Vettel: "Alonso'ya Bir Pilot Olarak Saygı Duyuyorum"

yazar:

kategori:

Alonso’nun Brezilya’da aldığı ikincilik, İspanyol pilotun şampiyonluğa ulaşmasına yetmedi ve Vettel, 3 puan farkla art arda 3. defa ipi en önde göğüsleyen isim oldu.

Alonso’nun bu kadar yakınlaşmasına rağmen şampiyonluğa ulaşamaması sonrasında içinde herhangi bir merhametin oluşup oluşmadığı sorusuna Vettel: “Mücadele ettiği, Formula 1’deki en iyi pilotlardan biri olduğu için ona bir pilot olarak saygı duyuyorum. Ama açıkçası kendinizi kollarsınız ve biz, mücadele ediyorduk. Kim daha fazla veya daha sıkı mücadele etti diye bakmak istemiyorum; bunun anlamı yok. Sezon uzun ve sonunda en fazla puanı alan şampiyon oluyor. Elbette (şampiyonun da) o değil bizim olmamız beni çok mutlu ediyor.”

Alman pilot, Brezilya’da şampiyonluğu aldıktan sonra kendilerine karşı oynanan “kirli oyunlar”dan bahsetmişti. Vettel yine ayrıntı vermedi ama bunların kendilerini etkilemesine izin vermemenin önemli olduğunu yineledi.

Vettel: “Bu bizim kararımız değil. İnsanların bizi yenmek için abartısız her şeyi denemesi bizim kontrolümüzde değil. En önemli şeyin, kendinize odaklanmak, kendiniz gibi kalmak olduğunu düşünüyorum. Olmadığınız bir şeye bürünmeye çalışmazsınız. Çünkü bu sadece sizin kafanızı karıştırır ve enerjinizi tüketir.”

Red Bull pilotu, sezonun zor bölümlerinde baskıyı iyi idare ettiğini de belirtti.

Vettel: “Eğer bir ilgi olmasaydı, burada bulunmaz; birçok insanın aynı takım adına çalıştığı böylesi büyük bir binada yer almazdınız. Yani bu bağlamda bir baskı var elbette. Bunun ötesinde, şampiyonluğu kazanmak için mücadele ettiğiniz kişilere, etrafta dolanan söylentilere, diğer söylenen şeylere, bir şey söylemenize gerek kalmadan göz-göze gelindiğinde sizin veya karşınızdakinin anlattığı şeylere bağlı olarak sezonun son bir iki yarışında baskı sürekli artıyor.”

“Odağınızı kaybetmemek kolay değil. Çok, çok zor. Ama  en azından kendi adıma işi adım-adım ele aldım diye düşünüyorum. Pazar günü yarışın ardından, kazandıktan sonra tekrar kazanmanın en zor şey olduğunu söylemiştim; yani galibiyet sonrası galibiyet. Çünkü ilgi ve baskı sizin üzerinizde oluyor. Siz de ilk sırayı almak için küçük adımlara odaklanmak yerine tekrar şampiyon olmaya yoğunlaşıyorsunuz. 2010’dan sonra geçen sene şampiyon olduk ve bu sene yine kazandık. Kendimizi övmek istemiyorum ama bir iki şeyi doğru yaptığımızı düşünüyorum


Yorumlar

  1. 2006'da adamlar habire reno'nun sistemlerini yasakladılar schumi emekli olacak son bi şampiyonluk hediye edelim diye. fia her zaman ferrariye yakın olmuştur.

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso sana duyuyor mu?

    Hayır.

  3. Italya 2011 ne?

    Fernando'nun Vettel'i mücadele ile geçtiği bir yarış var mı? Brezilya'da kalkışta Mark Webber geldi takım arkadaşını sıkıştırdı da geçti Alonso! Yakalayıp geçmişliği var mı?

    Bu sene Kanada'da geçti. Sen de lastik değişseydin, sen de geçseydin! Macaristan'da umudunu tıkadı, geçit vermedi Alonso'ya.

  4. kusura bakma alonso hiç şampiyon olamadı . 2005 2006 yıllarında alonso schumi kapışması değil yoktu . 2000 yılından 2006 yılına kadar schumi f1 yönetimiyle çarpışıyordu schumi,yi engelemek için herşey yaptılar . alonsonun bir payı yok bu şampiyonluklarda eğer olsaydı 2006,dan 2012,ye kadar şampiyonlukları artardı . ama yerinde saydı. yani kayda değer bir başarı yok

  5. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    İtalyada geçti hani fernando nun aynı onun geçmeye çalışıpta geçemediği sonrada telsizden mızmızlandığı yerde 😉

  6. SHUMİ ASLANLAR GİBİ FERNANDOYLA MÜCADELE ETTİ KANA KAN DİŞE DİŞ 2005 VE 2006 FERNANDOYLA OLAN MÜCADELESİNİ DÜN GİBİ HATIRLARIM ÜŞENMEYİN AÇIN BAKIN ESKİ MÜCADELELERE YAHU BANA MÜCADELE GÖSTERİN NERDE ÇEKİŞTİ NERDE ZORLADI FERNANDOYU NERDE GEÇTİ KOLAY DEYİL ŞAMPİYON OLUYOSUN ÇOK BÜYÜK BİŞEY AMA BÖYLE BASİT OLURSA BENDE ELEŞTİRİRİM

  7. BU aralar bazı alonsocularda başka pilotların arkasına sığınma huyu başladı utanılacak bişr durum yok alonsoyu tutmakta saklanmanıza gerek yok

  8. FIA Retwork avatarı

    Geçmiş olsun Royal Allah acil şifalar versin 🙂

  9. sen niye saygı duyuyon ki bırak Alonsa sana saygı duysun, sen ondan daha büyüksün çünkü,
    neyse bu arada Seb de lafı yapıştırmış, pilot olarak eve ama adam olarak birşey dememiş :))

  10. KLAVYEDELiKANLISI  avatarı
    KLAVYEDELiKANLISI

    kimse kimseyi sevmek yada hayran olmak zorunda değil ama saygı duymak zorunda..sonuçta red-bull taraftarları da alonsonun iyi bir pilot olduğunu kabul ediyor.. bizim anlatmaya çalıştığımız vettelin de iyi bir pilot olduğu..

  11. Püff kendini avutmaya bak. Olurda bu kadar olur hani. 🙂 Kurulan her cümleye karşı argüman, örnek var hani. Savunacaksanız da açık vermeden savunun bari. Geçmiş unutuluyor hemen malum. Gerek var mı böyle şeylere yok. Son olarak Formula 1 kalite ortamı değildir böyle bir tespit imkanı da yok zaten.

  12. vettel fernandoyu hiçgeçmedi çünki hep önünde başladı 24ten bilmem kaça yükseldide noldu fernandoyumu geçti hep falan filan fernando 1sıra önünde başlasın hadi geç ondan sonra tarihe bile geçersin vettel daha önce dediğim gibi fernando herzaman vettelden daha kalitedir mukayese edilemez mesela hamilton fernandoya göre daha agresif daha hırçın daha yarışçıymış gibi ama sadece gibi işte fernandoyla yan yana gelmeden onunla yarışmadan neyi başardığını anlıyamıcan sen bile kendine hep sorucaksın fernandoyu yenebilirmiyim diye vettel çünki hiç yan yana bile gelmediniz fernando tek bişey ister arada 1 saniye olmasın 1000delik farklarla al polu gelyanına yerış aslanlar gibi geç fernandoyu sana saygı duyayım ozaman boşverin yahu biraz ufak atın insaf

  13. alonso övgüyü haketmiyor şampiyon . alonso bu sezon sadece çenesi çalıştı başkaları hakkında değil hep senin aleyhinde konuştu . şimdi bu konuşmana birşey demiyorum çünkü şampiyon oldun . eğer şampiyon olmasaydın ve aynen bu konuşmayı yapsaydın o zaman derdim . çok kaliteli adamsın ve büyük şampiyonsun şimdilik bu konuşmanı es geçelim

  14. saygı duymak için önce kendine bakmalı bir insan sevgili parmak çocuk..

  15. ''Alonso da unutmaki amörtisör şampiyonudur:)''

    kütle amortisörle sezonu domine etttikleri doğru

    tıpkı çift katmanlı difizör şampiyonları..

    ve egzost besleme ile başlayan merşrubatçı takımınının şampiyonlukları gibi

    hep aynı kerane önce kopyala sauberden veya brawn dan üstüne koy denetimlerden geç tamamdır.

    alın size meşrubat takımının son üç yılı

    önce brawndan alınan egzost fikri sonrası sauber arka taraf kopyalı rbr bilmem kaç nolu araca uydurulan motor haritası ve allem kallem numaralr.

    aero sporu oldu çıktı.

  16. sen mclarenin hatalarıyla 150 den fazla puan kaybeden hamiltona 'en hızlı araç ondaydı' diyorsan ben sana ne anlatsam fayda yok.

  17. Alonso da unutmaki amörtisör şampiyonudur:)

  18. vettel gerçekten çok olgun bi pilot gereken saygıyı gösteriyor ama alonso hamilton vettelden iyidir felan diyodu

  19. podyum da söylemeliydi.
    vettel olsaydı kesin söylerdi.

  20. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Evet tebrik etmis 1.27-de ben de gordum. Acikcasi Alonsodan ben de beklemezdim. Liderligi kaybettikten sonra cok kotu durumdaydi. Ama tebrik etmeseydi bile ben onu en iyi pilotlardan biri olarak goruyorum. Tebrik etmek ve ya etmemek insanliga bagli bir sey pilotluga degil.

  21. bu alonsonun şampıyonlara karşı alerjisi var..ferraride yarışacamda ben sampıyonu tebrık etmıyecegım..vah vahh'!!

  22. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Alonsodan beklemezdim valla gözüme girdi şimdi olgunlaşıyor 😀

  23. herhalde onu da yapsın artık
    podyumda yapmalıydılar.

  24. Royal hunt hamiltonun aracı zaten en hızlı araçtı.Vettelin son bölümde hızlı bi aracı oldu 4 5 yarışta red bull baskındı sadece. Tabi bu arada ferrarinin yarış hızının çok iyi olduğunu söylemeye gerek yok. doğrusu sana bir şey anlatmanın faydası var mı bilmiyorum. ne köy ne kasaba hesabı işte :D:D

  25. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Vettelin belçikadaki yarışı neyki schumi 2011'de sondan başlayıp 5. bitirdi o dandik mercedesle

  26. Lovely_F2008  avatarı

    ''Kim daha fazla veya daha sıkı mücadele etti diye bakmak istemiyorum; bunun anlamı yok.'' hehehe 🙂

  27. 2 sarı ortadaki lamba yeşil tur yemiş pilotlar güvenlik aracını geçebilir..ve diğer pilotlarla aynı tur içine gelebilirler demek…

  28. alonso'nun şampiyonu tebrik etmesi gerekirdi
    ama yapmadı.
    tebrik etmeliydi.
    canı sağolsun
    birgün de sen şampiyon olursun alonso bey

  29. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    18 ve 19 sn lerdeki soldaki bayrağada baktınmı tamam içinizde kaldı şampiyonluk umutları ama bukadarda yapmayın arkadaş çok antipatik şeyler bunlar.

  30. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Brezilya yarışından beri düşündüğüm şey gerçekleşti. Hulkenberg'in, üstün performansından etkilenen bir arkadaşım, böyle bir nick alıpda, siteye üye olurmu diye? Düşündüğüm şey gerçekleşti. Nickini görünce biraz tebessüm ettim. Hoş Geldin :))

  31. 3 puan olsun bizim olsun:)

  32. vettel altında öyle bir araç varken şampiyonluğu son yarışta sadece 3 puanla aldığına üzülsün başka bişeye değil. o araçla alonso ve hamilton 3-4 yarış önceden şampiyonluğu ilan ederdi.

  33. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Sarı bayrağın olduğu bölümde geçiş yapıyor ama düzlüğün sonunda yeşil bayrak görülüyor.Bir sorun çıkmaması lazım.Zaten öyle birşey olsa FIA yada takımlardan bir açıklama gelirdi.Alonso taraftarları fazla ümitlenmesinler ve böyle şeylere bel bağlamasınlar.Yarıştılar ve kaybettiler.Ama sonuna kadar mücadele ettiler.Yapacak birşey yok oturup kabullenmelerinden başka.Masada kazanılan şampiyonluk ne kadar değerli olur?Vettel'i şampiyondan saymayanlara gelsin bu sorum.

  34. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bende laf yetiştirmeyi pek sevmem de önce bir anlayın olayı, bu videoyu da haberide ben uydurmadım neticede, paylaşılmış linki verdim sadece. Demek ki birileri öyle olduğunu düşünmüş veya öyle..

  35. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Sarı kırmızı bayrak var o durumda, yani o geçişte sorun yok

  36. BU SERHAN ACAR DA TUTTURDU BİR VETTEL TIRMANAMIYOR DİYE
    HİÇ DE ÖYLE DEĞİL AMA
    sadece bu seneki belçika yarışı bile kapak olarak yeter

  37. Arkadaşlar düzlüğün sonunda YEŞİL yanıyor.

    Seb in atak yaptığı yerde sarı.

    Sonuçta öndeki araçlar tabiki Seb le aynı hızda olacaklar,çünkü onlar YEŞİL bölümde.Seb Sarı da atak yapıyor.Bu neye göre değerlendirelecek?STR nin hızlı-yavaş olması bayrağa göreyse Seb hızlı.Öndekiler yeşilde hızlı olabilir.

    Kimin şikayet edip etmeyeceği henüz belli değil.Mahkemeye taşınma ihtimalinden bahsediliyor.

    Bunun yanında SC Alonso ya fayda sağlamak ve çekişme olsun diye sokuldu.O sc girmese Alonso 2.sırayı 70 tur değil 700 tur atsa göremezdi.Sc girmese o kazada olmazdı.

    İkisi birbirinden farklı olaylar ama bakalım ne çıkacak.

  38. turan yılmaz avatarı
    turan yılmaz

    görüntünün 23-24 saniyelerine dikkat edin sol tarafa bir bakın bilmiyorsanız hafiften biraz başınızı sola çevirin herhalde gece lambası değildir. bi de güvenlik aracının üstündeki 2 sarı lamba ve ortasındaki yeşil lamba var 2 sarı ve yeşil yanınca ne demek oluyor bu

  39. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Niye üzeleyim, sadece paylaştım, Vettel'in şampiyonluğu bana bişey ifade etmiyor ki üzüleyim. O araçlan şampiyon olamasa belki üzülürdüm. Üzülürmüydüm ??, yok yok ona da üzülmezdim.

  40. turan yılmaz avatarı
    turan yılmaz

    yorum yazmak pek sevmem ama bunu görünce yazma hissi duydum. alonso cular bence bi gözlük alsınlar sarı ışık olduğu yerde geçmiyor dikkat et sol tarafta yeşil ışık yandığını görünce geçiyor bu kadar da kıskançlık yeter dur bu daha başlangıç daha neler uyduracaksınız defalarca izleyin yarışı pistoplara da dikkat edin belki bişeyler bulursunuz mesela lastikler geç gelmiş olabilir mi bu da bi ihlal olablir mi alonsa cular dikkat dikkat dkkat………….

  41. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla o kadar bilmem, Serhan Acar vermiş linki. Bende paylaştım.

  42. alonso bir kez daha gözümden düştü.
    şampiyonu tebrik etmeliydi.
    ama hiç bir şey söylemedi.
    şampiyon şampiyonDUR.
    başka bir zamanda sen olursun alonso.

  43. elvan dalton avatarı

    Ferrari itiraz etmeyecekmiş, bu kadar üzüldüysen sen git itiraz et FIA'ya

  44. Orası öyle. Ama sarı bayrak altında belirli bir sektör zamanının altında olmaları yetiyor. Yani öncesinde çok yavaşladıysa sonrasında basabilir. Toro Rosso'nun önündekilere de dikkat et, onlar da Vettel ile aynı hızda.

  45. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Dostum benim bildiğim sarı bayrak varsa hız düşürürsün gidip KERS e basmassın değil mi ??

  46. Orada Toro Rosso yol vermiş, Vettel sabit hızlanmayla gidiyormuş. Öndekilerle Toro Rosso aracının farkına bak. Muhtemelen telsizden yol ver dediler. Güvenlik aracı altında bile öndeki aniden çok yavaşlarsa geçiş yapabiliyorsun. Gerçekten haksız bir geçiş olsaydı yarış içi ceza gelirdi.

  47. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Pardon kers olacaktı.

  48. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Bende ne sana ne de takımına hiç duymuyorum… Şurda düzgün yaorum yapmaya çalışıyorsam kendi milletimin insanlarıylan abuk sabuk tartışmalara girmemk için..

    Buna ne diyeceksiniz bakalım.. Sevgili RBR ve Vettel severler..

    Sarı bayrak ve DRS ile geçişe dikkat..

  49. Konu dışı:
    Birşey takıldı aklıma epeydir sorcam; F1 araçlarının arkasında yanan kırmızı ışık hangi durumlarda yanıyor?
    Mesele brezilyada kuru zeminde start alınırken bazı araçlarda açıkken bazılarında kapalıydı.
    İsteğe bağlımı yoksa bir nedenden dolayımı yanıyor?

  50. pim çekildi, burası karışır şimdi. yorumlarına hiç bakılmayacak bir haber daha…

  51. sdc bir pilot olarak saygı duyuyorum o kadar demek istemiş:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir