Lotus'un Kobayashi'yi de Düşündüğü Öne Sürülüyor

yazar:

kategori:

Bu haftaki haberlerde Caterham’daki koltuğu kaybetme riski olan Heikki Kovalainen’in, Lotus için bir aday olduğu öne sürülmüştü; çünkü Romain Grosjean’ın koltuğu tehlike altında.

Fransız pilot, hem Total’in hem de Takım Patronu Eric Boullier’in desteğine sahip ama 2012’de karıştığı kazalar, bu desteklerin zayıflamasına neden olduğu iddia ediliyor.

Turun Sanomat’ta yazan Heikki Kulta, Lotus’un sahibi Gerard Lopez’in, Raikkonen’in yanına daha istikrarlı bir pilot getirmeyi düşündüğünü belirtti. Bundaki amaç, Fin pilotun yanına, yine fazla puan alabilecek biriyle Takımlar Şampiyonası’nda daha iyi yerlere gelip, daha fazla gelir elde etmek.

Lopez: “Kimi bizim için maliyetli oldu. Ama diğer taraftan, bize Takımlar Şampiyonası’nda yardım etti ve takıma daha fazla para getirdi.”

Bu sezon Raikkonen 207 puan alırken takım arkadaşı Grosjean 96’da kaldı.

Kulta, 2013’te koltuk sahibi olabilmek için bağış toplayan Kamui Kobayashi’nin, Lotus’un radarına girdiğini belirtti.

RMC Sport’a konuşan Alain Prost: “Romain için durum üzücü; Brezilya’daki sezon finalini bitirememesi bir sorundur”

“Önemli olan nedir; Hız mı dayanıklılık mı? Buna Lotus karar vermeli”

Öte yandan O Estado de S.Paulo gazetesinden Livio Oricchio, Lotus’un ikinci koltuğu şimdilik boş bıraktığını, çünkü potansiyel yatırımcılara açık kapı bıraktıklarını öne sürdü.

 


Yorumlar

  1. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Dün geceki bir söylentiye göre de Kamui Lotus ile anlaşmış olabilir, bu sabah Grosjean'ın "F1 acımasız bir dünya" dediği haberi geziyordu, yani haber doğru olabilir

  2. hulku kapıcaklardı geç kaldılar malesef

  3. Grosjeana hep destek çıktım ama brezilya sondu artık.akıllanmaz bu çocuk gercekten çok amatörce kazalar yapıyor test pilotu olarak kariyerini devam ettirsin bence.Kiminin yanınada di resta daha iyi gider gibiydi bence.kobayashide olabilir tabiki

  4. kamui ftw dawn avatarı
    kamui ftw dawn

    Bu secenek benim aklimda vardi, umarim gerceklesir. Schumi-massa ikilisine benzer bir grafik cizebilir raikkonen-kobayashi ikilisi. Umarim olur, mantikli bir secenek en nihayetinde. Bekleyip gorelim

  5. imza atilana kadar her gun bir pilotun ismi gecer..KIMI pahaliya patladi diyor. ya kazandirdiklari?? siz ona hizli ve dayanikli araba verin o size fazlasini verir..

  6. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    1.Perez Sauber'in pilotu olduğundan adı yazılı idi ve Perez'le beraber VETTEL'inde adı yazılıydı.

    2.Perez artik bir McLaren pilotu..Ondandır artik sempati duyduğum pilot.
    3.Vettel'ciliğime hala laf sürer oldun.PROVEKECİ bir biri olduğunuzu düşünmeye başladım efendim.

    4.Sizle bu tartışmaya girmekten bıktım.Bir taraf belirlemisim ve SAYGI duymanızı beklerim.

  7. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Pardon? Sen hangi pilotu destekliyordun? Sürekli nickin değişiyorda, o yüzden unutuyorum. Geçenlerde Perez-Vettel'di, şimdi sadece Vettel. Ha nickinde yazmayan bir adamı tutmanda cabası. Çok ilginç… Daha neler görecez yarabbim…

  8. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Harika yorum. Madem her yaristan puan almak istiyosun , yetenekli ve istikrarli Heidfeld her yaristan puan alabilir . Alamasa da en azindar klasmanda 'out' olmayacaktir . Bi turlu finish'e ulastirir araci .. Heidfeld'i de dusun lotus , Boullier de irkciligi biraksin azcik fransiz pilot diye takimin kaderiyle oynuyo

  9. Team Sauber  C31          Seb. Vettel(Duhan) avatarı
    Team Sauber C31 Seb. Vettel(Duhan)

    Gridde Her zaman 1.Vettel 2.Kobayashi derim.
    Bu adam tam Lotus'luk.
    Umarım Lotus aklını kullanir ve Kobayashi'yi alır.

    Sauber'de bir palakaş uğruna bu adamı harcadı ya ne diyim artık.
    YAZIK.

  10. Keske dedigin gibi olsa, ama kotu baslasa bile en az 1 sezon dayanir Mclaren Perez`e, kotu pilot degil Perez ama agresif iyi pilotda degil benim gozumde. Bakalim neler olacak..

  11. O rekoru bu gidisle Raikkonen kirabilir onumuzde ki sezon 🙂

  12. Nicke Heidfeld i neden almıyorlar.sonuçta istikrar ve puan canavarı.hatta schuminin 24 yarış klasman rekoruda onda.neden senna için geçen yıl gönderdiler anlamıyorum.para şimdi lazım değilse neden quick nick i gönderdiniz.

  13. Ben hala Kobayashi'nin gelebileceğini düşünüyorum. Kob önümüzdeki sene koltuk bulamaz, Perez de sürekli kötü sonuçlar alırsa bakarsın sezon ortasında Kob'u getirirler Perez'in yerine. Tabi Perez McLaren'a Telmex'i baskın bir sponsor olarak getirmemişse.

  14. Kesinlikle guzel bir tercih olur, ama Lotus`un paraya sponsora ihtiyaci var, muhtemelen ne Kobe ne Grosjean olacak, Perez gibi Maldonado gibi hem pilotlugu iyi hemde iyi para getirecek birini bulacaklar..

    Her ne kadar mali sorunumuz yok deselerde var, bu belli, yoksa James Allison`un tasarladigi araclar sezon basinda super oluyor sonrasinda kaynak olmadigi icin yerinde sayiyor, yalandan d-drs vs. gibi yeni sistem gelisimi yaptiklarini soyluyorlar ama sonrasi bos cikiyor..

    Ben Kobayashi`nin Mclaren`e cok yakisacagini ve cok basarili olacagini dusundum hep. Onumuzde ki sezon Mclaren`de 2 duz pilot olacak, ikisininde surus stilleri ayni geliyor bana, dolayisiyla ne Mclaren takim calisanlarinin ne de taraftarlarinin onumuzde ki sezon icin cok heyecanli oldugunu dusunmuyorum. Keske Kobayashi`yi alsalardi..

  15. Kobayashi iyi bir pilot. Grosjean'ı göndermeyi düşünüyorlarsa bu seçeneği mutlaka göz önünde bulundurmalılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir