Red Bull, Vettel'in Damalı Bayrağı Görebilmesi için Çok Ter Dökmüş

yazar:

kategori:

Alman pilot, ilk turun 4. virajında Senna ile olan temasının ardından ters döndü ve bütün araçlar üzerine gelmesine rağmen başka bir hasar alıp yarışı bırakmak zorunda kalmadı.

Yine de Williams aracının çarpması ile aldığı hasar, zemin kurudukça kendisini gösterdi ve temposu düştü ama sonuçta damalı bayrağı görebildi.

Vettel’in yarış dışı kalmasından endişe edip etmedikleri sorulunca Horner: “Kesinlikle”

“Egzozta çok fazla hasar vardı ve bunlar çok hassas parçalar. Yani böyle darbeler aldığınızda elbette çok endişe edersiniz”

Red Bull Teknik Patronu Adrian Newey, aracın aldığı hasarın sınırda kaldığını belirtti.

Newey: “Muhtemelen ancak yarışı bitirmenize yetecek kadar kötü bir hasardı”

Teknik patronun, televizyonda Vettel’in hasarının resmi incelerken görüldü ve Newey, yarışın ilerleyen zamanlarında sorunun artmaması adına bazı müdahalelerde bulunduklarını da ekledi.

Newey: “Kollara binen yüzü izliyoruz; eminim bütün takımlar bunu yapıyor. Bu yüzden kaybedilen yere basma kuvvetini görebiliyorduk; özellikle de arkada”

“İlk pitstopta, ön kanadı biraz ayalardık. Ama yere basma kuvveti eksikliğini hâlâ taşıyorsunuz. Çünkü bu konuda yapabileceğiniz bir şey yok”

“Diğer büyük endişe kaynağı, egzoz sisteminde görülebilecek bir bozulması”

“Egzoz bozulursa ki böyle bir hasarda kuvvetle muhtemelen, o noktada karoser alev alabilir ve yarışınız sona erebilirdi.”

“Bu yüzden motor haritasını değiştirdik ve egzoz gazını asgari seviyeye indirmeye çalıştık. Buunu yapınca biraz performans kaybettik ve aracı damalı bayrağa taşıdık”

 


Yorumlar

  1. Adrian Newey'in aracın hasar görüntüsünün fotoğrafını inceleyip, yarışa devam kararı aldığını farketmişsinizdir. Vettel ağır bir hasar alsaydı zorunlu olarak pite girerlerdi. Abu Dhabi'de de benzer bir durum gelişiyordu Vettel Ricciardo'dan kaçarken hız tabelasına girip kanadı daha fazla parçalayana kadar.

    Katılıyorum arkadaşlara, ne McLaren ne Ferrari. 2009'dan beri Formula 1'in en iyi takımı Red Bull. Hemen hemen 5 senede bir büyük bildiğimiz 2 takıma "Beyler bu iş böyle yapılır." diyebilen takım çıkıyor. Renault böyleydi, şimdi Red Bull böyle. Kim bilir ileride Lotus'tan böyle övgüyle bahsederiz.

  2. mehmet ceviz avatarı

    gerçekten bravo redbulla komple bir f1 takımı nasıl olur herkese gösterdiler.şu an benim için en iyi f1 takımı redbulldur

  3. Bi düzeltme yapayım. startta vettel aslında iyi kalktı. ama webber massanın önünü kapatmak yerine vettelin önüne kırınca vettel viraja girmeden yavaşlamak zorunda kaldı ve massa hulk ve alonsoya geçildi. eğer ki webber massanın üzerine kırsaydı büyük ihtimal vettel 4. lüğü koruyacaktı. daha sonra 1 kere yol verdi ama bence startta yaptığı çok kötüydü webberin. ayrıca bundan dolayı temas yaşadı sennayla bana göre

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Açıkçası sn yarış çok güzel geçti, ben çok keyif aldım, özellikle ilk bölümlerde yaşanan karmaşa harikaydı, çok şaşırtıcı bir start oldu ve hem Vettel'in hem RBR takımının yarışa nasıl tutunduğunu gördük, çok çalıştılar ve bu yarışta cidden şampiyonluğu kazanmak için iyi ter döktüler. Tüm RBR ve Vettel taraftarlarının bu şampiyonluğunu kutlarım.

    Yarış sonrasında Vettel'in sarı bayrak mevzuu ve kirli oyunlar kimi tartışmaların da uzamaması sevindirici oldu, bu tür tartışmalar hiç bir şeyi değşitirmez, resmi olarak şampiyon belli. Ferrari tarafı da 18 yarışa katıldığını söylese de bence Kimi ile olanın bir yarış kazası olduğunu düşünürsek 19 desek daha doğru olur, yine de Ferrari'nin son yarışa kadar şampiyonluk şansıyla gelmesi ve burada bu denli iyi bir yarış çıkarmaları gerçekten muhteşem, Grosjean'ın hatası olmasaydı sanırım hem Hamilton için hem de Alonso için tablo farklı olacaktı ama bunun da sporun bir parçası olduğunu unutmamak lazım, bu tür kazalar her zaman olur, bunları mazaret olarak göstermemek lazım.

  5. Hepinize tebrikler.Takım dayanışması,çalışması uygulaması harikaydı.(bu yarış için tek hata pite alıp orta sert lastiği takıp bir tur sonra tekrar pite alıp geçiş lastiğine geçmesiydi.)Aslında kazadan sonra bu yağmur Vettel'e daha çok yaradı.Gerçektende aracın kuru zeminde performans kaybettiği açıktı…

  6. Vettel gerçekten acayip temkinli bi start aldı yavaş kalktı en içe girdi viraj çıkışı yavaş kaldı kimi ona çarpmamak için dışarı kaçtı ardından senna virajı çok içten alınca kaçınılmaz son temas araç bi anda ters döndü diğer araçlar üstüne geldi ama gene iyi toparladı 1 sonraki tur en hızlı tur zamanını yapmasıda beni çok şaşırttı diğer pilotlarla temas yaşamamak için çok kastı kendini

    pitten çıktı webber resmen yol verdi çok açıldı ilk virajda da öyle
    safty cardan sonra webber vettel diresta üçü birden viraja daldılar webber vettel çarpmamak için dışarı çıktı o telsizden BOX BOX BOX bitiyorum bu sese

    çok çaba sarfettiler ve bence hak edilmiş bi şampiyonluk neweyy gerçekten bi dahi bu adamı durdurmak çok zor

    red bull bi de çok kenetlenmiş bi takım neweyy si marko su horneri vetteli webberi

  7. Vettel'e sürekli telsizden talimat veriyorlardı, şu ayarı yap, bu ayarı yap diye. Hasar tamir edilemiyor, elimizden bir şey gelmez diye umursamamazlık etmediler. Çaba harcamayı sürdürdüler.

    Takım olarak hak edilmiş bir zafer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir