Ferrari ve Red Bull "Kirli Oyunlar" Tartışmasını Uzatmak İstemiyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, dün art arda 3. şampiyonluğuna ulaştıktan sonra rakiplerinin kirli oyunlarına karşı da mücadele ettiklerini söylemişti.

Vettel: “En zor yarıştı. Ama kendimize inanmaya devam ettik. Birçok kişi kirli oyunlar denedi. Bize göre sınırların ötesinde belli şeylerdi. Hiçbir zaman sinirlenmedik veya aklımız karışmadı. Sonuna kadar çok zorladık”

Özellikle hangi olay için bunu dile getirdiğini açıklamadı ama inanılan o ki Alman pilot, Ferrari ile adının anılması, Japonya’da komiserler kurulundaki meseleler ve sezon içindeki teknik tartışmalara atıfta bulundu.

Horner: “Çetin bir mücadele oldu. Formula 1, zor bir iş ve bazı zorlu rakiplere karşı yer alıyorsunuz”

“Pek sevilmeyen birisi olmanın en hızlı yolu, sürekli başarıya ulaşmaktır. Diğer takımların yaptıklarını görmedik ve sadece kendi işimize odaklandık”

Kirli oyunlar sorusuna Vettel: “Elimizde olana odaklanmamız gerekiyor; diğerlerinin yaptıklarına dikkat etmemeliyiz. Anlamı yok. Sadece sizin dikkatinizi dağıtır ve odağınızı kaybedersiniz.”

Fernando Alonso, Japonya GP’deki sıralamalarda kendisini engellediği gerekçesi ile Vettel’in sadece kınama almasının, şampiyonluğu kaybetmesinde kilit unsur olduğunu söylese de Ferrari, konuyu uzatma taraftarı değil.

Vettel ve Alonso’nun açıklamaları sorulunca Domenicali: “Konuya farklı bir açıdan bakıyorum”

“Bunları takip etmek istemiyorum. Benim için açık olan şu ki, 20 yarışın 18’inde vardık ve 3 puan farkla 2. olduk. Bu da incitiyor. Diğer şeyler gerçekten ilgi çekici değil.”


Yorumlar

  1. sen nerede fren yapacağını bilme, yarışı kazanma şansı olan bir adamın yarışını mahfet, sonra da cezasız kurtul ha?

    nasıl aynı şeyi alonso veya vettel'e yapsa idi ceza alacaktı, nasıl vay sen nasıl şampiyonluk adayının yarışını bitirirsin olacaktı. aynı şeyi hamilton'a yapınca aynı tepki-ceza gelecek. gelmesi gerekir. çarpılan kişi hamilton oldumu milletin vicdanı yokoluyor ona şaşıyorum.

  2. Arada kaynadı gitti çocukcağız. Yazık ettiler.

  3. Eh haksız sayılmaz, hele Ferrari' ye transfer söylentilerinin zamanlaması..!

    Yalnız aynı taktikler pek çok spor dalında kullanılıyor maalesef ve kullanılmaya da devam edecek… Ne ilk ne de son Ferrari' nin oyunları. Futbolda özellikle İtalyan ve İngilizler' in sicili kabarık mesela… Siz yeter ki kazanın, bütün çatlak sesler susuverir. Vettel ve RBR gerekeni pistte söyledi, diğerlerinin günahları boyunlarına, eğer varsa..!

  4. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Kirli oyunlar var mıydı yok muydu bilemem ama;

    Herkes bir suçunun olmadığı konusunda hemfikirken Hulkenberg'in Hamilton ile kazasından sonra ceza alması irdelenmeli.

  5. Her konuda seninle nerdeyse aynı fikirdeyiz. Sadece Alonso'nun hiç hatası olmaması konusu hariç. Japonya'da acele etmese ve Raikonen'le o kadar sıkışık bir şekilde gitmese; kısacası daha temkinli olsaydı şu an Alonso'Nun şampiyonluğunu kutluyor olurduk. Ordaki hatasını ömür boyu unutmaz artık.

    Vettel'e gelince: Bu sene aracın hızı hız olsa da kendi bireysel yeteneklerini de bir şekilde ön plana çıkardı. Önemli tecrübelere ve işlere imza attı. Abu Dhabi çouğunlukla şanstı diyebiliriz ama Interlagos'ta ilk turdaki şanssızlığını 71 tur boyunca bir şekilde kapadı. Velev ki RB'nin o berbat pit hatasına rağmen şampiyon olması başlı başına bir olaydı. Gerçekten çok istedi, çabaladı ve başardı. Tebrik etmekten başka bir şey düşmez bizlere.

    Kirli oyun olaylarına gelince: Tamam artık daha da uzatmaya gerek yok. Kararı veren veya verdirten sonuç fark etmez bir şekilde şampiyona çok daha eğlenceli hale geldi.
    Esasında Button'dan ve McLaren'den son birkaç tur kala kasti bir arıza ya da pitstop filan bekledim ki sırf Vettel şampiyon olamasın diye. Ama helal olsun McLaren'e ve Button'a ki bunu yapmadılar ya da son turlardaki SC nedeniyle yapamadılar. Belki de en büyük rakipleri Ferrari olduğu için yapmadılar.

  6. Pek sevilmeyen birisi olmanın en hızlı yolu, sürekli başarıya ulaşmaktır.

    doğru söze ne hacet ferraride bir zamanlar hep zirvedeydi ardından kurallar değişti neden noları yavaşlatmak için bu hep olacak gelecekte de kim hızlıysa diğerleri o takımı yavaşlatmak için ellerinden geleni yapacaklar

    Benim için açık olan şu ki, 20 yarışın 18'inde vardık ve 3 puan farkla 2. olduk.

    bu sözede katılıyorum ferrarinin bu seneki aracı tank gibiydi hiç bi dayanıklılık problemi yoktu 2 yarışta malesef alonsonsonun hiç hatası yokken sıfır puan geri kalan 18 yarışta maksimum performans vettelin yarış dışı kaldığı yarışlara bakarsak otobilin suçu daha dayanıklı hale getirilmeli

    son olarak şunu söyleyim bu kirli oyunlar formula 1 de olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir