Schumacher, Vedasında Eski Anılarını Hatırladı

yazar:

kategori:

Olaylı geçen günde efsane pilot, ilk turlarda lastiği patlayınca geriye düştü ama sonrasında 6.’lığa kadar yükseldi. Alman pilot, şampiyon Vettel’e geçilince 7. sırada günü tamamladı.

Schumacher: “Çok büyük bir meydan okumaydı. Çünkü açıkçası lastiğim patladı ve yine gerilere düşmüştüm”

“Aynı şeylerin başıma geldiği 2006 senesini hatırladım. Şansıma, doğamda pes etmeyip bir çözüm bulma var; işe de yaradı”

Alman pilot, veda ettiği günde vatandaşı ve yakın arkadaşı Vettel’in şampiyon olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu da belirtti.

Schumacher: “Açıkçası burada bırakıyor olduğumu düşününce güzel bir son oldu”

“Bir yönde bana 2003’ü hatırlattı. Yine benzer sıkıntılar yaşıyordum ve şampiyonluğu sadece 1 puan farkla kazanmıştım”

“(Vettel ile) onunla gurur duyuyorum. İyi bir arkadaşım”

Mercedes pilotu ayrıca Raikkonen ile de sıkı mücadele girişti.

Schumacher: “İnsanlar buraya bir gösteri izlemeye geliyor. Bu yüzden siz de ortaya bir şey koymalısınız. Üzerine gitmeli ve elinizden gelenin azamisini sunmalısınız. Ben de üzerine gidiyordum ve belli anlarda, yer olmadığını görüp yenilgiyi kabullenmelisiniz.”

7 dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, rekabetten uzak Mercedes ile hayal kırıklığı yaratan sonuçlar alsa da taraftarlarının desteğinde inanılmaz derecede memnun kaldığını ifade etti.

Schumacher: “Güzel bir zaman oldu. Beraber çok fazla heyecan verici anı paylaştık; çok zor zamanlar geçirdik”

“En inanılmaz olanı, son üç senede bir şekilde çok fazla destek hissettim. Bu seneler benim için en zorlarıydı”

“Ama taraftarlar her zaman arkamda oldu”


Yorumlar

“Schumacher, Vedasında Eski Anılarını Hatırladı” için 41 yanıt

  1. 4 dakikada schumi :((( Resmen o günlere gittim geldim,

  2. Arkadaşlar Goboti Schumi için güle güle t-shirtü hazırlamış almak isteyen linkten alabilir ben aldım ve odamın duvarına astım.
    http://www.goboti.com/kampanya/regenmeister-tisort

    Güle güle yağmur ustası bu da son yorumum olsun trf1.net'e kırdığım arkadaşlar varsa özür dileri, sağlıcakla kalın.

  3. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Keske dönmeseydın diyor bir tarafım, diger tarafımda ıyıkıde döndun.. cok karısık duygular..
    tek temennım en iyi karıyere sahıp olan pılot lugun ustune en ıyı karıyere sahıp olan bır takım patronu olursun yetıstırdıgın pılotlarıda bizlere izletirsin…

  4. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Öncelikle belirtmem gerekir ki bir Schumacher fanı olarak onun gidişine ben de çok üzüldüm. Neden adın "bir MGP taraftarı" diyeceksiniz… Mercedes'i marka olarak severim ama benim bu takımı tutmamdaki asıl sebep tabiki Schumi'ydi. Ve şimdi bu takımdan artık iyice soğudum. Hele ki Serhan Acar'ın söyledikleri doğruysa, yani Mercedes, Hamilton'la işi bitirip Schumi'yi emekliliğe zorladıysa gerçekten çok yazık etmiştir. Ama sanırım Schumi de bu takımla bir yere varılmayacağını gördü.

    F1'den anlayanlar Schumacher'in hala iyi sürdüğünü görmüştür. Bu yaşına rağmen güzel performanslar ortaya koymuştur. Ayrıca sıcaklığı, güler yüzü ve tabiki o mücadeleci tavrı bizim ona bağlanmamızın sebepleridir. Keşke bir mucize olsa da iyi bir takımla F1' e yine devam etse…..

    Artık fazla söze gerek yok. Yaşattığın herşey için sana çok teşekkür ederiz EFSANE! Hoşçakal…

  5. Aynı duyguları ben de paylaşıyorum.Ne diyorum biliyor musun? ALLAH(CC) göstermesin de FERARİ ve MACLAREN takımları pilotlarından birisi kaza yapar , yarışamaz bir hale gelir onlar da Schumi'ye teklif götürseler Schumaher de geri dönse…

  6. onu yaptıkları için 43 yaşında milyonlarca fana sahip olabiliyorlar

  7. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz
    "Öncelikle takımım için çok gururluyum. Şampiyonluğu bugünden önce kaybettik. Onu Spa'da Grosjean üzerimden uçtuğunda ya da Vettel Japonya'da sıralamaların ardından şaşırtıcı bir şekilde sadece kınama aldığı zaman kaybettik. Brezilya'da kaybetmedik ancak bu bir spor."

    bunu söyleyen şuanda griddeki en iyi pilot 🙂 button lider giderken sorun yaşasa yada vettel sorun yaşasa şampiyon olmayacak mıydın? kaybetmeyi bile bilmiyor bu adam. sana gelirsek el nano efendi. schumacher, raikkonen, hamilton, vettel haberleri altında bu pilotların herbişeylerine çamur atarsın. bak yukarıdaki de senin pilotunun lafı. alonso'da kusursuz insan evladı değilmiş.

  8. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    şu ağlağa ayna tutun yine.

  9. Schumacher gibi bir pilotu şampiyonluktan aşağı hiçbir sonuç tatmin etmez. Lotus veya Force India ile olacak iş değil bu. Ancak RedBull veya McLaren'den teklif gelirse mümkün.

  10. Bu kadar formdayken, bir takım onun aklını çelemzmi?
    Lotus yada F.india mesela?
    İyi bir haber gelmezmi?
    biraz olsun ümitlenmek istiyorum.
    böyle veda olamaz:((

  11. Fair Play'den söz eden Alonso taraftarları var. Ne kadar garip

  12. Böyle bir durumda ne denilebilir ki, bilmiyorum. İnsan bazen duygularını ifade edemez ya, o durumdayım. Bundan sonra F1'de olmayacağını düşünmek çok hüzünlü bir durum. Güle güle Michael seni çok özleyceğiz.

  13. Güle güle şampiyon! Herkes her şeyin farkında,sen merak etme,mercedes ile seni ayrı bir kefeye koyan onca taraftarına da zaten teşekkür ettin…
    Bu takıma rağmen diyeceğiz bundan sonra hep,bu takıma rağmen efsaneliğini yine gösterdin diyeceğiz,senin üstünden mayalanmaya çalıştılar,adeta üstüne basarak büyümeye çalıştılar,olmadı,sen yine her zaman hatırlanmak istediğin gibi ''asla pes etmeyen bir savaşçı'' idin ve pes etmedin,ve sonunda bu takımdan bi halt olmayacağını da anladın tahminimiz,elbette seni onore edebilecek bir çizgi izleyebilirdi takımın,ama hiçbir şeyi beceremediler ki onu becersinler,onore bile edemediler seni,biz eminiz ki hamilton transferinde söylemek isteyip de söyleyemediklerin de var,ama büyüklüğünden ses çıkarmadın,takım oyuncusu olduğunu yine gösterdin,rosberg ukalasına 3 sene ağzını bile açmadan dayandın,neden? sırf takımın için değil mi,biliyoruz şampiyon sen hiç merak etme… Bu sezon rosberge haddini bildirdin esasında ancak bu durum puana yansımadı malesef,neden ? çünkü tam 8 kere yarışdışı kaldın,ve rosberg senin yarışdışı kaldığın muhtemel galibiyetlik monaco da ikinci olurken,yine muhtemel ikincilik alacağın çinde galibiyet aldı,işte bu yüzden,bırak avutsun kendini şampiyon,biz herşeyin farkındayız…
    Güle güle yorgun savaşçı,seni unutmayacak ve unutturmayacağız…

    20 yarışta;
    schumi rosberg
    pole: 10 10

    yarışı
    önde bit.: 10 10

    yarış dışı: 8 3

    puan: 49 93

  14. Heikki Kovalainen avatarı
    Heikki Kovalainen

    Fazla uzun yazıya hiç gerek yok Motorsporları tarihinin gelmiş geçmiş EN BÜYÜK PİLOTU SENSİN o kadar !

    Umarım Seni gelecek sene padok alanında görebiliriz yokluğunu çok hissedicez çok 🙁

  15. DreamOfWinD  avatarı

    Gider ayak kalbimize hançeri sapladın bizi büyük hayal kırıklığına uğrattın Schumi.

  16. günün en kötü yorumu şumi nerde geçit verdi sen massaya bak resmen alonsoya yol verdi ah siz yokmu siz

  17. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Maalasef Formula yeniden YETİM kaldı.
    Üzücü…Duygularımi ifade edecek kelimeler bile çıkamiyor ağzımdan..
    Üzücü. 🙁

  18. I LOVE YOU SHUMİ (ulen sevgilime bile söylemedim be). Elveda SHUMİ,Elveda Formula1,Elveda Shuminuri.

  19. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Massa kaç kere gel geç dedi alonsoya ??

  20. Sen ona aldırma. Çocuğun acısı büyük, bugün her mesajında birilerine saldırmakla meşgul.

  21. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Schumii seni çok özlicez :(( bi daha ekranda MSC yazısı olmayacak..F1'i izlemenin bir anlamı kalmıyacak..iyiki F1 pilotu olmuşsun iyiki tekrar spora döndün..hakkındaa hayırlısı olsun inşallah Ferrari'deki gibi yarışları izlemeye gelirsin..sırf arada Ferrarideyken schumacheri gösteriyolar diye bir kaç sıkıcı yarışı schumi için izlemiştim..yine birebir mücadelelerde mükkemmel bir performans göstermiştin..kimi yerine grosjean olsaydı schumi is out the race olacaktı..bir tanesin schumi 😀

  22. ah be adamım lotusta bi kişilik yer açılacak , sen nere gdersin, grosjean la yürümez bu iş , adam hızlı ama yarışı tamamlıyamıyo ki . lotusa senin gibi bi adam lazım hem gelişime faydası olsun hemde takım puanlarına …………….

  23. Bana F1'i sevdiren adam güzel insan elveda… Teşekkürler Michael her şey için teşekkürler.

  24. Eray Parlak avatarı

    2010 da seni spora döndüren Mercedes takımına okadar çok sempati duymuştumki o an, 3 sene sonra bukadar küfür ediceğimi hiç düşünmemiştim bu takıma.
    Senin şampiyonluklarına canlı tanıklık ettiğimiz için çok şanslıyız.
    Umarım bir şekilde F1'in içinde yer alır ve padokta boy gösterirsin.
    Yolun açık olsun Shcumacher bize yaşatıkların herşey için sana minnettarız..
    Tarih senin gibi bir efsaneyi unutmayacak Schumacher…

  25. Ya ne fair play ınden bahsediyorsun.
    Mercedesin durumu zaten ortada zorlasada gecicek di vettel zorlamasada. Bazen yenilgiyide kabullenmek lazım.

  26. Raikkonenle mücadelesini izlerken 2006 brezilyayı hatırladım.gercekten çok güzel mücadeleydi yetenek ve tecrübe nasılda belli oluyor dimi.

    Güle Güle Schumi

  27. Schumacher gibi aklı başında hiç bir pilot şampiyonluğa oynayan bir pilotun kaderiyle oynamak istemez.Doğru olanı yaptı.Arkasındaki Alonsoda olsa aynı şeyi yapardı

  28. Bu arada bende artık nispeten kendimi f1'den uzaklaştıracağım.Michael Schumacher'in dönüşüyle tekrar yarışları izlemeye başlamıştım.Bundan sonrada arada bir kim ne yapmış diye bakarım.İzlediğim şu 3 sene için TRF1 sitesi yöneticilerine verdikleri emekten dolayı çok teşekkür ederim..Sağlıcakla kalın..

  29. seni özleyeceğiz demek isterdim lakin vettele gel geç diğerlerine kök söktür

    git ve geri dönme diyebiliyorum ancak.

    bu fair playle.

  30. Senin gibi pilot bir daha zor gelir. Bana F1 i sevdiren adama 2. kez elveda diyorum.seni çok özleyeceğim. MSC Simply The Best!!

  31. Bu kadar çobanın direksiyon başına oturduğu bir gridde senin gibi bir şampiyonun emekliye ayrılması çok yazık. Bu yaşında bu güce sahip olman bile en formda yıllarında neden yenilmez olduğunu, neden seni durdurmak için görülmemiş kural değişikliklerine gidildiğini gözler önüne seriyor. Skor tablosuna baktığımızda 2. kariyerin başarısızlık gibi görünüyor aldatıcı bir şekilde ancak objektif bir değerlendirme ile sen 2. kariyerinde sana düşman olanların ve senin kalitene inanmayanların bile takdirini kazandın. Bence bu bir zaferdir. Sen tarihin gördüğü en muhteşem pilotlardan birisin.

  32. vedat özkan avatarı

    evet kobayashi bi film çevirecekti ama schumi gazını aldı:))

  33. Kimi ile mucadelelerini soluksuz izledim, 2014 araclarininda tadina bakip oyle ayrilsaydi keske, rahatlikla 2-3 sene daha yarisirdi hele ki pistte bu kadar gereksiz pilot varken.

  34. Koba'yı Vettel'in arkasında yakın takip ederken görünce dedim ki tamam bu deli japon ilerleyen turlarda kesinlikle bir dalış yapacak.Schumi gider ayak Vettel'e yolda verdi.Yoksa Koba delice bir atakla onu şampiyonluktan edebilirdi.Gerçi RedBull arayı açıyordu ama heyecanlı bir andı.

  35. MSC seni özlüycem dostum gerçekten bu sefer ilk bıraktıgın kadar duygusal olmadım ama hüzün vardı yine.Keşke seni yukarlarda izleme şansımız olsaydı.

  36. vedat özkan avatarı

    Çok üzgünüm sanki bir yakınımı kaybetmiş gibi hissediyorum gridde önümüzdeki yıl seni göremeyecek olmak acı verici efsane.
    Biz seninle harika anlar yaşadık.Kimsenin yapamadıklarını yaptın hep bir ayrıcalık ortaya koydun.
    O kadar çok zafer yaşadın ve yaşattınki hiç kazanamayacağını bilsem genede seni gridde görmeyi isterdim zaferlerine zaten doyduk ama gidişin gene koydu be efsane.

  37. Güzel bir son oldu. Tabi ki en fazla bu olabilirdi. Keşke böyle bitmeseydi. Teşekkürler Michael. Herşey için…Seni çok özleyeceğim.

  38. Rainmaster lakabının nereden geldiğini herkese bir kez daha gösterdi. Helâl olsun. Seni çok özleyeceğiz.

  39. Seni Özleyeceğiz Efsane.

    Hayat tutkulardan ibarettir. Benim tutkularımı paylaştığınız için teşekkür ederim. (Michael Schumacher)

  40. ne varsa eskilerde var.birbirlerine yaptıkları adil atak ve savunmalardan da belli oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir