2012 Brezilya GP'nin Yıldızı Kim?

yazar:

kategori:

Yorumlar

  1. Hulkenberg aslında oldukça güzel bir atak yaptı, temas etti ama çok sayıda gördüğümüz, rakibi virajı dönmeye başlamışken içerisine girip sidepoduna vurma şeklinde bir temas değildi. Aracın arkasının kontrolünü kaybettiki bu tip bir teması sezon genelinde çok görmeyiz. Ama tecrübesiz bir pilot ve zirve mücadelesi veriyo böyle hatalar olabilir. Ayrıca Hulkenberg'i önümüzdeki 5 yıl içinde şampiyon bir pilot olarak göreceğimizi düşünüyorum ve gerçek bir yıldız adayı olarak görüyorum.

  2. KLAVYEDELiKANLISI  avatarı
    KLAVYEDELiKANLISI

    button normalde orta derece bir pilotken yağmurda cidden devleşiyor..yağmur taneleri düşmeye başlayınca hamiltonla arada farkı bi anda eritip tur bindirir gibi rahat geçişi bunu ispatlıyor..

  3. KLAVYEDELiKANLISI  avatarı
    KLAVYEDELiKANLISI

    şampiyonluğa oynayan pilot sanki alonso değil de massaydı..oturduğu koltuğun hakkını son yarışta tam olarak verdi..massa tam formunu yakalamıştı yine sezon bitti:)

  4. bilerek yapılan hata var bilerek yapılmayan hata var. hamilton 2008'de kanadada pitte kırmızı yandığını görmemişti evet biraz tez canlı bir pilot. brezilyada hulkenberg bilerek içeri daldı, yağmurlu havada geç frenle saçma bir hata yaptı. bu ikisi farklı şeyler.

  5. Bir de eklemek isterim. Massa' nın tüm bunları yapmasının, hala takıma bu kadar bağlı olmasının nedeni aslında kendisine ne kadar inançlı olduğunu da gösteriyor. Belki başka bir pilot olsa çoktan vazgeçmişti, ya sporu bırakır ya da başka bir takıma giderdi. Bu bağlılığının karşılığı olarak 2013 de takım içinde kendisine adil olunacağına inanıyor mutlaka. Ben şahsen inanmıyorum ama o buna inanıyor. Alonso nun kendisine karşı adil olacağına inanıyor ama İspanyol lara güvenilmeyeceğini öğrenemedi malesef. Alonso bu yaptıklarının tekini bile hatırlamayacak önümüzdeki sezon ve politik olmaya, sponsorluk baskısı ile takımda tek adam olmak için baskı kurmaya devam edecek. Massa sezon başında yine arka plana itilecek. Yazık. Brezilyalılar çok duygusal ve saf oluyorlar.

  6. Şüphesiz Massa.

    Adam Alonso nun şampiyon olabilmesi için yapılması gereken ne varsa yaptı. hatta gereğinden bile fazlasını yaptı..! Alonso bile kendisi için o kadar inançlı ve azimli mücadele etmedi yarışta. Ben sadece şapka çıkardım Massa'ya. Blokajlar, geçişler, yol vermeler, hatta Webber i blokajlayıp aynı anda Massa ya yol vermesi ve 2 sıra birden atlamasını sağladığı an şöyle bir Oha! çektim tv karşısında. Bütün bir yarış boyunca kendi sürüşünün yanında bir de takım arkadaşının sürüşüne odaklandı, bu gerçekten çok zor bir iş. Alonso son yarışlarda Massa nın yarısı kadar istekli olsaydı belki sonuç farklı olurdu.

  7. hulkenberg.hem son yarışta hemde sezonun genelinde harikaydı.çok etkilendim.

  8. Hiç şüphesiz efsane pilot SCHUMACHER

  9. yarışın yıldızı hulkenbergdi bence hamilton kazasına kadar iyi götürdü o da zaten yarış kazası tamemen şanssızlık button bu adama da ayrı parantez açmak lazım hakkikaten yağmurda çok çok iyi bi pilot

  10. Herkes hata yapabilir. Bana sorarsan Formula 1 tarihindeki en aptalca hatayı Hamilton 2008 Canada'da yaptı. Ama bu onun bir yıldız olduğunu değiştirmez.

  11. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Bu yarışın yıldızı kesinlikle Massa.
    Hatasız bir sürüş gerçekleştirdi.
    Ülkesinde aldiğı bu podyum ile yıldızını taçlandırdı.

  12. burak evmez avatarı

    evet sizin yaptığınız gibi yapmamışız sizden çok daha adil davrandığımız kesin

  13. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Massa alenen hemde okadar cok sey yapıp bırısıne dokunmadan bır tane spın atmadan en tehlıkelı en zor hareketlerı en cetın pılotlara yaptı bu yarısta kesınlıkle yekti.

  14. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    yarısın yıldızını bilmemde f1 in tek yıldızı raikkonen dir

  15. sezer sevinçler avatarı
    sezer sevinçler

    vallahi MSC ve KİMİ gerisi yalan ilerideki zamanlarda PEREZ olabilir bakalım ne gösterecek bakalım
    "Kimi Raikkonen o harika hareketiyle yarışın/sezonun/serinin yıldızı oldu" aynen katılıyorum

  16. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Hayret Alonsocular anket şampiyonu yapmamışlar Diazı valla çok şaşırdım.

  17. Ferrari taraftari avatarı
    Ferrari taraftari

    Vettele ve Alonsoya oy veren iki kere dusunsun derim. Kesinlikle Hulkenberg Brezilya GP-nin yildiziydi. O hatasi olmasaydi kesinlikle yarisi kazanacakti. Vettel ne yapti ki HRT Caterhamlari fln gecti. Arkadan gelib gecmek bos isler, araclar arasinda 6-7 snlik fark vardi, 1 tur tamamlanmadan onlara yetisdi. Alonsonun da mukemmel kalkisi disinda baska kayda deger bir performansi yoktu. Hulkenberg Mclarenlere kafa tutdu, iyi de kalkis yapti. Bir de Alonsonun son yarislardaki siralama performanslari beni hic memnun etmedi. Ama yine de helal olsun takimin kotu zamanlarinda bile sampiyonluga oynadi. Vettele de bir kez daha tebrikler, saygi duymak gerek

  18. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Ne olursa olsun Hulkenberg.

  19. Oyum Vettel e.Kolay değildi gerçekten böyle bir değişken havada daha startta en arkaya düşüp hemen ön sıralara tırmanması aracındaki arızanın bilincinde olup onu düşünerek sürmesi, telsiz sorunu ve akabininde gelen ekstra gereksiz pit stop.Yarış hafta sonu sanki Vettel sınandı.Ve tüm bu aksi olayları lehine çevirip istediği yerde bitirdi yarışı.Daha ne olsun 🙂

  20. fernonda alonso bu yarışta exstra ne yaptıki ,
    sıralamalarda yavaş kaldı,önündekilerin kazasıyla öne fırladı,takım arkadaşından yavaştı.
    Taraflı değil adaletli olun…

    1-Vettel .Son yarışında bu kadar baskıyı ,kazayı kontrol ,srounlarla başa çıkan tartışmasız birinci
    2-Hulkenberg (birinci olacaktı olmadı ikinci olacaktı podyumu elinden alındı)
    3-Massa (bariz hızlıydı ve takım arkadaşına gayet güzel yardım etti)
    4-Button (güvenli bir şekilde sürerek devam etti.)

  21. yıldızlar unutulmaz ya.oyuzden yarısın unutulmazı schumi:)

  22. bence bu yarışta yıldız massaydı. hulkenberg eline geçen şansı batırdı. 10 kez de 1.liği alsan saçma bir hata yapıp hem kendi ve hem başkasının yarışını bitirirsen yıldız olamazsın.

    alonso, hamilton ve hulk'un yarış dışı kalmasıyla ve massa'nın yardımıyla 2. oldu. süper bir performans göremedim.

    vetteli geçtim zaten.

    massa 2. pilota düşen herşeyi bu yarış yaptı, alonso-webber-massa mücadelesinde alonso'nun öne geçmesini sağlayan pilot massaydı. gerçekten tam olarak işini yaptı, hiç bırakmadı webber ve vetteli. umarım gelecek sene de bu sezon sonunda olduğu gibi görürüz massayı.

  23. Hülkenberg yarışın yıldızı olmaya adaydı ama Malezya'daki Perez gibi kendi elleriyle liderliği verdi. Yoksa kimse yetişemezdi. Normal şartlarda kolaylıkla Sebastian Vettel'e oy verebilirdim.

    Ama Kimi Raikkonen o harika hareketiyle yarışın/sezonun/serinin yıldızı oldu gözümde 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir