Ralf Schumacher, Vettel'e Zorluk Çıkarmadığı İddia Edilen Ağabeyini Savundu

yazar:

kategori:

Interlagos’ta Formula 1’e veda eden Alman pilot, vatandaşı genç şampiyona mücadele etmeden yerini verdiği iddiası ile bazı eleştiriler almıştı.

ZDF’ye konuşan Ralf Schumacher: “Sebastian hızlıydı ve (Michael) yoluna çıkıp riski arttırmak istemedi.”

“Bu da, insanların birbirlerine ne kadar adil davrandıklarını gösteriyor.”

Öte yandan Jaime Alguersuari, Vettel’in lehine olan bu tip yardımların, Formula 1’in parçası olduğunu düşünüyor.

AS gazetesine konuşan Alguersuari: “Sao Paulo’da bir Mercedes sürerken, Alonso’nun üçüncü şampiyonluk için geçmesine izin vermeyi isterdim.”

“F1’in ayrıca mühendislik, politik menfaatler ve paradan da ibaret olduğunu hatırlatmam gerek.”

“Bir gün Fernando da Vettel’in faydalandığı durumdan aynı şekilde yararlanabilir.”

Vettelin Schumacheri Geçişi – 2012 Brezilya GP – TRF1

 


Yorumlar

“Ralf Schumacher, Vettel'e Zorluk Çıkarmadığı İddia Edilen Ağabeyini Savundu” için 92 yanıt

  1. FIA Retwork avatarı

    Gülmek iyidir bak ne güzel gülmeni sağlamışım 🙂

    Daha ben seni çok güldürürüm merak etme düşünücek zamanın pek olmaz 🙂

    Neticede biraz beyin hücrelerini gıdıklamak canlılık getirir 🙂

  2. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yok yaa, tahrik yok zaten, akşam onun cevabını gördüm, oturdum güldüm, kendi tezini kendi çürüten bir adam, ben böyle adama nasıl kızayım 🙂

  3. size ne söylek boş iyiki bir alonuz varmış.işiniz gücünüz anti vettel.yok öyle yol vermeden geçmeliydi.yok sıkıysa en sondan başlasın.gördük canım zaten 2 yarıştır pitten vede ilk turda hasar alıp son sıradan başlayan pilotu.alonso ne yaptı pist üstünde en az 3 defa massa yol verdi.ne yapsalar yaranılmaz size.

    yenilen pehlivan güreşe doymaz misali.

  4. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Onur, boşver muhattap olma bu arkadaşla. Sen ne söylersen söyle, bir cevap verir sana. Anlamlı yada anlamsız olması onun için önemli değil. Önemli olan cevap verebilmesi. Yorumlarının arasına sıkıştırdığı tahrik edici laflarla, ne seviyede olduğunu belli ediyor. Amacı münakaşa değilde, daha çok s.dik yarışı. Kaaleye alma. Kafanı bozma. Bırak kendi dalgasına baksın. Bazılarını adam yerine koyup cevap atarsın, ama değmez. Buda onlardan.

  5. FIA Retwork avatarı

    Onurcuk ne oldu sinirlendin ya hani karşıt tezin nerde bir anda sustun 🙂

    Hadi seni kırmayalım ben yanlış anladım şimdi o cümleyi benim cümlemle birleştirelim 🙂

    Ben ne demişim Yağmurlu havada direnç gösterilmez.Öyle kuru pistte olduğu gibi arkadakini tutamazsın kolay kolay.

    Schumi Ne demiş 🙂

    Schumacher: "Çok daha hızlıydı. Mücadele etmenin bir anlamı yoktu. Bu yüzden çekildim ve geçmesine izin verdim."

    İşte cümlenin %50 sini okumamanın bedeli ramboya veya sana kızmıyorum hatta kimseyle seni eşleştirmiyorum çünkü sen rakibim değilsin 2-3 site dolaşıp F1 yazarı olunmaz 🙂

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Hmm, evet haklısın, bak Schumacher da benim dediğim gibi Vettel'in hızlı olduğundan dolayı zaten geçeceğini bildiğini ve bilerek bunu kolaylaştırdığını değil de, yağmur da sorun yaşadığını söylemiş senin dediğin gibi. Hey allahım, daha okuduğunu anlayamayan adamlar gelmişler F1 anlatmaya çalışıyorlar, Rambo'ya kızmamak lazım, beterin beteri var 🙂

    Bence bir daha benim yorumum altına yorum yapma gafletinde bulunma, kendi kendini rezil edersin ancak

  7. kombilibilibilibom avatarı
    kombilibilibilibom

    ben pistte kimseye yerimi kolay kolay vermem. eğer beni geçmek istiyorsanız, savaşmak zorundasınız.
    -michael schumacher

    ne olursa olsun efsaneye yakışmadı.

  8. FIA Retwork avatarı

    Şunuda ekleyeyimde cümle cuk diye otursun soruna 🙂
    Soru-1(Onurcuktan geldi) 🙂

    Madem yağmurda karşılık verilmez, o zaman niye yağışlı havalarda yarış yapılıyor ki, yapmasınlar o zaman, zaten herkes yol vermek zorunda değil mi, yoksa kaza olur mazallah.

    Cevap-1(Kraldan)

    Schumacher: "Çok daha hızlıydı. Mücadele etmenin bir anlamı yoktu. Bu yüzden çekildim ve geçmesine izin verdim."

    Bundan sonra cevap yazarken 10 defa düşünün 1 defa konuşun olurmu canlarım 🙂

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Haklısın. Bu arada Hakinen ve Schumi dönemini izlemediğim için böyle düşündüm/söyledim. Daha öncede dediğim gibi 2002'den beri izliyorum. Ve ben izlemeye başladığımda Schumi yol vermiyordu, yol alıyordu 🙂 Ben ve benim gibiler için Hakinen ve Schumi mücadelelerini izleyememek büyük kayıp doğrusu. Açıkçası internetten izlemekte pek haz vermiyor bana. Canlı olmayınca pek tadı tuzu yok.

  10. FIA Retwork avatarı

    Karşı cevap yok fikri yok iddayı çürütücek açıklama yok önceki yorum bla bla bla 🙂

    Ya sizle uğraşmak bana günün stresini attırıyor vallahi 🙂

    Tam klavyeman taktiği söyler söyler ama içi boş kanıt yok tez yok sonra ben ömnceki yorumda bunu bunu dedim onun içi boş zaten onu çürüttük hep beraber 🙂

  11. FIA Retwork avatarı

    Onur cum bak güzel kardeşim Schuminin yol vermesi o kadar büyütülücek bir olay değil ordaki yarış şartlarında aracının durumunuda göz önüne alarak bu konuda doğru kararı vermesi gerekir.Neticede Alonso veya Vettelin önünde olan her pilot eğer herhangi bir iddası yoksa ve aracı rekabete uygun değilse kenara çekilmesi gerekir.Bu bir yazılı olmayan kuraldır.Etik bir davranıştır çünkü herhangi bir kazada bunun sorumluluğunu alıp gitmek çok ayrı bir durumdur.

    Yağısın o ortama girmesi o konunun ana maddesi kuru havada olsaydı belki diğer turlar yol verebilirdi Schumi ama ısrarla anlamayıp cevap yazmaya çalışma sebebin bu farkı anlayamamış olman olaki her zamanki gibi sıkı savunma yaptı rainmen eee birde temas yaşandı düşünebiliyormusun olucakları adamın sen şampiyonluk iddasını çöpe atıyorsun.Böyle bir kararı sen ben olsak alamaz 50 metre kenara çekilirdik.Tamam Schumi yağmur ustası ama şunu unutma canım benim altındaki mercedes yağmur ustası değil öyle olsa zaten yağmurlu havalarda ilk 3 ten aşağı inmezdi Schumi:)

    Bu yarışta iddası olmayan aracı kötü olan bir Schumi var diğer tarafta şampiyon olucak bir Vettel var o sırada yağmurda yağsa karda yağsa yol vermesi normal hiç bir pilot şampiyonluğu çalan bir pilot olarak lanse edilmek istemez ne yazmışım yukarıda ve aşağıda özümseyerek okursan eğer bu Alonsoda olsa aynı Kimide olsa aynı başkasıda olsa aynı anladınmı?

    Yağmurda yol verme meselesi budur işte yoksa her yağmurlu yarışta herkes birbirine yol vericek durumu yok ama böyle yarışlarda kritik yarışlarda eğer arkanızda şampiyonluk iddasında pilot varsa yer vermek zorundasınız bu etik bir davranış şeklidir ha kuru havada 4-5 tur tutarsın ama bu tarz kaygan hale gelen pistlerde sizden hızlı aracı tutmanında aklı mantığı yoktur.

    Artık Onurcum bir şeyleri okuyup anlayın lütfen size ben anaokulundan itibaren f1 dersi vericek halim yok gücümde yok tamamı canım kardeşim.Benim anlatmak istediğimi 100 kişinin 98 i anlıyorsa bir siz 2 niz anlamıyorsanız hataları ve nereyi okuyamadım nereyi anlamadım diyecek olan sizlersiniz ben değilim 🙂

  12. Hakkinen zamanlarından birşeyler hatırlıyorum. Bir şekilde arkasındaki araçtan bariz yavaş aracı olduğu zaman muhtemelen olası bir kazayı önlemek ve şampiyonluk şansını devam ettirmek için geçişte sorun çıkartmıyordu. Şimdi linkini bulup şudur diyemem ama gördüm hakkinen ve coulthard'a yol verdiğini. Buna istinaden söylüyorum bunu.

    Monza'da aracı Mclaren'dan pek de yavaş değildi. MGP'nin düzlük hızı Mclaren'dan fazla olduğu için düzlük sonlarında Hamilton yetişemiyordu. Orada savunma yapacak elbet 🙂 Cezayı da alıyordu zaten. Sırf şov devam etsin diye ceza vermeyip telsizden uyardılar.

  13. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Sırf altta kalmamak adına, illa bende bir cevap verecem mantalitesine sahipsin. Bu yüzden bu kadar saçma yorumlar yazıyorsun.''

    Önce ki yorumumdan bir cümle. Söylediğime itafen galiba, gene saçmalamışsın. Yorumun çok ama, çok anlamsız. 10 kere okusak da bir anlam çıkarmak güç doğrusu. Seni akıl ve mantık çerçevesi içerisinde yorum yapmaya davet ediyorum. Sırf cevap vermek için cevap verme. Susmak da bazen büyük bir erdemdir. Bana saçma ve anlamsız bir cevap atacağına, hiç cevap atmasaydın senin için daha iyi olurdu.

  14. bu kadar yol verıyor vettel saygıdan yıne gecemıyor..schumı baktı bunun gececegı yol pıte gireyım bare dedi:)

  15. burda pek yol vermemiş bence:))

  16. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Eee, aslında evet, bir takım başka bir takıma isterse maç verir, isterse şampiyon yapar, istediğini yapmakta özgürdür kısaca. Bunun futbolda, basketbolda ve tüm sporlarda binlerce örneğini bulmak mümkündür, grup maçlarında benzer görüşlü yakın takımların beraber tur geçebileceği durumlarda göz göre göre maçı manipüle ettiğini, maçlarda kimi zaman fair-play amaçlı, kimi zaman da hakem yada maçtaki başka durumları protesto amaçlı kendi kalesine göz göre göre gol atan yada özellikle kaleyi ve sahayı boşaltıp gol yiyen takımlar gördük, ve evet bunların hepsinin de hiç bir surette cezası olamaz. Kar sağlama yada çıkar sağlama amaçlı şike durumlarının dışında bir spor müsabakasında takımın performansındaki hiç bir durum kurallarda belirtilemez, çünkü bu mümkün değildir.

    Burada Alonso hakkı yenen bir pozisyonda olabilir mi dersen, bu geçişin şampiyonanın seyrinde etkili olduğu kanısında değilim, Schumi Vettel'den çok daha hızlı bir araca sahip olsaydı, aracını kenara çekip onun geçmesini beklerken soslu fıstık yiyip kola içseydi söylemini de biraz anlayışla karşılayabilirdim, derdim ki bu kadar aleni bir şekilde şampiyonanın seyrini değiştiren bir hareketti, Alonso elinden gelen her şeyi yapıp şampiyonluk için yeterli pozisyona kadar yükseldi, bunu haketmemişti diyebilir, ama zaten SPA'da da olanları haketmemişti. Bilmem farkında mısın ama zaten olay hakedip haketmemekle de alakalı değil, bu içinde milyon dolarların yüzdüğü bir sektör ve haketmek yetmiyor, tıpkı Ferrari'nin Massa'nın vites kutusuna yaptıkları gibi bu da yapılabilir ve cezai bir durumu yoktur. Hak edene hakkı verilseydi bu sezon Alonso pilot olarak diğer tüm pilotlardan açık ara üstündü, o kupa onun hakkıydı, Hamilton muhteşem bir sezon çıkardı, o da bu şampiyonluğu haketmişti ve Kimi… Kim Lotus'la bunu yapabileceğini tahmin edebilirdi ki, onun Vettel'den geriye kalır yanı var mıydı bu sezon, ben sanmıyorum ama o da alamadı. Etik olduğunu asla söylemiyorum ama bazı şeylerin de etik olmadan döndüğünü kabullenmek gerekebiliyor, bunu yapan tek bir takım tek bir pilot yok, herkes bunu yapmakta özgür ve yapıyorlar da. F1 izleyecek bu işin politikalarını da kabullenip izlemek zorunda ne yazık ki, bu da bu işin bir parçası, sevmeyebiliriz ama kabullenmeliyiz, yoksa gerçekçi olamayız.

  17. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben Schumi'nin yol vermesini mantıklı bir karar olarak karşılıyorum, kendince sebepleri vardı ve eminim onun olduğu pozisyonda olsa bir çok kişi yol verirdi ama bunun sebebinin yağış olması mı, saçma bence.

    Öncelikle yağışta yol verilir diyorsun, ki komik bir söylem, komik diyorum çünkü ciddiye alınacak bir tarafı yok, o sebepten komik. Madem yağmurda karşılık verilmez, o zaman niye yağışlı havalarda yarış yapılıyor ki, yapmasınlar o zaman, zaten herkes yol vermek zorunda değil mi, yoksa kaza olur mazallah.

    Bahsettiğimiz kişinin de rainman olduğunu düşünürsek bence savunma yaparken kaza yapmaktan korkacağını düşünmek en azından aptalca, schumiyi belki eskisi kadar hızlı izlemedik ama yapmayın, o rainman, burada Vettel'e karşı savunma yaparken hata yapacak biri değil, hata yapacak biri varsa o da Vettel'di ama Schumi Vettel'in muhtemel bir yarışdışı kalma durumunda şampiyonluğu kaybetmesi ister mi? Schumi'nin Vettel'le ne kadar yakın bir ilişkisi olduğunu biliyoruz, siz bir dostunuzun şampiyonluk için yarışırken sizin yüzünüzden şampiyonluğu kaybetmesini istermiydiniz, ben istemezdim, Schumi de istemedi. Olay bu kadar basit aslında, niye büyütülüyor anlamıyorum.

    Ayrıca Alonso taraftarlarının da buna bir şey demesi çok saçma, orada o pilot ister yol verir, ister üzerine sürer, bu onu bağlayan bir hareket, orada Schumi kendi pozisyonundan vazgeçmiş, bu onun kaybı olur, buna biz karar veremeyiz, onun bileceği bir iş. Massa Alonso'ya yol verince de kıyamet koparılıyor ama bu onların kararı, onların seçimi, bunu anlayışla karşılamak lazım. Ayrıca hepimiz biliyoruz ki Vettel eninde sonunda Mercedes'ten çok daha hızlı bir araca sahip olduğundan o geçişi yapacaktı, yani bu hareket şampiyonanın seyreni de etkilemedi diyebiliriz.

    Ayrıca burada kullandığın tavır için bir kaç söz söylemek isterdim ama önceki tartışmalarındaki tavrını gözönüne alarak seninle bir tartışmaya girersem sağlıklı bir tartışma olmayacağının farkındayım, dilerim kendi kendine bunun muhakemesi yaparsın, çünkü birisine yanlışlarını söylemek o kişinin yanlışlarını kabullenmesini geçtim, bu yanlışlarına olan inancını daha da arttırıyor sanırım, bu sebepten kendi yanlışlarını kendin bul istiyorum.

  18. FIA Retwork avatarı

    Heryere laf yetiştirmekten yoruldum 🙂 Özellikle her yere geliyorsun cevabını alıp gidiyorsun yine aynısı olucak beni yorma kısa cevaplar vereceğim 🙂

    Belki Ralfin söylediği cümleler %100 doğru olmayabilir ama senin cümlelerinden daha mantıklı ve yere basan mantıklı açıklamaları olduğu aşikar bilmem burdan bir durum çıkarabiliyormusun kendine 🙂

    Ralf Schuminin kardeşi olabilir ama söylediği herşey kardeşini savunur nitelikte değil.Beni yormada 2000-2004 arası iki kardeş arasında geçen yarış diologlarını bir google dan inceleyiver.Artık bıktım çünkü sizlerden azıcık araştırmacı olun bakayım 🙂

    Birde demişsinki 4 satır bir şey yazmışsın ama karşıt tezi getirememişsin yok aptal sanıyormuşum yok mantığa davet arkadaşım bu matematik kadar sabittir aç biraz kitap oku bakalım yada kitapta okuma şöyle bir istatistik çıkar yağmurlu havalarda yaşanan kazalar ile kuru havalarda yaşanan kazaların yüzdeleri ne azıcık araştırmacı olun ya ağır saçmalamışım buraya 50 tane yağmur kazası koyarım öyle kalırsın o yüzden kişisel saldırma karşı tez getir 🙂

    Schumi her sıra için sonuna kadar savaşıyor doğru ama şampiyonluk iddası olmadan altındaki aracın durumuna görede yeri gelince çekilmek gerek bazen yapıcak bir şey yok 6. olmakla 7.olmak arasında fark yoktur Schumide o farkların adamı değildir haberin olsun buda kulağına küpe olsun 🙂

  19. FIA Retwork avatarı

    Bilgiç değilim arkadaşım sadece gördüğümü söylüyorum.

    Monzada kuralı çiğnemesi ile ne alakası var ben sadece yağmurla normal yarışın farklarından bahsediyorum.Araç iyi olduğunda olan durumu söylüyorum Mercedesin o yarış düzlük hızı iyi ise benim günahım ne 🙂

    Fanatiklik tamam bir yere kadarda aşırısı zararlı be dostum 🙂

  20. Djarum, Amerika'da Massa'nın sağlam vites kutusunun Alonso'ya sıra kazandırmak ve temiz taraftan kalkmasını sağlamak amacıyla değiştirilmesi ve Massa'nın 5 sıra geriye düşmesi olayı Vettel'e başka takımdan en az 3 pilotun sırasını vermesine bedeldir. Bilmiyorum F1'de bunun gibi başka bir olay daha var mı? Aynı şekilde Brezilya'da Red Bull neden Webber'in vites kutusunu değiştirip Vettel' bir sıra kazandırmadı ve temiz taraftan kalkmasını sağlamadı? Serhan Acar'ın da dediği gibi sezon boyunca yaşadıkları talihsizlikler (kazalar,teknik sorunlar) açısından Vettel ve Alonso eşit sayılır. Dolayısıyla bu tartışma bana göre beyhude bir tartışma. Şampiyonluk Vettel'in anasının ak sütü gibi helal.

  21. burak evmez avatarı

    ama benim görüşüm farklı ben vettele yol verdiğini söylüyorum ama hamiltona vermemiş fark bu

  22. burak evmez avatarı

    tam üzerine parmak bastın alonsoya karşı yapılan savunmaya bak vettele karşı yapılmayan savunmaya sonra gelip burda bana laf anlatın kendi kendini ele verdin yani

  23. merak etmeyin seneye hamilton herkese schumi gibi yol verecek

  24. Bu tartişmanın bu kadar uzamasını anlayamadım , gerçi aşagıda başka konularda açılmış ama ben bir Schumi ve Vettel fanı olarak , Schumi'nin adeta tur yer gibi yol verdiğini görüyorum. Yarişi izlerken de epey hoşuma gitti bu olay 🙂

  25. Ha sen diyorsun ki Schumayer bir Petrov değil ! ?

  26. burak evmez avatarı

    ona şöyle diyelim işinize gelmezse konuyu değiştirirsiniz

  27. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    evet işine geleni iyi bilirsin.

  28. Biraz daha aşağıya baksan sen daha bu mesajı yazmadan yanıt vermiş olduğumu göreceksin.

  29. burak evmez avatarı

    buna da yol dediniz ya utanın be schumacher viraj çıkışı arkayı kaydırmış momentum kaybetmiş az düzgün izlerseniz şu formula1i kimin nasıl pilot olduğunu anlarsınız

  30. burak evmez avatarı

    hayır vettel iyi pilotsa geçecek öyle yol vermeler yardımlar anlamam ben alonso orda olsaydı yine schumacherin savunma yapmasını isterdim bir de ayrı takımdan mı yardım alacak? zaten formula 1de takım emri vardır milliyetçilik duygusuyla hareket edeceksek iş çok uzar

  31. burak evmez avatarı

    ihtimaller üzerinde konuşma fanatikliğin bu kadar lüzumu yok biz neyin ne olduğunu biliriz

  32. Hah, ben de aynen senin dediğin şeyi savunuyorum.

    Bu videoda da Hamilton Schumacher'i çok rahat geçiyor. Burada Hamilton'a ne kadar yol verdi ise Vettel'e de o kadar verdi.
  33. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    şampiyonlukta roller değişse aynı durumda schumacher alonso'ya yol verse aslan schumi kaplan schumi olacaktı. seni gidi gizli alonsocu dönme dolap seni.

  34. Burak Yüksel avatarı
    Burak Yüksel

    Schumacher bu griddekilerin toplamından daha fazla son yarışa şampiyon adayı olarak girdiği için bu tip yarışlarda iddiasız pilotların ne yapması gerektiğini gayet iyi biliyor. Arkasındaki Vettel değil Alonsoda olsaydı aynısını yapardı çünkü ne o yarış için bir galibiyet veya podyum iddiası nede şampiyonada bir hedefi kalmıştı. Bu yüzden centilemenlik yapıp şampiyonluk adaylarının yarışmasına müdahele etmemiştir.

    Şimdi bu hareketini eleştirip yol vermemesi lazımdı diyen Alonso fanlarının eğer yarış içerisinde Alonso Schumacherin arkasına gelseydi ve Alonsoya sert savunma yapsaydı "evet bir yarış pilotu böyle olur. herzaman savaşır" demeyecekler, Schumacherin hiçbir iddiası olmamasına rağmen Alonsoyu çekemediğinden dolayı yol vermediğinden bahsedip eleştireceklerdi. Arada istisnalar çıkacaktır fakat buradaki yorumlardan anlaşılan eğilim bu yönde.

    Eğer Schumacherin yarış veya şampiyonada en ufak iddiası olsa en sert şekilde savunma yapardı. Tabi bu ne işe yarardı? Vetteli en fazla 3-4 tur oyalayabilirdi. Araçlar arasındaki bariz kalite farkı zaten Vetteli yarışın sonuna kadar arkasında tutmaya yetmeyecekti. Ayrıca bu geçiş olmasaydıda Vettel şampiyon olacağı için şampiyona kaderinede etki etmiş bir durum ortada yok.

    Gelelim milletin takıldığı yarış sonrası görüntülere. Benim o görüntülerden görebildiğim yakın muhabbet ve sevincin Schumacherin yol vermesiyle bir alakasının olmadığı. Bu ikili yarış boyunca karşılaşmasalardı bile bu şekilde kutlama olacaktı. Biri F1 in kralı diğeri ise veliahtı olarak görülüyor. Ayrıca Vettel Schumacheri idolü olarak gördüğünü hiçbir zaman saklamadı. Schumacherde bir nevi Vettel için mentörlük yapıyor. Onun başarılarından gurur duyuyor. Aralarındaki jenerasyon farkıda yaşlı almanın egosunun törpülenmemesini sağlıyor. Bilmem farkeden oldumu ama bu iki adamda Alman… Siz olsanız bir Türkün mü yoksa bir İspanyolun mu şampiyon olmasını isterdiniz?

  35. pistin o bölümünde vettel zaten şumiden çok hızlı rahat bi şekilde geçmesi çok doğal

  36. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz
    niye dönelim aksine iyi olmuş deriz madem vettel yapıyor alonso da yapacak tabi

    😀

  37. Bizim taraftar olarak bir takım beklentilerimiz olabilir
    Ama hiç bir pilot Alenen başka bir pilota yardım etmesi hos görülemez
    sende kabul etki ilk yorumun savunulacak tarafı yoktu belki kızgınlıkla yazdın normaldir.

  38. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Buna yol vermek deniliyorsa :)) diyemıyorum bırsey..

  39. schumacher_brothers avatarı
    schumacher_brothers

    Isredoginiz oldu Schumi f1 brakti hala camur hala camur siz Schumi yin eldivenine kurban olun be

  40. paylaşım için teşekürler
    işte bende tam olarak bunu söylemeye çalışıyorum
    Bir yarış pilotu bunu yapmalı son yarışta yaptığını yaparsa herkes bir birine girer

  41. Sen hâlâ toplama yapmayı öğrenememişsin. Veline söyle de matematik öğretmenini şikâyet etsin.

  42. Yarışı kaçırdığım için indirip izlemiştim. Dediğin olayı bulmak için bakacaktım ama bütün yarışı baştan sona izlemek zorunda kalmayım diye
    http://www.f1fanatic.co.uk/2012/11/26/2012-brazilian-grand-prix-lap-charts/
    adresinden hangi turda geçilmiş diye bakayım dedim ama hiç Ferrari 'lerin önünde yer almamış.

  43. Bu videoda da Hamilton Schumacher'i çok rahat geçiyor. Burada Hamilton'a ne kadar yol verdi ise Vettel'e de o kadar verdi.

  44. Belki dedigin gibi yanlis hatirliyorum ama oyle bir sahne hatirliyorum, neyse yaris videosu yayinlansin bakariz ordan 🙂

  45. Yarışın hiçbir anında (pit-stoplar dahil) Schumi herhangi bir Ferrari pilotunun önünde yer almamış. Yanlış görmüş olabilirsin.

  46. Acısı var ondan diyosun yani
    sende haklısın

    Ayrıca sen o servisteyim kelimesini okul servisi zan ederek bilgiçlik taslıyorsun yok sen liselin falan benim çocuğum olsaydı şimdi liseye gidiyor olacaktı

  47. burak evmez avatarı

    niye dönelim aksine iyi olmuş deriz madem vettel yapıyor alonso da yapacak tabi ama vettel yapmasa alonsonun yapmasını istemezdim az şu olaylara başka pencerelerden bakın

  48. toprakcilik yapti normal

  49. burak evmez avatarı

    tartışılacak hiçbirşey yok biz schumacheri her sıra için savaşan pilot olarak bilirdik yanılmışız resmen ayağını gazdan çekmiş bence utanç kaynağı lütfen yorumumun altına fanatikçe yorumlar yapmayın

  50. Ben yarista yanlis mi gordum tam hatirlamiyorum ama Schumi bir Ferrari`ye de rahatca gecmesi icin yol vermisti, yaris videosu yayinlaninca bakariz ordan.

    Ama Schumi Button Raikkonen gibi akilli pilotlar bu gibi durumlarda sorun cikarmazlar, savasabilecekleri anlarda da sonuna kadar savasirlar, tipki Belcika yarisinda Schumi`nin pit girisine kadar ayni Vettel`i sıkıştırdığı gibi, buyrun videosu..

  51. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    "Bir gün Fernando da Vettel'in faydalandığı durumdan aynı şekilde yararlanabilir."

    olayın bu yüzüde var. şimdi burada schumacher'i topa tutan alonsocular yada olmayanlar gelecek şampiyonalarda 180 derece dönmesin sonra 🙂

  52. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Boşver dostum bu arkadaslar tartısma, durstluk empati nedir bilmiyorlar yorum yapmalarının tek gayesi inatlasmak dogru lafları duyduklarında gucune gıden seylerı savurmaktır..

  53. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    "Bir gün Fernando da Vettel'in faydalandığı durumdan aynı şekilde yararlanabilir."

    olayın bu yüzüde var şimdi. şimdi burada schumacher'i topa tutanl alonsocular yada olmayanlar gelecek şampiyonlarda 180 derce dönmesin sonra 🙂

  54. Sen benim yorumuma a dan z ye söylediğin herşey yanlış diyerek dalga geçiyorsun. Ben de hiç yorum yapmadan Alonso 'nun cümlelerini kopyala yapıştır yapıyorum. Sen orasından burasından çekip kendi yorumlarını katıp Alonso 'nun yaptığı ile Schumi 'nin yaptığının çok farklı şeyler olduğunu söyleyip haklı çıkmaya çalışıyorsun.
    Alonso ve Schumi 'nin yaptıkları etik veya değil o ayrı bir konu ama Alonso 'nun zamanında kendi ağzından böyle bir açıklaması varken bu olayda en son konuşabilecek olan Alonso cephesidir.
    O anı izlediğimde aklıma hemen 2008 geldi ve içimden , keşke Vettel – Schumi geçişi şampiyonluğu Alonso 'dan alıp Vettel 'e veren geçiş olsaydı diye geçirdim ama zaten puan açısından çok önemi olmayan bir geçişti.

  55. massanın şampiyonluğuna mal olan habisce planlanan yarış.alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste. hem 2010 da hem 2012 de.hele pit yolundaki kaskını çıkarmadan ağlarcasına bir bakışı vardı sanki nerde hata yaptım diye.al sana singapurun acısı.her türlü yalana oyuna ve dalavereye rağmen new schumi aldı şampiyonluğu.tabiki en yakın arkadaşı,vatandaşı,ve büyüttüğü vettele destek verecek tutupta kuralların onu durdurduğu 2005-06 daki şampiyonluğu kaybettiği rakibinemi verecek.

  56. o şu demek değil
    Massa arkamdayken ona tavuğun horoza çökmesi gibi çökmeyeceğim
    Massa olur da birinci olursa bende hamiltonun önünde bitirmeye çalışacağım meali çıkıyor

  57. Şumi yazacaktım Brim
    Ayrıca o zafer onun anasının ak sütü gibi helal olduğuna inandığım için özellikle seçtim

  58. şumü ne bro?
    Bu arada profil foton da çok güzelmiş.Hile ve gasp ile kazanılan singapur 2008 den galiba.Hımmm.

  59. Denizde kum biter alonsocularda bahane bitmez.albeni gibiler mübarek bahaneleri bi ton.
    Şimdi Schumi niye yol vermesin böyle bir durumda zorluk çıkarsın hem vatandaşı hem de Vettel şampiyonluk yolunda ilerliyor zorlasa almanların bakış açısı nolur bi düşünün.
    Aynı şeyi alguersuari de demiş adam ben olsam ben de yol veririm diyor..Yağlama yıkama makinesi olan Marc Gene tüm sene alonso en iyi vs açıklamalar yapıyor.niye babasının oğlu mu y.Tabiki hayır maksat hemşerilik.Bi de live timing ten bakın vettel 1.27 lerle dönerken schumi 1.29 larla dönüyor.
    Vettel her türlü geçecekti zaten schumiyi.
    Sizin bahanelerinizi artık sayamıyorum harbiden.gönüllerin şampiyonu pilotunuzla daha nivce bahanelere.

  60. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Alguersuari yol vermek isterdin evet onun için şimdi sadece konuşuyorsun 🙂

  61. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Hele şükür. Dostum sen bu işin duayenisin. Vettel bir önce ki virajda farklı çizgiden geldiği için, viraj çıkışında daha kötü bir ivmeye sahip olması gerekmezmi? Buna rağmen 100 metre sonra Schumi'yi geçiyor. Sence de burada bir terslik yokmu? Diğer arkadaşlar anlamıyor beni.

    Ayrıca sana şurada katılmıyorum; ''Şumi geçileceğini anladığı anda fazla zorluk çıkarmadan yol verebilen birisi.''

    Böyle bir mantaliteye sahipse bu adam, neden 2011 Monza'da Hamilton'ı canından bezdirdi??? Merak ettim.

  62. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    doğruları söylüyoruz raikonencinin birinin şhumi fanlığı daha doğrusu alonso düşmanlığı tavan yapıveriyor.sana cevap vermem saygısızın tekisin diye hakaret ediyor ama tam 1 sayfa fasa fiso yazıyor.Şhumi bunu ilk defa yapmıyor.Bunu herkes biliyor.Millete savunma yaparken vettele buyur geç diyor.
    Fanı olduğun pilot da bu işleri bilir.Singapur 2012 de raikonene 39 tur boyunca geçit vermedi.Ta ki kaza yapana kadar.Allah bilir şhumi kaza yapmasa 61 tur raiye direnecekti.

  63. Fernando Alonso: I'll help Felipe Massa beat Lewis Hamilton to world title
    "If I can help Massa, I will – no doubt," Alonso told Spanish sports newspaper AS.
  64. Ya şaka yapıyorum de
    Bunlar benim düşüncelerim değil de
    Bu ne ya !!yani bir futbol takımı isterse başka bir takıma maç verebilir mi demek istiyorsun
    Bir cümlen yada bir konuda yalnış olduğunu düşünsem elbette cevap vermeye çalışırım
    ama SAVUNDUĞUN( ya da şaka yaptığın) şeylerin hepsi A dan Z ye yalnış
    düzeltilecek bişey bırakmamışsın

  65. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Öncelikle şunu söyleyeyim. Başka bir Raikkonen fanıyla tartışmayı hiç sevmem ve şu ana kadar da böyle bir durum yaşamadım. Her şeyin bir ilki varmış. 🙂

    ''Orada Schumacher içeriyi kapatsa dışarıdan dışarıyı kapatsa içeriden geçebilecek kadar hız ve ivme farkı vardı araçlar arasında.''

    Olayı izlemeden böyle bir yorum yapman saçma. Site yönetimi yukarıda video koymuş. İzle ve gör. Fikrin değişecek. Araçlar arasında hız farkı olduğu aşikar. Vettel bir önce ki viraj, çizgisini kaybediyor(ivme kaybediyor, viraj çıkışında daha yavaş kalıyor, normanlin aksine) ve virajdan Schumi'ye oranla daha kötü çıkıyor. Buna rağmen 100 metre ileride atak yapıyorsa, kendini yorma burada bir terslik var.

    ''Şimdi ise asıl can alıcı noktaya değinmek istiyorum. Bu yarış Schumacher'in son yarışıydı. Ama Vettel şampiyonluk için bastırıyordu yani her halükarda geçmek için atak yapacaktı. Vettel'i hepimiz biliyoruz adam açıklık gördüğü anda oraya aracın burnunu sokuyor beklemiyor yani önündekinin yarış dışı kalmasını gerekirse kendisi kalıyor…''

    Sezonun son yarışı ve şampiyonluğun belirleneceğini unuttun galiba? Vettel, bu dediklerini yapacak kadar aptal değil. Aldığı starttan belli zaten. Ristek uzak ve fazla zorlamak istemedi(imkanlar el verdikçe) Dediğin gibi bir şeyin yaşanması imkansızdı.

    ''Olası bir Vettel-Schumacher kazasından sonra Schumacher'e karşı tüm dünyada yapılacak eleştirileri karalama çalışmalarını düşünebiliyor musun? herkes diyecek ki eski kurt eski takımına yardım etmek için yaptı. Yani bu yarışta olabilecek her sonuçta eleştirilecekti ama o hem kendi yarışını hemde Vettel'in yarışını mahvetmeyi seçmedi.''

    Daha önce de söyledim. Olmamış bir şeyin hakkında, senaryo üretmek çok saçma. Ve bunu kendi lehinize kullanmanız ap ayrı bir şey. Tamamen kendini haklı çıkarmak adına yorum yazmışsın. Üzücü. Bir Raikkonen fanı, bu şekilde yorumlardan uzak durmalı(amaçsız ve anlamsız)

    ''Yapamazdı ya hadi yaptı diyelim 3-4 tur direndi bunun için inanılmaz bir savunma çizgisi oluşturmak zorunda olacaktı ki bu da yarışı hemen arkasında bitiren Kobayashi'nin de Schumacher'i geçip işleri Mercedes ve Schumacher için daha kötü hale getirme şansı vardı…''

    Yarışı izlemediğine dair bir delil daha. Kobayashi, zaten Schumi'ye atak yaptı. Ancak Schumi, Vettel'e uyguladığı savunmanın aksine, çok sert bir şekilde savundu pozisyonunu. Adamına göre muamele yapıyor galiba.

    ''Schumacher gibi pilotlar geniş düşünebilirler hatta birçok şeyi düşünebilirler… 2010 Spa'da Button'la Vettel arasındaki gibi bir çarpışma olması durumunda Kobayashi öne geçip belki de takımını öne geçirecekti hiç bunları hesaba kattın mı? ben dahil bir çoğumuz katmadı çünkü katınca Schumacher katmayınca sıradan vatandaş oluyoruz.''

    Bu yorum gerçekçilikten uzak. Tamamen senin hayalperestliğinle yazılmış. 15-20 sn'lik bir anda kimse bu kadar detaylı düşünemez. Ne Schumi, ne Vettel, ne de bir başkası. Hiç kimse bu kadar detaya inemez. Dediğim gibi objektif değil, tamamen kendini/görüşlerini haklı çıkarmak için böyle bir yorum atmışsın.

    ''ayrıca yarıştan önceki açıklamalarında Schumacher'in hala Alonso'yu sevmediğini biliyoruz. Nasıl Button, Hamilton, Weber gibi pilotlar Alonso şampiyon olsun diye uğraştıysa Schumacher'de Vettel şampiyon olsun diye uğraşmış olmasına tepki gösterebilmeniz gerçekten inanılmaz aslında…''

    Tamam. Dediğin gibi olsun. Saydığın pilotlar Alonso'nun, şampiyon olmasını istiyordu diyelim, peki şampiyon olabilmesi için ne yaptılar?
    Webber: Yarış başlarında neden Alonso'yu, sürekli sıkıştırdı? Alonso, şampiyon olsun diyemi? Saçmalamışsın. Pitstopun ardından Vettel'e de, Alonso şampiyon olsun diye yol verdi zaten.

    Hamilton: Alonso, 2 sıra yukarı çıksın diye kaza yaptı zaten.

    Button: Alonso, şampiyon olsun diye araç 1.giderken kenara çekti demi? Saçmalamışsın gene.

    Saydığın pilotlar Alonso şampiyon olsun istiyorlar, ama bunun için icraat yapmadılar. Konuşulan oydu sadece. Ama Schumi, lafda da icraat da da gösterdi kendini. Yol vererek.

    ''Sonuçta bu yarışta Alonso'nun Weber'i nasıl geçtiğini de biliyoruz ya da yine aynı şekilde Weber'in pist dışından piste dönen ivme kaybetmiş lastiklerinin sıcaklık dengesinde nispeten değişme olmuş Alonso'yu nasıl geçemediğini de görebilirdin…''

    Arada ki düzlük hızını söylersem yeterli bir cevap vermiş olurmuyum? Bence olurum. Düzlükte ki hız farkı açıklıyor her şeyi.

    ''Vettel geçse de geçmese de şampiyonken boşuna çirkeflik yapıp efsaneye laf atmayın ayıp oluyor…''

    EFSANE'ye laf söylemek ne haddimize. İstediğini yapmakta özgür, biz ne diyebilirzi ki? Ama gözün gördüğünü de birilerinden saklamaya gerek yok. Olandan bahsediyoruz biz.

    Neyse… Herkesin görüş farkı var. Ama illa kendi görüşümüz doğru diye bir kaide yok. Kendinizi haklı çıkarmak için saçma yorumlar atmayın, gerçekçi yorumlar yapalım. İyi günler…

  66. Bariz yol verdi diye gördüm.

    O an hangisi hangi lastikleydi, pist ıslaklığı nasıldı onu da hatırlamıyorum. Şumi geçileceğini anladığı anda fazla zorluk çıkarmadan yol verebilen birisi. Belki öyle bir şey de yapmış olabilir.

  67. şumü şöyle diyordu yarıştan sonra
    Nasıl yol verdim sana ama,bak benimde çorbada tuzum var unutma haa
    Hamisi

  68. hepsini geçtim sen niye vettel'in zaten rahat geçip şampiyonluğu alacağı yarışta yer verip şüphe uyandırıyorsun ki? düzgünce mücadele et geçsin gitsin şüphe olmasın. ne gerek vardı yani yer vermesen geçemeyecek miydi?

  69. Savunulmaya ihtiyacı yok, gerek de yok. Schumacher bu, kaç yaşına gelmiş adam nasıl uygun görüyorsa öyle yapar. Bir tarafta Vettel, diğer tarafta Alonso bak Ferrari bile demiyorum. Buradan anlaşılmıyor mu zaten kime destek çıkacağı, kimin şampiyonluğuna sevineceği. Bir tarafta eski rakibi, pek de kendisine karşı iyi anıları olmayan birisi, övgülerinden öte çok fazla diyaloğu olmayan birisi diğer tarafta ise Sebastian Vettel. Yaş itibariyle idolüm Senna değil Michael diyen birisi, diğer diyalog seviyelerinden bahsetmiyoruz bile.
    Geçişin hemen sonrasında Alonso'cuların hoplayacağını zaten biliyorduk henüz beni yanıltan bir tepki zaten görmedim çünkü Alonsocuları tanıyorum. Bir olayda yaygara koparmaları için kendi işlerine gelmemeleri yeterli.:) Monaco gürültüsü gibi. Hatırladınız mı niye Fernando'nun şampiyonluğunu desteklemediğini. Adilane tutum mu? Alonsocuların ancak %1000 de 1 inde görebilirsiniz. Yıllarca Barichello derler, benzeri Massa ile başlarına geldiğinde hoop mod değiştirirler bir daha bunlardan bahsedilmez başka noktalara sekerler. Adamların derdi başka üzüm yemek değil ki Formula1'den zevk almak değil Formula 1 pilotu ile zevk almaya çalışmak. Alonsoculardan önce Kimiciler de farklı değildi hep benzer tartışmalar malum sitelerde. İyi bir takıma geldi yorumlarda ki rollerin değişeceğini biliyorduk, yanılmadıkta. Schumachercilerin de ekseriyeti farklı sayılmaz. Kafatasçı zihniyet gibi herkes tutulmuş birer adama gidiyor sonsuzca peşinden. Bu kadar küçük değil yav F1'den zevk alabilme oranı. Şimdi de Vettelcilere kızarlar diğer gruplardan hiçbir farkları yok sadece daha gençler 🙂 cümle kurmayı daha az biliyorlar o kadar. Büyüdükçe öğrenir onlarda cümle kurmayı.Neyse…

    İyi bir aracı olmuş olsa tatlı bir mücadele sunup çıkış basına artisliğini de yapabilirdi ancak yine de pass geçebileceğinin önüne engel değil bu, güzelliğini yine yapabilirdi. Şampiyona onun şampiyonası değil, mücadele de değil. Küçücük bir katkı anı gelmiş yaptı ve nasıl sarıldıklarını gördünüz yeterli olmalıydı. Kişiler ve pozisyonlar farklı olsa tavırlar da farklı olurdu. Başka birine karşı Ferrari galibiyeti ve Alonso şampiyonluğu bahsi olsa Alonso'yu seçebilir eski rakibi nede olsa bir geçmişi olan adam, başkasına karşı kırmızılara bir hediye verebilir ancak pozisyonlar bu şekilde gelişti. Schumacher bu, zorluk çıkardığında pazar gezmesine çıkmadık da diyebilir, geçiş zorluğu çıkardığında garaj da basabilir. Siz, biz beğenmesek ne olur, adamın anlık kararlarını mı değiştireceğiz. Fernando üzerinde tasarruf sahibiyiz sanki, pislik olduğunu söylüyorsanız böyle şeylerin onun da var pislikleri o zaman. Süren sığ tartışmalarda hep bunun üzerinde dönüyor zaten. Ben 1 kere nefret ettim sadece Fernando'dan o da taraftara amiyane tabirle küfrettiği zaman, unutmam da mümkün değil. Ben olsam aynı pozisyonda yine Vettel'e sahip çıkarım Fernando'ya değil. Yıllarca ifade etmeye çalıştık Ferrari ilişkisi sanıldığı gibi değil belirtemediğimizden bazı noktaları yalın konuşmaya çalıştık. Dönmemesiyle, bu tercihi ile de biraz idrak edildiğini görüyorum yorumlardan. Ferrari'ye ancak belirli kişilerle olan mücadelesinde yardım edebilirdi, bunu yapmayacak biri de değil ancak bugün pozisyon bu idi ve seçeceği kişi belli. Redbull mu? umrunda bile olmaz.
    Herkes insan ve herkes mücadelenin dışında ise şayet daha çok sevdiği kişiye olabiliyorsa katkı sağlar, sarılır. Aynı, aynı tarafta yorum yapanların bir birlerine sarıldığı gibi.

    Öyle veya böyle şampiyonluğu kaybettiniz üzüntü ile suçluyu başka yerlerde aramayın. Şu şöyle olsaydı, böyle yapsaydı ile olmuyor o noktalara gelinecekse şampiyonluk mücadelesi veren pilotların ne hataları, handikapları dökülür ortaya. Şampiyonlukları takım kazandırır, takımla kaybedersin. Ferrari yine kaybetti, bu kadar basit. Bu sefer 2 nci olabildiler bari şükür.
    Çok da güzel bir final idi, geriden gelen yani şampiyonluğu olasılıklara bağlı olan Fernando'yu desteklemedik değil ancak zor olan olmadı, konumunu öncesinde hazır eden çocuk 3'e gitti buna da sevindik. Bu sene ki gibi hareketli, çılgın bir şampiyona, böyle accayip, çılgın bir final her zaman nasip olmaz. Keyif aldık sonuna kadar çılgınca atan kalp ile, eh bu da bizim için kafi.

  70. Alonsocular buna ne diyeceksiniz(belçika 2012)
    http://www.youtube.com/watch?v=a4cqCxMZSrw

  71. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Ralf açıklamış yavaş bir aracınız varsa arkanızda sizden güçlü bir araç varsa birde altınızda yağ gibi kayan bir aracınız varsa oturup direnç gösterme salaklığını yapamazsınız.Bunun sonucu ya temas olur yada ciddi kazalar meydana gelir''

    Galiba FIA Retwork, Ralf'in müneccim olduğuna inanıyor. Ralf'in söylediği kelimeler/cümleler %100 doğru olacak diye bir kaidemi var da, sen bu kelimeleri/cümleleri baz alıyorsun? Ralf kim? Schumi'nin kardeşi. Dolayısıyla olay objektiflik değilde, subjektif bir boyutta. Neden ağabeyini baltalasın? Tabi ki savunacak. Daha sağlam bir teze sahip olman gerekir. Yanlış şekilde savunuyorsun.

    ''O yüzden arkanızda hızlı bir araç varsa yağmurlu havada direnç gösteremezsiniz.Kuru piste benzemez hayatınızda pist görmeden kolayca yorumlar yapabilen biri şimdi bunuda farklı bir noktaya çeker neme lazım :)''

    Dostum. Sen burada ki insanları ne zannediyorsun? Aptalmı? Söyleyeyim şimdiden yanılıyorsun. Sen git bu asparagas söylemlerinle başkalarını kandır. Yağmurlu havada direnç gösterilmez gibi bir kaide mi var, ne saçmalıyorsun sen? İlk defa gördüm, duydum. Bunun pist görüp görmemekle ne alakası var? Ağır saçmalamışsın. Seni mantığa davet ediyorum. Sırf altta kalmamak adına, illa bende bir cevap verecem mantalitesine sahipsin. Bu yüzden bu kadar saçma yorumlar yazıyorsun.

    ''Artık oturup Schumiye çamur atmak yerine biraz F1 öğrenin ha benden öğrenicekseniz tel imi vereyim sizin görüşlerinizi bir şekle sokarım bilgilerimle sıkıntı yok :)''

    Küstahlığın lüzümü yok. Schumi'ye çamur atanda yok. Senin vereceğin asparagas bilgilerde orada kalsın. Sen git bu tür söylemlerinle başkalarını kandır.

    Bu arada unutmadan söyleyeyim; "Schumacher Her Sıra için Sonuna Kadar Savaşıyor"
    http://www.trf1.net/formula1_haberler/27811-vettel-schumacher-her-sira-icin-sonuna-kadar-savasiyor.html#.ULSj1uTPT-8

    Bu söz Vettel'e ait. Her sıra için mücadele eden Schumi için söylüyor. Ama gariptir ki aynı Schumi, İnterlagos'ta Vettel dışında herkese zorluk çıkartıyor. Sence de ilginç değil mi?

  72. Aslında sana cevap vermeyi hiç sevmem çünkü saygısızın tekisin ama neyse birşeyler söylemek istiyorum. Yukarıda saydığın herşeye mantıklı açıklama yapılabilir. En başta Schumacher'le Vettel'in arasındaki farkın tur başına 2 saniye gibi bir farkla kapanmasından başlayabiliriz. Orada Schumacher içeriyi kapatsa dışarıdan dışarıyı kapatsa içeriden geçebilecek kadar hız ve ivme farkı vardı araçlar arasında. Şimdi ise asıl can alıcı noktaya değinmek istiyorum. Bu yarış Schumacher'in son yarışıydı. Ama Vettel şampiyonluk için bastırıyordu yani her halükarda geçmek için atak yapacaktı. Vettel'i hepimiz biliyoruz adam açıklık gördüğü anda oraya aracın burnunu sokuyor beklemiyor yani önündekinin yarış dışı kalmasını gerekirse kendisi kalıyor… Olası bir Vettel-Schumacher kazasından sonra Schumacher'e karşı tüm dünyada yapılacak eleştirileri karalama çalışmalarını düşünebiliyor musun? herkes diyecek ki eski kurt eski takımına yardım etmek için yaptı. Yani bu yarışta olabilecek her sonuçta eleştirilecekti ama o hem kendi yarışını hemde Vettel'in yarışını mahvetmeyi seçmedi. Yapamazdı ya hadi yaptı diyelim 3-4 tur direndi bunun için inanılmaz bir savunma çizgisi oluşturmak zorunda olacaktı ki bu da yarışı hemen arkasında bitiren Kobayashi'nin de Schumacher'i geçip işleri Mercedes ve Schumacher için daha kötü hale getirme şansı vardı… Schumacher gibi pilotlar geniş düşünebilirler hatta birçok şeyi düşünebilirler… 2010 Spa'da Button'la Vettel arasındaki gibi bir çarpışma olması durumunda Kobayashi öne geçip belki de takımını öne geçirecekti hiç bunları hesaba kattın mı? ben dahil bir çoğumuz katmadı çünkü katınca Schumacher katmayınca sıradan vatandaş oluyoruz.
    ayrıca yarıştan önceki açıklamalarında Schumacher'in hala Alonso'yu sevmediğini biliyoruz. Nasıl Button, Hamilton, Weber gibi pilotlar Alonso şampiyon olsun diye uğraştıysa Schumacher'de Vettel şampiyon olsun diye uğraşmış olmasına tepki gösterebilmeniz gerçekten inanılmaz aslında… Sonuçta bu yarışta Alonso'nun Weber'i nasıl geçtiğini de biliyoruz ya da yine aynı şekilde Weber'in pist dışından piste dönen ivme kaybetmiş lastiklerinin sıcaklık dengesinde nispeten değişme olmuş Alonso'yu nasıl geçemediğini de görebilirdin… Yarışta tüm bunlar varken Vettel geçse de geçmese de şampiyonken boşuna çirkeflik yapıp efsaneye laf atmayın ayıp oluyor…
    Macaristan 2010'da sıkıştırsa da yeterli alan kaldı değil mi? hani herkes korksa da oradan bir araç geçebiliyormuş bak. Monza olayında durum daha bir başkaydı bence. Hatırlarsan 2010 Çin gp sinden sonra Hamilton'un bir açıklaması vardı Schumacher'i geçmek çok kolaymış hiçte beklediğim gibisinden değil gibi ama o yarışta Schumacher Hamilton'a geçildiğinde bu sezon Kimi'nin aynı pistte lastik sorunundan ötürü herkese geçilmesi gibi bir durum söz konusuydu ama Hamilton hiç bunları hesaba katmadan laf etmişti. Eline geçen ilk fırsatta da güzelce dersini verdi telsizden emir gelmese geçemeyeceğini de hepimiz biliyoruz Lewis'in… İspanya'da Vettel önce geçtikten sonra Hamilton eğer aynı anda geçemiyorsa demekki yakın değilmiş. Tur yiyen pilot çizgi dışına çıkacak diye kural olduğunu hiç duymadım açıkçası ben…
    Neyse anlatmaya çalıştığım şey yaptığınız saygısızlık. Vettel zaten geçse de geçmese de şampiyondu ama Schumacher onunla uğraşsa olabilecek ters bir durumda herkes Schumacher'e kabahat bulacaktı. Ama siz zaten bunun için dua ediyordunuz değil mi? pardon!

  73. DreamOfWinD  avatarı

    Baska biri olsaydi bi sey demezdim de schumi olunca bir garip oldu. Kalbinin bir tarafi her zaman kirmizi degilmis demekki

  74. ben schumıyı adım gibi bilirim..vermiştir yol helal olsundur..yine olsa yine veririz durumudur.:)

  75. Schumi zorladı – zorlamadı , yol verdi – aracı yavaştı vs. Sebebi ne olursa olsun farketmez ve bu hiçbirşeye bahane olamaz.
    Schumi isterse çıksın "yardım etmek istedim ve ettim" desin ne değişir ne farkeder. Suç mu bu , yasak mı. Bir de anlamadığım şey bu konuda Mercedes taraftarları kızgın olsa neyse. Adamlar tuttuğu ve kazanmasını istediği aracın bilerek sıra kaybetmesinden rahatsız olabilir diyeceğim ama en çok yaygara koparanlar Alonso taraftarları. Her olayda bakış açılarını işlerine geldiği şekilde değiştiren(Italya:Alo-Vet ve Japonya:Alo-Rai olayları gib) bazı Alonso taraftarları yine aynı işi yapıyor. 2008 yılında şampiyonluk mücadelesinin en kızıştığı anlarda ve son yarış öncesinde Renault pilotu Fernando Alonso Ferrari pilotu Felipe Massa 'ya açık açık yardım edeceğini söylemedi mi? Takım emri yasak olduğu halde takım emri ile sıra kazanmadı mı ?

  76. Schumi Vettele bariz olarak yol verdi. Ama aynı yerde Alonso olsa eminim ona da aynı şeyi yapardı. Ayrıca Vettel yaklaşık 2 sn daha hızlı geliyordu Schumi' den. Ve zaten mevcut sırası ona yettiği için vettel de çok zorlamıyordu.
    Yani öyle yağmurda zorlanmaz falan diye bir şey yok. Schuminin yaptığı şampiyonluğa etki edecek bir hareket yapmamaktı. Tıpkı Kimi nin yaptığı gibi. İşte bu yüzden bu adamlar efsane.

  77. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    bilgiç oscar kardeş.monzada kuralları çiğneyecek derecede savunma yapması doğal mı.Telsizden defalarca yer bırakması gerektiği neden söylendi acaba.Orada vetel olsaydı şhumi bu kadar zorlarmıydı.Tabi ki hayır.Kuralları hiçe sayma pahasına veteli zorlarmıydı.hayır.Defalarca telsiz uyarısına rağmen veteli bu raddeye kadar zorlarmıydı.yine hayır.
    diğer macaristan ve ispanya olaylarına kılıf bulamamışsın.Onlarada bişey yazsana.madem çok iyi biliyon.Yarıştan önce yağmur yağsa da rainmaster kazansa çocuklara yağmurda sürüş dersi verse diyenler şimdi de yağmur yağdı savunma mı yapılır diyor.

  78. Asıl üzücü olan nedir biliyomusunuz.Alonso Renaulta 2 şampiyonluk kazandırıdı.Kaderin cilvesi Renault (Petrov) 2010'da Alonoyu şampiyonluktan etti.2012'de Renault (Gro-Raı) Alonso'yu minimum 4-5 puandan etti.Alonso: 2 Şampiyonluk (Reno İle), 2 İkincilik Reno ile…

  79. ben schumıyi adım gibi bilirim vermiştir..helal olsun..yine olsa yine veririz..:))

  80. evet o kadar puanı vettel schumi sayesinde aldı,hiç yarış kazanmadı..vettel sampıyon redbul sampıyon..*******lar hayal kırıklıgı..alonso gitmeliiii..ferrariye vettel gelecek baska yolu yok..:)

  81. FIA Retwork avatarı

    Hahaha orayımı almışsın sadece içeriği okumadan bir cümleyi alıp yorum yapmak kimin gözleri bozuk acaba.Bombayı patlatmak diye tabir ettiğiniz şeyi zaten yukarıda Ralf açıklamış yavaş bir aracınız varsa arkanızda sizden güçlü bir araç varsa birde altınızda yağ gibi kayan bir aracınız varsa oturup direnç gösterme salaklığını yapamazsınız.Bunun sonucu ya temas olur yada ciddi kazalar meydana gelir çünkü sprey etkisi arkadaki aracın görüş mesafesini kısıtlar 🙂

    Öndeki araçlar hem FIA kuralları hemde yavaş pilotların yer vermesi ile sıra yükselirler.

    O yüzden arkanızda hızlı bir araç varsa yağmurlu havada direnç gösteremezsiniz.Kuru piste benzemez hayatınızda pist görmeden kolayca yorumlar yapabilen biri şimdi bunuda farklı bir noktaya çeker neme lazım 🙂

    Artık oturup Schumiye çamur atmak yerine biraz F1 öğrenin ha benden öğrenicekseniz tel imi vereyim sizin görüşlerinizi bir şekle sokarım bilgilerimle sıkıntı yok 🙂

  82. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    şhumi vettele hiçbir zaman zorluk çıkarmadı.Toro rosso pilotları gibi aynadan gördüğü anda kenara çekildi.

    Barichelloya 2010 macaristanda yaptığı ölümcül savunma sonrası konuşulanlar unutulmasın.Şhumi bile beni geçmek o kadar kolay değil gibicesine yorum yapmıştı.Fanlarının neler söylediğini yazmaya bile gerek yok.
    Peki monzada hamiltona yaptığı savunmalara ne diyeceksiniz.Sürüş dersi verdi dediler.Savunma böyle yapılır dediler.

    Şimdi ne değişti.Şhumi o esnada arkasında başka pilot olsaydı o yağmurda kolay kolay geçilirmiydi.Bal gibi de vetele yardım ediyor.

    Siz şhuminin vettele yardımlarını ve diğerlerine çıkardığı zorlukları hamiltona sorun o size söylesin.Çünkü en çok mağdur olan hamiltondur.2010 ispanya.Hamilton ve vetel arka arkaya son turlara giriyorlar.Önlerinde bir tur geriden şhumi var. Şhumi vettele kolayca yol veriyor ama hamiltonu gridin kirli tarafına itiyor.Hamilton, kirli tarafa geçmesi gereken kişinin şhumi olması gerektiğini söyledi.O yarışı vetel 0,6 saniye farkla kazandı.Vettele geçilirken lastik kırıntılarına çıktı ama hamiltona gelince istifini bile bozmadı.
    İşinize geldimi rainmasteri geçmek kolay iş değil.
    İşinize geldimi yağmurda direnç olmaz.

  83. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Yani okuyupta bunları tekrar söylemişssin ya gözlerine yazık, kendinizi sürekli f1 bilir kişi sanmaktan vazgeçin her cumlenızın ıkınci kelimesi f1 biraz bilsen olarak başlıyor.
    Ve bombayı patlatmıssın YAGMURLU HAVADA DİRENC GÖSTERİLMEZ diyen ilk canlı varlıksın sanırım… daha önce hıc duymamıstım bu cumlene ıstınaden sana zaten kımse cevap veremez.. sana iyi seyirler.. durumun özetını bır ust satırda arkadas anlatmıs istersen resimdekınıde tercume edeyım Hakinen hanı yanlıs anlamayasın..

  84. Tamam, durum anlaşıldı; olur böyle kopyala yapıştır hataları. Yeter ki annemizin kızlık soyadını veya varsa dayımızın soyadını yanlışlıkla kopyala yapıştır yapmayalım 🙂

  85. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bu durum böyle acıklanır sagol.. yazmıstım 🙂 yorum eklenmedı tekrar kopyalayıp yapıstırdım böyle cıktı 🙂 hata var yanı 🙂

  86. Öyle anladım ama emin olmak için soruyorum: Tel mi bu?

  87. FIA Retwork avatarı

    Yağmurlu havada direnç gösterilmez.Öyle kuru pistte olduğu gibi arkadakini tutamazsın kolay kolay.

    İşte arkadaşların tepki verip senin anlamadığın nokta bu canım benim 🙂

    Bu iş için biraz F1 den anlaman lazım Schumi tabiki yol vericek vermese o alanda %70 kaza yaşanırdı bunu 20 yıldan fazla F1 dünyasında yarışan her pilot bilir.

    Orda Alonsoda olsa yol verir Kimide olsa yol verirdi Schumi çünkü Mercedesin aracı son yağmurlu yarışlarda resmen buz üstünde gider gibi gidiyordu.Biz bile her yağmurda Kanada Gp deki gibi yarışlar beklerken malesef araçtaki bir dizi tutunma problemi yüzünden yine eskiye döndüğünden şikayet ediyorduk Mercedesi 🙂

    Yani Schumi kanki Vettel hadi geç modu yok bu sefe o dandik aracı geçmeyen bir pilot kalmadı.Sanki Vettel hiç geçmedi Schumiyide ilk defa geçiyor gibi yorum yazmışsın 🙂

  88. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    2125785849

  89. Michael Schumacher, eski kurttur ve böylesi durumlarda Vettel, Alonso, Hamilton, Kimi ya da bir başkası dinlemez; doğru olanı yapar ve kendisinden zaten hızlı olan bir araca yol verir. Kendi aracı yaklaşık aynı hızlarda olsaydı o zaman yol mol vermezdi; kendi işine bakardı.
    MSC, doğru olanı yaptı; lagaya lugaya gerek yok.

  90. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Bunu belirttigimde sanki Michael e kufur etmıs tepkısı aldım arkadasların anlamak ıstemedıgı nokta Michael öyle sey yapmaz yok canım arabsı zaten yavas arkadas bizde kör maymun degılız göz var nızam var reddbul tabıkı daha hızlıydı fakat ama hiç direnç göstermeyı bırak aynada görür görmez sumı yarıs cızgısınden cıktı yanı bıraz zorlasa bu tecrube bırak geçilmeyı spın belkide kaza yapmasına bile sebep olabilecek ve sampıyonluk el degıstırecek, yol vermesını yadırgamıyorum ben olsam bende yol verirdim fakat ısrarla yok sumı yapmadı yok etmedı demenız benı delırtıyor..

  91. FIA Retwork avatarı

    Amma komedi haberler ha sanki Mercedes Redbull ayarında araç yaptıda MSC Vettele yardım ediyor 🙂

    Yahu Mercedes Hurda yağmurda bile gerilere düşen bir takım onu geçtim artık pilotajda fayda etmiyor Mercedese

    Hrt neyse Mercedes o zaten şu anki durumu geçmesi doğal zorluk çıkarma veya çıkarmama mevzusu değil.

    Adam F1 i bırakmış zaten az biraz soğusun ara dimi 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir