Horner: "Vettel'in En İyi Sezonuydu"

yazar:

kategori:

Alman pilot, Pazar günü şampiyonluğu kazandıktan sonra yarışın ardından kirli oyunlar adı altında rakiplerine bir gönderme yapmıştı. Horner, sezon içinde kendilerini etkilemek için yapılan hareketler karşısında Vettel’in tepkisini övdü.

Horner: “Onu rahatsız etmek isteyen birçok rakibinin olduğunu düşünüyorum. Bu da sporun bir parçası, değil mi?

“Sebastian, doğru bir karakter sergiledi; çünkü bu konulara hiç bulaşmadı. Birçok açıdan akıl oyunları olduğunu düşünüyorum ama (Vettel) bunların kafasını karıştırmasına izin vermedi; her zaman kendi işine odaklanmaya devam etti.”

Bu akıl oyunlarının çok ileri gidip gitmediği sorulduğunda Horner: “Herkesin kendi tarzı ve karakteri olduğunu düşünüyorum. Elde ettiğimiz başarı bazen, daha eski meslektaşlarımızın bazılarına kolay gelmedi; ama bunların bizi etkilemesine izin vermedik. Kendimize, yapabileceklerimize odaklandık”

Red Bull patronu, 2012’nin Vettel için en iyi sezon olduğunu belirtti; özellikle de Alman pilotun ikinci yarıda kapattığı fark ile.

Horner: “Birçok yönden bu şampiyonanın, (Vettel’in) en iyi sezonu olduğunu düşünüyorum.”

“Bunun için çok sıkı bir şekilde çalışması gerekti. Zihinsel gücü her zaman çok ama çok etkileyiciydi. Ama bu sene bir basamak atladı ve başka bir seviyeye çıktı. Asla pes etmedi; İnsanların onu rahatsız etmesine aldırmadı.”

“Yaz tatilinden sonra 39 puan geride olduğunu ve artık sonuçlar alması gerektiğini biliyordu. Muazzam derecede etkileyici bir şekilde 4 yarış galibiyeti elde etti.”

“Ama bunun ötesinde, Abu Dhabi’deki sürüşü oldukça etkileyiciydi. Pazar günkü (Brezilya’daki) zihinsel gücü, başka pilotlarda bu baskı altında sönerdi.”


Yorumlar

“Horner: "Vettel'in En İyi Sezonuydu"” için 29 yanıt

  1. El_Gran_Senor avatarı
    El_Gran_Senor

    Hamilton'ın griddeki en iyi tek tur pilotu olduğu konusunda hemfikiriz.
    Ancak F1 tarihinin dersen o noktada kadraja Ayrton Senna girer ki, konuda açilmamak üzere kapanır.

  2. bence bu sana gelmeli

  3. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    İşte orada dur !
    Hamilton F1 tarıhının tek tur sıralama olarak en iyi surucusudur,
    Sana katıldıgım nokta ise konsantrasyon acısından Vetteli gercekten taktır edıyorum..

  4. Abdurrahman Turan pek çok habere yorum yazan birisi. Ve bu kadar güzel yorum, sitede toplasak 10 tane vardır. İmzamı basarım bu yoruma.

  5. Bırakın artık şu ağzı. Bu sene McLaren genelde daha hızlı takımdı. 7 yarış kazandık ama 3-4 yarış daha kazanabilecek hıza ve araca sahiptik. (Barcelona'da benzin koyulsa Hamilton rahat kazanırdı. Çin'de pit hatası olmasa Button Rosberg'i yakalayacak hıza sahipti, Almanya'da Button Alonso'yu geçse kazanabilecek bir araca sahipti. Abu Dhabi'de ve Singapur'da mekanik arıza olmasa McLaren kazanmaya gidiyordu) McLaren ve Ferrari en iyi araca sahip olunca pilotlarına en iyi araç olmasa kazanamazdı denmiyor ama başka takımlara sürekli en iyi araç en hızlı araç bla bla. McLaren sezonun geneline vurduğun zaman en hızlı otomobildi… Kimse kusura bakmasın.

  6. Raikkonen06  avatarı

    Newey sağolsun

  7. DreamOfWinD  avatarı

    Kimi Raikkonen buradaki en kaliteli yazarlardan bir tanesidir. Zamanında bende ufak tartışmalar yaşadım kendisiyle ama okudukça iyi bir F1 izleyicisi olduğunu anladım. 2 günlük yorumlara bakarak adama Alonsocu damgasını bastınız. Yorumlarına uzun süreçli ve genel çerçeveden baksaydınız dediğimi anlardınız.

  8. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Yorumlarımı oku KEKO. Bak bakayım, tarafsızım demişmiyim. Taraflıyım. Raikkonen taraftarıyım. Alonso'mu, Vettel'mi dersen de Alonso'cuyum. Ben pilot olarak Rai, takım olarak da Ferrari destekçisiyim. Alonso'yu 2010 yılına kadar sevmezdim. Raikkonen spora ara verdi, bende kendimce destekleyecek başka bir pilot aradım. 2010 Almanya yarışına kadar Massa'ya destek verdim. O yarıştan sonra da diğer Ferrari pilotu Alonso'ya yöneldim. 2011'de yaptıkları ile beni mest etti. Grid de en sevdiğim 3 pilottan birisidir Alonso. Yalan yok. Ama hiç bir pilot ve takım Raikkonen'den üstün değildir gözümde, Raikkonen benim gözümde farklı boyutta.

    ''Bi de gelip burada tarafsızım ayaklarına yatmıyolar mı.Adamı kahkaya boğuyorlar.''

    Dinime küfür eden, müslüman olsa bari. Senin Vettel'i en iyi pilot olarak nitelendirdiğin yorumlarda, benim gülmenkten karnıma ağrılar giriyor. :)) Vettel en iyisi ha? Çok komik çok. 😀 😀

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Öncelikle şunu söyleyeyim. Başka bir Raikkonen fanı ile tartışmayı hiç sevmem, sonuçta aynı kişiyi destekleriz. Yani bana anlamsız gelir bu tartışmalar. Ama sen tartışmak istiyorsun. Belli.

    ''Kimi Raikkonen nickli arkadas. Uzun suredir takibimdesin , baska bir baslikta bir arkadas da foyani meydana cikarmis . Tarafsiz yorum diyecegim ama senden once maskeni dusurmeni isteyecegim ..''

    Madem beni takip ediyorsun, dedektifcilik oynamak istiyorsun, o zaman işini düzgün yap. Hangi başlıkta, hangi arkadaş, ne foyamı çıkarmış??? Söyle de bilelim. Benim alnım ak. Dostum ben de maske yok, kendinle karıştırma beni. Ne biliyorsan söyle, tezlerimi çürüt, çürütebilirsen.

    ''Sen "kimi raikkonen" nicki arkasina saklanan koyu bir Fernandi Alonso fanisin …''

    Enes, seni mantığa davet ediyorum, ki mantık çerçevesi içerisinde konuşalım. Absürt düşüncelerini yok edeyim.
    Diyelim ki ben Alonso fanıyım. Neden ''Kimi Raikkonen'' nicki alayım kendime? Objektif görünmek için mi? Fazla saçma. Bir Raikkonen taraftarının, fandaşımın biraz daha zeki olmasını isterim. Böyle bir amacım olsa bir takım adı altında nick alır, bu şekilde senin düşündüğün amaçlarımı(Alonso'yu öven tarzı yorumlar) gerçekleştirirdim. Beni Alonso taraftarı yapıcak kadar, sağlam delil değil bunlar. Öyle bir delil de bulamazsın. Çünkü ben Raikkonen fanıyım.

    ''Bu baskasini karalamak mi kendini aklamak mi karar ver..''

    İnsan kendisini nasıl bilirse, karşısındakini de öyle bilirmiş. Kabul et artniyetlisin.

    Bir soruda ben sana sorayım; Senin bana attığın iftirada ki amaç beni karalamak, kendini aklamakmı? ''Koyu bir Raikkonen fanının, Alonso fanı olduğunu ispatladım'' düşüncesi ile beni karalayıp, kendini de sağlam bir Raikkonen fanı olarak aklamış mı oluyorsun?

  10. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    En iyi pilot Shumi'idi şimdi Vettel daha iyisi varmı şuan ? Neye göre kime göre ? Onca yıldır Mclaren ile şampyon olamayan Hamilton mu ? 2010 dan beri ferraride olan alonso mu ?

  11. +1 Bravo enes

    Bi de gelip burada tarafsızım ayaklarına yatmıyolar mı.Adamı kahkaya boğuyorlar.Bari başka pilot seçseymiş yazık Kimi ye.

  12. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Şunu da ilave edeyim ki o arkadaş raikoneni sizden daha iyi savunur.

  13. Gerçekleri görmek ve görmek istememek var. Çoğu görmek istemiyor çünkü çekemiyorlar bu yaşta bunları becerebilen yok. Bence tarihin en büyük pilotu değil fakat bu potansiyel var. Ama kesinlikle ondan daha iyi tek tur atan yok yani ben o kadar yıldır f1 izliyorum böyle sıralama turları atan görmedim. Ayrıca konsantrasyon uzmanı olduğunu düşünüyorum. Daha iyi konsantre olan yok mevcut pilotlarda. Alonso onun kadar konsantre olsaydı şampiyon olurdu.

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Yanlış takip etmişsin.O arkadaş sizin gibi gözü kapalı fanatik değil.Alonsocu da değildir.Objektif takılmaktadır.Ben bu sitede bu arkadaşın Alonso fanlarıyla yaptığı ateşli tartışmaları da bilirim ki onlar bu sitenin en namlı ve en güçlü alonso fanlarıdır.En güçlü alonsocularla tartışan birisi nasıl alonsocu olur.

  15. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Onu bunu bilmem de .

    Kimi Raikkonen nickli arkadas. Uzun suredir takibimdesin , baska bir baslikta bir arkadas da foyani meydana cikarmis . Tarafsiz yorum diyecegim ama senden once maskeni dusurmeni isteyecegim ..

    Sen "kimi raikkonen" nicki arkasina saklanan koyu bir Fernandi Alonso fanisin …

    Bu baskasini karalamak mi kendini aklamak mi karar ver..

  16. arkadaş bu ne iş ne zaman vettel haberine girsem bu arkadaşın şaçma sapan yorumları işin gücün ortalığı karıştırmak adam sana pistte gereken cevabı çok şükür veriyor 3 kez şampiyon oldu

    bak bakalım 2013 gridine ondan daha çok şampiyonluğu olan varmı diye yok neden biliyomusun

    çünkü en iyi vettel

  17. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Mehmet, esasında iş bu raddeye geldikten sonra sana cevap yazmamam gerek. Çünkü işi s.dik yarışına doğru götürüyorsun. Neyse… Son bir cevap daha vericem, sonra da muhattap olmayacam.

    Bu site de herkesten bu lafı duyarsam yadırgamam da, Vettel fanlarından duyunca yadırgarım.
    ''Gerçekleri görememek'' Vettel fanlarının bana bunu söylemesi çok komik. Gerçekleri göremeyen birilerinin(buna en büyük delil Vettel'in en iyi pilot olduğunu görmeleri) bana bu yönde mesaj vermesi çok ama çok saçma. Ben bu düşünce yapısı ile devam ediyorum, senden ricam beni uğraştırma. Dalgana bak, işine bak…

  18. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Sen bu düşünce yapısıyla devam edersen çok uğraşırsın çünkü gerçekleri göremiyorsun.

  19. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    KEKO efendi, hazımsızlığa bir çaren var. Peki haksızlığa da bir çaren varmı?

  20. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Tebrikler Mehmet. Sitenin Aynştaynı seçildin. Benim vurgulamak istediğimi bile algılayamıyorsun, neden cevap atıyorsun? Ben Newey'in ne olursa olsun, eninde sonunda en hızlı aracı tasarladığına dikkat çekmek istiyorum, sen neden bahsediyorsun. Hey Allah'ım. Kimler uğraşıyoruz…

  21. Mehmet Günaydın ( V3tteL ) avatarı
    Mehmet Günaydın ( V3tteL )

    Newey'in en iyi sezonu 2011 sezonudur hani kimsenin yanına yaklaşamadığı Pole manyağı olunan sezon.

  22. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Horner: "Newey'in En İyi Sezonuydu"

    'Bence' doğru başlık yukarıda ki olmalı. Sezon başında en hızlı olmasada, sezon ortasından itibaren gene ulaşılamaz bir araç tasarladığı için ''bana göre'' Newey'in en iyi sezonu bu olsa gerek. Bu adam tam bir deha. Öyle bir araç yapıyor ki ''çorçocuk'' bile şampiyon olabiliyor. Helal olsun…

  23. Vettel oncesinde dedikleri gibi sadece kendi isine bakiyor kendi yarisini cikariyordu, sadece son yarista Alonso kafasiyla yaristi ve neredeyse sampiyonlugu kaybediyordu.

    Bence Alonso bu kafayi degistirmesi lazim, 40 puan ondeyken bile izledigi en yakin rakiple farki koruma taktigi ona 2010 ve 2012 de sampiyonluklara mal oldu..

  24. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Son zamanlarda senden gördüğüm en güzel yorum +1 🙂

  25. saçmalık yazarak yetenek kanıtlamaya çalışanlara gelsin 🙂

  26. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Alonso şampiyona lideriyken horner;
    alonsonun bu durumunun devam etmeyeceğini ve elbet bir gün başına birkaç bela geleceğini söylemişti.
    Alonso her yarış podyuma çıkarken vettel ;
    Massa gibi bir pilotun alonsodan daha hızlı olacağını söyleyebilmesi ,
    Yine son yarışa girilirken baskı artmışken bu sefer sahneye marko çıkmış ve;
    Ferrari ve Alonsoyu (hockenhaime bakarak) en hızlı ilan edip mızmızlanmakla suçlamıştı.

    Şimdi redbull her türlü hızlı ve kendinden eminken bu açıklamalara yani kendi deyimleriyle kirli akıl oyunlarına başvuruyorsa , Alonso veya Ferrarinin durumunda iken herşeyi yapabilirler.Her türlü konuşma , her türlü aklı oyunu görebilirdik.
    Güçlü araçları varken dahi kirli akıl oyunlarını başlatan takımın Ferrariye ve Alonsoya çamur atması gereksizlilktir.

    Horner: "Onu rahatsız etmek isteyen birçok rakibinin olduğunu düşünüyorum.

    Button yarıştan önce Alonsonun daha çok hakettiğini söylemiştir.Ama aynı button 2010 sonlarında Alonsonun şampiyonluğunun almanya gp den dolayı lekeli olacağını da söylemiştir.
    Button 2010 da böyle konuşunca eden kimse buna akıl oyunu demedi de şimdi konuşunca akıl oyunu diyor.

  27. unstopped.artık vettel msc fangio dan sonra en büyük pilot.en büyük rekabetin olduğu bir sezonda en iyileri mağlup ederek alınmış şampiyonluklar.schuminin rekorunu ikiye bile katlıyabilir bu adam.kusura bakmayın ama çok sıkıcı gelebilir sizlere ama sebastian löebün 9 kez şamp olduğunda kimse gıkını çıkarmıyorsa bunada çıkarmaya hakkı yok.wrc de kimse kazanamıyordu çünkü rakip yoktu.ama burada ham alo rai but web msc mas gibi pilotlar varken kazanıyorsa bir insan tebrik etmek gerekir.ama yinede seyir açısından bende istemem 2009 ve 2011 gibi sezonu.gerçi msc artık yok eski zevki olmayacaktır.sadece yağmurlu bir yarışta hulk gibi birinin kazandığı yarış izlenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir