Ferrari: "Alonso Şampiyonluğu Hak Etti"

yazar:

kategori:

Alonso, büyük mücadelenin ardından bugün şampiyonluğu 3 puan farkla Red Bull sürücüsü Sebastian Vettel’e kaptırdı.

Domenicali “Onunla gurur duyuyoruz. Bu utançverici bir şey çünkü bu kadar uzun bir sezonun ardından, her koşulda mücadele ettik ancak biz 20 değil 18 yarışa katıldık. Ve 3 puan farkla 2. olmak pek büyük bir şey değil. Ancak bu işler böyle.” 

“Bazen kaderiniz işaret eder ve rüzgarın yönünü gösterir. İlk turun ardından olanlara ve sonuca bakarsak, çok şaşırırsınız. Kesinlikle gelecek sene için daha iyi iş çıkarmak zorundayız.” dedi.

Domenicali, Alonso’nun şampiyonluğu Brezilya’dan önce Belçika ve Japonya’da kaybettikleri görüşünü desteklediğini söyledi.

Domenicali “Gerçeklere bakın. O 2 yarışta 0 puan aldık ve ne yaptıysak 18 yarışta yaptık. Diğerlerinin 20 yarışı vardı ve puanlar 20 yarış üstünden hesaplanıyor. Bunlar gerçekler, kelimeler değil.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Sonuna kadar katılıyorum. Ferrarinin içinde bulunduğu ruh halinin güzel bir özeti olmuş.

  2. Takımınızı tuttuğumuza biz taraftarları pişman etmeyin nolursunuz artık mühendislerimi değiştirirsiniz Dominicimi kovarsınız Chris Dyer ı gerimi getitrirsiz Rory Bryne ı gerimi çağırırsınız Rüzgar Tünelinimi düzeltirsizin bilmem Vettel şampiyon olumş sarı bayrakta geçmiş bırakın bu ayakları önünüze bakın oturun 2008-2012 yıllarının muhasebesini yapın he ayrıyette takıma önerim şu MARANELLONUN bahçesine Rory Bryne Michael Schumcher Ross Brawn ve Chris Dyer ın heykellerini dikin az akıllanın az yeter artık

  3. galiba FIA da aynı görüşteydi

  4. iyisiyle kötüsüyle acısıyla tatlısıyla bir sezon geride kaldı. milyonlarca insan hüzünlendi dün akşam ve bir o kadar insanda sevindi. her kişi kendi tuttuğu pilotu şampiyon olarak görmek ister. bende öyle. alonso şampiyon olsun istedim olmadı. tüm pilotlara tüm takımlara bizlere yaşattıkları sevinçler mücadeleler için tşk ediyorum. önümüzde yeni sezonlar var. umarım yeni sezonda ve daha sonraki sezonlarda ferrari şampiyonluk mücadelesi içinde kalır. yensekte yenilsekte kalbimiz hep seninle ferrari. saygılar.

  5. Tek kelime ile saçmalamış, buna bakacak olursa şampiyonun açık ara Lewis Hamilton olması gerekirdi.. Demiyorki adam yapılacak herşeyi yaptı ama biz son 7-8 yarışta bir dirhem birşey koyamadık arabaya ekstra performans sağlayacak… Her zaman DNF olur motorsporlarında, kim belasız sorunsuz 20 yarış geçirmişki? en sorunsuzunu Alonso geçirdiği için bu zamana kadar getirdi yoksa çoktan havlu atardı…
    Kaybeden Ferrari'dir Alonso değil….

  6. tolga  birinci avatarı
    tolga birinci

    Bir soru sormak istiyorum varsa bilen solesin lutfen.massa fernandoya yardm edecek de neden vetteli gecince basip gidiyor ???

  7. Doğukan Yıldız avatarı
    Doğukan Yıldız

    Alonsoya şansı yeterince yardım etmemiştir diyebiliriz. Sadece bir balonu haketti yaptığı tek şey startlardaki ferrari motorunu kullanmaktır kaç yarıştır ne geçiş yaptı ne güzel anlar seyrettirdi startlardaki ferrari gücü sayesinde kalkış ve öndekilerin out olmasıyla birlikte sıralar kazandı

  8. iyi o zaman 2005 senesine dönüp, kimi nin yarış dışı kaldığı yarışları tekrardan yapalım. alonso'nun yarış dışı kalmadığı yarışları saymayalım..

    saçma sapan bir düşünceye sığınmış domenicali. kardeşim adam yarış dışı kalmaktan şampiyon olamadı o sene 7 galibiyet alıp da şampiyon olamayan pilot varmı baksın istatistiklere..

    en az onlar kadar hakettik de anlarız. saçmalamanın gereği yok.

  9. Hamilton o zmn 10 yarısa katıldı . Laf diye konuşuyor.

  10. FIA Retwork avatarı

    Domenicali Uzun uzun yazardım ama şunu diyorum madem herşey haketme 2005-2006 senesinide hakedene versinler şampiyonluğu özellikle 2006 🙂

    Her 2 pilotta haketti ama burda hızlı olan değil soğukkanlı ve negatif durumu pozitife çeviren pilot kazandı 🙂

  11. Bu kadar hazımsız bir yönetici ve takım olmaz.
    Alonso extradan aldığı puanlarda ya rakiplerinin teknik hatası yada yağmur sebebiyle aldı.Alonsa'da yarışlarda yapabileceği en iyi dereceyi her zaman yaptı..

    Alonso'yu oyunda tutmak için her türlü yasal ama etik olmayan işlere kalkıştılar..Nerdeyse zorla şampiyonluk kupasını enformasyon ve lobiyle fırsatını bulsalar vettel'den alacaklar..

    Şampiyonluğu alan adam sezonun ortasına kadar türlü sorunla karşılaştı ama adam sürdü ve kazandı şampiyonluğu..Adam son yarışta sonunculuğa düştü extradan pit stop yaptı yinede kazandı..

    Utanmadan hala konuşuyorlar..Shumacher üst üste 5 sene şampiyon olduğunun 2. senesinden itibaren kim en iyi araca sahipti.Şampiyonluğu kazanamadıkları shmacher'li ilk yıllarında Erwine ile Mclaren'leri önünü kesmek için her türlü çirkefliği yapan bu takım değilmiydi…

    Shumacher Villenuve'e şampiyonluğu kaptırdığı son yarışta Villenuve Shumacher'ı geçince Shumacher çok etik bir pilot!! olarak Villenuve çarparak çok iyi bir takım oldukları için puanları tamamen silinmişti..

    Bakınca Ferrari F1 için araç üreten bir takım ve bildiğim kadarıyla en çok F1'e para harcayan takım
    ama gel görki o takım enerji içeceği bir takıma ve Adrian Newey'e yeniliyorlar daha ne konuşuyorlar utanıp mantıken susmaları lazım bence…

    Yarış pistte yarışılarak kazanılır..Böyle saçma demeçler anca kendilerine güldürüyorlar bu işi Alonsa'da hazımsız bir şekilde yapıyor..

    Eğer yarışlar eşit araçlarla yapılacaksa o zaman F1 yapılmamalı…F1'in amacı ne en iyi pilotla en iyi aracı bir araya getirmek değil mi yoksa biz başka bir formatlı bir yarış türü mü izliyoruz..

    Bu kadar ağlanmaz şimdiden deneye hazırlanın 🙂

  12. vettel kaza yaptı spin attı son sıraya düştü oradan gelip şampiyon oldu hala vettel şanslı ballı araç hızlı falan falan .hep avuntu şunu artık kabul edin vettel alonsodan daha iyi pilot. sezon başladı 11 yarış vettelin sadece 1 galibiyeti vardı .ilk 10 yarışda alonso vettelin kaç puan önündeydi vettele saydırıyordunuz ne oldu

  13. burak evmez avatarı

    inşallah yarın domenicali ve ekibi kovuldu diye bir haber okuruz bu kadar saçmalanamaz briatore gelse çok sevinirim hakkında kimin ne dediği önemli değil briatore üst üste şampiyon yapar

  14. Ki o Pat Fry olmasaydi gorurdum ben Ferrari`nin halini, orta sira takimi olmuslardi bugun..

    Ayrica Pat Fry sezon basinda en kotu zamanlarda cikip tasin altina elini koydu, bu napti? Ben takim patronuyum, Muhendisler yapamiyorsa ben napayim tarzinda REZIL bir demec verdi..

    Montezemello bu adami nasil hala takimin basinda tutuyor inanamiyorum, bu goreve Pat Fry getirilmelidir, Aero icinde henuz kesfedilmemis bir deha var, James Allison, onu transfer etsinler Ferrari onumuzde ki 5 sene zirvede yarisir ki James Allison 2000-2005 yillari arasinda Ferrari calisaniydi, yani o muthis basarilarin altinda Allisonun`da imzasi vardir ..

  15. abi bu ferrari yavaş alonso çok hızlı ayaklarını geçin artık. adam vettel sonunculuktan gelip şampiyon oldu. force india çokmu hızlıda hulkenberg 5.nci oldu hulkenberg ferraride yarışsın alonsodan daha fazlasını yapardı yapamazmıydı sorarım size

  16. bukadarsın vettel en iyi araçla sralamalarda hiç pol alamayan ferrariye ve o çok korktuğun alonsoya açabilemediğin fark sadece 3 puan 30 40 puan bile olsa ben hiç rahatsız olmazdım bu sevinç tüm ferrariye yetti 2013te görüşürüz

  17. Alonso kariyerinin en iyi senesini çıkardı ama unutmadan Hamilton bugünü de dahil edersek 150 puana yakın puan kaybetti ki kendisinden kaynaklanmıyor hiç birisi. Vettel yine dayanıklılık sorunları yaşamasa çoktan şampiyonluğu 2-3 yarış önce garantilemişti. Vettel 40 puan kapatıp şampiyon oldu. Şampiyonluğu Alonso ne kadar haketmiş ise Vettel'de o kadar haketti.

  18. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    bu kadarda propaganda bu kadarda enformasyon dezenformasyon reklam yapılmaki ya pes artık.bır güc var kesın bunun arkasında herkes agız bırlıgı yapmıs bır "HAKETME" yaygarasıdır koparmış gıdıyor.yahu kimi 2005 te 7 galıbıyetle şampıyon olamadıda bir allahın kulu cıkıp bu adam sampıyonlugu hakettti demedide ben bu curcunanın bu yaygaranın sebebını anlıyamadım gıttı.ne adammıı ne pılotmus neredeyse sımdıden hakettıgı sampıyonluklarla schumi yi bile gecti.

    tarıh hakedenı degıl olanı yazar gecın bunları.

  19. domenicali saçmalamış. bu mantıkla hamilton 100 puan farkla şampiyon olurdu. adam kaç yarışta 1. giderken kaldı.

  20. çok iyi özetlemişsin

  21. Eskiden bu kadar keskin yorumlar yapmıyordun.Massa ya yapılan haksızlıklardan dolayı olsa gerek

  22. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    patlaaaaat şampanyaları Sercaaan EN BÜYÜKK

  23. alonsovettelhamilton avatarı
    alonsovettelhamilton

    nolursa olsun, cok keyifli bir sezon izledik… bu sezonun tüm yarısları kaydedılmelı…

  24. burdayım aga laciverttttt

  25. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    İyi bir rüzgar tüneli ve hilebaz bir tasarımcı lazım.

  26. oha.
    sezonu izlemesek inanacağız.
    vettel'in bozulan alternatörlerini, mclaren'in bozulan vites kutularını nereye koyacağız o halde??
    belçika'da aynı kazaya kurban giden bir pilot da hamilton değil miydi?

    bugün vettel ilk turdaki kazada YD kalsaydı, "19 yarış yapan vettel'i yendik" diyecek kadar delikanlı olabilecek miydin?

    alayınız hikaye.
    alayınız satılık.
    bir pat fry var, içinizde adam olan.
    onu da nasıl susturduğunuzu gördük..

  27. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    He canım he hamilton yada vettel hiç şansızlık yaşamadı dimi yüzsüz gibi konuşuyo hala onlar şansızlık yaşamasaydı singapurdan sonraki yarışlar formalite olurdu bizim için.

  28. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    her alonso haberine yapıyorsun burada da varsın demek ki saçma değil bir ihtiyaç hatta zorunlulukmuş.

  29. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Domenicalli gitmeli

  30. Takımdaki İtalyan'dan Yunan'ına, İngiliz'ine kadar hepsinin şu kırmızı şapkalarını önlerine koyup bir kere daha düşünmesi gerek. Adrea Stella'dan tut Domenicalli'ye kadar gider bu liste.

  31. şunu da söyleyim alonso bu sene kariyer anlamında zirvedeydi 3. şampiyonluğa elbet bir gün ulaşır

  32. ferrari brezilyadan önce kaybettti şampiyonluğu garip bi sezondu vettelide tebrik etmek lazım

  33. Bu açıklamaya yorum yapmak bile saçma

  34. Bu açıklamaya yorum yapmak bile saçma

  35. Domenicali eger bu demecler sana aitse lutfen git Italyan 2.liginde futbol yorumculugu yap..

  36. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Ama kaybettiniz.Vettel gibi bir pilot ile mücadele etmek zordur.Rambo nerdesin SARIIIIII

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir