FIA: "Vettel'in Brezilya'daki Tartışmalı Geçişinde Sorun Yok"

yazar:

kategori:

Autosport’un doğrulattığı bilgiye göre Vettel’in Interlagos’ta bahsi geçen geçişi tamamen kurallara uygun.

Ferrari’nin görüntüleri izlediği ve bir hamlede bulunmadan önce yeterli kanıtın olup olmadığını araştırdığı söyleniyordu; bu daha sonra teyit edildi.

FIA kaynaklarına göre Interlagos’taki sarı bayrak alanı, 3 .virajdan hemen önceki ışıklı panelde başlıyor ve 4. virajdan yaklaşık olarak 150 metre öncesinde; videoda yeşil ışığın yandığı görülen panelde son buluyor.

Öte yandan bu iki panel arasında bir hakem kulesi yer alıyor ve o turda yeşil bayrak sallıyor.

Brezilya GP için FIA kurallarına göre, eğer bir yeşil ışıktan önce yeşil bayrak sallanıyorsa ki Vettel’in durumunda bu oluyor, öncelik bayraktadır.

Dolayısıyla FIA, Vettel’in geçişinde hiçbir sorun bulmadı; işte bu yüzden de inceleme amacıyla yarış kontrole sunulmadı.

 


Yorumlar

“FIA: "Vettel'in Brezilya'daki Tartışmalı Geçişinde Sorun Yok"” için 58 yanıt

  1. nasıl olsa bornie nin oglu siknti yapmazlar

  2. resmen alonso fanatiği bir provokatörsün sen ya.Şu takıma meşrubatçı deme artık.Hani o meşrubatçılar 3 senedir senin tuttuğun pilotu geçip şampiyon oluyor.Yaran büyük biliyorum ama hazmetmek lazım bazı şeyleri.Seneye yapın canavar gibi araç Alonso şampiyon olsun tebrik edelim.İstiyorumda hani bazen şampiyon olsada kurtulsak şu aşırı fanatiklerden…

  3. KLAVYEDELiKANLISI  avatarı
    KLAVYEDELiKANLISI

    yanılıyorsun demek isterdim ama maalesef söylediklerin tamamen doğru..aslında biz her ne kadar burda duygusal olarak fanatiklik yapsak da bu değirmeni döndüren şey para..takım bütçelerini ve tam olarak açıklanmayan sponsor katkılarını düşünürsek Ferrari bu değirmen ana kaynağı..Red Bull uzun yıllar F1 de kalırsa dengelerin tam tersine döndüğünü göreceksiniz..ama o zaman da Red Bull açısından aynı şey olacak..sonuç olarak düzen böyle ve oturup izlemekten başka yapılası bi şey maalesef ki yok..

  4. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    bazen McLaren mi??? bizim takımı hiç desteklemediler aksine önümüze her türlü engeli koydular. 90'ların sonunda McLaren'i yok etme projesini bernie ve sapık mosley uygulamıştır.sonuç tek kutuplu F1, tamda istedikleri gibi. o yıllarda söylediklerimize gülüp geçen ferrari ve yandaşları sonradan sapık mosley ve bernie nin kendi ağızlarından itirafları karşısında dumur olmuşlardır. gerçi hala inanmayan softirik bir kesim olduğu aşikar. Gelelim redbula, adamlar kural değişikliklerinden sonra en mükemmel konsepti yaptılar, tabi bunu hazmedemeyecek olan kesim "malum". her sene Redbulu durdurmak için adamların üstün olduğu alanlara yasak getirildi ama hepsinde de yine en iyisini yaptılar.yani sadece rakiplerini değil Fia yıda yendiler. oda yetmedi pirelli araçlar arasındaki max hız farkını düşürmek için peynirden lastik üretti amaçları belliydi, araç ve pilot farkını azaltarak lastik koruması altında geçen (lastik limitinde) yarışlar. sıralamada 1sn yavaş kalan araçlara bir baktık ki yarışta kafa kafayalar. oh ne güzel dünya değilmi 🙂 lastikleri bu şekilde yerden yere vurduğumuzda bazı kesimler yine karşı çıktı, sonradan 7 kez dünya şampiyonu dayanamayıp aynı şeyleri söyleyince sesleri kesildi.seneye pirelli lastikleri dahada yumşatacak, umarım F1 iyiden iyiye lastik koruması savaşına dönmez.

  5. Neye dayanarak bu kadar emin konuşabiliyorsun?

  6. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Eyvallah kardeşim çok güzel bakıyordu bende dayanamadım avatar yaptım.

  7. fia her dönem birilerini destekler bazen ferrari bazen mc laren

    bu aralar meşrubatçıları ayyuka çıkarmaktalar.

    sadece onlar değil tabi başta grojen ve kimi nin içinde bulunduğu grup

    glock ve şumi ile devam eden alman hegomanyası var.

    bunlar destek takımı

  8. hahahaha koptumyaa helal sana kedinin çiğere baktığı gibi bakıyor

  9. Madem çok biliyon kurallları fianın başına geç o zaman ne cevherler var burdada kaybolup gidiyorlar işte.

  10. KLAVYEDELiKANLISI  avatarı
    KLAVYEDELiKANLISI

    tşk ederim kardeşim..seni de burada görmek beni sevindirdi..hangi takımı tutarsak tutalım temel amaç eğlenceli, hoşca vakit geçirmek..site de buna uygun olarak içerik açısından çok güzel..hepimize iyi eğlenceler..

  11. MEhmet avartarın 10 numara kardeş bi ömür kullan bunu 😀

  12. Klavyedelikanlısı hacım seni bu sitede görmek ne kadar güzel hoşgeldin site çok değerli bi yorumcu kazandı

  13. F1 her zaman Ferrari'nin yanında olmuştur..

  14. KLAVYEDELiKANLISI  avatarı
    KLAVYEDELiKANLISI

    beyler anons yanlış değilmiş..kutlamaya devam:DD

  15. lap 58 de her ikiside pite girip lastik değiştirmiş durumda ama alo önce giriyor ve avantaj sağlayıp hulk un 1.2 sn önünde pitler bittikten sonra işte orda ceza olmasa yine hulk alo yu zorlayacak ve muhtemelen keklik gibi avlayacak veya hata yapmaya zorlayacak zira hulk liderin 17 sn gerisinde ama 2.massanın 9 sn gerisinde sadece 2.olma şansı yüksek olduğundan alonsonun şampiyonluk şansını düşünüp zorlamayım düşüncesi değil 2.olarak podyuma çıkma şansını zorlaması doğal olan ama ceza bu şansı bitiriyor.

  16. gözlük demişsin bence sen tak.hulk spinden sonra bile 2.sırada ve alo nun 9 sn önünde.lap 57 ye iyi bak.tam vet in kob u geçtiği anda sky ın yayınında 1:28:00 da sıralama yazıyor.yani hulka ceza niye veriliyor bana göre belli halbuki yarış kazası.ceza olmasa alo 3.sırada kalacak ve vettele 9.luk ve 2 puan yetecek neymiş ali cengiz oyunuymuş bence at gözlüklerini atmalısın

  17. burak evmez avatarı

    red bull yancısı yönetimden ne bekliyorsun ki adamların her yaptığı kural dışı güncellemeye yasal diyen bir yönetim herşey beklenir

  18. Anladım. Ferrari'nin tam olarak nasıl bir istekte bulunduğunu bilmiyoruz, sıra dışı bir şey olmayabilir.

  19. Farklar saniye cinsinden olduğu için yanıltıcı olabilir. Damalı bayrağı geçerken bütün araçlar arka arkayaydı ama hızları düşük olduğu için bir pilot hemen önündeki pilottan 5 saniye sonra geçebilir çizgiyi. Bunda anormal bir durum yok. Zaten Schumacher ile Vergne arasındaki fark çok yüksek, bunun dışında yüksek bir fark oluşmamış.

  20. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yok zaten onu demiyorum, bu Ferrari'nin neden böyle bir açıklama istemiş, ona cevaben bunu göstermişler. Benim bilgi kirliliği olarak gördüğüm, bazı görüntülerde bayrak yada hakem yok 🙂

  21. Hakikaten çok ayrıntılı. Bilgi için teşekkür ederim.

  22. O sırada pist haritasının o şekilde olduğu doğrudur çünkü Vettel'in ekranındaki sarı ışıklar da da tam viraja girerken söndü. Ancak işaretler arasında çelişki bulunması durumunda öncelik bayrakta diyor FIA.

  23. BİR TUR GERİDE OLANLAR VAR.
    ARAÇLAR ÇOK YAKINDI GÜVENLİK ARACINDA
    acaba güvenlik aracı girdiği andaki farklar mı bunlar.

  24. evet haklısınız ya bir an aklımdan çıktı gitti güvenlik aracı.

  25. Serhan Acar FIA görevlilerin salladığı bayrağı temel alıyor, görevli de yeşil bayrak salladığı için sorun olmadığını ifade etmiş.

  26. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Benim baktığım kaynaklarda da zaten Ferrari karara karşı çıkmamış, yeniden bir inceleme istememiş, sadece FIA'nın kararı neye dayanarak verdiğini net olarak açıklamalarını rica eden bir yazı göndermiş, Charlie Whiting de sanırım resmi bir açıklama yapmayı düşünmüyor, söylenilene göre Ferrari'ye bunun yeşil bayrak altında yapıldığını bildiren bir yazı göndereceklermiş, Ferrari ile aralarında bir yazışma var görünen o ki.

    Ayrıca bir bu sitedeki yarış çekimleri de az önceki fake iddialındaki gibi bayrağın net olmadığı bir görüntü vermiş; http://www.gpupdate.net/en/videos/2828/vettel-s-pass-on-vergne-brazil-2012/?utm_source=gpupdate&utm_medium=twitter&utm_campaign=news

    Ayrıca iddia edilene göre FIA'nın o sırada pist haritası da şu şekilde; http://www.auto-motor-und-sport.de/bilder/streit-um-gelbe-flaggen-beim-gp-brasilien-fia-haelt-vettels-ueberholmanoever-fuer-legal-6184272.html?fotoshow_item=2

    Ortada bir bilgi kirliliği var kısaca, ben en başından beri bu işin uzamamasından yanayım ama altını karıştırdıkça bu tür şeylerle karşılaşıyorum, acaba Ferrari haklı mı diye sormaya başladım 🙂

  27. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Bu haberin şerefine avatarımı değiştirdim.

  28. Şimdi FIA'ya göre sorun yok. Bu görüntüler çıksa da FIA, "Sorun yok ki ne diye açıklama yapayım" diye düşünüyor. Ama resmi bir talep gelirse, açıklama yapar bence.

    O konuda da aslında kafa karıştıran bir durum var. Autosport bir parafgrafında, "Ferrari'nin FIA'ya yazı yazdığını ve izah beklediklerini belirttiğini" söylüyor; başka paragrafta "FIA'nın, herhangi bir takımın kendilerinden bu olayı yeniden gözden geçirmelerini istemediğini doğrulattık" diyor.

    Yani Ferrari ne için yazdı, izah edin ama yeniden incelemeyin mi dedi? Ya da önceden de başımıza geldiği gibi hatalı haber yaptılar 🙂 Koskoca Auto'nun kaç hatasını yakaladık; biz de hata yapabiliriz arada demek ki. Kendimize da pay çıkarttım çaktırmadan

    Neyse, kafa karıştırmasın diye haberde bunlara yer vermedim.

  29. Belirttiğin dereceler pilot ile yarış lideri arasındaki farklar. Zaten yarış güvenlik aracı arkasında bitti, farkların o kadar büyük olması imkansız.

    http://www.formula1.com/live_timing/live_timing_popup.html adresinden daha detaylı olarak bakabilirsin.

  30. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    .alo biraz zorlayıp yarışı kazansaydı

    mclarenler pistteyken bu yarışı kimse kazanamazdı bu bir.
    Alonso defalarca pist dışına taştı.Hele 56. turda öyle bir kontra verdi ki nerdeyse spin atacaktı.Zor topladı.Daha ne yapsın.Kanat mı takacaktı bu da iki.

  31. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Onu tahmin ettim zaten, Autosport'un bunu FIA'ya doğrulattığını da belirtmişsin, ama FIA'nın bu işi bu kadar uzatması rahatsızlık verici, adamların yapacağı açıklama da belli zaten ama niye uzatıyorlar onu anlamıyorum, resmen umursamazlık adamlardaki de

  32. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sc neden girdi.Senin sözde pilotun rozberk varya işte onun lastiğini patlatan parçalar yüzünden girdi.

    ayrıca hulkenberg kaza yaptığı vakit alonsonun 17 saniye önündeydi.O spinden sonra piste dönmesi ne kadar zaman aldı biliyon mu?.Cezaya gerek kalmadan zaten alonsoya geçildi.İyi seyret.Bak site yöneticileri emek emek tüm yarışın videosunu koymuşlar.Aç izle.Sana yerini de söyleyim.54.56. turlar arası.Yalnız gözlüğünü çıkart.

  33. Kaynak güvenilir olduğu için böyle bir başlık attım 😉

  34. aşağıda resmi yarış sonucu var 20 saniye cezası alırsa vettel sadece şumaherle yer değişir.
    o kadar
    vettelden 12 saniye sonra şumaher ondan 28 saniye sonrada vergne var.

    6 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 71 tur
    7 Michael Schumacher Mercedes 71 tur +11.9 secs
    8 Jean-Eric Vergne STR-Ferrari 71 tur +28.6 secs

    isterseniz şu resmi f1 stesinden bakın

    http://www.serhanacar.com/haber/322/vettel%E2%80%99in-sar%C4%B1-bayrak-alt%C4%B1nda-geci%C5%9Finden-bir-%C5%9Fey-c%C4%B1kar-m%C4%B1g-

  35. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yok kaynaktan alınan bir haber olabilir ama başılığın bu şekilde olmaması lazım, FIA resmi açıklama yapmış gibi bir hava var, ama resmi açıklama yapılmadığı sürece kaynak ne kadar sağlam olursa olsun bu kadar net konuşmamak lazım bence, ayrıca FIA'nın da bu işi çok ağırdan aldığını düşünüyorum, biz burada bir kaç şey konuşuyoruz ama iş yabancı kaynaklarda nerelere vardı, birisi mesela şöyle bir şey çıkarmış, al bir de şuna bak şimdi, hangisi gerçek hangisi fake bilmiyorum ama işi büyütmeye çalışan da bir kesim var; http://www.dailymotion.com/video/xvgyij_comparacion-gif-vs-oficial-fia_sport

  36. Gerçekten gridin yarısının Vettel'e yardım ettiğini düşünüyorsan sana diyecek bir lafım yok.

  37. Bu basından gelmiş bir açıklama olabilir, açıklamayı FIA bizzat yapmamış olabilir, ancak kaynakları haberden anladığım kadarıyla FIA. Bu nedenle ben bir problem göremiyorum.

  38. ferrari başkasının hatasından medet umacağına.alo biraz zorlayıp yarışı kazansaydı yine massadan yavaş kaldı.ben 2.oluyuda belki vet bir soeun yaşar edasında sürersen zaten felsefesi hey öyle alo nun sonuç böyle olur.üstelik perezin yardımı massanın yardımı.birde son yarışta neden girdiğini anlayamadığımız ilk sc sonrasında hulkenberge verilen ceza alo nun arkasına düşmesinin sağlanması ve vet in öünde kalmasının garanti edilmesi ali cengiz oyunları bunlar.ne oldu tırt.webber vet e massa nın alo ya yaptığı kadar yardım etseydi ohoo.vet in şampiyonluğu anasının ak sütü gibi helaldir.

  39. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    onların çoğu zaten vettel ve redbull yandaşları.Sarı bayraklar altında gerekenleri yapmışlar uygun zemini hazırlamışlar.

  40. Hızlı araçla da olsa son sıradan kalkıp 9 turda 6. sıraya ulaşmanın kolay bir şey olduğunu zannediyorsan Formula 1'den zerre kadar anlamıyorsun demektir.

  41. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    Ogg_VorbiS 4 dakika önce
    fazla taraftarlık kör edebiliyor bazı insanları 😀
  42. Bu haberle artık şampiyona kesin olarak bitmiştir diyebiliriz.. Vettel 'in şampiyonluğu hayırlı olsun.

  43. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Bu yazı tamam ama başlık? FIA böyle bir açıklama getirmedi, hatırlatırım, bu sadece basın organlarından birinin açıklaması, FIA açıklama yapacak bir şey yok deyip kestirip attı. FIA'nın hala açıklama yapması gerekiyor, sonucun Ferrari için olumlu olmayacağını düşünüyorum, o geçiş bence sorunlu değildi ama yine de FIA'nın resmi bir açıklama yapması şart gibi, basında bu kadar çok konuşulan bir konu açıklanmadı, kestirip atmakla olmaz

  44. özür dilerim bnm aklımda 16 olarak kalmış şimdi izledim 9.turdaymış ..

  45. emiko emiko avatarı

    şaibesiz 3 şampiyonluk.Geleceğin yıldızı Vettel….

  46. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    vetteli bırak araca bak.Webber bile defalarca spin atıp gerilere düştüğü halde yarışı 4. bitirdi.

  47. fazla taraftarlık kör edebiliyor bazı insanları 😀

  48. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sen seyret vettel 9. turda 6. olarak gözüküyor.

    9. turdaki sıra şöyle:,
    1-but
    2-ham 1.147
    3-hulk 1.193
    4-alo 5.822
    5-mas 3.257
    6-vet 2.698

  49. Adam 9 turda Vettel'i son sıradan 6.'lığa çıkararak Vettelcilerden daha çok övmüş oldu.

  50. Sarı bayrak sallandığında bu turun tamamını kapsamıyor, farkındasın değil mi?

  51. Sallanan bayrağın yeşil olduğu FIA tarafından teyit edilmiş oldu böylelikle.

  52. 9 değil 16. turda .. daha dıkkatlı seyret pıte gıren cıkan spın atan yoldan çıkan vs vs ..

  53. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Yarışın ilk 9 turunun nerdeyse 6-7 turu sarı bayraklar altında devam ediyor.Vettel ise 9. turda 6.olarak karşımıza çıkıyor.Ne kadar mantıklı değil mi.

  54. Nico_Hulkenberg avatarı
    Nico_Hulkenberg

    Haydi geçmiş olsun 🙂 FIA mahkemede zaman bile kaybetmek istemedi.Demiştim buna ceza vermezler diye.F1 in süperstarının şampiyonluğunu FIA mahkemede almak istemez.Sonuçta Vettel f1 in pazarlama yüzü.Tek umudumuz Hulkenberg in iyi bir takıma geçmesi ve Hamilton ın en geç 2014 ten itibaren başarılı olmaya başlaması.Yoksa 2 pilot çekiştiği sürece Alonso Vettel i yenemez çünkü arada bariz bir araç farkı var.

  55. 😀 alo canım başka seneye 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir