Button "Sıradışı" Yarışı Kazanmanın Keyfini Sürüyor

yazar:

kategori:

Yarışa ikinci cepten başlayan İngiliz pilot, yağmur çiseleyene kadar ilk cebin sahibi takım arkadaşı Lewis Hamilton ile mücadele etti; daha sonra ilk çiselemede kendisi gibi pite girmemeyi tercih eden Nico Hulkenberg ile savaştı.

Daha sonra Hulkenberg ve Hamilton’ın çarpışması, Button’ın zaferini rahat bir halde getirdi. O kaza ile Hamilton yarış dışı kalırken, Hulkenberg pitten geçme cezası aldı.

Button: “Şimdiye kadar mücadele ettiğim en zor yarışlardan birisiydi. Şartlar çok aldatıcıydı ve o sıralarda geçiş lastiklerinin doğru hamur olduğunu çok defa düşünüyorsunuz”

“Lastikleri her yerde kilitliyorsunuz. Sınırları zorlayıp takımın size bilgi vermesini beklemek zorundasınız. Sadece aracı sürmek değil; orada bütün bilgilere de ihtiyaç duyuyorsunuz”

“Gerçekten iyi bir yarıştı. İlk güvenlik aracı benim için işleri zorlaştırdı. Sonrasında yarış benimle Nico (Hulkenberg) arasındaydı.Bu da işleri çok daha zorlaştırdı. Pite geldiğimde de sıkıntı yaşadım”

McLaren pilotu, Hamilton’ın yarış dışı kalmasına üzüldüğünü; çünkü takım arkadaşıyla mücadeleden keyif aldığını söyledi.

Button: “Lewis’in takımla son yarışından keyif alamamasına üzülüyorum. Ama yarış bu. Böyle şeyler oluyor”

“Ona bir elveda demek isterdim. Geçen bu üç senede birlikte iyi bir dönem geçirdik ve ilk 10 turda iyi bir mücadele ederek bunu kanıtladık”

İngiliz pilot ayrıca Hulkenberg’i de övdü

Button: “Bugün bir Force India görmeyi beklemiyorduk sanırım. F1, kurallar sayesinde daha yakın hale geldi. Pek fazla kural değişikliği olmaması, takımların birbirine yaklaşmasını sağlıyor. Bunu gelecek sene de göreceğiz”


Yorumlar

  1. ilk periyotta button 55 saniye fark açmıştı hamiltonla arkasında hulkenberk ama securty eritti farkı button zaten ilk turda lastikleri ısıstabilen bir pilot değil ama sakin ve aceleci davranmaması en büyük artısı üstelik gittikçe yükselen bir formu var bana göre seneye kimse dikkate almasada ben en azından daha dayanıklı bir araçla şampiyonada iddaalı bir durumda olabilir. takımda 3. yılı ama hamilton gibi bir takım arkadaşına karşı çok iy dayandı ben dahil kimse beklemiyordu bu durumu

  2. "Daha sonra Hulkenberg ve Hamilton'ın çarpışması, Button'ın zaferini rahat bir hale getirdi"
    getirmedi, zaferi sağladı.

  3. 3 sene süren Lewis Hamilton & Jenson Button takım arkadaşlığının sonunda

    Galibiyet Podyum Toplam Puan

    Hamilton 10 22 657

    Button 8 25 672

  4. Kesinlikle herkesin sorun yaşadığı, işlerin birbirine girdiği yarışta sadece 2 pitstop yapması ve sorunsuz bir sürüş çıkartması çok büyük bir başarı. Beni rahat bırakın. Ne yaptığımı biliyorum diyen isim bugün Button oldu. 🙂

  5. Değişken koşullarda geçen yarışları kralı Button

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir