Hulkenberg, Kazaya Rağmen Gururlu

yazar:

kategori:

Force India sürücüsü, yağmurun etkilediği yarışın yıldızlarından birisiydi ve Mclaren sürücülerini yarış içerisinde liderlik için geçmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Ancak Hulkenberg, yarışın sonlarına doğru giderken Lewis Hamilton’a yaptığı atakta aracının kontrolünü hafif kaybedince Hamilton’a vurdu ve Hamilton’un yarışını sonlandırdı.

Hulkenberg “Çok büyük hayalkırıklığı yaşamıyorum. Beşincilik yine de iyi bir sonuç.”

“Bu yarıştan çok şey öğrendim. İlk defa yarışta lider gittim ve zirvedekilerle mücadele ettim. Bu yüzden çok olaylı ve felaket bir yarıştı.”

“Başardıklarımızdan ve sürüşümden gururluyum. Mükemmel değildi ancak yine de mutluyum.”

“Oldukça talihsizdi. Mücadele ediyorduk ve önümüzde Timo Glock ile Heikki Kovalainen vardı.”

“Lewis’in Heikki nedeniyle boşluğu bitti ve sanırım orada biraz rahatsız oldu. Ben de 1. virajda atak yapmaya karar verdim ve pistin ıslak bölümündeydim. Aracın arkasını biraz kaybettim ve ne yazık ki temas yaşadık.”

“Olaya bakarsak bu yarışlarda yaşanabilecek bir şeydi. Ancak sonuç olarak her ikimiz için de iyi olmadı.” dedi ve Hamilton’dan özür dilediğini belirtti.

Paul di Resta “Son bölümde geçiş lastiklerine geçtiğimizde daha rekabetçiydik ve 8. sıradaydım.”

“Ne yazık ki son virajda aracım sürüklendi. Duvara sert bir vuruş oldu ancak iyiyim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. erdal altundag(kimi raikko) avatarı
    erdal altundag(kimi raikko)

    O kadar araç üstü görüntüsü var Kimi Raikkonen'in bu ergenlere zorla izlettirilmesi lazım nasıl boşluk bırakılır, virajda nasıl lastik lastiğe gidilir, hangi koşulda zorlanmaz hepsini gösteriyor

    bu cümlene katılıyorum ama kazada hulk un %100 hatası olduguna inanmıyorum.spın atan bir cok pılot oldu hemde boş yolda gecış mucadelesı yokken.bu gayet normal.hulk spını attıgında yanında hamılton vardı ve arkayı kaybedıp kayarak dısa dogru hamıltona carptı."bana göre"tipik bir yarış kazasıydı ve ceza cok agır oldu.eger bır sampıyonluk yarısı olmasa kı anladın ne demek ıstedıgımı ceza fılanda verılmezdı ona.keza sezon ıcın buna benzer cok temas oldu ve yarıs kazası dıye nıtelendırldı.

  2. mücadele etmiyordunuz aslanım. tur bindirme sırasında viraja daldın zemin kupkuru ve aşırı sıcak olduğu için aracın kayacağını tahmin edemedin ve Hamilton'ın süspansiyonunu kırdın ama önemli değil senin için nasıl olsa 5. oldun.

    Futbol da bile bunun için kurallar var mutlak golün engellendiği pozisyonlarda kartı yersin
    F1 de 10.sırada ne yaptığının bir önemi yok ama 1. sıradaki adama acemice dalarak geçmeye çalışmayacaksın pitten geçmek bile yeterli değil.
    O kadar araç üstü görüntüsü var Kimi Raikkonen'in bu ergenlere zorla izlettirilmesi lazım nasıl boşluk bırakılır, virajda nasıl lastik lastiğe gidilir, hangi koşulda zorlanmaz hepsini gösteriyor

  3. Ozan Ülkügil avatarı
    Ozan Ülkügil

    Sauber seneye iyi bir araç yapabilirse önlerde görebiliriz yine

  4. hulkenberge ben bugün çok üzüldüm o bölüme kadar harika gidiyordu

    büyük takımlarda yarışmayı çok hak ediyor

    ne kadar kaliteli olduğunu bugün gösterdi

  5. O bölümün ıslak olduğunu bile bile atak yaptın ve podyumdan oldun belkide galibiyetten.neyse umarım bu olay sana ders olmuştur.gelecek yıl böylesi fırsatlar ayağına geldiginde geri çevirmemelisinki yeteneğini kanıtlayabilesin.

  6. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Hulk'a üzüldum.
    YARISİ BUTTON'DAN ÇOK O HAK EDİYORDU.
    İnsallah bu başarıları Sauber'dede yakalar.

    Brezilyada bu adam yagmurda ucuyor.
    2010 Williams ile Yagmurda Pole ..
    2012 Yagmurda liderlik mücadelesi..
    Güclu bir arac olsa elinde neler yapar merak ediyorum. 🙂

    Bu pist Hulk için yapilmis.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir