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir