BBC Sport: "Ferrari Prostestoyu Gözden Geçiriyor"

yazar:

kategori:

Bu hafta ortaya çıkan görüntülerde Vettel’in, sarı ışıkla ikazların bulunduğu yerde Toro Rosso’dan Jean-Eric Vergne’yi geçtiği görüntülendi ve Alman pilotun, yeşil ışıklardan önce tam olarak sarı bayrak alanında rakibini geçtiği öne sürülüyor.

Pist kenarındaki bayraklar ve ışıklar, kokpit içindeki uyarı ışıklarından önceliklidir ve eğer yeşil ışıklar yanan yerde geçiş gerçekleşmişse Alman pilotun ceza almasına gerek yok; aksi halde ise işler değişir.

FIA Sportif Kuralları’na göre itiraz hakkı 30 Ekim tarihinde son buluyor ve BBC Sport, daha önce İtalyan basında çıkan haberlerin aksine Ferrari’nin bir hamle yapabileceğini öne sürüyor.

İtiraz gelir ve haklı bulunursa, verilecek 20 saniyelik bir süre cezası sayesinde Vettel 8. olacak ve Fernando Alonso şampiyonluğu ele geçirecek. Yani neler olacağı konusunda yarın akşam mesai bitimine kadar nefesle tutuldu.


Yorumlar

  1. Motor konusunda mubalaga ediyorum, ciddiye almayin ha 🙂

  2. Sanada KIYASLAMA MANTALITENI gozden gecirmeni tavsiye ederim, biri diger pilotlarin sonucuna etki etmeden, digeri sonucu aldiktan sonra kendi pilotunu 5 sira geri gonderip arada ki pilotlarin ve takimlarin sonuclarina etki ederek.. Ayrica Ferrari`nin suruculerine esit arac verdigini de nerden cikardin, birak kanadi Massa`nin yeni motorlarini bile Alonso`ya vermis olabilirler 🙂

  3. Sanada KIYASLAMA MANTALITENI gozden gecirmeni tavsiye ederim, biri diger pilotlarin sonucuna etki etmeden, digeri sonucu aldiktan sonra kendi pilotunu 5 sira geri gonderip arada ki pilotlarin ve takimlarin sonuclarina etki ederek..

  4. haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.sende onlardansın seninle konuşulmaz.

  5. Neredeyse 2013 sezonu başlayacak..!! Er meydanında mağlubiyeti kabullenmek de var, ey Ferrari neyin nesidir senin bu aymazlığın, bitti gitti işte, RedBull ve Vettel şampiyon, çalışın gelecek sezon alırsınız şampiyonluğu, hep belaltı, hep belaltı, olmuyor… Nerede sportmenlik konusunda soru işareti var, orada genellikle ya Ferrari ya Alonso… Takım emirleri, kobay gibi kullanılan pilotlar, vites kutusu, Kimi gibi bir fenomenin gönderilmesi… Ferrari kaybetmeyi hazmedemeyen şımarık çocuk edasında, yazık…

  6. Serhan Acar'ın dediğine göre takımların itiraz süresi pazar akşamı komiserlerin resmi klasmanı imzalamasının ardından sona eriyormuş. Buna göre Ferrari'nin itiraz hakkı yok.

  7. O olay daha farklı. SC ile biten yarışlarda sembolik olarak SC son turda içeri girer ve pilotların finish'i görmesini sağlar. Mesela burada da aynı şekilde SC ile bitti yarış. SC Finish'den önce içeri girdi ama hiçbir pilot birbirini geçmeden yarışı noktaladı. Orada ise Schumacher atak yaptığı için ceza almıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bu ise yarış esnasında olan bir olay ve elektronik bayrak tabelalarında sarı bayraklar yanıyor ama hakem yeşil bayrak sallıyor.

  8. Bir kargaşa durumu söz konusu. Vettel'in atağa kalktığı yerde elektronik sarı bayraklar yanıyor ama bir yarış görevlisi de aynı noktada kuleden yeşil bayrak sallıyor. FIA yarış hakemlerinin salladığı bayraklara göre hareket ettiği için geçişin yasal olduğunu Serhan Acar'da belirtmiş. Yani bu saatten sonra bir şey çıkmaz.

  9. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    ''Redbull`un on kanat tercihi ile Ferrari`nin vites kutusu muhrunu kirmasini bir tutuyorsan KIYASLAMA MANTALITENI gozden gecirmeni tavsiye ederim..''

    Bende sana bir avukatlık bürosu açmanı tavsiye ederim. Ha mühürün kaldırılması, ha sağlam kanadı sağlam pilottan söküp, dandik pilota takmak. İkisi de aynı şey. Neyin davasıdır bu?

  10. burak evmez avatarı

    kıyasın neresi yanlış onu anlamıyorum hiçbir farkı yok bir kanat araca tur boyunca ortalama 0.3 sn eder hiç değilse ferrari sürücülerine eşit araçları veriyor

  11. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Çalmadım yeni versiyonunu hızlı olan pilotuma taktım kırıpta vermedim 😉

  12. Redbull`un on kanat tercihi ile Ferrari`nin vites kutusu muhrunu kirmasini bir tutuyorsan KIYASLAMA MANTALITENI gozden gecirmeni tavsiye ederim..

  13. burak evmez avatarı

    neden ceza çıkmayacak vettel bey özel biri mi? herkesten farklı kulvarlarda mı yarışıyor tek başına karting yapabilir mesela kimse sesini çıkarmaz ama eğer sarı bayrak altında geçtiyse herkes cezasını çekmeli kurallar boş yere yazmıyor orda

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    ingilterede ön kanadı da sen mi çaldın.

  15. turan yılmaz avatarı
    turan yılmaz

    kusura bakmayın ehliyeti kasapta alan var mı (ehliyeti olanlar için) araba kullanırken trafikte ışıklara mı uyarsınız yoksa trafik polisine mı uyarsınız

  16. bu saydıklarının hepsi yarışın bir parçası,ferrari mesela kalkışlarda çok hızlı,Kersi çok iyi kullanıyor acaba tüm bunlar kuralların etrafından dolanarak yapılmadıgını kim söyleyebilir.. Formula 1 dünyasında Fia nın yazdıgı kurallar içinde kalıp ,testlerden arabanız geçiyorsa sorun yoktur.
    gerisi hikaye,sende kablo döşe,sende,jelatin burun yap, geçmişte tabanı esnettigin gibi kanadınıda esnet ve testlerden geç ,bizde şapka çıkartalım.Yarış sadece pistte değildir ,asıl yarış garajdadır. Sen garajda geri kalıyorsan sorun sendedir ,başkasında arama

  17. sen böyle avunmaya devam et…

  18. Yıllarca ferrari taraftarı olarak formula1 i takip ettim,ama bu kadar küçüldüklerini görmedim,bu ne yaa,yani alonso bu durumdan mı şampiyonluk çıkaracak,bu ne saçmalık ya,alnının teriyle kazandı vettel,geçin gidin işinize bakın,araca odaklanın,neyin davasını güdüyorsunuz,alonsonun emeğine performansına gölge düşürmekten başka bir işe yaramıyor bu.

  19. nıye haksızlıkmış ki orayı cozemedım ?? ferrrari degıl bu takım FIA yla beraber hareket edecek

  20. avutun kendınızı herseye bedeldı dıyerek 😀

  21. Görkem Yılmaz  avatarı
    Görkem Yılmaz

    işte önceki haberde benim düştüğüm durum. ben vettel'in geçişlerini pistteki ışıklara göre değerlendirdim. hem dijital bayrak hemde gözetmen birbirinden farklı uyarıda bulunuyorlar. işte bu saçmalık yanlış anlaşılmalara neden oluyor. bence bu kural gözden geçirilmelidir.

  22. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Massanın sağlam vites kutusunuda ben açtım 🙂

  23. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    orasından burasından kablolar sarkan , tabanında delikler bulunan , sünger burnu olan , kanadı yaylı olan araçta da alonso mu vardı.
    Sarı bayrak altında geçiş yapan da mı alonsoydu.
    Sıralamada rakibi hızlı turundayken engelleyip sadece kınama alanda mı alonsoydu.
    Kural dışılık arıyorsan adres redbull

  24. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Fia bundan sonra geri adım atmaz.Horner ve neweyin paçalarının tutuşması herşeye bedeldi.Neweyin elindeki resime bakarak kara kara düşünmesi herşeye bedeldi.Vettelin telsizden ağlaması herşeye bedeldi.Önceki yarışlarda harika stratejilere imzalar atan strateji dehası redbulun vetteli ard arda pite alarak elinin ayağının birbirine girmiş olması herşeye bedeldi.

  25. Herkesin hayalindeki karakter o yüzden en önlü en unutulmaz filmleri olarak tarihe geçiyor
    o yüzden siz avatar olarak onu seçtiniz
    Bizim hayal ettiğimiz karakteri Alonso rol yapmadan yaşıyor

  26. Ah alonso ah nerede kural dışı etik olmayan şeyler var orada sen varsın ne zaman

  27. scuderia  Raikkonen avatarı
    scuderia Raikkonen

    Alo ya ekmek cıkmaz da sesıde cıkmıyor ona ragmen,
    Haksız yere sampıyonluk almakta sizlerin agzını tavana vurdurmus sırıtıyorsunuz nasıl gurur duyuyorsunuz takımınızla degılmı.

  28. Benim avatardaki adam hayali karakter.Seninki de mi öyle yoksa 🙂

  29. Ben gülüyorum sana ,ama hoş karşılıyorum seni
    Senin yorumununa da cevap yazabilirim demek ki mantıklı değil ki yazmıyorum değil mi?
    Ayrıca belli bir seviyede yazan herkesle fakir ayrılığı olsa da yazışa biliyorum,
    Sende sazan (cahilliğine veriyorum) yerine fikrini yazsan seninle de kanuşabilirim

  30. Vettel tartışmasız bir şekilde sarı bayrak altında geçiş yapmış olsa bile buradan bir ceza çıkmayacağını zannediyorum.

  31. Alo burdan sana ekmek cıkmaz 😀

  32. Yarışdan sonra tekrar görüntülerine göre ceza çıkarsa (yarışta farkedilmeyen bir durum için) ilerde çok büyük kaosa neden olur. artık herkes oturur bu tip küçük detaylar aramaya başlar..
    Futbolda da ne hakem hataları bulunuyor ama maç sonucu değişmiyor. Hakemlerin ve diğer takımların da gözünden kaçmışsa ve o an bir itiraz yoksa olay kapanmalı. -bence..

  33. arşiv yapabiliyormusun peki kardeşim.yani eline geçirebiliyormusun videoyu.

  34. Her halde başka bir otomobil sporunda test sürücüsü olacak.

  35. niye objektif yorumların altına sazan gibi atlıyorsun hep.bir kere sus herkesin yorumunun altına kendi bildiğini kabul ettirmek istiyorsun.burada pilotaj olarak kimse alonsoya laf etmiyor.sadece kişisel tavırları ve ferrarinin kirli oyunları yüzünden rahatsız oluyoruz.nedense alosno nereye giderse gitsin hep kirli oyunlar oynanıyor.mclareni satan yine o değilmiydi ayrıca singapurdaki yediği nane haepimizin dimağlarında.

  36. Belki ona gönderme yapmak amacıyla bu avatarı seçmiştir 🙂

  37. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Buna şikayet etmezler.Etselerde bir ceza çıkmaz.Komik olan ''diğerlerinin'' bu konuya bu kadar abanması.Yani kendi pilotları şampiyon olmayacaklar bile Vettel alsın diyor.Serhan Acar la şunla bunla olmaz.Mahkemede herşey tartışılılr,herkesin verileri vardır.Araçta sarı ışık yanıyorsa geçiş illegaldir.Zaten geçişi sarı ışığın olduğu yerde yapıyor.Bu saatten sonra şampiyonluk deişmez&değişmemeli oda ayrı.Tamam şampiyonluk yarışı olabilir ama Massa da 2011 de Spa da 2 metre önden start alıp avantaj sağlamıştı,Hamilton kasıtlı olarak güvenlik aracını geçmişti.Biri ceza almıştı biri almamıştı.Yarış bitti.Bu saatten sonra ceza gelmesi İLLEGAL OLSA BİLE saçma olur.

  38. Bilgi için teşekkürler. Şimdi Serhan Acar'ın yazısının tamamını okudum.

    Serhan Acar'ın kule ile diğer işaretler arasında çelişki bulunması durumunda hangisinin geçerli olduğu konusunda "genel teamül, geleneksel bayrakların daha geçerli olduğu yönünde" ifadesini kullanmış olmasından yola çıkarak bu konunun net olmadığı kanısına vardım. Hangi işaretin daha geçerli olduğu farklı kişiler tarafından farklı şekillerde yorumlanabilir.

  39. Bu sabah yabanci gazeteleri gezerken benim de gözümden kaçmadi ancak işin açıkcasi ben böyle bir durumu artik istemiyorum 🙁

    The German said he now has concrete plans for his retirement: “I have signed a contract and will be active as a test driver” and wants to improve on his hobby as a sky-diver.

    Link:

    http://www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2012%5C11%5C29%5Cstory_29-11-2012_pg2_13

  40. Eğer 20 sn cezası gelirse Vettel , Torro Rosso'daki Vergne'den 0.6 sn geride kalarak şampiyonluğu vermiş olacak. Ne kadar ironik hehe. Tabi TorroRosso aracını bi anda illegal hale getirebilirler mi bilmiyorum :).
    Mavi bayrak değil gibi duruyo çünkü dün bu konunun uzun versiyon videolardan anladıgım kadarı ile Vettel'in yariş başındaki tırmanma mücadelesi olması lazım.
    Ceza konusuna gelirsek yarışın ortalarında olmuş birşey için yariş sonrasında 20sn ceza verilmesi adil olmaz. Yariş zamanında verilse bir şey diyemeyiz , o zaman Vettel telafi edeceği pozisyona kadar zorlardı. Tur zamanlarını incelediğimizde TorroRosso'nun güvenlik aracı sayesinde 13sn kazandığı görülüyor. Yani yarış içinde bir ceza çıksa rahatlıkla telafi edilecek fark var. Ferrari itiraz etse bile RedBull karşı argümanlar üretecektir diye düşünüyorum. Ayrıca FIA'nın masa başından çıakcak bi şampiyona sıcak bakacağına inanmıyorum. Belki Ferrari'ye gelecek sene için imtiyazlar verirler konu hasır altı edilsin diye 🙂

  41. Bende hiç yok ama sözlüklerle çevirilerle bir şekilde anlamaya çalışıyorum 🙂

  42. Keko Senin eleştirdiğin Alonso Karakter olarak senin avatar olarak kulandığın şahsiyete benzemiyor mu?

  43. Peki bişi Diyeceğim İlk Sektörde Sarı Bayraklık Bişi Yoktuki Vettelin Vergneyi Geçerken Saçmalık bence Bu Sarı Bayrak Oyunuda Ferrariye Aittir Alonso Şampiyon Olamadı Mızmızlanıyordur Ceza verdirtelimde ben şampiyon olayım die Alonso ve Ferrarinin Oyunu Başka bişi değil 🙂

  44. Macarcam biraz zayıf! olfuğu için tek kelimesini bile anlamadım 🙂

  45. Raikkonen06  avatarı

    Zaten Kimi'yide Santander yüzünden göndermişlerdi daha anlaşması bitmeden yazık gerçekten.

  46. Raikkonen06  avatarı

    Link atabilirmisin?

  47. Raikkonen06  avatarı

    Sağolsun D-Smart her 5 saate bir yayının tekrarını veriyor izliyorum tekrarları ama eğer renk körü değilsem yeşil bayrakta geçiş yapıyor.

  48. Ben bayrağın yeşil olduğundan emin değilim ama mavi olmadığından eminim. Çünkü o sırada bir tur geride hiçbir pilot yok, mavi bayrağın sallanması için bir neden mevcut değil.

  49. Serhan Acar 'ın yazısının tamamını okumanı tavsiye ederim.Soruna cevap olarak oradan bir alıntı yapıyorum.

    FIA’nın dijital bayrak sistemi, yine pist kenarındaki gözetmenler tarafından kumanda ediliyor. Gözetmen, ister geleneksel kule, ister dijital bayrak olsun fark etmez; kendi sektöründe bir tehlike varsa sarı bayrağı sallıyor veya sarı ışığa basıyor. Sarı ışığa basıldığı anda, bu bilgi hem uluslararası TV yayınına gidiyor, hem de o sektörden geçen F1 otomobillerinin direksiyonu üstünde bir sarı ışık yanıyor. Aynı durum mavi bayraklar için de geçerli.

    Bazı pistlerde, pistin ve arazinin yapısına bağlı olarak ışıklar ve gözetmen kuleleri aynı yerde, yan yana olurken; bazı pistlerde de arada ciddi mesafe farkları oluyor. Buradaki soru işareti şu: bir yerde dijital bayrağın gösterdiği işaretin tam tersini normal bayrakla gösteren bir gözetmen varsa, pilot ne yapacak?

    Bu durumda genel teamül, geleneksel bayrakların (gözetmen tarafından sallanan) daha geçerli olduğu yönünde. Ekteki pist haritasına göz atarsanız, videoda Vettel’in 1 numaralı dijital bayrak sarı yanar şekilde önünden geçtiği, ve 3 numaralı yeşil dijital bayrağa gelmeden evvel geçişi tamamladığı; yani geçiş yasağı olan sarı bayrak bölgesi altında geçiş yaptığı, yani bir pitten geçme cezası alması gerektiği görülüyor. Oysa ki videodan alınan daha ufak bir bölümde, bu olayın ortasında yer alan 2 numaralı gözetmen kulesinde, gözetmenin yeşil bayrak salladığı anlaşılıyor. Bu durumda Vettel, aslında geçişe, yeşil bayraktan sonra başlamış oluyor, yani geçiş legal hale geliyor.

  50. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kaynak ??

  51. forumda herkes renk körü bence..sampıyon vettell:)

  52. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Şimdi bişey dikkatimi çekti, herkes solda sallanan bayrağın sarı olmayacak kadar koyu renk olduğunda hem fikir.

    Soru şu, bayrağın MAVİ olmadığını seçebildinizmi bu kadar bulanık bir resimden..

  53. Kesinlikle her şey olmuş olabilir. Ama rakiip bir hak iddia edeceğini kesinleştirseydi şimdiye çoktan harekete geçmişti. Bu vakitten sonrada yaparlarsa zaten maksat birileri tatmin olsun diye.

  54. Konu dışı:
    Bu arada yabancı bir kaynaktan Schuminin test pilotu olarak sözleşme imzaladığını ancak bunun hangi takımla olduğunun önümüzdeki günlerde açıklanacakmış.
    Pirelli yada mgp diye ağırlıklı dedikodular var.

  55. İtiraz etmeyeceklerini belirttiklerinde bayağı şaşırmıştım açıkçası. Muhtemelen kendileri önce detaylı bir şekilde incelediler, yeşil bayrağı gördüler ve buradan bir şey çıkmaz diyerek vazgeçtiler. Ama yine de belki bir şey çıkar diye itiraz edebilirler.

  56. Koskoca Ferrariye baksen yazıklar olsun bi pilot resmen muhalef olmuş takım içinde.Santander baba saolsun yoksa alonsonun umurunda mı ferrari ya da mclaren.BEN kazanayım da banane diğerlerinden modunda hep öyleydi hala öyle.

  57. Ama aracın içerisindeki cihaz hâlâ sarı ışığın geçerli olduğunu gösteriyor. Orada asıl olması gereken şey kulenin sarı bayrağı sallaması. Diğer tüm işaretler oranın sarı bayrak bölgesi olması ile uyumlu.

    Ancak Vettel de diyebilir ki ben yeşil bayrağı gördüm, o yüzden geçiş yaptım. Hakemden/organizasyondan kaynaklanan hatalardan dolayı pilota ceza veremezsiniz.

  58. Takım içerisinde görüş ayrılıkları çıktığı söyleniyor. Ferrari her hangi bir Protesto girişiminde bulunmayacaklarını söylüyor. Ama Fernando takıma baskı yapıyormuş. Luca Colajanni itiraz etmeyeceğiz diyor.

    Diş geçireceklerini bilselerdi inanın şimdiye çoktan harekete geçmişlerdi. Bakalım neler olacak hayırlısı olsun herkesin kendine göre belli başlı kurallar çerçevesinde açıklaması kendini savunması olacaktır.

  59. 2010 da Schumi monacoda alonsoyu son turda geçtiğinde electronic tabelada yeşil ışık yanıyordu ve sc pistten çıkmıştı ama yineden 20 saniye cezası vermişlerdi.
    Fia çifte standart uygulanması konusunda taraf bir kurumdur.
    Yanlı bir karar çıkarsa şaşırmam.

  60. CEza verilecekse yarış içinde verilir.Ya da hakemler kurulu yarış sonrası icabına bakarız der ekranda da belirtir bunu zaten.Şimdi gözden kaçan bir şey varsa bu hakemler kurulunun sorunu Rbr nin suçu ne.Bu kadar zaman geçmiş gitmiş.Ferrari nin eski çalışanı todt efendi bakalım ne yapacak onlardan her şey beklenir.Böyle bir karar verilirse spor tamamen saygınlığını yitirecek.ferrari denen takım bu spordan anlayan herkesin midesini kaldıracak ve spora bir kez daha gölge düşüren takımlar listesinde zirvedeki yerini sağlamlaştıracak.

  61. Düzlüğün başında sarı ışık
    düzlüğün ortasında yeşil bayrak
    düzlüğün sonunda yeşil ışık var
    Bu durumda düzlüğün ortasında sarı bayrak koşulları bitmiş ve pist geçişe müsait konuma gelmiş oluyor ve geçişe bir engel yok.

  62. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    Hakemin salladığı bayrak esas ise oraya ışıklı tabela da koymasınlar o zaman.
    Eğer koyuyorlarsa da onun geçerliliği vardır.Vettel geçiş yaparken tabelada da araçta da sarı ışık gözüküyor.

  63. Fiarrari işbaşında… Bu kadar beklemelerinin sebebi büyük ihtimalle kapalı kapılar arkasındaki oyunlardır. Bak protesto edersek ceza verin haa diye ikna etmeye çalışıyorlardır. Kokusu çıkar yakında.

  64. hakemlerde vettelı protesto eder olur bıter..sampıyonlugu alamazlar..redbul ıkı yarıs taraftarsız yarısır yada sdc bayan cocuk redbul taraftarlarını alırlar piste olur bıter:))ferrarıde ne kadar ucuz hareket edıyor yaaa..catır cutur puan farklarıyla hava attıgın schumı yılları gerıde kaldı..pılotların yapacagı yok takım gucunu kullanarak sampıyon olmak ısteyen ferrariye yakısmıyor.ferrariyide ben protesto edıyor ve yarın işe gıderken kırmızı giyeceğim:))

  65. Dün son gelen videodan sonra Vettel 'in sarı bayrakta geçtiğini düşünmüştüm ama Serhan Acar 'ın son yazısı ve paylaştığı görseller açık bir şekilde düzlüğün ortasında yeşil bayrak sallandığını ve Vettel 'in bu bayraktan sonra geçiş yaptığını kanıtlıyor.
    http://twitpic.com/bhf96r
    http://twitpic.com/bhf9jt

  66. Dün ilk Ali Ünal bu fotoğrafı paylaşmıştı Serhan Acar da bugün aynı fotoğraf üzerinden geçişin kurallara aykırı olmadığını belirtti

  67. Alo burdan sana ekmez çıkmaz , beyhude çabalar 😀

  68. Serhan Acar bir gorunutu paylasmis, orada Vettel`in gecis yapmadan once sol tarafta ki kuleden hakemin yesil bayrak salladigi goruluyor, uyari isiklari sari olsada hakemlerin salladigi bayrak esastir, bu durumda gecis legal oluyor, hadi gecmis olsun..

    http://twitpic.com/bhf9jt

    Not: Bu arada onceden izledigimiz video goruntulerinin hakemi gostermeden sadece sari isiklari gostermesi Vettel`in “kirli isler“ tezini dogrular nitelikte..

  69. http://twitpic.com/bhf9jt

    Dijital tabelalar ve Vettel'in ekranındaki sarı ışıklar o sırada sarı bayrağın sallandığını gösteriyor. Ancak sol taraftaki kulenin o sırada yeşil bayrak sallamakta olduğu iddia ediliyor. Yani gösterilen işaretler arasında bir çelişki söz konusu.

    Görüntü kalitesinden dolayı bayrağın rengini seçmek zor ama sarı olamayacak kadar koyu renkte göründü bana.

  70. Taraftarlar şampiyonluğun nasıl alındığına değil, istatistiklerde yazanları baz alırlar. Her şey unutulur zamanla.

  71. doğru bir ceza olsa bile şampiyonluk alonsoya verildi diye saçma sapan şeyler söylenecek. diğer konu böyle şampiyonluk almanın zevki pistte kazanmanın 100de biri bile değil. sadece kağıt üstü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir