Red Bull Daha da İyi Olabileceğinden Emin

yazar:

kategori:

 

Christian Horner “Öylesine güçlü bir grubumuz var ki her zaman bir şeyler öğrenebiliriz. Bu sene çok fazla ders çıkardık ve bunların hepsini çalışmalarımıza ekleyeceğiz. Takımın en güçlü yanlarından birisi bu.”

“Asla memnun olmayız. Her zaman sürücüler, mühendisler ve teknisyenler olsun kendimize bakarız. Her departmanda böyle. Bu tutku ve ruh bizi son 3 senede zirvede tutmayı başardı.” 

“Takım olarak bu sene en büyük başarıyı elde ettik. Geçen hafta takımlar şampiyonluğunu kazandığımızda görevin yarısı tamamlanmıştı. Zor bir haftaydı ancak herkes odaklanıp sinirlerini kontrol altında tutmaya çalıştı. Ve yağmurlu yarış bundan daha stresli olamazdı.”

“Ve sadece bugün değil, 20 yarıştan oluşan tüm sezon zordu.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ''redbull'un başarısının çok büyük kısmı newey'in eseri değil midir.. bu düşüncede yanlız olduğumu da düşünmüyorum. ''
    Tamam da bu böyle olsa ne olur olmasa ne olur? Ne değişecek? Sonuçta Red Bull 2010-11-12 takımlar pilotlar şampiyonu. Önemli olan da bu. O zaman bu günkü Ferrari de 2000-2004 arası Schumaher'in eseri. Schumahaer'den önce Ferrari'nin durumunu biliyorsun.1983'ten 1999'a kadar şampiyon olamamışlar. Ferrari f1'in başından beri sporda olmasına rağmen ancak Schumaher dönemi ile baskın olmuş. Bizzat F1 Tarihi adlı kitaptan okudum.''Ford(1968-74), Honda(1987-91),Renault(1992-97) motorlarının yakaladıkları başarılara bu sporun en eski katılımcılarından bir olan Ferrari 2000'li yıllarda ulaşabiliyordu.1930 yılında Alfa Romeo'nun yarış girişimlerini üstlenmek üzere kurulan Ferrari bir döneme damgasını vurabilmek için 70 sene beklemek zorunda kalmıştı.''
    Takdir etmek yerine Red Bull'un başarısına neden ısrarla bir kulp takıyorsunuz?

  2. red bull gerçekten bu sene iyi iş çıkardı hem finansmal hemde oparasyonel anlamda büyüdüler

    daha da fazlası çok rahatlıkla gelecektir

  3. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Aero 2009 da spora girmiş 🙂 Daha önce kare kutularlamı yarışıyordu pilotlar ? 2008 de Alonso nerdeydi Renaultta ? şimdi diyeceksin araç kötüydü Torro Rosso çokmu iyiydi ? Ona rağmen ilk galibiyeti Vettel ile aldılar.2008 de çifte şampiyon olan bir pilot bile birşey yapamıyorken sen gelmiş Torro Rosso ile Vettelden harikalar yaratmasını bekliyorsun o yaşta senin F1 bilgin bukadar kusura bakma kardeşim.

  4. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Aç bak V3ttel 2009 da ne yapmış adam spora 2007 deki bir yarışla girdi 2008 de torro rosso ile devam etti 2009 da izlemediğin nerden belli lafa gelince spora 2009 damı izlemeye başladın deyip alaycı tavırlar takılıyorsunuzda sizin ben birşeyi izlediğinizi sanmıyorum.2009 da Buttondan sonra en çok yarış kazanan pilot o yıl zaten o yıl button ilk yarıda aldığı galibileylerle şampiyon oldu.2009 u Takımlarda ikinci 10 11 12 de ise şampiyon bitirmiş takım bu nerdeydi deme yani burdaydıda görmek istemeyenler vardı görmüşlerdir umarım artık herşeye rağmen üç şampiyonluk !

  5. bu kadar komik ve saçma bir şeyi başka bir yerde söyleme istersen
    "aero 2009 yılında dahil oldu" diye
    SENİ FENA BOZARLAR

    2009 yılı araçlardaki aero etkisini azaltmak için yapılan onca değişikliğin yılı oldu.
    YANİ TAM TERSİ AERO'YU DÜŞÜRME DEĞİŞİKLİKLERİNİN YILI OLDU
    arka kanat küçüldü. ön kanat değişti. motor kapağındaki kanatlar yasaklandı. digüzörler kısıtlandı ve arkaya kaydırıldı.
    hepsi de aerodynamic etkiyi düşürmek için yapıldı.

    redbull'un gelisi çarşambadan belliydi. 2008 ingiltere yarışında yakıt düzeltmesi yapılınca en hızlı redbull du.
    ama sezonun genelinde hızlı değillerdi o ayrı tabi. vettel 2008 de redbullda olsa en az 2 galibiyet alırdı.
    adam toro rossoyu bile uçurdu yağmurda. 2008 italya yarışı baştan sona lider gitti ve hem de polden başladı.

  6. artık hamilton'u yok mclaren'in bunu göz önünde bulundur derim yorum yaparken

  7. Raikkonen06  avatarı

    En güzel cevap :))

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Newey'in, uzmanlık alanı AERO. AERO'da F1'e 2009 yılında dahil oldu. 2009 sezonunun ortalamasına bakarsak en hızlı araç Red Bull. 2010-2011 ve 2012'yi söylemeye gerek yok zaten. O yüzden Vettel'i, övmek için başka konular seç. Bu konuda bocaladın.

    Madem başarılar Vettel'in, bu adam neden 2008'de Toro Rosso ile şampiyonluk potasına dahil olamadı. Vettel pilotajı ile başarılı, araçla değil diyorsun ya hani. Peki neden 2008'de şans eseri 1 galibiyetle yetindi???

  9. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Vettel pite girince lastikleri Newey değiştirdi,Vettel indi araca Newey geçti…

  10. 2005'de uçan bir mclaren vardı ya, onu newey yaptı işte. 2009'da yeni kurallar gelince newey kendini gösterme fırsatını daha iyi buldu. o günden beri redbull 4 senenin her birinde en hızlı araçtı.

    o değil de, redbull x zamanda neredeydi demeyi biliyorsun, vettel ve webber neredeydi redbull olmadan? webber hayatındaki tüm yarışları redbullda kazandı, ki kaç yıllık pilot. vettel 2008'de ne yaptı, 2009'da ne yaptı? araca bağlı bu işler.

  11. gelecek sene de baskın olurlarsa

  12. michael schumacher ferraride 5 yıl üst üst şampiyon olduğu zaman neredeydi bu newey . bu newey 2005 yılında gelmiş redbul,a ama ne hikmetse şampiyonluklar vettelin gelmesiyle alındı

  13. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    redbull'un başarısının çok büyük kısmı newey'in eseri değil midir.. bu düşüncede yanlız olduğumu da düşünmüyorum. newey hangi takıma gitse o takım zirveye oynar bu gerçek. tabi redbull pit duvarında da çok iyi bir takım onu da es geçmem.

  14. yani bütün işi newey yaptı

  15. ferrari gibi kibirli bir takım olmaya başlarsanız Allah burnunuzu yere sürter.
    çalışmaktan asla vazgeçmeyin.
    seneye 4 lememiz lazım ona göre unutmayın

  16. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    newey'siz halinizi çok görmek istiyorum.

  17. McLaren bu yıl 5-6 yarış hariç o kadar güçlü ama bir o kadar da zayıftı ki kimse gerçek hızlarını göremedi. Dayanıklılık problemlerini aşarlarsa seneye en büyük şampiyonluk adayı onlar. Brezilya yarışı kuru zeminde yapılsaydı farkı görecekti herkes. Red Bull seneye McLaren ile çekişirse sevinsin bence.

  18. Yani daha da iyi nedir? Herhalde artık lastiklerden biri patlasa da rakip araçlarla aynı tur derecelerini tutturabileceklerini ima ediyor.. Çünkü araçlarında arıza olunca(kers, drs, kısmi karoser ve ya mekanik hasarı v.s.) tempo eşitleniyor; yoksa uzayıp gidiyorlar.
    Elbet mübaalağa yapıyorum; ama olsun, eğleniyok..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir