Massa, Podyumda Neden Ağladığını Açıkladı

yazar:

kategori:

Zor başlayan sezonun son bölümünde formuna kavuşan Brezilyalı pilot, takım arkadaşının arkasında 3. olup podyuma çıktığında gözyaşlarına hakim olamamıştı.

Eki Formula 1 pilotlarından Marc Surer: “(Geri dönüşü için) iki neden var diye düşünüyorum”

“İlki, Alonso gibi bir kaya bile sonsuza denk direnç gösteremez. Vettel’e karşı, genelde daha güçsüz bir araçla verdiği şampiyonluk mücadelesi, onu bitkin düşürdü.”

“Ayrıca Ferrari’ye eklenen yeni güncellemelerin, Alonso’nunkine kıyasla Massa’nın sürüş stiline daha uygun olduğuna inanıyorum”

Nedenine ne olursa olsun ortaya koyduğu son performanslarla 2013 Ferrari biletini kapan Massa, Interlagos podyumunda ağladı.

Massa: “Her şeyden önce podyumdaydım ve bu harika bir duygu.”

“Ama yaşadığım zorluklar nedeniyle daha fazla ağlıyordum”

“Çok fazla yumruk aldım; hatta bir ara ‘bunu yapmak istiyor muyum?’ diye düşündüm.”

“Ondan sonra tekrar eski düşüncelerime geri döndüm. Podyumun arkasında normaldim. Vettel’i tebrik ediyordum ve o anın keyfini yaşıyordum”

“Ama podyuma çıkıp herkesin adımı haykırması, eşimin, ailemin, arkadaşlarımın, bütün mekanikerlerin, takımımın. Ağlamaya başladım”


Yorumlar

“Massa, Podyumda Neden Ağladığını Açıkladı” için 41 yanıt

  1. Helal olsun al benden de o kadar 😀
    Yazan ellerine sağlık 😀

  2. 2013ün ilk yarışında massa yine sağlam bi performans gösterirde daha ilk puanlar alınacakken massa müsade et 15 puanı fernando alsın 12 puan sana yeter derlerse işte ozaman bir fernando taraftarı olarak yuh derim gerçek söylüyorum işte ozaman paspas olan fernando olur allah söyletti ilk yarış sanki 3 ve 4 olucaklar gibi neyse harika bi sezon daha olucak

  3. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Eh en azindan ellerinize hakim olamasanizda iradenize sozunuz geciyor. Bizi insan yapan da bu irade zaten.

  4. Nostradamust avatarı

    geçen aylarda Massa'nın kötü gittiği zamanlarda, Massanın yaşadığı büyük kazadan öncesini ve sonrasını dile getirmiştim…Aynı şeyleri tekrar söylemeyeceğim. Bence bu sezonun en değerli pilotu Massadır

  5. massa bu sene çok fazla eleştirildi ama sezonun 2. devresinde yükselişe geçti brezilyada patladı
    seneye çok daha güzel şeyler başaracak galibiyet gelecek

  6. ısrarla uslubumu muhafaza etmeye çalışıyorum umarım sınırları zorlamaz sın

  7. Evinde kazanmak istediği halde ferrari takımı yüzünden kazanamamasından, sene boyu sindirilmesinden dolayı ağladığını belirtenler olmuş.

    Adama sorarlar, madem iyi pilotsun kendini ispatlamak yerine ferrari'de neden alonso'nun paspası olma görevini kabul ediyorsun ? brezilyalı olsam senna'yı yetiştirmiş bir ülkenin vatandaşı olarak bir ispanyolun paspası olmuş massa'yı izlemekten utanç duyardım.

  8. ayrıca ilk yazında benim anlamayacağımı söylemiştiniz ama anlaşılan fikriniz değişmiş ki bir şeyler anlatmaya çalışıyorsunuz bu da benim cahillikte bir mesafe kat ettiğimi gösteriyor ki sizin sayenizde size mütteşekirim

  9. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    İşle,emeği ayırt edemeyecek durumdasın

  10. senin gibi ergenler emzikle dolaşırken bizler schuminin senna ile savaşını izliyorduk.senin liseye giden aklı kıt bir cahil bir yeni yetme olduğunu bildiğim için seviyene inmeyeceğim.sen git serviste sütünü iç.

  11. senin gibi ergenler emzikle dolaşırken bizler schuminin senna ile savaşını izliyorduk.senin liseye giden aklı kıt bir cahil bir yeni yetme olduğunu bildiğim için seviyene inmeyeceğim.sen git serviste sütünü iç.

  12. Neden kaileye almayayım ki? Tatlı tatlı tartışıyor, sohbet ediyoruz, fikirlerimizi beyan ediyoruz.

    Dediğim gibi: "7 değil isterse 17 şampiyonluğu olsun. Hiç rakipsizken ve en hızlı araçla değil; 23 rakibi varken ve en yavaş araçla alsın. Hiç fark etmez. Eleştirilmez, dokunulmaz diye bir şey yok. Sadece hazır sezon da bitmişken daha saygın yorumlar yapma taraftarıyım. Birbirimize sezon içinde yeterince giriyoruz. En azından 2013 Marta kadar sakin olabilmeliyiz."

  13. Aynı metinde hem bunu
    Vettel'in kimin emeği ve çabası olduğunu bilseydin Schumacher'in neden bu kadar alenen yol verdiğini anlardın.
    Hemde bunu yazacak kadar çelişkidesin

    kaldı ki bunlar senin benim gibi işlerine duygularını karıştıran adamlar değiller. Tamamen Profesyönel davranıp Schumacher'i 2007 de Mclaren'de de görebilirdik)

    Kimi insan tanımadığı kişiler hakkında olumlu düşünür (şükür ki ben öyleyim)
    Kimide senin gibi herkesi porselen dükkanına giren fil gibi ortalığı dağıtan zaneder

  14. 7 değil isterse 17 şampiyonluğu olsun. Hiç rakipsizken ve en hızlı araçla değil; 23 rakibi varken ve en yavaş araçla alsın. Hiç fark etmez. Eleştirilmez, dokunulmaz diye bir şey yok. Sadece hazır sezon da bitmişken daha saygın yorumlar yapma taraftarıyım. Birbirimize sezon içinde yeterince giriyoruz. En azından 2013 Marta kadar sakin olabilmeliyiz.
    Alonso'nun karıştığı çirkefliklere girmek bile istemiyorum. Zaten Felipe Massa konusu olmuş MSC konusu. Bari Alonso hakkında konuşara burda 100-200 sayfa daha doldurmayalım derim 🙂

  15. "o öyle bir şekilde yol verdi ki"

    Kesinlikle felaket bir yol verme vardı. Hatta öyle ki tur yiyenlerden beter yol veren Toro Rossolardan bile beter bir yol verdi. Burda bir sorun yok.

    Sorun: Şampiyonaya direkt etki etmemek namına yol vermiş olması. 2008 Interlagos ve Timo Glock'u hatırlayanımız var mı? Glock, MSC gibi bariz bir şekilde yol vermedi; lastik farkı vardı falan fistan ama bazen 1 sıra çok şey değiştirebiliyor. Yol vermese de Vettel şampiyondu. Burda da bir sorun yok. Dediğim gibi esas sorun Ferrari ve Alonso'Nun bu yarışı kazanmaktan başka yol yok parolasıyla çıkmayıp sadece gerekli puanları alalım da Vettel sorun yaşasın parolasıyla çıkmış olmaları. Evet Ferrari, bu senenin tamamında olduğu gibi bu yarışta da gitmedi ama Belçika ve Japonya'dan sonra oturup bu sorunu bir şekilde çözmeleri gerekiyordu, yapmadılar ve kaybettiler.

    Michael Schumacher gibi bir efsaneye yakıştı mı? Hayır. Yapması gereken bu muydu? Evet. Ya yol vermediği takdirde Alonso şampiyon olsaydı? İşte o zaman MSC hakkında çok daha kötü yorumlar yapabilirdik. Ama bu şartlarda çok da uzatmaya gerek olduğunu sanmıyorum.

  16. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Burada bu mesele de yorum yazmışız aramızda tartışmışız,anlaşamamışız veya fikir birliğine varmışız tamamen boş.

    Schumacher kendisi için doğru olanı yapmış bitmiş. Artık yanlıştı doğruydu diye konuşarak ne Schumacher'e sesimizi duyurabiliyoruz ne de etik olup olmadığına karar verebiliyoruz. Bunu aklının bir kenarında tut.

    Olayı burdan alıp senin çekiştirdiğin tarafa gelirsek. Her zaman olan gibi sözleri kişiselleştirmek tamamen bize has. Seni tanıyor olup olmamam, senin yazdığın yazının içeriğiyle ilgili bilgisiz olup olmadığına karar vermeme ne engel oluyor ne de beni yanılsamaya sokuyor. Vettel'in kimin emeği ve çabası olduğunu bilseydin Schumacher'in neden bu kadar alenen yol verdiğini anlardın. Ha bunu bilmemek seni cahil mi yapıyor; hayır. Seni cahil olarak isimlendirmemin nedeni yazdığın yazının içeriği hakkında bilgi sahibi olmamana rağmen yazı yazman. Bir laf vardır -aman bunu da üzerine alınıp değişik tavırlara bürünme- "Bilmiyorsan konuşma da adam zannetsinler.". Aynen bunun gibi Schumacher'in Ferrari'nin ekmeğini yediğini söyleyip(kaldı ki bunlar senin benim gibi işlerine duygularını karıştıran adamlar değiller. Tamamen Profesyönel davranıp Schumacher'i 2007 de Mclaren'de de görebilirdik) Schumacher'in Ferrari'den kovulurcasına gönderildiğini bilmemek ve üzerine bir de yazı yazmak cahilliktir.

  17. sen kaale almayacak kadar büyü de biz kendi yağımızda kavruluruz birde şunu izle
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=OcRUM2w2CVY

  18. Birincisi benim cahil arkadaşım Vettel'i bu spora sokan ve kart kariyerinde dahi destekleyen Schumacher'dir. Vettel'in çocukluk fotoğraflarında yanında Schumacher vardır

    Bu yazıyı göz ucuyla okuyabildim ve çok güldüm çünkü ben hep kendime cahil derim
    ama ilk defa başkası yani sen bana cahil deme bilginliğini gösterdin ki yemin olsun hoşuma gittti buna istinaden güzel konuşmalarımız olabilirdi taki bu yazınızı okuyana kadar

    Daha fazla anlatmayacağım ne de olsa anlamayacaksın.

    ve hakikatten üzüldüm Tabi insan düşünmeden edemiyor
    hiç tanımadığın ve görmediğin bir insan için (cahil sempatik geldi) sen anlamayacağın için anlatmıyorum deme bilgelliğini kendinde görüyorsa kişi gerçekte o kişi hiç bir şey bilmiyordur,
    Belki Şumaher ile vetel ilişkisini biliyor,ama insan ilişkilerin den bir şey çakmadığı ortaya çıkıyor malasef

  19. izle tabi izle.

    arkadaş şumi niye bunu yaptı demiyor.niye bunu alenen yaptı diyorki haklı.videoyu izlememiştim izledikten sonra gördümki olay araç hızından falan değil ki aynı şumi bir kaç tur sonra sanırım koba idi nasıl savunma yaparak spin attırdığını gördük.

  20. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    ROC'ta izleyeceğim merak etme. Ama orada herkesi göremezsin merak etme. Yetenekler yarışıyor orada. Schumacher'in Button'ı Vettel'i eşit koşullarda alt ettiği bir yer orası

  21. _neden aglıyorum biliyormusunuz ?
    – kendi ülkemde yarış kazanmak istiyorum ,gaza yüklenmek istiyorum fakat nafile Alonso var.
    – son yarışlarda ne kadar hızlı oldugumu gördünüz ,artık galibiyet mücadelesi için sürmüyor alonso için sürüyorum.
    – Ferrariden vazgecemiyor fakat ferraride koltuk degnegi olmak istemiyorum.
    – benim ne kadar hızlı oldugumu gördünüz ,eskisi gibi hızlıyım fakat eskisi gibi süremiyorum.
    – aglıyorum çünkü, düştügüm durum bu !!! sene başında banada bu kadar destek olsalardı kimbilir belki burada şampiyonluk için mücadele ediyor olacaktım.
    – Brezilya halkına göstermek istedigim Massa bu değil ,onların görmek istedikleri Massa bu değil.

    Ne Schumi nede Kimi beni böyle bir duruma düşürmedi..Onlarla yarışmayı özlüyorum.
    ağlıyorum çünkü ne yardan nede serden vazgeçebiliyorum

  22. sen kimsinki birini cehaletle itham ediyorsun. varsa cevabın ver geç kasma kendini bu kadar.istesende istemesende bir daha izleyemeyeceksin şumiyi.

  23. cevap geliyor, biraz yoğunum:)

  24. kardeş sen onları kale alma bence.onlar yenilgiyi hazmedemeyip uyku uyuyamadıkları ve kabuslar gördüğü çok açık.ki puan olarak schuminin arkasında bile olsa şampiyon olacaktı.çıkmışlar birde f1 in en büyüğüne dil uzatıyorlar sanki başarısına gölge düşürebileklerde bir gülüşünü samimi bulmuyorlar.gülüşü en sıcak ve samimi biri olan başka bir insan görmedim.hatta gülüşü bile insanı tebessüm etmeye yetiyor.ama kabız olursa bir insan buralarda indirecek cam çerçeve ararlar.

  25. yusuf perçin avatarı
    yusuf perçin

    Birincisi benim cahil arkadaşım Vettel'i bu spora sokan ve kart kariyerinde dahi destekleyen Schumacher'dir. Vettel'in çocukluk fotoğraflarında yanında Schumacher vardır.

    İkincisi ikisi de Alman. Yarış bittikten sonra ikisi çok sıkı dostlar.

    Üçüncüsü her sene ROC'da ikisi beraber yarışarak almanya'yı temsil ediyorlar. İkisinin birlikte 5 şampiyonluğu var.

    Dördüncüsü Schumacher Spa da Vettel'e sonuna kadar direndi. Hatta pit e girerken yaptığı hareket bile Vettel'i savurdu.

    Daha fazla anlatmayacağım ne de olsa anlamayacaksın.

  26. Neden bu kadar taktık
    1Şumaher Ferranin ekmeğini yediği için
    2 Bütün rekorları orda kırdığı bir takıma karşı yaptığı için
    3 vetelin ihtiyacı olmadığı halde benimde çorbada tuzum olsun düşüncesinde olduğu için
    4 Alonso yardım edeceğini açıkça söyledi(o yüzden bu adamı seviyorum
    5 Sauberin Takım emrini verdiğini ıspatla söz bir daha bu sitede yorum yazmam
    6 Perez italya gibi bir yerde hem massa hem Alonsoyu geçip podyuma çıkıp italyanları hüsrana uğratabiliyor sa bu Takım emri idaanıza söyleyecek söz bulamıyorum

  27. (farklı bir tanım yapmadım çünkü sana saygısızlık olamasın diye)

    Yanlış anlaşılmasın Ben şumaher için kulanacağım tanımları kast ettim
    Bakın ben arı kovanına çomak soktuğumu biliyorum ama ben açıkçası onun gülüşünü dahi samimi bulmuyorum
    Ben Alonsoyu neden destekliyorum
    Her şeye meydan okuyan kapalı kapılar ardında değil herşeyi kafasında olduğu gibi söylediği için herkesten çok samimi buluyorum,
    şümiyi sevmek için yüz tane neden olabilir ki ben onun Türkiyedeki sahipsiz atların beslenmesi için yardım ettiğinide biliyorum ama dediğiniz gibi ferrari ile hesabı olsa dahi
    Bu gün onu sevenler hala Ferrari taratarı dediğiniz gibi Vetel onu geçmeseydi de şampiyondu ama o öyle bir şekilde yol verdi ki muhtemelen sevenleri bile yadırgamıştır o hareketini,
    kusura bakmayın şu anda ben serviste olduğum için cevapları geç yazmak zorunda kalıyorum

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=OcRUM2w2CVY

  28. muratbank güzel kardeşim art niyet aramak istemiyorum ama şuminin vettele yaptığı bu ikinci kıyaktır bana göre.2010 abudabiki spin hala benim için bir muallaktır.şumi gibi üst düzey bir pilot orada nasıl spin atar hala anlayamıyorum.neyse belki şumi bu kadar kolay yol vermesede vettelin şampiyon olmaya puanı yetiyordu o ayrı konu.ama onunda bir alman olması 2005 ve 2006 da alonsoya karşı kaybetmesi bunlar için bir neden olabilir.ve çirkeflik her takımda ve her pilotta vardır buna karşı çıkmam ama rakibine kasıtlı olarak çarpmak daha f1 tarihinde görülmedi herhalde.yani demem oki şumiyi severiz sayarız ama sevip saymayanlarıda vay sen neden 7 şampiyonlu bir pilota bunu söyledin şunu söylemedin diyemeyiz.bende şumiyi sevenlerdeni ama hala onun son 5 şampiyonluğunu en iyi araçlarla ve rakipsizken aldığı gerçeğini gözardı etmem.

  29. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    massa son yarışlarda ne kadar hızlı olduğunu ve eskisi gibi olduğunu gösterdi. Sıralamalarda çok hızlı oluyordu eskiden, son iki yarış sıralamada alonso'ya fark attı. Eskiden'de pole ya hamilton ya da massa'ya gidiyordu.

    Massa'yı tekrar böyle görmek güzel, seneye inşallah böyle hızlı olur ve eşit şartlarda yarışmasına izin verilir. Bakalım o zaman ne olacak.

  30. kollarımı ıkı yana acaydım yapma ferrari yapma ben ezikmiyim diyeydim..:)massa ıyı bır ınsan ıyı pılot ıns.hakettıgı yerı alır.

  31. iyice sacmalayip uzattiniz artik !!! yarisin tekrarini izle vettel in kolayca gectigi turun 5 yada 6 tur oncesi olabilir bir ferrariyede ayni sekilde yol verdi !!!!!ferrariye serbest baska bi takima olunca agziniza geleni soyluyorsunuz!!

  32. DreamOfWinD  avatarı

    Bu sene gec acildin tam acildin. Bu sene takim emrini destekliyordum hic bir iddian yoktu ama seneye sene basindan itibaren boyle olmani ve takim emri olmadan mucadelelerinizi diliyorum.

  33. Schumacher neden dirensin ki. Vettel 5 sn farkı 4-5 turda kapattı. Orada zorluk çıkarmasa 1 tur sonra düzlükte Vettel zaten geçecekti. Neden buna bu kadar kafayı taktınız. Schumacher'i geçmeden önce de Vettel şampiyondu puan anlamında. Alonso 2008'de Massa'ya yardım edeceğim demedi mi? Kaldı ki bu yıl Sauber Malezya'da Alonso'yu geçebilecekken takım emriyle sırf Alonso kazansın diye geçirmedi mi? Alonso yapınca sorun yok. Başkaları yapınca yüzü kızarmışmıdır oluyor. Alonso'nun yüzü kızarmıyorsa kimsenin kızarmasına gerek yok.

  34. Bu arada yorumunu tekrar okudum da şu kısmı kaçırdığımı fark ettim:

    "işin garip tarafı bütün rekorları kırdığı ve sayesinde Dünyada sevilen bir takıma karşı bu kadar aleni yapılması en basit tabiri ile hoş değil"

    Evet Ferrari'ye karşı böyle yapmış olabilir. Ancak unutmayalım ki 2006'da Ferrar'den neden ayrıldığını tam olarak bilemiyoruz ve Ferrari'ye karşı çok büyük bir öfke duyuyor olabilir. Yine de sonuç değişmez: Vettel o zaman da 1 puan farkla şampiyon olacaktı. Bence burda esas Ferrari'ye ve Alonso'ya suç bulmak lazım. Böylesi bir yarışta tek hedef 1inci olmaktır. Yeterli puanı almakla o iş olmaz. Rakibin 1 sıra yükselirse işler işte böyle değişir. Interlagos'ta ilk sırada bitirselerdi şu an Alonso'yu konuşuyor olurduk.

    Son olarak da: Michael Schumacher, Ferrari'ye üst üste 5 kez Pilotlar, 6 kez de Takımlar şampiyonasını kazandırdığı için pek de borçlu sayılmaz; hem de 21 yıl aradan sonra. Fakat Ferrari 2006'da MSC'yi göndererek MSC'den aldığı 2007-2008-2010 ve 2012 şampiyonlukları için büyük bir borca sahiptir. MSC olmasaydı Ferrari Irvine ile Barrichello ile Massa ile mi kazanacaktı o üst üste 5 şampiyonluğu? Yoksa şu an Mika Hakkinen 5-6 kere dünya şampiyonu olmuş mu diyecektik?

    Tabi 2000'li yılların başlarında yasaklanan Mercedes motorundaki berilyuma hiç girme gereği bile duymuyorum. Burda bir çirkeflik arayacaksak bence önce Ferrari'de aramalıyız. Evet Schumacher de onların çirkefliklerine dahil olarak onlara destek olmuştur ama hangi pilot istemez defalarca şampiyon olmayı ve bu uğurda hangi pilot birçok kez yapılan çirkefliklere göz yummaz?

  35. anaamm bunuda depresyona soktular..zavallım içten içe deneme tahtası olmasına onemsenmemesıne aglıyor..ama baska seylere aglıyormus gıbı gösterıyor..:)

  36. Şahit olduğun şeyleri bize de söyler misin? Açıkçası F1 severler olarak bizler de bilmek isteriz ne tür oyunların döndüğünü. İlla ki türlü türlü oyunlar dönüyor. Fakat seni MSC'den bu kadar soğutacak ne tür oyunlar döndüğünü daha bir merak ettim şimdi. Karşılıklı saygısızlığa da gerek yok. Eğer sert çıkışmışsam özür dilerim.

  37. o sevgiyi hak edecek samimiyette olsa gam yemem,
    Ben gözü kapalı şumaheri seviyordum onun bende kaseti vardı
    ama bir şeylere şahit olmaya başladıktan sonra yukardaki düşünceler oluşmaya başladı
    onun pistteki oyunları elbette oyun bir parçası olabilir
    kendi takım arkadaşına o kolaylığı yapsa deriz ki evet milyar dolarların döndüğü bir sektörde menfi durumlar olabilir diye
    işin garip tarafı bütün rekorları kırdığı ve sayesinde Dünyada sevilen bir takıma karşı bu kadar aleni yapılması en basit tabiri ile hoş değil(farklı bir tanım yapmadım çünkü sana saygısızlık olamasın diye)

  38. Acaba Kamyon Ferrariyi uçan araba yapan kimdi, Acaba Schumi mi Ferrariden ekmek yedi, yoksa Ferrari mi Schumiden…

  39. Eski kurtlara, hele hele ki Michael Schumacher'e böyle saldıranları gördükçe gülmekten karnıma ağrılar giriyor. Evet vakti zamanında her pilot veya takım bir şekilde çirkefliğe karışmıştır ki milyar dolarların döndüğü bir yerde bu tür çirkeflikler olur, olmak zorunda. Fakat Formula 1'i belli bir dönemde tüm dünyaya sevdirebilen ve sev ya da sevme en azından saygı duyman gereken birine böylesi yaratıklı maratıklı pis iğrenç adam gibi tabirler hiç hoş değil.

    Örneğin: Biz, eski F1ciler şu anda Redbull'u ve Vettel'İ sevmiyoruz. Fakat Redbull böyle araç yapmaya devam eder ve Vettel de RB'de iken böyle başarılı olmaya devam eder; ileride de başka takıma geçtiğinde de bu başarılarını sürdürürse: Bundan 10 yıl sonra da şunu söyleriz: Sebastian Vettel, belli bir devirde F1'i tüm dünyaya sevdirdi ve saygı duyunulası bir pilot.

  40. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bu sen hayranlık ile izlediğim en iyi massa ydı belkide bu yarısta en iyi iş çıkaran oydu startı, perdelemeleri, yastık lık yapması pist in her bölgesınde saldırması taktirlik, ama kötu gunlerı ıyı gunlerınden fazla oldugundan aldıgı tepkılerde gayet normal + – durumları nın yer degısmesı gereklı..

  41. Raikkonen06  avatarı

    Seni tebrik ediyorum helal olsun sezonun sonuna doğruda olsa kendini bulmayı başardın seneye daha iyi şeyler bekliyorum sen elinden geleni yaptın aslında 2.lik hakkındı ama neyse seneye daha iyi olacaksın inşallah ama tabiki Ferrari'nin performansınada bağlı.En büyük acılarıda çeken sendin en büyük eleştrileride alanda sendin ama ne kadar iyi bir pilot olduğunu gösterdin tebrik ediyorum seni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir