Domenicali, Ferrari ve Alonso'yu Övdü

yazar:

kategori:

Domenicali “Alonso sanırım en iyi sezonunu geçirdi ve bunu yarıştan önce de söylemiştim.”

“Her zaman sadece teknik açıdan değil çünkü onun gibi şampiyondan bunu beklersiniz aynı zamanda takımla çalışma şekli açısından da sınırdaydı.”

“Her zaman takımla oldu ve bu bir öncelik. Ne yazık ki son 3 senede 2 defa şampiyonluğu son yarışta kaybettik.”

“Bu yüzden gelecek seneki başlangıcın bu seneki son yarış gibi olmamasını garantilemeliyiz.” dedi.

Domenicali, Ferrari’nin pistte bulunan çalışanlarının övgüyü hak ettiklerini çünkü onların en hızlı araca sahip olmamalarına rağmen mücadelede amansız çalıştıklarını söyledi.

Domenicali “Bu şampiyonada en hızlı araç başlangıçta ve sonda Mclaren’di. Şampiyon olmak için en hızlı, en dayanıklı araca, en iyi takıma, en iyi stratejilere gibi şeylere sahip olmanız gerekiyor. Bunu hatırlamamız gerekiyor.”

“Diğer alanlarda iyi bir temelimiz olduğunu biliyoruz ve zayıf olan alanlarda gelişmeliyiz. Ve bu yaklaşıma sahip olmalıyız.”

“Çalışanlarımıza söylediğim gibi, çok zorlu duygusal anlarda başımızı dik tutup, yaptığımız işten gurur duymalıyız.”

“Bunu hatırlamamız lazım. Bu bir spor ve Red Bull kutlama yaptığı için bize dokunuyor.”

“Bir dahaki sefere tam seferinin olacağı an için şimdiden sabırsızlanıyorum. O zaman bizim şu anda yaşadığımız acı ruh halini daha iyi anlayabilirler.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Şampiyonluklar kazanılmadığında övgü ifadeleri laftan ibarettir. Avuntular ile daha kaç yıl geçirilecek, kaç yıl daha kendini kandırmaya devam edecek renginize hayran taraftar.
    Bir arkadaş güzel demiş şükretmeliler Alonso gibi biri var ellerinde yoksa kim bilir ne halde olabilirlerdi.

  2. Mevcut kuralların devam edeceğini düşünürsek seneye işiniz şu halinizle çok zor.Hayır fark kapanmaz diye bir şey yok ama Rbr singapurdan itibaren dişini gösterdi ve farkını ortaya koydu.Ekibin gücünü burada net olarak gördük.Gelişim olarak çok geride kaldı ferrari.Austinden itibaren Mclaren e de geçildiler yarış hızında.Ben medium ve hardlarda iyi olacaklarını düşünmüştüm ama tam tersi oldu.
    Son iki sırlamadaki görüntü zaten berbattı.Yağmur gelir Brezilyada Ferrari farkını ortaya koyar dedik ama Rbr interle 1 sn daha hızlıydı .Live timing öyle söylüyordu valla.Uzun lafın kısası her şey kötüye gitti.Bu sene Singapura kadar geçen süre Alonso işini çok iyi yaptı gerçekten.Belçika ve Japonya temaslarında şanssız taraftaydı ama illaki başınıza bir şey gelecek.F1 de işler bu şekilde yürür.Ferrarinin bu seneki en büyük artısı harika dayanıklılığı idi.Onun etkisi gerçekten yabana atılamaz sonuna kadar şampiyonluğu kovalamalarında.
    Bu teknik ekibin seneye öyle işleri toparlayacağını falan düşünmüyorum.Demek istediğim ucunda şampiyonluk varken hiç gelişim gösteremediler.Rüzgar tüneli falan sorunu 100 günde çözülecek sorun değil atı alan üsküdarı geçmiş.Yeni tasarım onu anlamaya çalışana kadar zaten Rbr ve Mclaren işi götürürler.Seneye lastiklerin 2011 tarzı olacağı söyleniyor.Yani bu seneki lastikleri anlama mevzusu da ortadan kalkacak.Yani karambol bir sene değil de bu son yarışlardaki tempoda yarışlar izleyeceğiz gibi.

  3. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Vettel perverler içindi adam gibi yorum yapmayı nadırlerden bır tanesısın tesekkurler..

  4. Lionel_Ferrari_  avatarı
    Lionel_Ferrari_

    Övme arkadaş araç ver adama yaşı geçiyor 2005 2006 hariç adamın altına araba veremediler yazık ya gerçekten en az 4 şampiyonluğu olmalıydı

  5. elbette onu öveceksin dominik az bile övüyon şu adam sizde olmasa ferrarinin düşeceği durumu düşünemiyorum senede 1 galibiyet anca olurdu alonso gerçekten farkını iyi gösterdi o olmasa 2010 ve 2012 sezonları heyacansız ve sıkıcı geçerdi

  6. bu yil ovulacek bir pilot varsa oda kimi dir baskasi degil…..alonso sezon basindan beri o yaris disi klasa bu yaris disi kalsa hesaplari ile sampiyon olmayi dusunuyordu.F1 en iyi pilotu

  7. DreamOfWinD  avatarı

    Övünülecek bir şey yapmadınız. Bir rüzgar tünelini beceremediniz. 3 senedir özürlü araçlarla bize baş ağrıları yaşattınız. Kanadadan japonyaya kadar hiç bir parçayı çalıştıramadınız. Hatta abu dhabide bile arka kanatta istenilen performansı yakalayamadınız. Problemi çözdük doğru adımı attık diye defalarca demeç verdiniz sonuç gene hüsran. Şampiyonluk vettelin cezası üzerine kuruluysa hiç alınmasın daha iyi. O hallere kadar düşmeyelim gerçek Ferrari ruhu o şampiyonluğu söker alırdı. 18 yarışa çıktık diye boş boş demeç vereceğinize oturun kendinizi fabrikaya kapatın. Artık understeer , oversteer sorunlu olmayan, arka paketi yeterince downforce üretebilen bir F2013 istiyorum. Hatta oturun lotus tarzı DDRS sistemini de 2013 için şu araca optimize edin. Az konuşun çok çalışın..

  8. emiko emiko avatarı

    Sayın Domenicalli şu geldiğin 4 sezon boyunca takıma ne verdin. Ortada bir başarısızlık var.Kelle uçacaksa ilk uçacak senin kelle olmalı….

  9. F.AlonsoDiaz  avatarı

    Sen Hala Burda Mısın?

  10. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Ferrari gelecek sezon basari istiyorsa aracin temelini bastan tasarlamalidir. Bu aracin potansiyeli cok zayif. Tabi bu sezon elde edilen verileri de buraya katmak lazim. Eger aracin temeli saglam olursa yapilan guncellemeler basarili olur. Bu sezon Mclaren ve RBRin temeli iyiydi( hiz anlaminda). Bakalim gelecek seneye neler olacak. Bu ekiple soyledigim gibi hizli arac yapmak cok zor gorunuyor. Gittikce daha da geriledik son 3 senede

  11. yuh sana yuh

  12. Bunu hatırlamamız lazım. Bu bir spor ve Red Bull kutlama yaptığı için bize dokunuyor.

    Dokunmuyorsa sorun vardır zaten.Dokunsun,hatta kemiğe kadar batsın ki herkes daha fazla çalışsın,elinden gelenin fazlasını yapsın.Olan oldu artık,boşuna üzülmenin alemi yok.2012'yi geride bırakıp 2013 ve sonrasına odaklanmalıyız tamamen.

  13. burak evmez avatarı

    "Bir dahaki sefere tam seferinin olacağı an için şimdiden sabırsızlanıyorum. O zaman bizim şu anda yaşadığımız acı ruh halini daha iyi anlayabilirler." dedi. sen bunu 2010da yaşamadın mı diye sormazlar mı adama? bu ne gereksiz bir insandır aynı şeyleri sürekli yaşıyoruz ama adam gibi araç veremiyor yüzsüz

  14. Hak ederek kazandı vetel
    Alonso resmi olmasa da herkesin şampiyonu
    Hamilton en hızlı araç mclaren olmasına rağmen bu sene çok şansızdı
    Kesinlikle rahatlıkla şampiyon olabilirdi, mclaren ve Hamilton çok hata yaptı ama Hamilton kazansaydı daha çok sevinirdim.
    En sağlam araç Ferrari
    en istikrarlı Alonso
    en şansız levis
    en ballı vetel(şamp hak etmedi değil)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir